Inghetata de nutella cu stafide


Retete culinare inghetata – Inghetata de nutella cu stafide

Inghetata de nutella cu stafide

Cine nu iubeste nutella? Sunt convinsa ca sunt foarte putine persoane care nu mananca cu placere aceasta delicioasa crema de alune. Deci daca sunteti fani nutella, cu siguranta o sa va incante gustul acestei inghetate. Fara nici un dubiu pot afirma ca este una dintre cele mai bune inghetate de casa facuta pana acum. Este atat de cremoasa si fina incat cu greu este de crezut ca nu are oua si nici nu este facuta la masina de inghetata. Reteta este foarte simpla,  asadar va invit sa incercati aceasta minunata inghetata de nutella.

Ingrediente – Inghetata de nutella

  • 350 g nutella
  • 1 lingura rasa miere
  • 25 g zahar
  • 10 g amidon de porumb
  • 460 ml lapte
  • 200 ml smantana neindulcita pentru frisca
  • 100 g stafide
  • 3 lignuri brandy

Mod de preparare – Inghetata de nutelle cu stafide

  • Dizolvam amidonul in lapte, adaugam zaharul si punem cratita pe foc mic . Din momentul in care incepe sa fiarba, o mai lasam pe foc 5 minute, timp in care vom amesteca incontinuu.
  • Luam cratita de pe foc si adaugam nutella si mierea.

Inghetata de nutella cu stafide preparare

  • Amestecam bine pana ce nutella este incorporata complet in crema de lapte.

Inghetata de nutella cu stafide - preparare crema de nutella

  • Lasam crema sa se raceasca complet. Dupa ce s-a racit, mixam frisca partial (nu trebuie sa fie mixata pana cand nu mai cade de pe paleta mixerului, ci doar sa capete o consitenta cremoasa) si o adaugam cremei de nutella reci.

Amestec frisca si crema de nutella

  • Bagam inghetata de nutella la congelator si dupa primele 40 minute o scoatem si o amestecam bine astfel incat sa eliminam cristalele de gheata formate. Am repetat acest lucru de 3 ori din 40 in 40 minute.
  • Dupa primele 40 minute, cand inghetata se intareste putin adaugam 100 g stafide tinute inainte 15 minute in apa amestecata cu brandy, ulterior stoarse bine.

Inghetata de nutella cu stafide detaliu final

  • O bagam din nou la congelator unde o vom lasa pana se intareste bine.
  • O servim cu foarte multa pofta pentru ca este exceptionala!
Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Inghetata de nutella cu stafide
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 16 Review(s)

44 comentarii la “Inghetata de nutella cu stafide

  1. cccris spune:

    Arata grozav, am facut si eu de multe ori inghe fara oua si sint execelente, limita e doar imaginatia sau mai bine zis lipsa ei 🙂

  2. El recetario de Falina spune:

    Laura foarte bine arata si foarte bine explicata reteta… nu am nutella acum in casa dar cumpar si o pregatesc maine cu sigurantza si iti dau si parerea mea… te pupic dulce…

  3. vincent spune:

    Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult – aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la puteti folosi sau puteti merge la si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

  4. Alina Stefanescu spune:

    Draga Laura,

    Inghetata asta trebuie incercata, mai ales ca am cativa prieteni veniti la plaja, care adora dulciurile. Pare usor de facut si arata foarte bine, cu siguranta e delicioasa asa ca poate o prepar chiar astazi. Cat despre risotto . . . . a fost delicios, chiar daca l-am facut cu fructe de mare congelate. Week-end placut iti doresc si tie si lui Cris.

    Alina

  5. El recetario de Falina spune:

    Laura draga mea…
    Cum ti-am promis am facut reteta si chiar acum am terminat de papat un pic din ea ca nu mai asteptam pana maine dimineata si pot sa-ti spun ca este excelenta…
    Delicioasa chiar si fetei mele i-a placut cand a gustat inainte sa o congelez… ea o sa pape portia ei maine la pranz ca desert dupa masa.
    Iti trimit poza in e-mail si apoi voi publica reteta la mine pe blog daca tu imi dai permisul…:-p
    Te pupic scumpa mea…

  6. Codruta spune:

    Laura, crezi ca ar merge sa renunt la crema de ciocolata si sa folosesc cacao (si zahar mai mult sa fie dulce). Ma gandesc ca si Nutella are o gramada de ingrediente in compozitie, iar o parte din ele nu cele mai sanatoase.

  7. geta spune:

    buna draga Laura!sunt tare incantata de blogul tau,ai niste super retete!chiar acum am facut inghe asta si ma pregatesc s-o bag la congelator,dar am o nelamurire se baga caserola cu capac sau fara?,sa stiu si eu pe viitor..in timp ce se racea crema am facut si sosul de ciocolata care e delicios!felicitari pt munca ta si mii de multumiri!

  8. Alina Stefanescu spune:

    Draga mea Laura, o asemea inghetata nu credeam ca se poate face in casa. A fost pe placul tuturor si s-a terminat foarte repede. Iti multumesc pentru reteta cu care am reusit sa imi dau pe spate prietenii. O zi buna!

  9. Laura spune:

    Cris scumpa si mie imi plac tare mult inghetatale fara oua dar si cele cu oua sunt divine. Pupicei cu mare drag si multumesc ca iti place!!

  10. Laura spune:

    Daiana draga mea ma bucur mult ca iti place reteta!! Am corectat reteta pentru ca intr-adevar uitasem sa scriu cand se adauga mierea. Te pupic cu drag si multumesc!!

  11. Laura spune:

    Alina scumpa mea cat ma bucur ca ai incercat risotto si ca ti-a placut!! Sper tare mult sa va placa si inghetata, tie si prietenilor tai. Te pupic cu mare drag si o saptamana minunata sa ai!!

  12. Laura spune:

    Codruta draga mea nu garantez ca va iesi la fel de cremoasa daca pui cacao si nu nutella. Mi-e teama ca tocmai nutella si mierea ii dau cremozitatea asta aparte. Te pupic ci daca o incerci cu cacaco sa imi spui si mie cum a iesit!

  13. Laura spune:

    Geta draga mea iti multumesc tare mult ca iti place blogul meu!! Eu intotdeauna am bagat vasul de inghetata fara capac la congelator. Asa inghetata mai rapid. Daca dupa ce o servesti iti mai ramane inghetata si vrei sa o pastrezi la congelator pentru o perioada mai lunga de timp poti acoperi vasul cu un capac. Te pupic!

  14. Codruta spune:

    Stii ce e frumos la blogul tau? Pe langa retetele foarte inspirate (sa nu mai zic de poze, ca imi ploua-n gura. PS: se vede cum imbunatatesti zi de zi acest capitol). Faptul ca esti calda si raspunzi cu atata atentie comentariilor. S-a intamplat sa renunt sa intru pe unele bloguri culinare romanesti din cauza modului in care autorul raspundea pe blog.

    tine-o tot asa Laura, ca ne esti draga

  15. Codruta spune:

    Am incercat reteta, a iesit un pic cam dulce pt gustul nostru, dar textura minunata, nu ma mai saturam de ea. O intrebare, laptele nu isi schimba mult textura dupa ce pun amidonul (foarte foarte putin parca se ingroasa), asa trebuie?

    mersi

  16. Laura spune:

    Codruta draga mea multumesc mult pentru cuvintele tale. Din pacate si eu m-am ciocnit de bloguri in care autorului ii lipsesc cei 7 ani de acasa si pot sa-ti spun ca nu mi-a placut deloc acest lucru. Mi se pare normal si de bun simt sa respecti persoanele care-ti intra pe blog. In fond, un blog este ca o casa virtuala iar cei care ne trec pragul trebuie tratati intotdeauna cu respect.
    Pupicei cu drag!!

  17. Laura spune:

    Codruta scumpa este intr-adevar cam dulce dar se poate reduce zaharul sau se poate chiar elimina. Laptele ramane tot lichid dupa ce adaugam amidon. Parca un pic de tot isi schimba textura dar consistenta lichida trebuie sa ramana. Pupicei si multumesc mult ca ai incercat-o!!

  18. raluca spune:

    Minunata inghetata! Eu am redus un pic cantitatea de nutella, ca sa nu fie asa de dulce, si apoi am turnat-o intr-o galetusa Häagen-Dazs, ca ai mei sunt foarte pretentiosi si la aspect si la gust. a mers de minune, nu au realizat diferenta. Mersi mult!

  19. Laura Crisan spune:

    Buna,Laura
    F.buna inghetata.Data viitoare o voi face fara sa ma i pun zahar si voi incerca sa inlocuiesc stafidele cu nuci caramelizate sau doar coapte.Ce crezi ?Iti voi spune cum a iesit.
    Am facut si budinca de dovlecei.F.buna,usor de facut si arata grozav.
    Mersi mult !

  20. Laura C spune:

    Nu puteam sa nu iti las un comentariu pt aceasta inghetata absolut delicioasa.
    Sotul meu chiar nu ma credea ca eu am facut-o:)))
    A zis ca sigur am cumparat-o si am transferat-o in alte cutii:)))))
    Dupa ce a terminat de mancat mi-a zis ca atunci cand il vad suparat sa ii fac aceasta inghetata ca sa ii ridic moralul, asa de mult i-a placut:)))

    Pupicei

  21. Elis spune:

    Ce m-a atras la aceasta reteta a fost simplitatea ei, si vreau sa sa-ti spun ca am tot repetat-o de atunci pentru ca devenit detasat preferata mea, dar mai ales a fiilor mei.
    Incredibil de cremoasa si delicioasa!
    Maine voi incerca placinta cu dovlecei si morcovi, si sper ca va avea acelasi succes.

    • Laura spune:

      Draga mea, amidonul impiedica formarea acelor de gheata din inghetata. Se poate exclude, dar eu te sfatuiesc totusi sa il folosesti.

  22. ELENA GHEORGHE spune:

    Buna LAURA ati reusit sa faceti deliciul serii atit tu cat si inghetata ,Felicitari! Ati transmit numai ganduri bune,

  23. Oana spune:

    Buna Laura, de vreo 2 saptamani caut amidon de porumb. Din pacate nu l-am gasit sau nu am stiut unde sa il caut. Am gasit in schimb amidon de cartofi. Il pot folosi pe acesta sau mai caut? Nu de alta dar sper sa nu treaca vara pana reusesc sa o fac pentru ca arata delicios. Multumesc mult!

    • Laura Adamache spune:

      Draga Oana, amidonul de porumb se gaseste in orice magazin, mic sau mare. Daca totusi nu il gasesti, poti sa folosesti si amidon de cartofi.
      Cu mult drag!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor