Midii cu piper si patrunjel


Midii cu patrunjel si piper, o reteta napoletana cu fructe de mare

Impepata-di-cozze-midii-cu-piper-si-patrunjel-

 

Midiile cu patrunjel si piper sunt  foarte simplu de facut si deosebit de gustoase. In Napoli, acest fel de mancare se numeste Impepata di cozze. Avem nevoie doar de midii, patrunjel, piper, putin ulei de masline si un mic ardei iute uscat. Pare greu de crezut ca doar din 5 ingrediente putem obtine o mancare cu midii atat de delicioasa. Va propun sa incercati aceasta reteta cu midii, sunt convinsa ca o sa va placa.

Midii cu patrunjel si piper – Ingrediente (2-4 persoane)

  • 1 kg midii
  • 2 catei usturoi
  • 1 ardei iute mic uscatj
  • 4 linguri ulei masline
  • 1 lingurita rasa piper
  • 1 lingura patrunjel

Midii cu patrunjel si piper – Mod de preparare 

  • Incalzim uleiul intr-o cratita incapatoare si adaugam cateii de usturoi necuratati, dar zdrobiti cu lama unui cutit, si un ardei mic iute uscat. Le sotam 1 minut, pe foc mediu, apoi adaugam midiile curatate.

Impepata di cozze (midii cu piper si patrunjel)

  • Acoperim cratita cu un capac si lasam midiile sa fiarba cca 10 minute pe foc mediu.  Cand midiile se deschid complet, sunt gata.
  • Culegem o mana de patrunjel,

Impepata di cozze (midii cu piper si patrunjel)

  • Il spalam bine si il tocam marunt,

Impepata di cozze (midii cu piper si patrunjel)

  • Adaugam patrunjelul tocat peste midii si piperul proaspat macinat.

Impepata di cozze (midii cu piper si patrunjel)

  • Amestecam bine, stingem focul, si le gustam cu multa pofta. Sunt delicioase!

Impepata di cozze (midii cu piper si patrunjel)

Pofta buna!

Observatii

  • Nu adaugam sare in aceasta mancare, pentru ca midiile au un gust natural sarat.
  • Aduagam piper din belsug si patrunjel dupa gust.
  • Daca folosim midii proaspete, dupa perioada de fierbere trebuie sa se deschida bine toate. Daca exista midii care nu se deschid, le aruncam.
Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Midii cu piper si patrunjel
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

7 comentarii la “Midii cu piper si patrunjel

  1. VertAnge spune:

    Un deliciu! Nu am incercat pana acum sa prepar acasa, dar de fiecare data cand ajung aproape de mare/ocean mananc midii natur cu patrunjel si o portie mare de cartofi prajiti alaturi.

  2. Lia spune:

    Pe aici prin Nord,nu e traditie cu fructele de mare.
    Nici nu gasesc decat congelate la supermarket.Asa ca nu prea am avut curajul sa
    incerc.Dar vazand reteta asta,imi vine sa intind mana dupa una 🙂

  3. Andreea spune:

    Cat eram in China mancam destul de des midii si imi placeau tare mult. Totul a culminat cu o seara cand o buna prietena m-a invitat la un restaurant unde se serveau cateva zeci de feluri de astfel de midii. Dupa seara aceea n-am mai putut manca deloc! Acum vazandu-le la tine, as manca din nou!:) Multumesc pentru idee! Pup.

  4. Cristina spune:

    Eu ador scoicile, fructele de mare in general. Ai mei… nu foarte mult. Sotului ii place calamarul, copilul e mai curajos: a mancat creveti, scoici, calamar. Voi face si eu aceasta reteta, cu siguranta voi folosi, tot midii congelate.

    Cu drag,
    Cristina

  5. Catalutzu spune:

    Cand eram copil ma scufundam in lacul Floreasca,pe margina caruia erau multe stranduri si impreuna cu cativa prieteni dragi (care nu mai sunt printre noi) culegeam midii de pe fundul lacului.Ele traiau in malul ala scarbos – tin minte oroarea mea de copil cand am intrat cu mainile in mal .Mare mi-a fost mirarea cand am constatat ca sunt vii.Dar si mai mare cand am auzit ca se mananca.Toata viata am fost pofticios si n-am rezistat in fata tentatiei dar nu va pot povesti cat de fericit am fost cand am auzit ca daca le fierbi ele se deschid si le poti manca.
    Totusi prima oara cand am mancat midii si atunci a fost pe saturate,a fost intr-o statiune langa Barcelona,un mic port pescaresc,cu mici muzee navale si vile vechi,cu parfum medieval,unde participam la un congres.In acest fericit spatiu,care gazduia un splendit hotel de 5 stele dintr-un lant mondial de hoteluri,dar spaniol de sorginte, se pare ca se intalneau amantii din Barcelona pentru cateva ore de amor. Vedeai femei singure parcandu-si masinile si ducandu-se spre locurile de intalnire,unde le asteptau,plini de impacienta iubitii lor.Sigur ca erau cu totii casatoriti si de aceea micul orasel catalan era ascunzisul ideal . Amorul… Te obliga sa te ascunzi,sa furi chiar si cateva ore de patima,cateva ore in care sa traiesti cu pasiune si sa faci lucruri de care uneori nici nu poti vorbi,sa accepti de dragul amantului tau sa faci lucruri compromitatoare,perverse,revoltatoare pe care,citite sau povestite le-ai respinge ca imposibile.Si cu toate astea…Amorul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor