Tort cu crema de portocale si ciocolata alba


Retete culinare Torturi – Tort cu crema de portocale si ciocolata alba

Tort cu crema de portocale si ciocolata alba- detaliu

La 34 de ani, pe care chiar ca nu ii simt deloc, nu imi doresc nimic altceva in afara de sanatate multa pentru mine si familia mea, dragoste si intelegere.
Si pentru ca nu puteam sa nu fac un tort, am ales de data aceasta un tort cu crema de ciocolata alba si portocale. Pandispanul, creatie proprie, cu mac, se potriveste foarte bine cu gustul portocalei si al ciocolatei albe si cu bezelele micute care acopera tortul.
Chiar daca nu sunt un fan declarat al torturilor cu fructe, acest tort cu crema de portocale mi-a placut in mod deosebit. Reteta nu este deloc complicata iar gustul, usor acrisor si foarte racaoros, este perfect pentru un tort aniversar. Sper sa va placa si va invit cu drag, din pacate doar virtual, la o felie mare mare de tort si un pahar rece de sampanie.

Ingrediente – Tort cu crema de portocale si ciocolata alba (26 cm Ø)

Ingrediente Pandispan cu mac
  • 6 oua
  • 180 g zahar
  • 150 g faina
  • 50 g amidon
  • 65 g mac
Ingrediente crema de portocale si ciocolata alba
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • 400 ml smantana lichida pentru frisca
  • 8 foi gelatina (16 g)
  • 200 g ciocolata alba
  • 325 ml suc de portocale proaspat
  • 3 lingurite coaja portocale
  • 3 linguri lichior de portocale
Ingrediente – Sirop de portocale
  • 300 ml apa
  • 150 gr zahar
  • 3 linguri lichior de portocale
  • 6-8 linguri cafea fiarta
Ingrediente  – Bezele
  • 100 g albus
  • 100 g zahar tos
  • 100 g zahar pudra
  • un varf cutit sare

Mod de preparare Blat

  • Mixam ouale impreuna cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare .
  • Amestecam faina cu amidonul, le dam prin sita, dupa care le adaugam treptat oualor si amestecam cu grija de jos in sus.
  • Dupa ce faina si amidonul sunt perfect inglobate, adaugam macul si-l amestecam si pe el, cu mare grija, de jos, in sus.

Tort cu crema de portocale si ciocolata alba - preparare blat

  • Punem aluatul intr-0 forma rotunda de 26 cm tapetata cu unt si faina (scuturam excesul de faina intotdeauna ca sa nu se arda blatul sau prajitura), si il bagam in cuptorul preincalzit la 170°C pentru 20-25 minute.

Tort cu crema de portocale si ciocolata alba - blat de tort in forma

  • Nu deschidem in nici un caz cuptorul in primele 15 minute. Eu va sfatuiesc sa nu-l deschideti deloc . Va dati seama ca este copt  cand este auriu si s-a desprins de pe marginea formei.
  • Scoatem blatul din cuptor si il lasam sa se raceasca in forma dupa care il rasturnam pe un gratar,

Tort cu crema de portocale si ciocolata alba - pandispan cu mac

  • Cand pandispanul cu mac este rece,  il taiem cu grija in trei foi sau chiar 4.
  • Am folosit numai 2 foi la tort pt ca din a treia am mai facut un mic tort pe care l-am facut cadou.

Tort cu crema de portocale si ciocolata alba - pandispan cu mac felii

Mod de preparare –  Sirop de portocale

  •  Fierbem apa impreuna cu zaharul pentru 5 minute. Cand zaharul este complet topit, stingem focul si adaugam 2-3 linguri de lichior de portocale, si 6-8 linguri de cafea proaspat facuta.
Mod de preparare – Crema de portocale si ciocolata alba
  • Pentru inceput punem la inmuiat in apa rece foile de gelatina pentru 10 minute.
  • Mixam oul si galbenusurile la bain marie pana obtinem o spuma densa.
  • Separat, topim si ciocolata alba la bain marie (atentie la calitatea ciocolatei folosite. Daca nu este de calitate se poate intari. Si atentie sa nu va cada din greseala vreo picatura de apa peste ciocolata pentru ca se va intari.)
  • Stoarcem 3 portocale mari (la mine o portocala intreaga cu coaja a avut 236 gr) si punem sucul obtinut amestecat cu lichiorul de portocale si coaja de portocala,  pe foc foarte mic (nu trebuie sa fiarba). Cand sucul este fierbinte adaugam foile de gelatina stoarse f bine si amestecam pana se dizolva.
  • Adaugam peste ouale mixate ciocolata alba topita, (si aici va recomand mare atentie pt ca imediat cum se veti adauga ciocolata, mixul va avea tendinta sa se intareasca) deci imediat dupa ce adaugati ciocolata, amestecati putin, adaugati sucul de portocale cald si mixati repede compozitia la viteza maxima.
  • Lasam crema de portocale sa se raceasca si apoi adaugam 400 ml frisca mixata.
  • Imi cer scuze pentru absenta fotografiilor dar nu am reusit sa fac poze la ora la care am preparat aceasta crema.
Mod de preparare – Bezele
  • Mixam albusurile proaspete, la temperatura camerei, cu zaharul tos si sarea pana se intaresc, dupa care adaugam treptat zaharul pudra si mixam din nou pana obtinem o bezea cu o consistenta solida.
  • Formam cu ajutorul unui sac a poche mici bezele direct in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si le coacem la 100°C, cuptor preincalzit, pentru maxim 30-45 minute.

Tort cu crema de portocale si ciocolata alba - bezele

  • Dupa 1 ora stingem cuptorul, intredeschidem usa si le lasam sa se usuce si raceasca complet in cuptor.

Tort cu crema de portocale si ciocolata alba - bezele coapte

Asamblare tort
  • Punem prima foaie intr-un cerc rotund pentr torturi, o insiropam din belsug cu siropul rece si adaugam un strat de crema de portocale. Acoperim cu a doua foaie, o insiropam si adaugam ultimul strat de crema.
  • Lasam tortul la rece pentru 2-3 ore dupa care il scoatem din cerc si ii imbracam marginile cu nuca de cocos,

Tort cu crema de portocale si ciocolata alba - asamblare tort

  • Asezam bezelele pe toata suprafata tortului la final, dupa care il putem in sfarsit savura.

Tort cu crema de portocale si ciocolata alba - felie tort

Pofta buna si multumesc din suflet tuturor pentru minunatele urari!
Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Tort cu crema de portocale si ciocolata alba
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 49 Review(s)

184 comentarii la “Tort cu crema de portocale si ciocolata alba

  1. DiAnais spune:

    Arata minunat! La multi ani draga Laura! Sa ai o aniversare minunata plina de surprize placute si zambete! Te imbratisez cu drag si iti doresc toate cele bune!

  2. Laura Blaauwiekel spune:

    La multi ani si o zi cat mai frumoasa alaturi de cei dragi! Reteta tortului apare in curand?! sunt foarte curioasa…ca arata grozav!

  3. Sara & Miki spune:

    Laura din inima LA MULTI ANI!…. cu sanatate, dragoste si intelegere…. asa cum iti doresti. SA ai o zi foarte frumoasa azi alaturi de toti ceo dragi tie. Multe pupicuri.

  4. Roz_bonbon spune:

    La multi, multi ani, Laura scumpa! Iti doresc multa sanatate si iubire si sa ai parte de cat mai multe momente fericite si implinite.
    Iti doresc petrecere placuta de ziua ta si sa te gandesti si la noi cand savurezi o feliuta de tort 🙂 Arata apetisant de-a dreptul!
    Te pupic si sa ai o zi splendida!

  5. aripi de inger spune:

    La multi ani fericiti,cu multe implinire,dragoste si sanatate pentru Laurica cea draguta.
    Despre tort ce sa zic…daca erai un pic mai aproape veneam sa-l degust,arata demential…te pup tare ,auguroni!

  6. Bianca spune:

    Vai ce bestial e tortuletul tau!!!!
    Bezeaua aia e tare de efect.
    La multi ani draga mea!!!!, multa sanatatate si fericire alaturi de cei dragi tie.
    Hehe..in octombrie te ajung si eu…la ani:))
    Pup si o zi minunata!!!!
    Si daca ai timp si chef…da-ne si reteta rogute-as:)

  7. Andreea spune:

    La multi ani Laura si tot ce iti doresti sa se implineasca!Sa ai parte de sanatate si muuuulta dragoste!
    Tortul arata de revista!Sa-l savurati sanatosi si sa ne arati si noua o sectiune

  8. Daniela spune:

    La multi ani, draga Laura!
    Sa ti se indeplineasca toate dorintele.
    Esti in floarea varstei, intre 30-40 ani sant cei mai frumosi ani, e maturitate, n general si sanatate…
    Deci profita la maxim si sa ai o sarbatoare frumoasa.
    Si, sa nu te superi daca te iau in serios si ma servesc cu o mare felie de tort.
    Pe curand.

  9. ANITA spune:

    Destinul sa te ajuta sa fi mereu tanara si sanatoasa,pentru a putea simti bucuria vietii alaturi de cei dragi!LA MULTI ANI,LAURA!!!

  10. Mariana spune:

    Draga mea Laura: La mulți ani !sănătate,bucurii si înțelegere!
    Am servit,e minunat,mulțumesc!
    Sa fii iubita mereu de cei dragi ție!

  11. andree cosmetic spune:

    Mi-ai dat o idee pentru tortul pe care-l pregatesc maine pentru ziua sotului meu.
    LA multi ani ,sanatate,fericire,succes in tot ceea ce faci!

  12. Anonymous spune:

    WOW!!!tortul arata minunat si cred ca este delicios de bun;)!
    Iti doresc din tot sufletul un sincer LA MULTI ANI si tot ceea ce iti doresti!
    Cu mult drag LoReDaNa!

  13. Iulia spune:

    La multi ani fericiti, draga Laura!!! Multa sanatate si cat mai multe impliniri iti doresc!!! Tortul arata superb!! Pupici!!

  14. Alina Stefanescu spune:

    La multi ani, draga Laura! Iti doresc sa ai parte de toata fericirea si sanatatea din lume, pentru ca nimic nu e mai important pe lume. Petrecere frumoasa si astept sa postezi reteta si sa imi spui ce cadouri ai primit.

    Te imbratisez cu mare drag.
    Alina

  15. Anastasia spune:

    La multi ani draga Laura, i-ti doresc tot binele din lume si multa sanatate,
    tortul e tare frumos si delicios, l-am admirat cu mare placere 🙂 !!!

  16. Anonymous spune:

    LA MULTI ANI !!! Fiecare dorinta sa fie o realizare si fiecare bucurie sa tina o vesnicie .Coincidenta este si ziua unui prieten drag .Era cazul sa te salaut si sa i-ti spun ca am incercat probat si savurat multe din bunatatile tale .Multa sanatate Mirela D

  17. Anonymous spune:

    LA MULTI ANI!!! DE ZIUA TA FIECARE DORINTA SA FIE O REALIZARE SI FIECARE BUCURIE SA TINA O VESNICIE .ERA CAZUL SA TE SALUT SI SA-TI SPUN CA AM PREPARAT SI SAVURAT MULTE RETETE DE LA TINE . MIRELA D

  18. Cristi spune:

    Bună seara, sunt interesat de un link exchange cu acest blog
    Intră şi vezi dacă bloguleţu meu se încadrează ceriţelor tale, iar dacă trece testu, lasă mesaj cu titlu care vrei să te trec şi adresa, să nu uit pe cine să trec 🙂

    titlu : Moda in top
    adresa :

    o seara cât mai bună şi dacă tot sunt aici " La multi ani " 🙂

  19. ghiocel07 spune:

    Draga Laura, sper ca a mai ramas si pentru mine o felie din tortul acesta minunat. Iti doresc multa sanatate, sa fi fericita si sa ne incanti privirea cu preparatele tale. La Multi Ani alaturi de toti cei dragi tie. Te pup.

  20. mika spune:

    Laura "LA MUTI ANI"fericiti si sanatosi!!!Tortul e inedit si arata demential!Tot ce iese din mana ta e grozav,te felicit din suflet!Familia ta e norocoasa sa te aiba,te pup,tare,petrecere frumoasa!

  21. Laura spune:

    Laura scumpa multumesc mult de tot!! Tare mult mi-ar fi placut sa fii mai aproape draga mea!! Pupicei cu mare drag!!

  22. Laura spune:

    Delia, sunt tanara, dar nu la fel de tanara cum eram acum 10 ani!! Ce sa facem? Timpul trece peste noi toti. Te pupic si multumesc mult pentru urare!!

  23. Laura spune:

    Multumesc mult Alizel mic si frumos!! Ce n-as fi dat sa fii si tu in Italia sa putem savura tortuletul impreuna!!!! Pupicei cu drag si vezi daca te intorci in Itlia sa ma anunti neaparat pentru ca de data asta chiar nu vreau sa pierdem ocazia sa ne vedem!!

  24. Laura spune:

    Bianca scumpa ideea cu bezelele mi-a venit pe ultima suta de metri. Chiar nu aveam nici o idee de decor si cam intrasem in panica. Te pupic cu mare drag si astept tortuletul tau aniversar. Te pupic!!

  25. Laura spune:

    Daniela scumpa mea chiar te rog sa te servesti cu cat tortulet doresti!! As fi bucuroasa daca as putea sa te servesc pe viu cu o portie de tort!! Te pupic cu drag si multumesc muuult pentru urare!!

  26. Laura spune:

    Ana scumpa mea gestul tau m-a emotoinat pana la lacrimi!!! iti multumesc din tot sufletul meu pentru minunatul cadou pe care mi l-ai facut!!

  27. Laura spune:

    Andree scumpa multumesc pentru urare!! La multi ani sotului tau cu multa sanatate, impliniri si fericire. Te pupic si abia astept sa vad tortul sotului tau!! Pup!!

  28. Amalia spune:

    Desi vine cu intarziere urarea mea (am fost plecata din tara) iti doresc din inima sanatate, bucurii si multa multa fericire langa cei dragi sufletului tau! La multi ani!
    Tortul este rafinat si pare foarte gustos, poate am asa imi fac curaj sa il incerc…

  29. Laura spune:

    Ghiocel frumos si drag pentru tine am pastrat separat o felie mare si delicioasa de tortulet!! Te pupic cu mare drag si multumesc din toata inima pentru felicitari!!

  30. Laura spune:

    Mika draga mea ma bucur tare mult ca iti place tortuletul!!! Te pupic cu toata dragostea si multumesc pentru urari!!

  31. Laura spune:

    Cristi multumesc mult pentru urare! Ai un blog foarte bine structurat dar in momentul de fata nu mai fac link exchange decat cu bloguri din nisa mea. Iti doresc mult succes in tot ceea ce ti-ai propus!!

  32. Lili Bouquet spune:

    Am gasit intamplator blogul tau si taaare ma bucur:D e absolut divin ce faci si am gasit atatea informatii utile ca nu-mi mai incap in piele de bucurie! Tortul arata fantastic! si mi-as dori sa-l fac pentru sotul meu;)
    Am o intrebare totusi, se poate ca blatul sa fie facut la microunde? o sa plec la sora mea si nu are cuptor pe gaz sau electric, si vroiam sa stiu daca s-ar putea face si la microunde si cat sa-l las si la fel si pentru bezele…
    Iti multumesc Laura si nu in ultimul rand: LA MULTI ANI!!!

  33. mirelap spune:

    La multi ani, Laura, numai bine si putere sa faci si alte bunatati si sa le imparti cu restu lumii 🙂 , Tortul arata bestial cred ca si gustul o sa fie ceva aparte. Sa sti ca am sa-l incerc si eu .

  34. Laura spune:

    Lili draga mea bine ai venit!! Multumesc mult pentru urare si multumesc ca iti plac retetele mele!! Draga mea mi-e teama ca nu iti pot raspunde la intrebare pentru ca nu am gatiti niciodata nimic la microunde. Il folosesc exclusiv pentru dezghetat si incalzit mancarea. Dar poti face blatul cu cateva zile inainte, la fel si bezelele. Deci daca faci blatul acasa, il tii apoi invelit intr-un servet de bumbac iar bezelele le poti tine intr-o cutie de metal inchisa ermetic. Ambele le tii afara, nu la frigider. Eu am facut o data un pandispan si l-am tinut invelit o saptamana intreaga si era pufos ca in prima zi. Te pup cu drag si te rog sa ma scuzi ca nu am putut sa iti dau un raspuns clar.

  35. katy spune:

    LA MULTI ANI LAURA SI MII DE SCUZE,PENTRU CA ACUM AM INTRAT PE BLOG(CU 2 ZILE INTARZIERE…)SA FI SANATOASA,SA AI MULTE BUCURII SI REALIZARI,INTELEGERE-N CASA SI SANATATE FAMILIILOR VOASTRE.CUM SA-I SIMTI TU PE CEI 34 DE ANI,CAND TU NU AI DECAT 24?SI EU MAI AM PUTIN SI TE PRIND DIN URMA!MULTI ANI TRAIASCA,LAURA!!!!!!!!IARTA-MA DIN NOU,PLEASEEEEEE!

  36. Lili Bouquet spune:

    Iti multumesc tare mult Laura pentru raspuns,(ma bucur ca ti-ai facut timp si pentru mine, vad ca te asalteaza muulta lume, si pe buna dreptate:D), anyway, o sa las tortuletul doar pentru sotul meu, si pentru sora mea voi alege alt desert din listele tale, fara cuptor , caci , am uitat sa precizez, ea locuieste in Spania si mi-ar fi greu cu blatul facut dupa mine:D
    Toate bune si numai bine! Te pup!

  37. geta spune:

    la multi ani!multa sanatate si multe impliniri!chiar acum fac tortul asta cu ocazia aniversarii a 5 ani de casnicie si am o dilema, portocalele mele au fiecare cate 300 si ceva de grame, era super daca ne spuneai cati ml de suc gata stors trebuie…incerc sa ma descurc cumva!reteta e super de abia astept sa savurez o bucatica!mersi….

  38. Laura spune:

    Katy scumpa mea nu trebuie sa iti ceri scuze!!! Multumesc din toata inima pentru urari si ma bucur muuuult ca iti place tortul!! Pupicei cu maaaaare mare drag!!

  39. Laura spune:

    Lili scumpa, ai dreptate, ar fi destul de complicat sa transporti blatul si bezelele in Spania! Te pupic cu drag si daca o sa gasesc o alternativa pt microunde te anunt cu siguranta!!

  40. Laura spune:

    Geta draga mea, acum am observat ca nu s-a publicat raspunsul meu. Am dat fuga in bucatarie dupa ce am citit comentariul tau si am cantarit sucul de portocale. Mi-au iesit 325 gr suc de portocala. Te pupic cu drag si La mUlti Ani!! Sa va dea Dumnezeu multa sanatae, fericire si impliniri impreuna!!

  41. Cristina spune:

    Vai de mine ce suparata sunt !!! Am intarziat la petrecere ….
    Laura draga mea, LA MULTI ANI !!! Te rog scuza-ma, abia azi am putut sa intru pe blog, am zugravit si am fost ocupata toata saptamana.Nu m-am atins de net.Iti doresc din toata inima, tot binele din lume.Sa stii ca nu am dat drumul la site, inca, nu am avut vreme sa ne ocupam cu el.Te voi anunta imediat ce va fi gata.

    Te pup,

    Cu drag,
    Cristina

  42. Laura spune:

    Draga Laura, din cate stiu nu afisezi premii pe blogul tau dar nu m-am putut abtine, ti-am dedicat unul in mod special – cadou virtual acum cand mai intineresti un an :)))))) – dupa cum spuneam si in postarea mea esti o minunata si o talentata, La Multi Ani, sa fii iubita si implinita in orice vei vrea tu. Tortul asta m-a ucis psihic, musai trebuie sa incerc blatul cu mac, sunt absolut lesinata dupa orie contine mac.

  43. Anisoara spune:

    Draga Laura, demult iti citesc blogul, dar nu ti-am scris niciodata.Dupa parerea mea, odata, ce ai descoperit blogul tau, doresti sa te intorci de fiecare data la el, si sa urmaresti fila cu fila , tot ce este expus in el.Ai depus munca si suflet si se simte aceasta in fiecare cuvant scris aici si in fiecare poza minunata , expusa pe acest blog. Mereu mi-am dorit sa stiu, cand este ziua ta de nastere, deoarece suntem amandoua din zodia Leului ,doar , ca eu sunt mult mai in varsta ,dar ne leaga aceaiasi pasiune in arta culinara, numai ca ne desparte Prutul. Asa s-a intamplat, ca te felicit cu intarziere , dar din suflet iti doresc sanatate, izbanda in toate panurile , care ti le-ai pus in gand, sa fii fericita si iubita, pentru ca o merita fiecare femeie dintre noi, si sa ai succese si multi admiratori in revista , care iti expui recetele tale minunate. Cu drag , Anisoara din Chisinau

  44. Laura spune:

    Draga mea Anisoara iti multumesc din toata inima pentru urarea deosebita pe care mi-ai facut-o. Iti doresc si eu multa sanatate, fericire si impliniri!! Prutul nu ne desparte chiar atat de mult pentru ca tatal meu este nascut in Soroca iar copilaria si-a petrecut-o la Chisinau. Eu nu am avut ocazia sa merg niciodata acolo dar mi-ar place foarte mult. Te pupic cu mare mare drag si iti doresc tot binele din lume!!

  45. Anonymous spune:

    Ai o varsta frumoasa, iar tu arati minunat. La multi ani!
    Tortul este o minunatie, am sa-l incerc cu siguranta. Claudia

  46. geta spune:

    mersi mult laura pt raspuns!am pus dupa ochi si chiar a iesit super,e atat de bun tortul asta!iar tu esti speciala….ms de urari si voua va doresc la fel

  47. Laura spune:

    Draga mea Claudia multumesc tare tare mult!! Ehehehe, nu prea mai arat ca la 18 ani si nu mai am energia de pe vremuri dar nu am ce face, timpul trece peste noi toti.
    Te pupic cu mare mare drag si ma bucur ca iti place tortuletul!!

  48. Laura spune:

    Geta scumpa mea cat ma bucur ca ti-a placut tortuletul!!! Multumesc ca l-ai incercat!! Pupicei infiniti si un weekend minunat sa ai!!

  49. Anonymous spune:

    draga Laura,te felicit din suflet pentru blogul tau pe care il urmaresc zilnic.As vrea sa te intreb…cu ce anume inlocuiesti praful de copt in Italia??Sint si eu in Italia si as avea nevoie de praf de copt..gen cel de la dr oetker care se punde direct in faina,fara sa mai fie dizolvat in prealabil.pup si numai bine.astept raspuns!!

  50. Laura spune:

    Anonim iti multumesc foarte mult ca imi vizitezi blogul si ca iti plac retetele de aici. Cel mai bun praf de copt este cel de la Paneangeli pe care il gasesti in absolut orice supermarket sau magazin mai mic.
    Iti dau un link sa vezi cum arata ca sa stii ce sa cauti:

    Daca nu i gasesti Paneangeli cauta "lievito per dolci".

  51. petronela spune:

    o, draga Laura, esti atat de tanara !!!… la multi ani! leoaica?… deci puternica si cu mare personalitate…. numai bine !!!… tortul arata deosebit ! brava!

  52. Anonymous spune:

    La multi ani!… am descoperit blogul tau abia in aceasta seara.
    Felicitari…
    Promt sa revin.
    Iti doresc multa sanatate si bucurii alaturi de cei dragi ai tai.

    Carol

  53. Ally spune:

    Mersi foarte mult de raspuns, nu stiam cum sa cantaresc 65 gr de mac. Am facut tortul si a iesit super, numai ca bezelele nu am mai putut sa fac, deoarece avem un cuptor foarte vechi si consuma foarte mult.

  54. Nemes Andra spune:

    Draga Laura, uite ca te vizitez din nou. Anul asta fac 30ani.Cum zboara timpul.
    Ma gandeam sa fac doua torturi: tortul cu mousse de portocale si tort tiramisu.
    Crezi ca se potrivesc impreuna? Amandoua au cafea.
    Macul l-ai macinat?
    Ce lichior de portocale ai folosit? Va trebui sa cumpar unul; nu am in casa.
    Multumesc mult.
    Te pup,
    Andra

  55. Laura spune:

    Andra draga mea, eu zic ca merg foarte bine impreuna.
    macul nu l-am macinat pentru ca am vrut sa se vada bine in aluat dar il poti macina daca il doresti mai fin.
    lichiorul folosit de mine se numeste Arancello si este produs de Il Faro.
    Pup cu mare drag si La Multi Ani!!!!

  56. mihaela spune:

    La multi ani Laura….deci balesc de nu se poate! Sunt dependenta de dulciuri…dupa briose, tort semiraw..acu ma gandesc sa bag si un chec…Laura, draga, rogu-te una reteta de biscuiti de post nu ai…cam in genul celor Splendid…am niste unt de cocos..si ma gandeam la un amestec cu faina si praf de copt…in care untul de coccos s ainlocuiasca untura…ai idee daca ar iesi ceva bunnnnnn???

  57. Mihaela spune:

    Draga Laura, as vrea sa stiu daca pot fierbe lichiorul in sirop(pt a se avapora alcoolul) si cu ce as putea inlocui cafeaua ; vor manca si copii din tort si nu pot sa le dau cafea si nici alcool.Acceasi intrebare pt crema, daca pot fierbe sucul de portocale cu lichiorul?
    Multumesc mult pt raspuns!

    • Laura spune:

      Mihaela, draga mea, sigur ca il poti fierbe in sirop. referitor la cafea, o poti exclude, siropul iese perfect si fara cafea.
      Te pup cu drag!

  58. Mihaela spune:

    Multumesc frumos pt raspuns;as vrea sa il fac maine , ca „testare” pt Anul nou !
    Si cum am citit de ultima ta publicatie, te felicit din tot sufletul si iti doresc cat mai multe de acum inainte!Sunt convinsa ca va fi foarte utila tinerelor mame !Cand voi merge in tara, as vrea sa cumpar toata colectia ta de retete, de unde le pot lua?
    Te pup , cu multa admiratie!

    • Laura spune:

      Draga mea, chiar aseara am vazut toate cartile in libraria din Cora Lujerului, dar sigur exista si in alte librarii. Cartea pt bebelusi abia a intrat pe piata, deci iti recomand sa le cauti in librariile mari.
      Pup cu drag!

