Chiftele de ricotta cu spanac


Chiftele de ricotta cu spanac, reteta rapida si delicioasa

Chiftele de ricotta cu spanac

Chiftele de ricotta cu spanac, reteta pas cu pas de chiftelute fara carne. Chiftele pufoase cu branza si legume, cea mai simpla reteta.

Cand eram mica stiu ca nu ma impacam deloc cu legumele si mai ales cu cele verzi chiar aveam o problema. Acum ma gandesc ca daca mama mi-ar fi facut aceste chiftele cu ricotta, cu siguranta as fi inceput sa mananc spanac mult mai devreme.

Va sfatuiesc din tot sufletul sa le incercati, atat pentru voi cat si pentru copilasii mai mofturosi care nu prea papa ce e verde. Sunt absolut minunate!!! Daca nu aveti ricotta, o puteti inlocui cu urda, iar parmezanul cu un cascaval mai uscat foarte fin ras.

Chiftele de ricotta cu spanac – Ingrediente (10-12 chiftele)

  • 600 g spanac fiert
  • 300 g ricotta sau urda
  • 100 g parmezan ras fin
  • 1-2 linguri pesmet
  • 1 ou mediu
  • sare
  • piper
  • pesmet pentru tavalit chiftelutele

Chiftelute cu spanac si ricotta – Preparare pas cu pas

  • Punem pe foc o oala mare cu apa si sare, iar in momentul in care fierbe, adaugam spanacul curatat si spalat si il fierbem cateva minute pana se inmoaie (cca 2-3 minute).
  • Scoatem spanacul si il lasam la scurs si racit intr-o sita. Dupa ce se raceste, il stoarcem cat putem de bine si il tocam marunt.
  • Amestecam spanacul cu ricotta, parmezanul, 1 ou, sare, piper si 1-2 linguri de pesmet.

Compozitia chiftelelor trebuie sa fie legata si usor de manevrat. Daca, dupa adaugarea pesmetului, nu reusiti sa formati chiftelele, mai puteti adauga inca putin pesmet.

  • Cu mana usor umeda formam chiftelutele de spanac pe care le dam prin pesmet si le aplatizam usor.

6

  • Daca le dorim mai dietetice le putem coace in cuptorul preincalzit la 180 grade pana se rumenesc. Eu le-am prajit in ulei pentru ca desi nu foarte dietetice sunt mult mai bune asa.
  • Se servesc calde sau reci.

Chiftele de ricotta cu spanac

Pofta buna!!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Chiftele de ricotta cu spanac
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

37 comentarii la “Chiftele de ricotta cu spanac

  1. Just me spune:

    am uitat sa te intreb ceva….eu am spanac congelat, de 300 gr ii pachetul….ajunge?o fi echivalentul a 600 de gr proaspat?

  2. raluca spune:

    si eu am avut aceeasi problema cu legumele, si se pare ca cel mare ma mosteneste. cat a fost mai micut a mers pacaleala cu Popeye, dar de ceva timp nu mai tine. chiar o sa incerc chiftelutele mai ales ca sotului si fetei le plac mancarea clasica de spanac, si cam tot am spanac in casa. eu mai faceam ceva asemanator sub forma de placinta cu multa branza sau chiar pachetele in aluat. merge si asa bine. te pup.

  3. Alina Stefanescu spune:

    Draga mea Laura, te-ai cam dat pe legume. Nu-i asa ca te simti mult mai bine de cand ai o alimentatie mai verde? Am sa le incerc si eu desi medicul mi-a spus sa ma feresc de alimentele care contin fier, pentru ca am o cantitate prea mare de fier in organism. Cu toate astea spanacul, loboda, stevia, urzicile sunt preferatele mele. Sa ai o zi buna. Alina

  4. Laura spune:

    Draga mea Just me sa stii ca as da cu bucurie, oricand, chiftelele de carne pe astea cu ricotta. Scumpa mea stii ca mi-ai pus o intrebare de baraj?? 300 gr spanac congelat dupa dezghet vor fi tot 300 gr. Spanacul meu proaspat inainte de a-l curata avea 609 gr dar dupa ce l-am curatat nu l-am mai cantarit. Ochiometric cred ca avea vreo 500 de grame dar sa stii ca nu conteaza daca pui mai mult sau mai putin cu 50-100 grame. Daca iese prea umeda compozitia o reglezi cu pesmet. Pupicei cu mare drag!!

  5. Laura spune:

    Kitty scumpa sunt absolut divine!! Am mancat vreo 6 imediat ce le-am facut. Personal imi plac mult mai mult in ulei desi nu sunt la fel de sanatoase ca cele la cuptor dar avand in vedere ca prajesc extrem de rar (de cateva ori pe an) am zis ca nu se intampla nimic daca le servesc prajite. Te pupic cu drag!!

  6. Laura spune:

    Raluca draga mea si pe mine tot Popeye m-a convins sa mananc spanac. Nu stiu exact cand am inceput sa mananc urzici dar stiu ca destul de recent le-am introdus in alimentatie. Dar am inceput sa mananc regulat legume si fructe abia acum cativa ani. In tara foarte greu eram convinsa sa le mananc.
    Nu am mai mancat placinta cu spanac si branzica de o vesnicie!!! Multumesc mult ca mi-ai amintit de ea!! Ai cumva o retetuta buna buna de placinta??
    Pupicei cu mare drag si ma bucur mult ca iti place reteta!!

  7. Laura spune:

    Alina draga mea de vreo 3 saptamani aproape mancam mai mult legume. Sambata in loc sa mergem la macelarie, asa cum faceam pana acum, mergem si cumparam legume si fructe multe multe. In afara de legume am mancat de vreo 3 ori pe saptamana si pastrav la gratar condimentat cu tot felul de ierburi. Tare bine ma simt de cand nu mai mananc carne toata ziua.
    Te pupic cu mare mare drag si ma bucur mult ca ti-a placut reteta!!
    O zi excelenta sa ai draga mea!

  8. ISABELA spune:

    mmm … cat de bine arata 😛
    Si ieri am facut cumparaturi si nu am luat ricotta :(. Dar am sa le incerc si eu Laura, poate pentru duminica cand ne ducem la picnic 😛
    Te pup1

  9. Ionela spune:

    Laura, arata minunat chiftelutele tale, acum ma apuc de ele ca am ceva spanac in frigider. Sunt convinsa ca ii voi convinge si pe pitici sa pape! Multumesc!

  10. Anonymous spune:

    super idee!.. mai ales pt piticii mei/Doamne, Laura de unde le "scoti"?Eu le fac des pe cele cu dovlecei, branza si marar-delicioase.Am vazut ca merge si spanac congelat dar cum eu nu am aici ricotta si nici urda, am sa incerc cu branzica de casa, ce zici?Ref.ensaimadas mi-a iesit de nota 10(sotuleu e fan)si am pus coji de portocala la uscat.Merci mult pt sfaturi, te pup!Brigytte

  11. Lia spune:

    Laura,

    Eu am semanat anul acesta in gradina spanac.Peste o saptamana,voi recolta primele
    frunze.Cum e si vremea casului si a urdei,reteta asta pica la fix !
    S-a salvat.
    Multumesc.

  12. boscodina spune:

    musca din lapte , adica eu :
    stii de "campania din blog in blog" , am ridicat-o la nivelul de campania 🙂 esenta: gospodinele blogosferei isi fac una alteia cadouri. toata povestea cum unde cand o gasesti pe blogul meu la "d'ale boscodinelor- sfoara-n tara". daca iti face placere , te asteptam cu cea mai mare placere 🙂 o zi superba si scuze pentru bruiaj 🙂

  13. raluca spune:

    Buna, Laura. Eu nu am o reteta anume de placinta de spanac. Fac mancarica clasica cu spanac, ceapa calita, marar, bulion si un catel de usturoi la sfarsit, pt sot si fi-mea, apoi ce ramane de la ei amestec cu franza feta sfaramata cu furculita si 2-3 oua batute in functie de cantitate. folosesc aluat foietat, foite subtiri, cam 5-6 jos, 5-6 sus, fiecare foita rupta si mototolita ca o foaie de hartie(cum faci cand vrei sa scrii un biletel si nu iese nimic interesant), sper ca ai inteles. O coc cu cascaval pe deasupra. Uite ce am mai gasit:
    Week-end frumos!

  14. clara spune:

    vaaaai cat de bune sunt!!
    sa ne traiesti si ne mai posteezi asa bunatati, au mancat si copiii mei , cel mic a zis: buuuun mami! le-am spus ca sunt specialitati italiene, iar cel mare a completat: cume este pizza??

    si eu fac o placinta cu spanac ( eu ii zic placinta turceasca) pe care o fac de Pasti si toamna cand rasare spanacul de toamna, si are branza telemea si multa nucsoara.
    pot posta pe blogul meu, acesta super reteta?
    multumesc!

  15. Laura spune:

    Alizel mic si frumos sunt divine!!! Noua ne-au placut extraordinar de mult si as fi vrut sa le repet saptamana asta dar nu amapucat ieri sa mergem sa cumparam legume. Pupicei cu mare mare drag!!

  16. Laura spune:

    Brigytte draga mea merg sigur incercate si cu branzica de casa numai sa ai grija sa o storci bine bine. Te pupic si ma bucur ca v-au placut ensaimadas.

  17. Laura spune:

    Boscodina draga mea multumesc tare mult ca m-ai anuntat. Tare frumoasa campania intiata de tine!! Cu siguranta am sa-ti fac o vizita ca sa aflu mai multe. Te pupic si felicitari!!

  18. Laura spune:

    Anonim nu stiu ce sa iti spun dar dupa mine salata are un gust destul de fad si nu stiu cat de bine merge in chiftele. Dar daca incerci totusi sa imi spui si mie cum au iesit. Eu iti recomand totusi sa le incerci cu spanac.

  19. Laura spune:

    Raluca draga mea tare bine suna reteta ta de placinta si sa stii ca am s-o incerc si eu. Din pacate nu se gasesc aici foi de placinta subtirele dar am sa ma gandesc cu ce le pot inlocui. Te pupic cu mare mare drag.
    Reeta Mayei arata absolut divin, ca de altfel toate retetele ei, si tare multumesc pentru link. De o vesnicie nu am mai facut paste umplute asa ca saptamana asta sigur am sa le fac. Te pupicel cu drag!!

  20. Laura spune:

    Clara draga mea cat ma bucur ca v-au placut!! Cand ai timp poate imi spui si mie cum faci placinta turceasca. Tare bine suna ingredientele folosite. Pupicei si bineinteles ca poti posta reteta la tine!!

  21. Just me spune:

    laura draga ,am facut chiftelutele..sunt bune,imi plac.! a papat si fiul meu..doar sotul a facut mofturi..ei, nu-s de carne si de aceea:)))merci!pup

  22. Laura spune:

    Just me draga mea cat ma bucur ca ti-au placut. Desi si sotului meu i-au placut siguuur i-ar fi placut mult mai mult daca erau din carne dar cum am hotarat sa o lasam mai usor cu carnea a fost tare multumit si de aceste chiftelute. Pupicei si multumesc ca le-ai incercat!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor