web analytics

Vinete impanate cu usturoi

 Retete culinare de post – Vinete impanate cu usturoi

Vinete impanate cu usturoi detaliu

Saptamana aceasta am mancat numai legume si tare bine m-am simtit. Sambata m-am aprovizionat cu legume pentru toata saptamana si dupa o salata de spanac delicoasa, pe care o s-o postez curand, mi-am amintit de reteta mamei mele de vinete impanate cu usturoi pe care o adoram cand stateam acasa la ai mei. Desi nu prea e dietetica, este divina si foarte simplu de facut. Vinetele se numara printre legumele mele preferate, le mananc cu placere in salate, paste, umplute, etc, dar una dintre mancarurile preferate cu vinete este chiar aceasta reteta pe care eu o pregatesc mai ales in post.

Ingrediente – Vinete impanate cu usturoi

  • 2 vinete mari
  • 3-4 catei usturoi
  • 10-12 linguri ulei
  • 1 cana apa (cca 250 ml)
  • 1/2 cana suc de rosii (cca 125 ml)
  • 1 legatura patrunjel patrunjel
  • 1 tulpina telina apio
  • sare

Mod de preparare – Vinete umplute cu usturoi

  • Spalam vinetele bine si apoi taiem fasiute din coaja, pe lungime, astfel incat sa rezulte o vanata cu o dunga de coaja si una fara coaja. Le taiem pe lungime in doua jumatati si apoi fiecare jumatate o mai taiem inca o data pe lungime in doua. Daca vanata este foarte lunga putem taia fasiile obtinute in doua ca sa intre in cratita. Frecam bucatile de vanata cu sare si le lasam intr-o sita pana curatam usturoiul.

Vinete impanate mod de preparare

  • Curatam vreo 5 catei de usturoi, ii taiem in fasiute subtiri.
  • Cu ajutorul unui cutit ascutit crestam vanata din loc in loc si o impanam cu usturoi (dupa gust).
  • Incingem ulei abundent intr-o tigaie antiaderenta si prajim bucatile de vanata cateva minute pe fiecare parte. Atentie pentru ca vinetele absorb destul de mult ulei, asa ca daca mai este nevoie, mai adaugati. Le scoatem pe o bucata de hartie absorbanta imediat ce prind putina culoare si le lasam sa se raceasca.
  • Le asezam intr-o cratita mare fara ulei sau altceva.

Vinete impanate in cratita

  • Adaugam jumatate de cana de suc de rosii amestecat cu 1 cana mare de apa iar printre vinete punem crengute de patrunjel si de telina.

Vinete impanate preparare

  • Punem cratita pe foc mic pentru 30 minute. Dupa 15 minute intoarcem vinetele pe cealalata parte.  Dupa 30 minute bagam cratita in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru inca vreo 10-15 minute.
  • La sfarsit scurgem uleiul eliminat de vinete si servim.

Vinete impanate cu usturoi in farfurie

  • Sunt extraordinare si chiar daca nu foarte dietetice, se pot manca cu mare placere din cand in cand.
Sumar
Nume Reteta:
Vinete impanate cu usturoi
Publicata:
Timp preparare:
Timp coacere:
Timp total preparare:
Voturi
5 Based on 4 Review(s)

32 Comentarii
  1. 1
    29/04/2010
    15:16

    wow, arata minunat! abia astept sa le incerc.

  2. 2
    29/04/2010
    18:33

    Da si mama facea, dar dupa cum tin eu minte erau putin amarui. Ma insel cumva? Arata oricum foarte apetisante.

  3. 3
    29/04/2010
    18:44

    Arata delicioase!!! Da unde este si piinea aceea pufoasa, ceva stil ciabatta? Era in facebook de vazut?? Un sfirsit de saptamina minunat! Cami

  4. 4
    30/04/2010
    00:24

    Ador vinetele si desi nu-i identica, am o reteta de vinete cu usturoi si sos de rosii tare buna. Are gust de vara :)
    Pozele tale sunt ca de obicei mult prea imbietoare sa nu incerc reteta. Merci fain. Pusi

  5. 5
    30/04/2010
    06:09

    Draga Laura arata minunat mancarica si e tare simplu de facut. Vanata este printre legumele mele preferate, pentru ca eu nu mananc carne de 12 ani si cu siguranta am sa o incerc. Tin sa iti transmit mii de complimente din partea iubitului meu pentru tortul tiramisu, pe care l-a devorat in 3 zile (spre uimirea mea) si pentru biscuitii bicolori, chocolate crinkles si fursecurile Maroc, pe care le-am pregatit aseara pentru ca duminica ne despartim pentru 5 luni si el tine neaparat sa ia dulciuri in voiaj (asta daca nu le mananca pe toate pana duminica). De abia astept sa incerc vinetele, pentru ca deja mi s-a facut pofta. Te-am pupat. Alina

  6. 6
    03/05/2010
    11:03

    Dana draga mea sunt excelente desi nu foarte usoare. Daca s-ar putea as manca o data pe saptamana felul acesta de mancare!! Pupicei!

  7. 7
    03/05/2010
    11:04

    Ghiocelul meu drag, din contra, au un gust usor dulceag. Sunt absolut divine!! Te pupic cu mare drag!

  8. 8
    03/05/2010
    11:08

    Ma bucur ca iti plac Cami draga mea!! Cred ca te referi la painica multicereale. Am aici retetuta dar sunt alte poze pentru ca cele de pe fb sunt postate numai pe dreamstime, un site special pt vandut fotografii.

    http://adamache-laura.blogspot.com/2009/10/paine-multicereale.html

    Te pupic cu drag!

  9. 9
    03/05/2010
    11:10

    Andreea scumpa si mie imi plac enorm de mult vinetele indiferent de cum sunt gatite. Oftez dupa o salata de vinete ca acasa numai ca aici nu am reusit sa o reproduc din cauza ca nu am tabla pe care sa le coc. Coapte la cuptor nu au acelasi gust din pacate. Te pup si sper sa iti placa daca o incerci.

    • 9.1
      11/10/2012
      12:20

      Laura, eu am copt vinetele direct pe spirala masinii de gatit electrice (dar am scos bateria de la senzorul de fum :) ).

    • 12/10/2012
      08:21

      Luminita, super idee!!! Le-i copt intregi si apoi le-ai taiat?
      Pup!

  10. 10
    03/05/2010
    11:16

    Alina draga mea va multumesc mult de tot, tie si prietenului tau, ca v-au placut retetele mele. Te pupic cu drag si iti doresc sa treaca aceste 5 luni foarte repede pentru ca nu e deloc usor sa stati departe unul de celalalt atata timp. Si noi la inceput am trecut prin perioade de genul asta si nici nu vreau sa ma gandesc cat de greu mi-a fost.

  11. 11
    04/05/2010
    05:49

    Draga Laura, arata extraordinar pozele tale…
    Reteta asta seamana ca si ingrediente cu imam bayildi (specialitate turceasca) de care eu mai fac vara pentru ca este foooarte bun si rece. Vinetele nu ies deloc amare daca le scurgi bine inainte ci dulci, exact cum spuneai si tu.
    Sa stii ca te-am trecut la mine in blogroll (abia acum recunosc, desi te urmaresc de multa vreme :)
    Te pupa Bunica

  12. 12
    06/05/2010
    05:39

    Bunica draga mea ma bucur tare mult ca iti plac pozele si reteta. Si mami tot imam bayildi o numeste dar am zis ca e mai simplu de gasit reteta pe blog daca o numesc vinete impanate cu usturoi. Eu ador pur si simplu felul asta de mancare si l-as manca maì des daca ar fi mai dietetic. Te pupic cu drag si iti multumesc ca m-ai trecut in blogroll. Voi face si eu acest lucru chiar acum.

  13. 13
    07/05/2010
    08:38

    mi-am luat 2 vinete de la supermarket si maine le pregatesc dupa reteta ta :)

  14. 14
    07/05/2010
    22:30

    Deabia asteps s-o fac!Merci,Laura!
    Pupici,
    M.

  15. 15
    09/05/2010
    07:11

    Mimi draga mea abia astept sa imi spui cum ti-au iesit!! Pup!

  16. 16
    09/05/2010
    07:13

    Maya scumpa mea cat ma bucur sa te vad pe la mine!!! Eu tare sper sa iti placa pt ca sunt bunute foc. Chiar ieri am mai cumparat cateva vinete sa fac din nou maine mancarica asta. Pupicei cu drag!!

  17. 17
    09/05/2010
    22:08

    Salut!
    felicitari pentru blog :)
    Acum trei saptamani am lansat si eu unul de acest gen si vreau sa construiesc un blogroll de bloguri culinare. Vrei sa facem link exchange?
    Daca da, ma gasesti la http://hapleablog.wordpress.com

    Succes!

  18. 18
    04/06/2010
    16:58

    laura, ma gandeam, vreau sa incerc maine retata asta, dar se poate ca in loc sa prajesc vinetele sa le pun intr-o tava in cupotr cu putin ulei? Ultima data cand am prajit vinete au inghitit o groaza de ulei si au fost un pic gretoase.

  19. 19
    20/07/2010
    13:20

    yami yami….ce bine arata….maine cred ca am sa gatesc si eu asa ceva…..sunt un membru nou si imi place ce vad pe aici….succes

  20. 20
    04/08/2010
    01:15

    Laura am facut si eu reteta si foarte bune au fost numai ca nu le-am mai bagat la cuptor… Au fost foarte bune. am sa mai fac o data reteta ca sa fac si poze pentru blog…:-)).
    Te pupic.

  21. 21
    07/08/2010
    12:12

    Laura draga mea absolut delicioasa aceasta reteta! Eu am inlocuit frunzele de telina cu radacina de telina taiata rondele si asezata pe fundul vasului. Si pentru ca stau langa mancare doar daca-i musai am bagat-o de la inceput la cuptor si am pus cateva felii de rosii peste. Daaaaaar a fost delicios…Am o rugaminte, imi poti recomanda un tort usor de vara? E ziua mamei si de obicei (vreo 8 ani) pregatesc o masa surpriza. Iti multumesc mult pentru retetele delicioase!

  22. 22
    11/08/2010
    07:16

    Yuki scumpa scuza-ma ca raspund abia acum dar astazi am vazut comentariul tau!! Draga mea, nu am incercat niciodata sa le coc la cuptor pentru aceasta mancare dar nu vad de ce nu ar merge. Eu totusi te sfatuiesc sa le incerci asa pentru ca vanata chiar adaca bsoarbe mult ulei in timpul prajelii il elimina apoi si il poti scurge fara probleme. Te asigur ca nu sunt deloc uleioase in exces. Pupicei!!!

  23. 23
    11/08/2010
    07:51

    Bine ai venit Anonim!! Multumesc mult ca iti place ce ai gasit la mine!!

  24. 24
    11/08/2010
    07:52

    vali scumpa pupicei si multumesc mult ca ai incercat reteta!!!

  25. 25
    11/08/2010
    07:54

    Laura scumpa cat ma bucur ca ti-au placut!!!Draga mea iti recomand tortul cu mousse de ricotta si frisca pe care eu l-am facut acum cateva zile pt aniversarea sotului meu si a fost devorat la birou.
    Uite linkul:
    http://adamache-laura.blogspot.com/2009/07/tort-cu-mousse-de-ricotta-si-frisca.html
    De data asta am adaugat in mousse 4 jumatati de caise la conserva taiate in bucatele mici. O nebunie a fost!! Pupicei cu drag!

  26. 26
    01/03/2011
    03:49

    The color of the eggplant looks so warming and inviting. Whenever I cook eggplant, they become dark brown:(

  27. 27
    27/08/2013
    13:14

    Dragă Laura, este prima oară când îți scriu. Sunt o admiratoare a ta, de multă vreme, dar din umbră. Sunt sigură că mai sunt zeci de persoane ca mine…..:))) Acum însă am o întrebare. De ani buni căutam rețeta de Vinete împănate. În copilărie se găseau in cutii de 400 gr, conservate în bulion. Erau o minunăție mâncate cu pâine proaspătă, cu ceapă de apă sau usturoi muuuuult.!!! Poți să-mi spui cum aș putea conserva pt iarnă preparatul tău ???? Eu am idei, dar nu-s toate bune. Mă gândeam la un clocot două în bain Marie ??? după ce le pui în borcan și completezi cu un suc de roșii mai gros !!!! Ce zici ? Te îmbrățișez cu toată simpatia și admirația !!!

  28. 28
    05/09/2013
    13:39

    nu sunt o bucareasa excelenta dar am facut multe din retele tale si mi-au iesit excelent multi au ziz ca sunt foarte bune ,eu am raspuns ca imi place sa incerc retete noi,ca sa nu mai se umple de ulei dale prin putin ulei poate este un sfat bun sau nu cum consideri ,apoi puse pe servetele absorbante si continuam reteta

    • 28.1
      18/09/2013
      10:35

      Camy, draga mea, ma bucur mult ca iti plac retetele mele. Te pupic cu drag!

  29. 29
    05/09/2013
    13:41

    nu sunt o bucareasa excelenta dar am facut multe din retele tale si mi-au iesit excelent multi au ziz ca sunt foarte bune ,eu am raspuns ca imi place sa incerc retete noi,ca sa nu mai se umple de ulei dale prin putina faina poate este un sfat bun sau nu cum consideri ,apoi puse pe servetele absorbante si continuam reteta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>