Margarete fragede


Margarete fragede

De Craciun am primit un pistol pentru biscuiti si ieri m-am hotarat in sfarsit sa-l folosesc. Primii biscuiti nu mi-au iesit cum trebuie pentru ca nu am tinut pistolul corect dar apoi m-am obisnuit si au iesit superb.

Pentru niste biscuiti impecabili, NU trebuie sa ungem tava cu absolut nimic si nici sa o tapetam cu hartie de copt. Pistolul se lipeste, in pozitie verticala, de tava si “impuscam” biscuitele. Chiar daca folositi tava clasica de cuptor, nu trebuie tapetata. Nu va faceti griji pentru ca nu se vor lipi deoarece au mult unt in compozitie.

Biscuitii sunt pur si simplu minunati. Foarte parfumati si fragezi foc.

Ingrediente 60 biscuiti:

  • 250 g unt
  • 1 baton vanilie (doar semintele)
  • 125 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 1 albus
  • 150 g amidon
  • 200 g faina
  • un varf sare

Mixam spuma untul la temperatura camerei amestecat cu zaharul pudra si semintele unui baton de vanilie. Adaugam galbenusurile si albusul si mixam din nou pana le incorporam complet in crema de unt. Adaugam la sfarsit faina si amidonul trecute prin sita si un varf de sare. Amestecam rapid aluatul si il bagam pentru 30 minute la frigider.

Margarete fragede

Umplem pistolul pentru biscuiti cu aluat, il lipim de tava netapetata cu absolut nimic si formam unul cate unul biscuitii. Daca nu avem pistol, putem forma cu mana usor inafainata mici bilute de aluat si ii asezam in tava.

Margarete-fragede2

Ii coacem la 180 grade, cuptor preincalzit, pentru 10 minute.

Eu i-am copt in trei tavi ca sa vad cum se comnporta aluatul. In prima tava am pus o foaie de silicon si au iesit extraordinar de bine. Aveti grija ca foaia de silicon sa nu fie mai mare decat tava in care o puneti pentru ca riscati sa se umfle si sa se deformeze biscuitii.

A doua tava a fost cea clasica de cuptor. Au iesit din nou foarte foarte bine si s-au dezlipit fara probleme dupa ce s-au racit. Iar a treia tava a fost de teflon. Din nou, rezultat excelent. Deci puteti folosi cu incredere una dintre aceste variante pentru un rezultat perfect.

Pofta buna!!! Atasez un mic filmulet unde puteti vedea cum se formeaza corect biscuitii:

Print Friendly, PDF & Email

38 comentarii la “Margarete fragede

  1. Anonymous spune:

    150 gr faina

    200 gr faina

    e o eroare aici; ai vrut cumva sa zici 150 gr amidon?
    si daca e asa nu cumva e foarte mult?

    • dima cristina spune:

      super retete te felicit LAURA te urmaresc de mult,de aproape 2 ani,mi-am cumparat un pistol pt .biscuiti pe care nu l-am folosit deloc,eu sunt o maniaca a formelor pt. prajituri,acum in sfarsit voi folosi misteriosul aparat……RETETE CAT MAI BUNE SI MAI REUSITE,le voi astepta cu drag,SUCCES!

  2. Anonymous spune:

    TE URMARESC DE APROAPE UN AN FARA INDOIALA ESTE CEL MAI FRUMOS BLOG,FOARTE BINE CONTURAT SI AI O PERSONALITATE FOARTE PUTERNICA.ITI DORESC UN AN IMPLINIT DIN TOATE PUNCTELE SI SA NE UIMESTI IN CONTINUARE.

    • liliana spune:

      Cred ca un plic de amidon ajunge,am facut si eu biscuiti si la inceput m-am cam speriat a iesit ca o crema de unt cred ca e cam putina faina ,la gust au fost fragezi iau placut lui chef fiului meu si am sa repet reteta .Sarbatori Fericite va doresc.

      • Laura spune:

        Liliana, draga mea, aluatul trebuie sa fie foarte cremos pentru ca altfel nu iese din pistol.
        Ma bucur tare mult ca i-au placut fiului tau!
        Iti doresc un An nou plin de sanatate si realizari!

  3. Olga spune:

    Wooow ce frumoase sunt. Io te admir pentru indeminarea pe care o ai, chiar faci minuni cu mainile alea 😉
    Abia astept de fiecare data sa intru pe blogul tau sa vad ce ai mai creat, inainte faceam multe din retetele pe care le publici, acum din pacate bebelusul din burtica ma oboseste tare si abia de mai apuc prin weekend sa mai fac cite ceva. Oricum sarcina dureaza pin in iunie, asa ca de la vara ne punem iar serios pe treaba, ca doar nu pot sa nu incerc si io minunatele retete pe care le postezi 😉

  4. Andreea spune:

    Laura draga, mai demult am primit si eu un pistol de biscuitei. In cutia lui se afla o reteta de genul acesta. Cu drag m-am apucat sa creezi biscuiteii, insa nimeni nu mi-a spus sa nu ung tava cu grasime si nici sa nu pun hartie de copt in tava…S-au lipit asa tare de tava, i-am scos de acolo cu spatula! 🙂 Si cu cat mai mult ungeam tava, cu atat mai uratei imi ieseau biscuiteii. Asa ca am renuntat. Eiiii, acum ma duc sa curat praful de pe pistolul de biscuitei caci stiu exact ce trebuie sa fac 🙂 Multumesc! Pup.

  5. Alexa spune:

    Laura, te rog poti sa-mi explici cum se tine pistolul ala corect ca mi-a scos peri albi de cand ma chinui sa fac ceva cu el si cate feluri de aluat am tot aruncat. daca se poate cu o poza sau doua. te rog

  6. Laura spune:

    Draga Anonim iti multumesc mult pentru aprecieri si pentru vizita! Iti doresc si eu un an nou minunat cu multa sanatate si realizari!!

  7. Laura spune:

    Olga draga mea, multumesc mult ca-ti plac retetele mele dar acum stai si odihneste-te si ai grija de micul bebelus din burtica. Dupa ce nasti o sa e poti apuca iar de bucatarit dar acum bucura-te de aceasta superba perioada.
    Pupicei si sarcina usoara iti doresc!!!

  8. Laura spune:

    Andreea draga mea, nici in carticica aparatului meu nu scrie sa nu ungi tava cu nimic dar am citit pe net diferite povesti legate de aparat si asa am aflat si eu. Spor la "biscaturit" si sa-mi spui cum ti-au iesiiiit!! Pup cu drag!!

  9. Laura spune:

    Alexa draga mea, imediat am sa pun un filmulet pentru ca din pacate nu am avut cum sa fac poze in timp ce ii faceam. Daca era Cris acasa imi facea el poze, dar singura nu am reusit deloc. Pupicei si vin cu filmuletul imediat!!

  10. Iulia spune:

    Draga mea ti-au iesit foarte frumoase margaretele!
    Am si eu un pistol de biscuiti dar de multe ori m-am chinuit cu el si tot nu iese cum vreau. Oare nu il manuiesc eu corect?

  11. Marina spune:

    Buna Laura, frumosi biscuiteii si cum zici ca-s asa fragezi tare as mai impusca si eu cativa, dar din pacate Mosul terminase pistoalele cand ajunse la mine. Pupicei

  12. Laura spune:

    Iulia scumpa, iti multumesc ca-ti plac!! Am atasat un mic filmulet de pe YouTube, unde poti vedea cum se formeaza biscuitii. Important este sa nu ungi sau tapetezi tava cu absolut nimic.
    Pup cu mare drag!!

  13. ghiocel07 spune:

    Draga mea, ai o nominalizare facuta din tot sufletul la mine in casuta. Te pup si-ti doresc succes pe mai departe.

  14. Anonymous spune:

    Draga Laura,
    Iti scriu pentru ca vreau sa iti cer o favoare si sper din suflet sa nu fiu nepoliticoasa. Sunt o fana infocata a Inei (Lifestyle blog) si am constatat cu uimire ca de acum incolo blogul ei este este "open for invited readers only". Cum as putea fi si eu printre ei?Stiu ca esti prietena ei, de aceea mi-am permis sa iti cer aceasta favoare.
    Alice

  15. Laura spune:

    Alice, draga mea, in nici un caz nu esti nepoliticoasa!! Am vorbit cu Inuc si momentan face niste modificari pe blog dar luni o sa poti intra din nou pe blogul ei fara sa fie nevoie de invitatie.
    Te pupic cu drag!!

  16. Laura spune:

    Corina draga mea, ma bucur mult ca iti plac. Din pacate, aluatul este prea moale pentru a fi intins dar poti face cu mana bilute mici cat o nuca pe care le aplatizezi putin.
    Pup cu drag!!

  17. Laura spune:

    Ghiocel draga mea, iti multumesc muuult pentru nominalizare dar nu o gasesc la tine pe blog. Imi poti da un link, te rog mult??
    Pup cu mare drag!!

  18. raluca spune:

    Am ultima portie de biscuitei in cuptor; prima portie e deja mancata de sotul meu. tare indragostita sunt de pistolasul meu. l-am mai folosit si cu alte retete, dar nu m-au convins, il folosesc insa destul de des la ornat si e de mare ajutor. acum insa am reteta perfecta si de biscuitei. multumim mult. o saptamana minunata

  19. Ioana spune:

    Sunt tare bune retetele tale dar si foarte astectuoase. Mi-ai putea spune unde pot gasi un saculet cu forme de ornat, unul de calitate? Multumesc!

    • Laura spune:

      Ioana draga mea, ma bucur ca-ti plac retetele si fotografiile. Nu as putea sa iti spun exact unde poti gasi un saculet de pasticerie de calitate pentru ca nu locuiesc in tara dar cu siguranta trebuie sa existe magazine unde gasesti asa ceva. Daca nu ai reusit sa gasesti in magazine incearca sa cauti pe net un magazin online care comercializeaza accesorii pt ornat.
      Pup cu mare drag!!

  20. Nicoleta spune:

    Buna Laura, spune-mi te rog aluatul trebuie sa fie moale si lipicios sau moale si elastic ? Mie mi-a iesit prima varianta chiar si dupa ce l-am scos din frigider si vreau sa-ti zic ca mi-a intins rabdarea la maxim.Biscuitele ramanea prins de pistol asa incat pentru a face un biscuite cat de cat aspectos trebuia sa-l desprind cu cutitul de pistol.Ma gandeam la un moment dat sa renunt dar gustand aluatul, la cat era de bun si parfumat ,am prins curaj si am dus treaba la bun sfarsit.
    Oricum mai incerc si pana de Craciun sper sa ma perfectionez in a manevra minunatia aia de pistol.
    Pupici,Nicoleta.

    • Laura spune:

      Nicoleta, draga mea, aluatul trebuie sa fie moale si lipicios. Si eu m-am chinuit cumplit prima data cand am folosit pistolul. Cred ca din 2 tavi, mi-au iesit intregi doar 3-4 biscuiti. M-am enervat cumplit!
      Trebuie sa prinzi miscarea si apoi totul o sa devina foarte foarte simplu. Neapart sa nu ungi tava cu absolut nimic si sa pozitionezi perfect vertical pistolul pe suprafata tavii.
      Aluatul pentru tipul asta de biscuiti trebuie sa fie moale moale, nu elastic pentru nu iti va mai iesi prin pistol.
      Pup dulce!!

  21. stan cristina spune:

    Am o mare rugaminte…imi puteti recomanda un astfel de pistol de facut biscuitii, ca as vrea sa ii incerc si eu…multumesc din suflet

    • Laura spune:

      Draga mea, eu l-am cumparat din Italia, dar nu este un pistol de firma. Sigur gasesti si in Romania la un pret accesibil.

  22. Ioana spune:

    Eu am cumparat pistolul pt. facut biscuiti de la Lidl cu 10 accesorii pretul nu-l mai stiu exact dar a fost cu siguranta pana in 30 de lei . Si acum ca am si o reteta sigura ma apuc si eu de treaba 🙂

    • Alina spune:

      Ai avut vreo problema cu el? La mine a început sa se blocheze(nou fiind) după primii 15 biscuiți si nu a mai ieșit nici unul cum trebuie,nu se mai auzea nici păcănitul ăla. După ce i-am scos coca din tub, a mers din nou.. Sa fi încălzit coca prea mult? Pistolul nu a fost bun? In orice caz, foarte bună rețeta!

      • Laura spune:

        Draga mea, pana m-am dumirit cum functioneaza am avut probleme, apoi a mers perfect. Este posibil sa-l fi umplut prea mult. Pune mai putina coca in dispozitiv.
        Te pup!

  23. Ralu spune:

    Buna. Am facut si eu azi, folosind pistolul. Din pacate dupa primele 2 forme urmatoarele au inceput sa mi se lipeasca de tava, de pistol si nu o mai iesit nimic ca lumea. Si intr-un final a trebuit sa le fac cu manuta 🙁 A fost prea lipicios aluatul incat nu am putut sa scot o forma ca lumea. Ma gandesc ca trebuia sa fie un pic mai tare ca sa poata iesi ca lumea din pistol…. sa nu se lipeasca asa tare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor