Crostata cu gem de capsuni

FacebookEmailPrintFriendlyShare

 

Nu este chiar o crostata ci mai degraba o incrucisare intre o prajitura si o crostata. Se poate face cu orice tip de gem, dulceata sau marmelada sau cu nutella sau alte diverse creme. Are o consistenta foarte placuta iar dupa ce se raceaste complet devine usor crocanta.

Crostata cu marmelada

Ingrediente ( pt o tava de 30×19 sau o forma rotunda de 24 cm)

200 gr faina

200 gr unt

150 gr zahar

un varf de sare

2 oua + 1 galbenus

1 lingurita praf de copt

gem/dulceata /nutella

Amestecam faina cu praful de copt , sarea si zaharul.

Separat batem oaule si galbenusul cu o furculita.

Amestecam ouale cu faina si untul moale. Vom obtine o crema compacta dar moale pe care o vom intinde cu lingura intr-o forma tapetata cu unt si faina.

Facem mici adancituri deasupra aluatului cu o lingurita si adaugam gemul ales in fiecare adancitura formata,

Crostata cu marmelada

Introducem forma in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30-35 minute,

Crostata cu marmelada

O scoatem din cuptor si o pudram cu zahar pudra vanilat iar cand este rece se poate taia si servi.

E ideala pentru micul dejun!

Pofta buna!

Iti place reteta? Aboneaza-te acum si primesti retetele noi in adresa ta de e-mail

Comentarii

  1. Alina Stefanescu

    Arata bine si cred ca e delicioasa. Am sa o incerc si eu ca inghetata cu nutella e pe terminate (am mai facut-o odata in week-end). O saptamana minutata iti doresc si am sa iti scriu impresii supa ce incerc prajiturica asta.
    Alina

  2. Laura

    Alina draga mea, este excelenta!! Nu creste foarte mult dar are un gust deosebit. Te pupic cu mare drag si daca o incerci sa imi spui daca ti-a placut!!

  3. Madalina

    Draga Laura,

    Pentru ca sotului meu îi plac foarte mult nucile, am incercat aceasta prajitura bineinteles cu nuci. Rezultatul a fost peste asteptari, deci foarte buna.

    Multumim Laura.

    Madalina

  4. Anonymous

    E minunat bloggul si mi se pare super ca are cine sa ma salveze cand sunt in pana de idei si sfaturi ! Putin imi pasa de unde sunt luate, traduse sau mai stiu eu ce. Prezentarea e remarcabila si desi google imi gaseste sute de rezultate pentru un preparat am doar cateva blogguri de incredere. Asa ca domnule(doamna) Gabi, vezi-ti de bucataria proprie, mai lasa comentariile acide si fa-ma sa iti remarc preparatele !!!

    Bravo Laura ! Bloggul tau ma ajuta si iti multumesc :)

  5. Laura

    Madalina draga mea in sfarsit un comentariu care are legatura cu aceasta prajiturica!! Te pupic cu mare drag si ma bucur foarte mult ca ti-a placut!!

  6. Alina Stefanescu

    Draga Laura,

    Prajitura a iesit grozava. E adevarat ca nu e foarte inalta dar are un gust foarte bun, mai ales cand iei in fuga o bucata rece din fridgider si o mananci in drum spre birou. Imi place mult aluatul asta cu unt. De fapt de cand ti-am descoperit blogul, am incercat foarte multe retete si pana acum toate au fost pe placul meu. Eu te apreciez pe tine si munca pe care o depui ca sa imi arati mie cate o minunatie de prajiturica sau mancarica. O zi buna!

    Alina

  7. kadiavsdutzu

    Pare foarte pufoasa prajiturica si ma tenteaza foarte mult :) In legatura cu micul "conflict" ivit prin comentarii nu ma pot abtine sa nu zic si eu ca apreciez blogul tau si atata timp cat prajiturica este preparata de tine si postata pe blogul tau personal cu ce ai gatit tu si cum ti-a iesit tie putin conteaza care e sursa, nu ai publicat o carte sau scris un articol despre ea si nici nu ai declamat ca e inventata de tine. Cei care tin atat de mult la "recunoasterea" talentelor culinare au nevoie de "trafic" sau sunt atat de putin realizati personal/profesional incat cauta laude pe bloguri personale, asa ca parerea mea este sa treci mai departe si sa fie decizia ta daca publici un link sau nu. Eu o fac doar ca semn de apreciere pentru un blog care mi-a placut sau la care tin. Nu suntem profesioniste in ale bucatariei si nici nu afirmam acest lucru, doar ne aratam "bucatareala". Drepturi de autor se cer la publicatii si nu la bloguri personale.

  8. Anonymous

    draga Laura,ai facutdin mine o bucatareasa de exceptie.ma simt atat de mandra de mine!!!!!!!!mi.am uimit toate prietenele cu prajiturile tale.unde pana mai ieri nu stiam sa fac decat clatite,acum sunt o experta!iti multumesc din suflet ca existi!stii de unde iti scriu?!din gaza,aici locuiesc,de 11 ani si gasindu.te pe tine,mi.am regasit radacinile.iti doresc sa ai o viata minunata si ai in mine un fan pe veci

  9. Laura

    Draga Anonim, ma bucur tare mult sa te cunosc si ma bucur mult ca blogul meu te-a inspirat in bucatarie.
    Chiar daca distanta dintre noi este foarte mare, ma bucur mult ca internetul ne- ajutat sa ne cunoastem.
    Te pupic cu mare drag si iti multumesc pentru vizita!!

Lasa un comentariu:

Vrei sa faci reteta de mai sus? Ai nevoie de ajutor? Ai facut-o? Ti-a placut? Impartaseste cu noi impresiile tale!


+ 9 = 14

Editare comentariu:
Pot fi utilizate etichete si atribute HTML in redactarea comentariului.