  59. ionela spune:

    Laura, tortul acesta e fantastic! L-am incercat o data, doar cu un blat putin diferit, acum vreau sa-l fac exact ca al tau pentru joi, cand e ziua baiatului cel mare. Ai putea sa-mi spui, daca am gelatina granule, cate grame sa pun?

  60. ionela spune:

    Am pus 12 g gelatina granule si a iesit minunat! Putin acrut, echilibrand cu ciocolata, insiropat si puhav, nu pot descrie ce delicatete! Mii de multumiri! Ca niciodata, a disparut tot din ziua aniversarii. Ce nu mi-a iesit: blatul, desi a crescut frumos, cand s-a racit, s-a lasat, iar cand l-am pus iar in inel, era mai mic, iar crema a coborat frumos si a umput golurile. A iesit frumos si asa, insa imi placea sa se vada straturile. Imi poti spune unde am gresit la blat? Apoi, bezelele nu mi-au iesit tapene. Am lasat albusurile o noapte in bucatarie si l-am mixat a doua zi, insa oricat le-am mixat cu zaharul, nu s-au facut spuma bat, ci spuma tare. Trebuiau mixate proaspete?

    • Laura spune:

      Draga mea, daca blatul s-a lasat dupa coacere, inseamna ca ouale nu au fost mixate suficient de mult. Data viitoare, mai mixeaza-le inca 4-5 minute si incorporeaza cu grija faina in compozitia de oua. Albusurile trebuie sa fie proaspete si, eventual, lasate la temperatura camerei pentru maxim 30 minute. Mie bezeaua cea mai frumoasa imi iese in acest fel. Pup cu drag!

  61. MARINCA ESTERA spune:

    Buna Laura. Cu ce as putea inlocui lichiorul de portocale?As vrea sa fac acest tort de ziua mea,si sper sa imi iasa.Multumesc!

  62. natalia spune:

    Draga. Mea,se apropie si ziua mea de nastere si voi avea foarte multi invitati si m am gandit ca un astfel de tort minunat s ar potrivi de minune.Doar ca vreau sa te intbreb cum ar fi mai bine sa fac crema ,daca vreau sa inlocuiesc portocala cu zmeura…adica,sa fie tortul cu zmeura si ciocolata alba. Iti multumesc din suflet pr faptul ca esti o persoana minunata si imparti cu noi,cititorii,retete cu un gust divin.

  63. lorena spune:

    buna, Laura! faci niste preparate absolut minunate, fine si deosebite! de la tine am invatat sa fac cele mai bune torture. ba chiar am combinat doua dintre ele, cel de mai sus, crema Toblerone si blatul de cacao si a iesit un tort de nota 10! te felicit si te voi urmari in continuare!

  64. Cristina spune:

    Draga Laura, in primul rand ma bucur ca existi. Te urmaresc cu mare interes si pe fb. Retetele tale sunt minunate. Acum fac acest tort de portocale. Am o intrebare: dupa ce am amestecat ouale cu ciocolata si cu sucul de portocale crema este lichida, este bine? Asa lichida o amestec cu frisca? Nu o sa curga? Trebuie sa folosesc un inel? Multumesc mult de ajutor. Spor la toate.

    • Laura Adamache spune:

      Draga Cristina, imi cer scuze ca raspund atat de tarziu.
      Crema se va intari imediat dupa ce incorporezi frisca. Da, pentru montarea tortului este necesar un inel detasabil.
      Cu mult drag!

    • Laura Adamache spune:

      Tatiana, cu coaja rasa de portocala. Dupa ce siropul a fiert, adaugi coaja de portocala, 1 lingura plina, si cafeaua si acoperim siropul cu un capac. Dupa ce se raceste, se strecoara.

  65. Maria spune:

    Am făcut tortul asta pt ziua soțului si este foarte bun, crema fina , refrescanta , iar macul din blat ii da o textura crocanta in gura .
    Multumesc pt rețeta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor