Tajarin


Tajarin sunt un tip de paste specifice regiunii Piemonte. Au un gust bogat datorita utilizarii galbenusurilor ( sunt persoane care folosesc numai galbenusuri pentru tajarin dar avand in vedere ca la 1 kg de faina intra 20 de galbenusuri am folosit si oua intregi). Tajarin  trebuie sa fie taiati foarte fin si nu trebuie fierti mai mult de 3-4 minute.

 

Tajarin

 

Ingrediente:

 

1 kg faina

6 oua

8 galbenusuri

4-5 linguri ulei masline

putina apa

 

Asezam faina pe planul de lucru, facem o gropita la mijloc si adaugam ouale si galbenusurile usor batute in centrul fainii, uleiul de masline si initial 1 lingura de apa. Daca mai avem nevoie de apa se mai adauga pe parcurs. Amestecam cu o furculita ouale cu faina si apoi incepem sa framantam pana obtinem o bila mare de aluat elastica dar cu o consistenta solida. Invelim aluatul intr-o carpa de bumbac umeda si o lasam sa stea in bucatarie 1 ora. Dupa o ora, intindem aluatul in foaie f subtire si o lasam 30 minute sa se odihneasca si usuce dupa care o pudram bine cu faina, o rulam si taiem tajarin foarte fin.

 

Noi le-am servit cu urmatorul sos:

 

250 pancetta

1 ceapa

250 gr suc de rosii

sare

150 gr pecorino

1 ardei iute

 

Am calit pancetta (carne de pe burtica porcului care are si suvite de grasime) in doua linguri de ulei masline pentru 5 minute dupa care am inceput sa adaug incet incet apa pana s-a patruns bine carnea,

 

Tajarin

 

dupa care am daugat ceapa taiata solzisori fini,

 

Tajarin

 

si am mai calit cateva minute pana ce ceapa s-a inmuiat dupa care am adaugat sucul de rosii amestecat cu o canita de apa, ardeiul iute tocat fin si am lasat pe foc mic pana incepe sa se ingroase putin. Intre timp am pus apa cu uleiul la fiert,

 

Tajarin

 

si cand a inceput sa fiarba am adaugat putina sare si pastele. Le-am lasat 3-4 minute la fiert dupa care le-am adaugat in sos,

 

Tajarin

 

am amestecat, am adaugat si pecorino ras iar am amestecat bine si apoi le-am servit,

 

Tajarin

Print Friendly, PDF & Email

18 comentarii la “Tajarin

  1. Jacktels Kochbuch spune:

    Hallo Laura,

    ai fäcut iaräsi o Mincare de 3 Michellin Stele.
    Nici un Facke !! Massimiliano Alajmo face asa ceva ca si Tu si in Moment stä mai bine decit un Ferran Adria. Mincarea asta apartine la noul Trend ( de foarte multe Blogerinen fals inteles) RAW Cultur..Compliment si cum am mai zis, cine se pune la Masa ta , a cistigat ca si la Lotto..

    Cu drag Jacob

  2. Mariana spune:

    Preparat gustos si poze minunate,profesionale adica aparat performant si persoana priceputa!te pup,

    Te asteapta un joc la mine si te rog sa+l ridici!

  3. Laura spune:

    Hallo Jacob,

    Tare faine cuvintele tale, ca de obicei, si tare mult mi-as dori sa pot sa te pot invita la noi la masa intr-o zi!! Apropos de El Bulli tocmai citisem ca se va inchide pentru 2 ani si chiar m-a mirat lucrul acesta avand in vedere ca este cel mai vanat restaurant din lume. Desi nu stiu cat sunt de acord cu bucataria moleculara mi-ar place o masa la Adria, macar de curiozitate.

    Salutari calde din Umbria

  4. Laura spune:

    Amy draguta mea tare gustoase au fost. Desi iti ia ceva timp sa prepari pastele in casa, merita tot efortul. Pupicei scumpa mea!

  5. Laura spune:

    Mariana scumpa imi pare bine sa te vad si ma bucur ca iti plac pozele si reteta. Pupicei si trec pe la tine sa vad despre ce joc este vorba!

  6. Tunde spune:

    Laura iti multumesc fff mult … orice ajutor conteaza iar mediatizarea cazului e fff important … multumim mult
    o zi buna
    Tunde

  7. Jacktels Kochbuch spune:

    Hi Laura,

    Ferran poate sä-si permitä o Pauzä de 2 Ani.
    El vrea sä schimbe total Directia sa si vrea sä introducä Elemente de la Massimo in Programul lui.
    Pentru asa ceva ii trebuie mult Timp de Pregätire…
    In orice Caz Bucätäria cum a invätat Massimo , Bocuse si Ducasse este Bucätäria adeväratä.
    Si dupä un Timp de Nebunealä unde toatä Lumea a vrut sä fie in Pas cu Moda , vine totul la Rädäcinä inapoi.
    Eu mä bucur mult de asta.

    Cu drag Jacob

  8. Flori spune:

    Buna, Laura!
    Imi place extraordinar de mult blogul tau. Pozele sunt dementiale! Ce aparat folosesti?
    As fi incantata daca ai accepta sa te pot trece in listuta mea cu bloguri.
    Te pup!
    Flori

  9. Laura spune:

    Draga Tunde nu ai pentru ce sa-mi multumesti. Ma rog la Dumnezeu ca micutul Catalin sa se faca bine si sa poata avea o copilarie fericita si linistita. Cu mare drag!

  10. Laura spune:

    Hallo Jacob,

    Si eu sunt convinsa ca Ferran isi poate permite lejer o pauza lunguta la ce succes are El Bulli care si asa era deschis numai 6 luni pe an daca nu ma insel. In Italia bucataria lui a nascut extrem de multe polemici si drept urmare aici s-a interzis sau se va interzice orice preparat obtinut din reactii chimice. Cred ca ii va trebui extrem de mult timp sa ajunga la arta si succesul lui Massimiliano Alajmo care este cel mai tanar chef care a obtinut a treia stea Michellin si care exact cum ai spus tu, este un bucatar adevarat.

    Salutari cu drag,
    Laura

  11. Laura spune:

    Flori draga mea bine ai venit si multumesc mult ca iti place blogul meu. Folosesc un Canon EOS 500D. Te pupic si as fi incantata sa ma regasesc in listuta ta de bloguri preferate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor