Chifle cu ulei de masline


 Retete culinare paine – Chifle cu ulei de masline

Chifle cu ulei de masline detaliu

De foarte mult timp nu am mai facut niste chifle si cum cele cu de ulei de masline sunt preferatele mele, astazi le-am executat si savurat cu mare pofta alaturi de o farfurie de  supa crema de sparanghel salbatic. Aluaturile pe baza de ulei  de ulei de masline sunt foarte pufoase si usoare ca un fulg, iar crusta este crocanta si aromata. O nebunie de gust!

Ingrediente – Chifle cu ulei de masline (16 bucati)

  • 600 g faina
  • 315 ml apa calduta
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 galbenus mic
  • 5 g untura sau unt
  • 40 ml ulei masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar

Mod de preparare – Chifle cu ulei de masline

  • Dizolvam drojdia frecata cu 1 lingurita de zahar, in apa calduta. Adaugam drojdia dizolvata in centrul fainii si incepem sa framantam. Cand aluatul a prins putina consistenta, adaugam galbenusul, uleiul, untura sau untul si sarea si framantam pana obtinem un aluat elastic.
  • Lasam aluatul sa creasca pana isi dubleaza volumul dupa care il rasturnam pe masa usor pudrata cu faina si rupem din ele bucatele mici de aproximativ 100 g. Putem sa formam chiflele cum dorim noi. Eu am facut snururi lungi din fiecare biluta pe care le-am incolacit ulterior sub forma de cochilie.

Panini all'olio

  • Lasam chiflele formate sa creasca inca vreo 45 minute dupa care le ungem cu ulei de masline si le pudram cu diferite seminte: mac, susan, floarea soarelui,

Panini all'olio

  • Punem o craticioara cu apa pe fundul cuptorului si il preincalzim la 220 grade. Cand a atins aceasta temperatura, scoatem craticioara si bagam chiflele pentru 10 minute la 220 grade si pentru inca 10 minute la 190 grade. Cand sunt rumene le scoatem.

Panini all'olio

  • Sunt pufoase si usoare ca un fulg si bineinteles delicioase.

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email

52 comentarii la “Chifle cu ulei de masline

  1. Tunde spune:

    Mamaaaaaaa ce bine arata!!! imi place la nebunie cum arata …felicitari … hmmmm m-ai pus pe ganduri …poate in week and o sa incerc si eu …
    o seara frumoasa

  2. Elena Toma spune:

    Aratoase si pufoase! Laura, le-am incercat si eu. Rezultatul? Mi-nu-na-te! Simt nevoia sa silabisesc. La mine pe blog sunt trei premii pe care eu le-am oferit tuturor celor din lista mea. Pentru ca va iubesc pe toti pe cei care sunteti in aceasta lista (pentru talentul de a fi pasionati de ce faceti si oameni deosebiti!) incerc sa fac efortul de a face invitatiile personal. Efortul, pentru ca nu am timp, a nu se intelege ca nu-mi face placere.

  3. Anonymous spune:

    buna Laura,ieri am incercat reteeta au iesit superbe,fetita mea le-a devorat cu multa pofta,te pup si multumesc,Ionela

  4. Laura spune:

    Antzu scumpa daca am fi mai aproape te-as invita cu drag pe tine si sora ta la o chifluta calda. Tocmai acum am aluatul la crescut pentru ca s-au dus imediat celelate. Pupicei!!!

  5. Laura spune:

    Ghiocel draga mea sunt bune foc si foarte aromate datorita uleiului de masline. Chiar acum mai fac o tura. Pupici si weekend minunat!!

  6. Laura spune:

    Elena draga mea iti multumesc din suflet pentru premii si tare ma bucur ca ti-ai placut paninii. Merg la tine acum sa ii vad. Te pupic!!

  7. Anonymous spune:

    Draga Laura, ma uimesti! sunt fermecata de retetele tale! sper sa reusesc sa fac si eu macar cateva dintre ele…Te admir nespus si ma intreb de unde ai atata inventivitate! E o mare bucurie pentru mine ca te-am "descoperit".

    As vrea sa te intreb daca ai incercat vreo reteta de turta dulce doar cu miere, fara zahar (eu ma straduiesc sa nu mai mananc zahar, fac un tratament care imi interzice zaharul, dar nu mierea)

    iti multumesc anticipat si iti doresc sa iti pastrezi creativitatea si cheful de "minunatii" spre deliciul nostru.
    cu mare admiratie,
    Viorica

  8. Laura spune:

    Draga mea Viorica bine ai venit si ma bucur mult ca iti place ce ai gasit la mine!! Din pacate nu am mai facut turta dulce de ani de zile dar daca gasesc o reteta fara zahar cu siguranta am sa ti-o scriu aici.
    Te imbratisez cu drag si te mai astept cu mare drag pe la mine!!

  9. gabriela spune:

    O nebunie ! am facut panini all'olio si au iesit o nebunie(in sensul bun al cuvantului)…..acum cand ma hotarasem sa mananc cat mai putina paine sa mai dau cateva kg jos….sunt foarte incantata de aceasta painica si eu si sotul meu, pe care il rasfat cu retete de la tine …multumim si spor in continuare !

  10. Anonymous spune:

    Draga Laura,
    Ti-am descoperit blogul de ceva vreme, si implicit retetele, prin intermediul blogului Amaliei.
    Astazi am incercat prima reteta de la tine si a iesit extraordinar de bine.
    Foarte buni acesti panini all'olio! Un succes rasunator!!
    Cred ca pe viitor aluaturile tale imi vor parfuma des bucataria…
    Pupici, Dany

  11. Laura spune:

    gabriela draga mea cat ma bucur ca v-au placut. Sunt periculosi de buni si tocmai de accea am ajuns sa ii fac doar o data pe luna. De cate ori i-am facut, a doua zi ramaneau mereu 2 asa ca am hotarat sa ii fac mai rar. Te pupic cu mare drag!!

  12. Laura spune:

    Bine ai venit draga Dany si ma bucur tare mult ca ti-au placut acesti panini. Te mai astept cu mare drag sa ma vizitezi si sa mai incerci din retetele de aici daca iti plac. Te pupic cu drag!!

  13. Laura spune:

    Vanda draga mea, poti inlocui 50% din cantitatea fainii albe, cu faina integrala sau secara ca sa creasca bine si frumos.

  14. Anonymous spune:

    am facut si eu ieri…..problema e ca atat cat au fost calde au fost ok…adica coaja usor crocanta. cand s-au racit coaja a devenit tare 🙁 am folosit doar faina tip 000, sa fie asta de vina?

  15. Laura spune:

    Anonim, nu cred ca faina 000 a fost de vina. Daca s-a intarit foarte rau dupa racire, incearca sa le ungi cu mai mult ulei data viitoare si foloseste daca se poate un ulei de masline sau eventual arahide, nu floarea soarelui. Le-ai lasat mai mult la cuptor decat timpul prevazut in reteta?

  16. Nemes Andra spune:

    Draga Laura, iarasi te deranjez. Se pare ca am fost cuminte anul asta, Mosul nu m-a uitat. Mi-a adus un robot de facut paine. Astazi a fost inaugurarea. Am luat o reteta din carticica lui dar nu mi-a iesit painea,nu a dospit destul si e extrem de dulce. Am respectat cantitatile dar ceva se pare ca nu am facut bine. Dupa un esec am zis ia hai sa intru eu in seitul Laurei.:)
    Ai ceva retete pentru cuptorul de paine?
    Te pup
    Andra

  17. Anonymous spune:

    nu ma las eu asa usor…o sa mai incerc odata, timpul l-am respectat doar ca nu am un termometru la cuptor si i-am dat eu mai tare la inceput si apoi am scazut dar nu pot sti ce grade exact au fost. de bune au fost foarte gustoase! multumesc, oricum arata prea bine ca sa ma las batuta din prima 😉

  18. Laura spune:

    Wooow, Oana scumpa, dar esti foarte matinala!!!!!!! ma bucur atat de mult ca ti-au resusit si placut!!
    Pup cu mare mare drag!!

  19. maria spune:

    am facut si eu painicile si sunt foarte bune! insa as vrea sa stiu cum faci tu ca sa ramana semintele pe painica.
    pentru ca la mine, dupa ce le scot din cuptor, se scutura…
    multumimi mult pentru tot ceea ce faci! 🙂

  20. Costin Denisa spune:

    WOW! Ce delicios arata!Numa buni la facea asa, acum cred ca o sa dau o fuga pana la magazin ca sa iau drojdia aia, dar am o intrebare……Este Ok daca folosesc faina neagra? vor fi la fel de crocante?Acum mi-a venit in mintea ca deobicei luam de la kaufland chifle de acelea cu seminte imi placeau mult(erau chifle integrale) credeti ca ar iesi cu faina negra aceste pannini? Va multumesc , Denisa

  21. Laura spune:

    Maria draga mea, dupa ce formezi chifla, o umezesti usor cu putina apa, pui semintele pe masa de lucru si presezi usor suprafata chiflei peste seminte.
    Pup cu mare drag!!

  22. Laura spune:

    Denisa scumpa, eu te sfatuiesc sa incerci sa combini faina neagra cu cea alba, in proportie de 50% ca sa fii sigura ca o sa iasa la fel de pufoase.
    Sa imi spui cum au iesit!!
    Pup!

  23. Oana spune:

    Buna seara, am facut si eu azi panini all’olio. Cum au iesit ?!!! Nu as fi crezut vreodata sa mananc ceva atat de bun! Pentru cine nu a facut …va sfatuiesc sa incercati ! Pentru Laura , tot respectul pentru ceea ce face!

  24. dana spune:

    Draga Laura arata minunat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Cat de curand ii incerc si eu dar spune-mi restul fainii ce pot folosi ? 00,grano duro?care ar fi mai bine ?

    • Laura spune:

      Dana, draga mea, poti folosi numai faina manitoba. Daca vrei, poti pune 250 gr manitoba si restul faina 00 sau integrala sau grano duro.
      Pup cu drag!!

  25. mihaela spune:

    Draga Laura,
    Te urmaresc de multa vreme, am incercat cateva din retele tale si in mare parte am reusit (tortul acela cu mousse de quark la care nu se coace nimic a iesit o nebunie!!!). Acum ma lupt cu painici (in Bucuresti e aproape imposibil sa gasesti o paine buna) si ceva fac gresit pentru ca nu imi raman moi dupa ce se racesc. Am incercat painea rapida, panini all’olio, baps. Sunt grozave la gust, dar daca nu le reincalzesc inainte, sunt tari. Stii cumva unde gresesc? Multumim pentru toate retetele si sfaturile si trucurile cu care ne ajuti si ne rasfeti!

  26. Dorina spune:

    Draga Laura, eu = lesinata dupa aluaturi! si nu e reteta de pe blogul tau, de paine sau de aluaturi dulci/sarate, pe care sa o fi facut si sa nu fi iesit suuuuuper pufoase!!!
    De Pasti sigur ma incumet sa fac si cozonac dupa reteta ta! 😀

    • Laura spune:

      Draga mea, tare ma bucur ca ti-au placut retetele incercate!
      Pup cu mare drag si te astept sa-mi spui cum a iesit cozonacul!

  27. Lavy spune:

    Buna seara
    Cam câte chifle v-au ieșit dumneavoastră din 600 gr făina? Am pus aluatul deja la dospit , arată f. bine ale dumneavoastră.
    O seara plăcută.

  28. Mihaela spune:

    Tocmai am scos de la cuptor o tava de chifle aburinde si foooooooooarte bune. Multumesc pentru retetele tale care sunt intotdeauna un succes.

  29. Ralu spune:

    Tocmai le-am facut si eu, astazi. Foaaaarte bune!!!! Multumesc si pentru aceasta reteta.
    Singura mica problema: si la mine cad imediat semintele, de pe bulcute. Am citit ce ai scris mai sus, ca ar trebui umezite si apoi presate usor peste seminte….dar CAND anume ar trebui umezite cu apa si apoi presate peste seminte? In reteta scrie ca dupa ce cresc timp de 45 minute, chiflele se ung cu ulei de masline si apoi se presara semintele. Eu am incercat (preventiv!) sa presez semintele cu pensula cu care le unsesem in prealabil, dar degeaba, tot s-au desprins imediat. In orice caz, cu siguranta sunt delicioase si fara seminte. Merci, Laura, weekend placut si, inca o data, salutari din Sardinia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor