Chocolate mud cake cu crema de mure


Chocolate mud cake – Retete culinare torturi

Chocolate mud cake cu crema de mure

Astazi, mai exact la ora 12.25, se implinesc noua ani de cand ne-am casatorit. Au fost 9 ani absolut minunati, plini de fericire, de impliniri, dragoste si intelegere. Si pentru ca o aniversare atat de importanta nu se poate sarbatori decat cu un tort minunat, am ales sa fac vestitul tort american, Chocolate Mud Cake. Este absolut divin,  desi trebuie sa recunosc ca nu este deloc dietetic, dar o data pe an, zic eu, merge sa ne delectam cu o minunatie atat de gustoasa.

Chocolate mud cake este un tort dens si umed, deci consistenta nu trebuie sa fie ca cea a unui tort de ciocolata pufos. Daca sunteti amatori de ciocolata vi-l recomand pentru ca este foarte bun.

Chocolate mud cake – Ingrediente forma rotunda 26 cm

  • 125 g ciocolata neagra
  • 125 g ciocolata cu lapte
  • 250 g unt
  • 2 lingurite cafea moka macinata (optional)
  • 188 ml apa
  • 325 g faina
  • 35 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 500 g zahar
  • 4 oua mari (1 ou mare=60 gr)
  • 30 ml ulei
  • 1 zahar vanilat
  • 125 ml buttermilk sau 62 ml lapte si 62 ml iaurt

Ingrediente Ganache

  • 150 g ciocolata amara
  • 150 g ciocolata lapte
  • 100 ml smantana naturala pentru frisca

Ingrediente – Crema de mure

  • 125 g mure
  • 155 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • 10 g amidon + 30 ml apa
  • 200 ml smantana naturala pt  frisca

Preparare chocolate mud cake

  • Topim pe foc mic ciocolata neagra si de lapte impreuna cu untul, apa si 2 lingurite rase de cafea macinata (eu am folosit cafea fara cofeina). cand ciocolata este complet topita, stingem focul si lasam amestecul sa se racoreasca.

Chocolate mud cake cu crema de mure 1

  • Amestecam intr-un vas separat ouale, buttermilk-ul (daca nu avem buttermilk folosim 62 g iaurt + 62 ml lapte), uleiul si zaharul vanilat.

Chocolate mud cake cu crema de mure 2

  • In alt vas amestecam cacaua, faina, zaharul si praful de copt.
  • Adaugam amestecul de faina (este bine sa il cernem), cacao, zahar si praf de copt peste amestecul de oua si buttermilk si omogenizam.

Chocolate mud cake cu crema de mure 3

  • Adaugam la sfarsit mixul caldut de ciocolata si amestecam bine.
  • Tapetam o forma rotunda de 26 cm cu unt si cu hartie de copt. Este bine ca hartia de copt sa depaseasca cu cativa cm marginea formei ca sa nu cumva sa ne dea tortul pe dinafara,

Chocolate mud cake cu crema de mure 4

  • Bagam tortul in cuptorul preincalzit la 160°C pentru 1 ora. Inainte de a-l scoate infigeti o scobitoare in centrul tortului. Daca iese curata atunci este gata.
  • Dupa ce tortul s-a racit, il rasturnam pe un gratar.

Preparare ganache

  • Topim la bain-marie ambele tipuri de ciocolata amestecate cu frisca lichida,

Chocolate mud cake cu crema de mure 5

  • Cand ciocolata este complet topita, scoatem vasul din bain-marie, lasam ciocolata sa se intareasca putin (2-3 minute) si apoi o intindem peste intreaga suprafata si marginile tortului.
  • Aici eu m-am oprit pentru ca era tarziu, am bagat tortul la rece acoperit cu un capac si a doua zi am trecut la partea decorativa.

Pentru dungutele de ciocolata

  • Topim alte 150-200 g ciocolata de lapte la bain-marie dupa care o bagam intr-o punguta, taiem unul dintre capete si formam dungute de ciocolata pe intreaga suprafata si partial marginile tortului,

Chocolate mud cake cu crema de mure 6

Preparare crema de mure (reteta proprie)

  • Mixam in robot (cu lamele de otel)  murele amestecate cu apa si zaharul. Trecem prin sita piureul obtinut.

 Chocolate mud cake cu crema de mure 7

  • Dizolvam 10 g amidon in 30 ml apa si il adaugam piureului de mure. Punem cratita pe foc mic si amestecam pana ce consistenta devine usor cremoasa.
  • Lasam crema sa se raceasca dupa care ii adaugam 200 ml frisca mixata foarte bine, amestecata cu grija in crema.

Chocolate mud cake cu crema de mure 8

  • Formam mici moate de crema pe suprafata si marginile tortului  si asezam in centrul fiecarui mot cate o mura.

Chocolate mud cake cu crema de mure 9

  • Va invit la o felie de mud cake si va doresc tuturor o casnicie cel putin la fel de fericita si implinita ca a noastra!

Chocolate mud cake cu crema de mure

Observatii

  1. Acest tort este mai bun daca il servim dupa 1-2 zile dupa preparare.
  2. Chiar si dupa o saptamana ramane la fel de umed.
  3. Il pastram acoperit in frigider si il scoatem cu 15 minute inainte de a-l servi.
  4. Nu depasim cantitatea de praf de copt pentru ca este posibil sa crape la suprafata.
  5. Dupa coacere, partea superioara va fi usor tare. Daca va deranjeaza puteti sa ii taiati calota superioara. Eu am lasat-o pt ca imi place consistenta usor crocanta.
  6. Inainte de a-l decora, intoarcem tortul cu fundul in sus. Pentru glazura avem nevoie de o suprafata plata, iar baza inferioara a tortului este perfecta.

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Chocolate mud cake
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
31star1star1stargraygray Based on 16 Review(s)

92 comentarii la “Chocolate mud cake cu crema de mure

  1. Anonymous spune:

    La Multi Ani! Sa fiti sanatosi si sa va bucurati unul e altul multi ani de acum inainte!
    Cu drag, Daniela
    P.S.Noi aniversam maine 3 ani.

  2. Andreea spune:

    Va doresc inca 90 de ani de casnicie fericita, sa va bucurati unul de celalalt ca acum 9 ani, sa fiti sanatosi si sa va iubiti ca in prima zi! Felicitari!

  3. alison spune:

    la cit mai multi ani si mai buni,laura,alaturi de jumatatea ta,in pace,intelegere si fericire!nu are rost sa mai zic ca tortul e exceptional,se vede clar lucrul asta!:)felicitari!

  4. cristina spune:

    Draga mea Laura,
    Dumnezeu sa va binecuvanteze cu si mai multi ani impreuna, in aceeasi pace si armonie, ca pana acum. Ai un suflet bun, si meriti sa primesti, pe masura.

    Cu drag,

    Cristina

  5. Mrs. Green Foot spune:

    La Multi Ani!

    PS: Si pentru ca sunt convinsa ca nu a mai ramas nimic din acest tort minunat, ma duc sa imi fac lista cu cele necesare de cumparat si maine fac si eu tortul!

  6. Andreea T spune:

    S-aveti si de-acum cel putin ce ati avut pana acum. Sa fiti fericiti! Tortul este, ca de obicei, superb 🙂
    Te pup, Hilda

  7. Geta spune:

    Esti o persoana deosebita si sunt convinsa ca si sotul tau este la fel!! Va doresc tot ce voi va doriti! La multi ani! si cat mai multa fericire, nu lasati sa treaca anii degeaba pe langa voi, bucurati-va de tot!! Un tort minunat, asa cum ne-ai obisnuit cu tot ce ne impartasesti, asa cum si tu esti minunata!!

  8. ANITA spune:

    Sa aveti viata plina de minuni si intelegere,de sanatate si bucurii.
    Multe aniversari va doresc si sa va iubiti mereu!

    Super fain tortul,asa cum este tot ce realizezi.

  9. Laura spune:

    Multumesc mult Mrs.Green Foot!! Inca mai avem tort pentru ca este destul de greu asa ca papam cate o feliuta doar dimineata la cafea. Daca il incerci sa imi spui cum ti s-a parut!!
    Pupicei!

  10. Laura spune:

    Geta scumpa La Multi Ani si multa fericire pentru inca 100 ani de acum incolo!! Sunt convinsa ca tortul tau a aratat absolut magnific!!
    Te pupic cu mare drag!

  11. Madalina spune:

    DRAGA LAURA, LA MULTI, MULTI, MULTI ANI FERICITI!!! SI TOT CE VA DORITI! (urare cu intarziere)

    CU MULT DRAG

    MADALINA

  12. adela spune:

    La multi ani!multa sanatate si sa aveti parte de multa fericire in continuare!
    Tortul a fost incercat, aproape in intregime papat, rezultatul:minunat!ca toate celelalte retete incercate de la tine!

  13. Alina Stefanescu spune:

    Va urez tot binele din lume! Tortul am sa il notez si am sa il execut cat de curand pentru iubitul meu, care vine acasa dupa 5 luni de voiaj fara dulciuri la discretie sau chiar deloc. Sanatate si la multi ani!

  14. Laura spune:

    Alina draga mea multimi din toata inima pentru urare!! Si noi va dorim multa fericire si impliniri impreuna. Te pup cu mare drag!

  15. Anonymous spune:

    Spune-mi draga Laura,crema de mure se poate pune si intre blaturi sau numai in exterior?Iti multumesc pentru intelegere! Dina.

  16. Laura spune:

    Dina draga mea, sigur ca se poate pune si intre blaturi. Totusi, iti recomand sa nu tai acest tort si sa-l umpli cu ceva pentru ca este un tort foarte greu, atat ca greutate cat si ca digeribilitate. Dar daca faci un pandispan care are o consistenta pufoasa poti cu siguranta folosi crema asta pentru a-l umple.

    Te pup!

  17. Anonymous spune:

    Felicitari cu mare intarziere pentru aniversarea voastra! Sa fiti sanatosi, fericiti si tot ce va doriti sa vi se indeplineasca.
    Abia astept o ocazie ca sa incerc acest tort. Cred ca este demential! Madi

  18. Madi spune:

    Buna Laura,

    Cred ca tortul e delicios. As vrea sa-l prepar pentru ziua mamei mele. Poti sa imi spui te rog ce este buttermilk si unde se gaseste de cumparat? Am vazut ca ai dat variante, dar voiam sa stiu ce este.
    Felicitari pentru reteta si pentru casnicie!.

  19. DiAnais spune:

    Eu iarasi vin cu intrebari. 🙂
    500gr zahar – e corect? Jumatate de kg de zahar?
    Si…temperatura de 160grade inseamna la foc mic? Ca eu am cuptor care nu-mi arata gradele! 🙂
    Multumesc! :* pup

  20. Laura spune:

    Madi draga mea, multumesc mult pentru felicitari.
    Te rog sa ma scuzi ca raspund atat de tarziu.
    Buttermilk-ul este lichidul ramas dupa ce se bate untul dar mi-e teama ca nici la noi si nici in Italia nu se gaseste atat de usor.
    Pup cu mare drag!

  21. Laura spune:

    Diana scumpa, crede-ma ca si eu cand am vazut 500 gr mi-am pus aceiasi intrebare dar asta e cantitatea corecta. Desi tortul este excelent, mi s-a parut un pic cam prea plin de calorii si complicat de mancat in doi. La noi a durat mai mult de o saptamana.
    Asa ca te sfatuiesc sa il incerci daca sunteti mai mult de doua persoane si daca nu ti-e frica de prea multe calorii. In rest, gustul si consistenta sunt absolut divine si chiar daca se folosesc 500 gr zahar, nu a iesit cumplit de dulce. Straniu, dar chiar nu mi s-a parut excesiv de dulce.
    Pupicei cu drag!!
    Ups, uitam de temperatura. Daca ai cuptor pe gaz, incinge-l bine cam 10 minute la flacara mare mare dupa care bagi tortul si dai focul la mediu adica flacara sa fie nu foarte mica dar nici mare.

  22. DiAnais spune:

    Multumesc Laura de raspuns! Vreau sa-l fac saptamana aceasta pentru ca este ziua mea si desi nu avem invitati sigur ma voi trezi cu cineva la usa. 🙂 Fac tort destul de rar asa ca vreau sa iasa ceva deosebit, in ciuda caloriilor. 🙂
    De fapt…nu o sa il fac intocmai ca aici…vreau sa-l combin cu inca o idee furata de la tine! 😀
    Daca iese, postez joi-vineri rezultatul.
    Multumesc mult! Pupic! :*

  23. Sudessa spune:

    Chiar acum il am in cuptor…Mi-e asa de frica sa nu il fi gresit…sper sa imi iasa..la tine arata asa bine…o sa-ti spun daca mi-a iesit….pup

  24. veronica spune:

    Buna Laura,

    Vreau sa te felicit pentru blogul tau minunat, de fiiecare dat cand te vizitez raman uimita

    Am facut si eu acest tort, inca nu l-am gustat, de acum, sper sa fi iesit bun,

    problema cu buttermilku' asta, vad ca multe gospodine se intreaba ce e, eu stiu ca in romaneste inseamna lapte batut,

    Eu de unde il cumpar scrie pe el in franceza "lait battu" si mai jos "buttermilk"

    o seara frumoasa si la cat mai multe postari reusite si ispititoare 🙂

  25. veronica spune:

    Din nou buna 🙂

    Vroiam sa iti spun ca tortul mi-a iesit minunat, chiar daca a crapat putin cam tare la suprafata am rezolvat problema

    multumesc frumos pentru reteta, un tort excelent, nu a fost chiar pe gustul tuturor dar fiindca a fost pe gustul meu cu siguranta am sa il refac

    pup de la o cititoare fidela a blogului tau

  26. raluca spune:

    Buna doamna Laura!Arata mortal tortuletzul!Si imi doresc enorm sa il fac exact ca si in poza!Dar, mi-e frica mai ales ca ati zis ca exista riscul sa crape deasupra.Ce ma sfatuiti?Deja ma gandeam sa inlocuiesc blatul cu cel de la „Negresa cu inima de cocos si migdale” pe care l-am facut si a iesit super!si parca putin seamana la continut.Ce ma sfatuiti?Deci singura teama e ca va crapa, am citit ce ati scris ca orikum se intoarte cu fundul in sus si asa se imbraca…dar nu stiu cum sa fac.. doresc mult sa-l fac…Va salut!

    • Laura spune:

      Raluca draga mea, eu zic sa nu-l inlocuiesti cu cel de la negresa pentru ca are cu totul si cu totul alta consistenta. Blatul acestui tort este fffff dens si consistent si nu se poate inlocui.:((
      In cazul in care iti crapa, poti taia cu un cutit, dupa ce se raceste blatul, partea superioara crapata sau il intorci cu fundul in sus adica il rastorni pur si simplu pe un gratar.
      Pup cu drag si daca mai ai nevoie de vreun sfat, te rog sa ma intrebi.:)

  27. raluca spune:

    Multumesc frumos doamna Laura!Sunteti o scumpa!Am sa va urmez intru tocmai sfaturile si revin cu impresii.Va salut!Multa sanatate!

  28. loredana spune:

    L-am încercat și eu, doar că am folosit zmeură…este un tort pur și simplu irezistibil, deși eu nu mă dau în vânt după ciocolată!

    P.S. E prima dată când fac tort și mi-a ieșit…deci rețeta e de vină :).

    • Laura spune:

      Draga mea, ma bucur tare tare mult ca ti-a placut!!! zmeura e divina in combinatie cu ciocolata. Mi-ai facut o pofta teribila de o feliuta de tort!!
      Pup dulce dulce!

  29. Mocanu spune:

    Sa va fie calea presarata de fericire,de zambete, intelegere, bucurie si sanatate! Multumesc pentru retete minunate pe care le incerc spre deliciul familiei mele! Paula

  30. Mihaela spune:

    L-am facut si eu de sarbatori. Gustul a iesit super, la partea decorativa nu ma prea pricep si crema parca a iesit cam moale , undeva am gresit. Oricum sunt incantata de reteta, inutil sa spun ca si ceilalti membri ai familiei, nu a mai ramas nimic! Indraznesc sa-ti arat si rezultatul muncii mele si te rog sa fii ingaduitoare cu mine.

  31. clara spune:

    buna, ai niste retete superbe si delicioase, vroiam sa te intreb, pot folosi crema de fructe de padure si ca crema ptr un tort de cioco? sau e prea moale? Multumesc 🙂

  32. adina spune:

    laura, arata super tortul…mi l-am printat deja, vreau sa-l fac in week-end pt fetita mea care face 3 ani (bine ea nu prea manaca dulciuri, il fac mai mult pt noi adultii), insa o sa-l decorez cu alba ca zapada si pitici , sunt de dimnesiuni super mici.
    sfat : cum as putea sa-l ornez sa arate bine ?(m-am gandit ca nu prea mai merge crema de mure)

  33. corina spune:

    arata superb tortul.
    am facut si eu reteta pentru revelion si a iesit foarte bun, mi a placut f mult consistenta blatului, glazura de cioco, si ca a doua si a treia zi a fost la fel de bun de mancat , chiar mai bun , dupa cum ai spus si tu. eu am pus insa numai 250 g zahar, mi s-a parut suficient.

    a fost magnific, cu siguranta voi mai reface tortul.
    multumesc

  34. Lena spune:

    Draga Laura,
    acest tort e preferatul nostru si in special al fiicei mele. L-am preparat de mai multe ori si rezultatul a fost mereu acelasi…un succes. In cateva zile va fi ziua fiicei mele mai exact majoratul si bineinteles ca singurul tort care si-l doreste e tortul tau. Clar ca voi pregati acest tort doar ca vom fi cam multe persoane si unul nu o sa-mi ajunga asa ca as vrea sa te intreb daca as dubla cantitatiile si l-as coace intr-o tava dreptunghiulara de prajituri…oare ar iesi?? Stiu ca e un tort cu greutate din toate punctele de vedere si tocmai de aceea am mare nevoie de parerea ta! Iti multumesc anticipat pt raspuns si pentru toate retetele tale minunate, mult succes in continuare, te pup!

    • Laura Adamache spune:

      Draga Lena, ma bucur foarte mult ca iti place acest tort. Sigur, il poti coace intr-o tava dreptunghiulara, dar in cazul in care dublezi cantitatile, trebuie sa prelungesti timpul de coacere cu cel putin 30 de minute. Iti recomand ca dupa 1h30m sa incepi sa il testezi cu scobitoarea. In momentul in care aceasta iese curata, este copt. Nu stiu exact ce tip de cuptor ai sau ce dimensiune are forma ta, dar consider ca 30 minute, maxim 40, sunt suficiente pentru un tort realizat din cantitatile duble din reteta mea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor