Prajitura de post cu cocos

FacebookEmailPrintFriendlyShare

Prajitura de post cu nuca de cocos – Reteta de prajitura de post

Prajitura de post cu nuca de cocos

In perioada Postului, cel mai des simtim lipsa unei prajituri delicioase. Asadar, incep retetele de post cu aceasta minunata si simpla prajitura de post cu fulgi de nuca de cocos. Se face extrem de simplu si rapid, iar prajitura rezultata este delicioasa si cu o consistenta usor umeda.

Ingrediente – Prajitura de post cu cocos (tava 20X20 cm)

  • 1 cana fulgi nuca de cocos (115 gr)
  • 1 cana faina (190 gr)
  • 1 cana zahar (250 gr)
  • 1 cana lapte de soia/ lapte de orez /apa (300 gr)
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • esenta vanilie

Mod de preparare

  • Eu am cantarit ingredientele dar este de ajuns sa folosim aceeasi cana pentru masurarea tuturor ingredientelor din reteta.
  • Amestecam intr-un vas fulgii de nuca de cocos, faina, praful de copt si zaharul,

Prajituta de post cu cocos

  • Turnam laptele si esenta de vanilie peste ingredientele solide si amestecam bine.
  • Tapetam o forma dreptunghiulara cu ulei/margarina si faina si turnam trei sferturi din aluat.
  • Amestecam aluatul ramas cu 1 lingura cu cacao si il punem peste aluatul din tava,

Prajitura de post cu cocos

  • Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 35-40 minute. Inainte de a o scoate din cuptor, bagam o scobitoare in prajitura. Daca iese curata atunci prajiturica este gata.
  • Foarte important este sa o lasam sa se raceasca complet in tava, pentru ca avand o consistenta umeda, are tendinta sa se sfarame si sa se desprinda mai greu de tava.
  • O servim pudrata cu zahar vanilat.

Prajitura de post cu cocos

  • Pofta buna si post usor!!

Sfaturi

  • Daca nu tineti post, puteti folosi lapte de vaca in loc de lapte de soia sau de orez.
  • In prima poza e prajiturica facuta cu apa si cu cantitatile dublate. Am folosit o tava de 25×22 cm. Este excelenta si cu apa, poate chiar mai buna decat cu lapte!!!
Sumar
Voteaza reteta
Nume Reteta:
Prajitura de post cu cocos
Publicata:
Timp preparare:
Timp coacere:
Timp total preparare:
Voturi
3.5 Based on 15 Review(s)

Iti place reteta? Aboneaza-te acum si primesti retetele noi in adresa ta de e-mail

Comentarii

  1. viki

    mie mi.a iesit ” lipicioasa” nu stiu ce poate fi de vina am pus totul masurat si exact ca in reteta am copt 45 de min degeaba….tava a fost de 18..20 ..poate treb o tava mai mare,intinsa ,vreau sa spun…ce zici Laura?aa si am facut.o cu apa…am ezitat sa pun lapte de cocos..se poate si cu lapte de cocos?ptr ca vreau sa o mai incerc o data……………….in functie de rasp.tau

  2. cristina

    Am facut-o (cu lapte de vaca insa) si a iesit tare buna, crocanta la exterior, dar moale in interior. O reteta usoara si rapida pentru un desert bun si chiar lejer.
    Eram curioasa daca merg inlocuiti fulgii de cocos cu farina di pistacchio/nociole/mandorle (fiind in Italia se gasesc usor si au aproape aceeasi consistenta ca fulgii de cocos) si daca da, daca trebuie adaugat si altceva in reteta. In speranta unui raspuns, multumesc din nou pentru reteta! :)

    • Laura

      Draga Cristina, cu faina de migdale iese cel mai bine. Consistenta o sa fie usor umeda si gustul, o nebunie. Poti incerca si cu faina de fistic sau alune, cred ca iese foarte gustoasa. Te pup!

  3. Petronela Onitoiu

    Super buna prajitura! Chiar nu ma asteptam sa fie atat de gustoasa, iar despre modul de preparare ce sa mai zic…e gata in 2 minute pentru cuptor.
    Felicitari Laura pt blog, ai retete excelente care intr-adevar ies bine:)

  4. Monika

    Draga Laura!

    Am facut aceasta prajitura de nenumarate ori.
    La inceput am respectat reteta, insa cu lapte de vaca /eu nu tin post :)/.
    bineinteles doza dubla, pt. ca tava mea este mult mai mare.
    Mai tarziu am amestecat ce am avut acasa: iaurt, kefir, lapte acru, etc. Faina. am inlocuit partial cu fulgi de ovaz, sau germeni de ovaz, sau seminte de susan—ce am avut la indemana. Pur si simplu, am fost curioasa ce se intampla! In coca am amestecat uneori stafide, sau am adaugat cirese/visine. Ieri am taiat felii o gutie. A iesit intotdeauna foarte buna.
    Si ce e foarte comic, sotul meu, care nu suporta nimic cu nuca de cocos(!), mananca cu pofta aceasta prajitura.
    Odata m-a intrebat. ce amestec cu faina si zaharul, gris? Am zambit, dar nu i-am spus adevarul :)).
    Summa sumarum: este cea mai buna, mai practica prajitura din lume!
    Te-am pupat,
    Monika

    • Laura

      Draga mea, ma bucur tare tare mult ca va place! Sa va fie de bine si multumesc pentru idei.
      Sigur data viitoare o incerc cu fulgi de ovaz.
      Pup cu drag!

  5. Lavinia

    Am facut reteta asta de nu stiu cate ori in postul acesta si a avut mare succes. Eu imi fac lapte de alune sau de migdale si folosesc din el pentru prajiturica (din cel de soia in veci nu beau de frica soiei modificate genetic). Mai schimb fulgii de cocos cu alune/migdale macinate (ce imi raman de la lapte) si imi place mai mult sa imi fac briose din reteta asta (in care arunc in mijloc cateva bucatele de cioco neagra). Pacat ca nu iti pot arata pozele…

    • Laura

      Lavinia, draga mea, tare mult ma bucur ca iti place prajiturica.
      Imi poti trimite pozele pe adresa de mail: contact@lauraadamache.ro
      Pup cu drag!

  6. maria

    Am facut prajitura de doua ori, e foarte buna si asa de usor de facut! Multumim, Laura!

  7. Maria

    Am facut si eu aceasta delicioasa prajutura. Familiei mele i-a placut la nebunie.
    Multumim mult pentru reteta.

  8. Camelia M.

    Am facut si eu prajitura, ca tot a inceput postul. Sotului meu i-a placut tare mult si nu numai lui. Zilele urmatoare vreau sa incerc si negresa de post cu rom. Sper sa iasa buna. Multumesc pentru reteta. O zi minunata!

  9. Minnie M

    Se poate folosi faina integrala? macar jumatate de ceasca de faina integrala, jumatate alba?:d mersi

    • Laura

      Minnie, draga mea, nu am incercat-o cu faina integrala. Are alta putere de absorbtie decat faina alba, deci s-ar putea sa iasa mai uscata.
      Iti recomnd sa o incerci din jumatate din cantitatile din reteta.
      Te pup!

    • Laura

      Bianca, sigur ca da. Mie cel mai mult imi place sa o fac cu apa.
      Iese foarte foarte lejera.
      Pup cu drag!

  10. danelush_4u

    Este delicioasa prajitura.Astazi am facut-o si sunt mai mult decat multumita.Mersi pt reteta Laura :* esti o dulce!

  11. andreea diana

    doamna laura prajitura a iesit perfect.mi-am permis cateva adaugiri.la zahar am suplimentat cantitatea cu 2 linguri rase am adaugat in compozitie coaja de portocala data pe razatoare.cred ca efectul zaharului adaugat a fost ca prajitura la final nu a mai fost umeda.am facuto cu apa . partea dinspre hirtia de copt am datao prin nuca macinata.gustul este uimitor mai ales pentru cei care iubesc ambele feluri de nuci.am sa incerc si o ornare cu putina frisca’va doresc multa sanatate.

    • Laura

      Draga mea, Andreea, ma bucur tare mult ca ti-a placut!
      Suna excelent adaugirile tale si sigur o voi incerca si eu sa o fac in acest fel.
      Te pup cu mult drag!!

  12. Ioana

    Am 17 ani si asta e cea mai tare prajitura pe care am facut-o ! :D A iesit super buna! Mama spunea ca nu o sa iasa fara oua dar uite ca mi-a iesit ! Are o textura interesanta, pufoasa dar crunchy in acelasi timp, de la nuca de cocos.La suprafata e mai crocanta si inauntru e moale.Am facut-o in tava de tort unsa cu putin unt si am tinut-o 25 min .

    O recomand !

    • Laura

      Ioana, draga mea, ma bucur tare mult ca ti-a placut!!
      Pupicei cu mare drag si spor la bucatarit!!

  13. onnah

    Buna, Laura!
    Am facut prajiturica ieri si a iesit super buna. Pofticiosul meu a mancat si azi dimineata, inainte sa plece la lucru, cu lapte. Mirosea in toata casa a nuca de cocos aseara cand am copt-o.
    Am o intrebare: am vreo sansa sa o fac putin mai putin dulce?? Pentru ca eu prefer dulciurile mai putin dulci :D Multumesc pentru toate retetele minunate pe care le ni le aduci tu si pentru toate ideile care nu imi dau voie sa ma plictisesc in bucatarie.

    • Laura

      Onnah, draga mea, sigur ca o poti face putin mai putin dulce. Pune doar jumatate de cana de zahar. O sa iasa perfect echilibrata ca gust.
      Pup cu drag!

  14. Mirabela

    chiar ma uitam sa fac ceva dulce de post dar fara prea mare bataie de cap asa ca merg sa o iau pe fiimea de la scoala si apoi o sa fac aceasta minunatie :). De iesit nu imi fac griji ca am facut o gramada de retete de pe blogul tau si toate au iesit super :D. Mai greu e cu pofticiosi mei care nu lasa niciodata prajiturile sa se raceasca :))

    • Laura

      Mirabela, draga mea, stiu cum e cu racitul!! Si eu am un pofticios care, desi nu mai e copil, da iama in prajituri aproape imediat cum le scot din cuptor.

  15. Apetito

    mdah…deci cine face ca mine, ca mine o sa pateasca…:((
    cred ca datorita modificarilor si mai ales grasimii de cocos, e ffff umeda.
    fie-mea a gustat un patratel si a zis ca e buna, nu curge, nu pare necoapta, i-am facut si testul scobitorii inainte s-o scot, am taiat-o rece…deasupra era crocanta, dar dedesubt clisoasã.
    am copt-o intr-o tava de unica folosinta, din aluminiu, unsa & tapetata.

    o voi repeta, cu ingredientele din reteta, masurate la miligram ;o)

    • Laura

      Betty, draga mea, din pacate nu avea cum sa iasa cu laptic de cocos. Din cauza cantitatii prea mari de lichid, a iesit umeda.
      Fulcgii de cocos absorb laptele din reteta si din cauza asta nu pot fi inlocuiti cu lapte de cocos.
      Pup cu drag!

Lasa un comentariu:

Vrei sa faci reteta de mai sus? Ai nevoie de ajutor? Ai facut-o? Ti-a placut? Impartaseste cu noi impresiile tale!


7 + = 9

Editare comentariu:
Pot fi utilizate etichete si atribute HTML in redactarea comentariului.