web analytics

Retete incepatori: Pandispan de cacao

Pentru tortul de Revelion am facut un pandispan de cacao. Modul de preparare il gasiti explicat pas cu pas la reteta “Pandispan Clasic” alaturi de cateva sfaturi pentru reusita sigura a unui pandispan pufos.

 

Pandispan de cacao

 

Ingrediente pandispan 26 cm:

7 oua

210 gr zahar

180 gr faina

3o gr cacao

un varf sare

Mi-a crescut foarte  mult si mi-a facut o mica palariuta in partea de sus dar am taiat-o cu cercul pentru tort,

Pandispan de cacao

28 Comentarii
  1. 1
    Miches Alexandra Sorina says:

    la multi ani multa sanatate si fericire si noul an sa va aduca numai bucurii in suflet .

  2. 2
    Laura says:

    La Multi Ani Alexandra draga mea!! Iti doresc sa ai un an plin de realizari, sananate si multe bucurii!!

  3. 3
    Anonymous says:

    Laura draga, cum este cu "cercul" pentru taiat tortul? e de folos?? eu ma cam chinui sa tai tortul, am mereu emotii, nu reusesc sa tai egal..am incercat varianta (citita pe net) cu o bucata de ata – esec total, nu a mers, tot cu cutitul m-am chinuit..Cercul asta rezolva problema?? ma scapa de emotii?? pupici, Daniela

  4. 4
    Laura says:

    Draga mea, eu tai tortul cu ferastraul acela special pentru taiat. Are un fir subtire si ajutata de Cristi reusesc sa ma descurc cu el. dar de cele mai multe ori apelez la cutit cu care ma descurc foarte bine. Cercul cu care am taiat palaria pandispanului astuia este cercul de decorat pe care eu l-am folosit de data asta ca sa scap de umflatura formata in partea superioara.Pup pup!

  5. 5
    Anonymous says:

    nu este bun pt k a crscut prea tare

  6. 6
    Anonymous says:

    Este superb blatul ! Eu am facut muuuuuuuulte dintre retetele tale minunate! Felicitari !Paste fericit !

    Dumitru Adriana.

  7. 7
    Anonymous says:

    Laura draga, am vrut sa fac un tort si am zis sa folosesc blatul de pandispan. Buuun…am mixat ouale cu zaharul si sarea 30 minute, am incorporat frumusel faina, am tapetat forma cu unt si faina, am ciocanit forma si am dat la cuptorul incins la 170 grade pentru 30 minute. Nu am umblat deloc, arata minunat de frumos in cuptor. Dupa 30 minute am crapat putin usa de la cuptor si am bagat scobitoarea…a iesit curata. Am inchis focul(curentul…)am lasat usa crapata si am plecat sa imi vad de treaba. Dupa vreo jumate de ora…am crezut ca nu vad bine, frumusetea de blat s-a lasat in centru ca sufleul,s-a stafidit(ridat, adunat) iar la taiat…:((( era crud pe centru. Nu am bagat scobitoarea decat pe margine ca nu mi-a incaput mana mai mult tocmai de frica sa nu se sperie pandispanul de frig si sa se lase. Oare ce crezi ca s-a intamplat? Nu de alta dar de ciuda vreau sa il incerc si pe asta de cacao :D…sa incerc?Daca nu iese nici asta ma intorc la blatul meu cu praf de copt, desi nu ma invinge el pe mine un pandispan. Multumesc pentru toate retetele minunate. Pupici. Miha

  8. 8
    Anonymous says:

    Mie mi-a iesit perfect ,a treia oara , la tortul cu mousse de piersici !Delicios ! :)))))))
    Azi fac strudelul rapid !

    Dumitru Adriana.

  9. 9
    Laura says:

    Miha draga mea, este foarte posibil ca ouale sa nu fi fost mixate suficient cu zaharul. Aluatul "scria" in momentul in care ai terminat de mixat? Trebuie sa aiba o culoare galben pai iar in momentul in care ridici paleta mixerului, aluatul care cade sa lase urme vizibile.
    Daca asa a fost, atunci trebuie sa maresti putin timpul de coacere. Cuptorul tau este posibil sa nu elimine umiditatea in exces. Eu zic ca dupa timpul prevazut in reteta, sa acoperi forma cu o folie de aluminu si sa il mai lasi inca vreo 5 minute in cuptor dupa care inlaturi folia si il lasi sa se raceasca in cuptor.
    Mare atentie la mixatul oualelor cu zahar si la cand adaugi faina care trebuie neaparat cernuta.
    Pup cu drag si daca-l mai incerci sa imi spui cum a iesit!

  10. 10
    Laura says:

    Adriana draga mea, tare ma bucur ca ti-a reusit!! Te pupic cu drag si sa-mi spui cum au iesit strudelele!!

  11. 11
    mihaela says:

    A doua oara a fost cu noroc :D, mi-a iesit aproape bine. De data asta l-am lasat in cuptor fara sa mai intredeschid usa dupa ce l-am incercat cu scobitoarea. Am mixat ouale bat si am incorporat faina cernuta cu telul. Cuptorul meu este un Electrolux electric care numai la pandispanul asta mi-a jucat feste. Restul retetelor tale au iesit in timpii indicati. Multumesc mult pentru sfaturi si sedere placuta in Germanica. Pup, Miha.

    • 11.1
      Laura says:

      Mihaela draga mea, ma bucur ca ti-a iesit cum trebuie!
      Pup cu drag!

  12. 12
    Daniela says:

    Buna, Laura! Apelez la tine cu rugamintea de a-mi da un sfat – peste cateva zile imi vine in vizita (din strainatate) cel mai drag prieten al meu si cu ocazia asta e musai sa ii pregatesc un desert cu ciocolata, caci e mare iubitor de ciocolata!! ma gandesc sa fac un blat de pandispan cu cacao, crema sa fie mousse de ciocolata (mi-a facut cu ochiul reteta ta!), iar glazura de ciocolata (facuta pe foc, cu smantana lichida pt. frisca si unt). Acum, unde e problema mea? Prietenul meu sta doar 2 zile, iar eu vreau sa slabesc putin, peste 2 saptamani e ziua mamei mele deci iar mananc tort..asa ca prajitura asta trebuie sa fie mai micuta – am in dulap un vas rotund, de yena, pe care il consider foarte potrivit si vreau sa il folosesc – aici intervine ajutorul de care am nevoie: vasul acesta are fundul de 16 cm, iar gura de 21 cm..deci, ce cantitati sa folosesc?? ma gandeam pt. blat 4 oua, dar mi-e teama sa nu dea pe-afara..tu ce crezi?? ar trebui sa pun oua, nu?! iar la mousse o sa injumatatesc cantitatile..Mi-ar fi de mare ajutor un sfat de la tine!! Multumesc frumos. Cu drag

    • 12.1
      Laura says:

      Daniela scumpa mea, din cate inteleg vasul tau e conic. Daca la baza are 16 cm si la gura are 21 nu ar trebui sa-ti dea pe dinafara blatul. Cat de inalt este? Daca are cca 7-8 cm inaltime atunci eu cred ca este perfect sa-l faci din 4 oua dar daca este mai micut fa-l din 3 oua pentru mai multa siguranta. Daca o sa-l umpli cu mousse si il glazurezi cu cioco oricum o sa se inalte bine. Eventual ii poti face niste ciufuleti de frisca pe deasupra glazurii ca sa para si mai inalt.
      Pup cu drag si daca mai ai intrebari le astept cu drag!!

  13. 13
    Daniela says:

    Laura draga, ai intuit bine, vasul are 8 cm in inaltime (chiar acum l-am masurat). Multumesc mult pentru ajutor!! Pupici (de ciocolata!!)

  14. 14
    corina says:

    buna Laura sunt o cititoare a blogului tau si mereu ma inspir din retetele tale
    As vrea sa stiu daca ai incercat sa faci vreodata blat de tort fiert si apoi copt
    Am mancat undeva si sunt tare curioasa cum se face

    • 14.1
      Laura says:

      Corina draga mea, este pentru prima data cand aud de un astfel de blat!! Chiar m-ai facut curioasa asa ca ma apuc sa il caut si daca il gasesc sigur il fac si il postez!!
      Pup cu drag!!

  15. 15
    raluka says:

    Buna ziua doamna!Doresc sa fac azi acest blat de cacao dar nu mai am decat cacao dulce stiti gen nesquiq…pot sa o folosesc la blat?eventual nu mai pun zahar in blat?

    • 15.1
      Laura says:

      Buna ziua Ralukutza!! Draga mea, nu te sfatuiesc sa reduci zaharul pentru ca proportiile trebuie mentinute ca sa iasa bunut si pufos. In schimb, poti pune linistita cacao dulce. Daca iese prea dulce, desi o sa iasa perfect ca gust, poti face crema cu care-l umpli cu mai putin zahar.
      Pup cu drag si spor!!

  16. 16
    raluka says:

    Multumesc frumos de sfat!Va pup

  17. 17
    raluka says:

    Buna doamna!Am facut blatul acesta cu cacao dulce si ati avut dreptate ca a fost perfect ca si gust !si ca si aspect e prima oara cand mi-a ieshit un blat atat de frumos:) va nultunesc pt sfaturi!Va pup!

  18. 18
    oq says:

    Fiind ziua surorii mele azi intentionez sa folosesc aceasta reteta, pt care va multumesc. As avea o intrebare: daca adaug esenta de menta (din cele tip dr oetker, uleioase) e posibil sa nu mai creasca..sau de exemplu daca pun alcool pt aroma, de exemplu bailey’s? Multumesc.

    • 18.1
      Laura says:

      Oq, La Multi Ani surorii tale! Nu te sfatuiesc sa adaugi nimic in plus in pandispan pentru ca este posibil sa isi schimbe consistenta si sa nu mai creasca atat de frumos.
      Poti insiropa pandispanul dupa ce s-a racit cu menta sau baileys.
      Spor la bucatarit!

  19. 19
    daniela says:

    buna ziua,
    ma inspir foarte mult din retetele dumneavoastra,si le fac intocmai,de data aceasta am o mica problema,in sensul ca tortul cu crema de piersici vreau sa-l fac, (l-am mai facut dar in aceeasi tip de forma)de data aceasta as vrea sa schimb un pic tava cu una,dreptunghiulara-30x25x6,si ma intereseaza sa stiu daca trebuie sa umblu la cantitati ,si daca da, cat?
    va multumesc si mult succes pe viitor.

  20. 20

    buna am un cuptor electric zanussi si nu stiu dece imi creste tare frumoasa piscota dar dupa aceea se lasa dar in cuptor fara sa umblu la cuptor sau la temp nu stiu dece daca puteti sa imi dati un sfat

  21. 21
    maria says:

    buna ziua,am o intrebare 210 g ,cate linguri ar fi ? ,pt ca nu am cantar de bucatarie sa cantaresc.Va multumesc

  22. 22
    Oana Maria says:

    Buna ziua, as putea inlocui zaharul cu xilitol? Multumesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>