Muffins cu mazare si prosciutto


Retete culinare – Muffins cu mazare si prosciutto

Muffins cu mazare si prosciutto

Perfecte ca aperitiv sau pentru pachetelul celor mici, acesti muffins cu mazare si prosciutto se fac foarte simplu si rapid. Eu le fac foarte des si le mancam chiar la pranz, alaturi de cateva feliute de cascaval sau branza si legume proaspete de sezon. Ingredientele retetei de muffins sunt la indemana oricui si daca nu gasiti sau nu aveti la discpozitie prosciutto cotto, puteti folosi sunca de pui/curcan, sunca de Praga, etc.

Va invit sa incercati acesti muffins cu mazare pentru ca sunt deliciosi!

Ingrediente – Muffins cu mazare si prosciutto (6 muffins mari/12 muffins mici)

  • 200 g faina
  • 3 oua
  • 100 ml lapte
  • 70 g unt
  • 100 g parmezan/cascaval
  • 100 g prosciutto cotto/sunca de praga/salam
  • 50 g mazare
  • 2 lingurite praf copt
  • sare
  • piper

Mod de preparare – Muffins cu mazare si prosciutto

  • Topim untul si il lasam sa se raceasca. Amestecam faina cu praful de copt. Taiem prosciutto/sunca/salam in patratele mici si fierbem mazarea, daca folosim mazare proaspata, si o lasam sa se scurga bine bine. Daca folosim mazare din conserva, nu trebuie sa o fierbem ci doar sa o clatim si sa o scurgem bine. Daca folosim mazare congelata, o dam intr-un clocot si o lasam sa scurga.
  • Intr-un vas, amestecam laptele, cu untul rece topit, ouale, sarea si piperul. Le amestecam bine dar nu foarte mult. Adaugam parmezanul ras si treptat faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit adaugam mazarea si cubuletele de prosciutto,

Muffins cu mazare si prosciutto preparare

  • Distribuim aluatul in formele de muffins, tapetate cu hartiute, si le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 25-30 minute.

Muffins cu mazare si prosciutto - coacere

  • Le servim cu pofta pentru ca sunt tare bune.

Muffins cu mazare si prosciutto - detaliu final

Pofta buna!


Ai incercat reteta? Trimite-mi o poza!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Muffins cu mazare si prosciutto
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

16 comentarii la “Muffins cu mazare si prosciutto

  1. Rox spune:

    Foarte frumoase sunt, dar 6 sunt prea putine 😀 Eu cred ca direct dublez reteta cand ma intorc la lucru din concediu si le iau pentru pranzul de acolo

  2. Svea spune:

    Excelent arată! Sunt convinsă că sunt delicioase! O să încerc şi eu, cât de curând!
    Ai un blog minunat de gustos şi fotogenic! :)Felicitări! Este blogul meu culinar preferat şi extrem de inspirant! Şi de departe cel mai arătos, din toate punctele de vedere!

  3. Laura spune:

    Merg foarte bine pentru pachetel la servici draga Rox!! Iti doresc un concediu minunat si Sarbatori Fericite langa cei dragi!!

  4. Laura spune:

    Draga Svea bine ai venit si multumesc din toata inima pentru cuvintele tale. Ma bucur enorm ca am descoperit blogul tau pe care o sa-l vizitez cat se poate de des.
    Si eu sunt indragostita de tarile nordice si m-am bucurat sa descopar la tine fotografiile din Suedia.
    Te imbratisez cu mare drag si Sarbatori Fericite iti doresc alaturi de cei dragi!!

  5. Ceska777 spune:

    Din cantitatile din reteta mi-au iesit 12 buc, adica o tava de muffins. Au fost foarte bune, am insa o singura problema. Azi le-am factu de test si de ziua gazei mele, miercuri, le-as vrea pe post de aperitiv (pe langa altele) cand vin bunicii la masa, hat de departe din RO. Si: nu le-am putut scoate din cosuletul de hartie, a ramas lipit din continut pe hartie si nu au aratat deloc bine. Unde oi fi gresit? NuU e buna hartia cosuletelor? Nu a fost ok aluatul? Le-am scos prea repede din cuptor? Sa incerc sa le fac direct in tava de muffins si sa ung goluirl ecu putin ulei? Help!

  6. Laura spune:

    Ceska draga mea stiu ca si la muffins pizza

    au avut fetele probleme cu lipitul aluatului de hartia de muffin. Eu zic ca hartia nu e buna si zic ca cel mai bine e sa tapetezi foarte bine forma de muffin cu unt si faina si sa le coci direct in forma. Am cumparat si eu o data un tip de hartie pt muffins si mi s-au lipit ingrozitor. In moemntul in care am incercat sa le scot mi s-a rupt o parte din aluat si aratau foarte urat. Cea mai buna hartie trebuie sa aiba o tenta lucioasa si sa fie subtire.
    Te pup si sa-mi spui cum ti-au reusit fara hartie!!

  7. Anonymous spune:

    Cred ca sunt delicioase…Eu mi-am cumparat forme din silicon mici si mari pt. muffin de care sunt foarte multumita cum se comporta. In week-end vreau sa fac si eu aceste aperitive, bineinteles din start dublez portia fiindca am certitudinea ca sunt bune. Am incercat multe retete de pe acest blog si toate au iesit perfect. pupici si spor in continuare la facut bunatati!

  8. Anonymous spune:

    Draga Laura, am facut acesti muffins in seara asta! Foarte buni!! Nu mai sunt!
    I-am facut direct in forma de muffins, pentru ca eu inca nu am reusit sa gasesc hartiute in magazinele pe care le frecventez foarte putin, de altfel.
    As avea o singura intrebare, si anume: 3 oua mie mi s-au parut cam multe, adica gustul de ou era prea pronuntat, mai ales ca eu folosesc numai oua de foarte buna calitate, adica de tara. As putea sa inlocuiesc un ou cu 50g de lapte? sau cu altceva?
    Multumesc frumos si sarumana pentru masa!
    Dany

  9. Laura spune:

    Dany draga mea tare ma bucur ca ti-au placut!! Cu lapte se poate inlocui un ou sau chiar cu smantana, 2 linguri. Doar un ou te sfatuiesc sa scoti din reteta pentru ca altfel nu stiu daca mai ies la fel de bune.

    Te pupic cu drag si sa-ti fie de bine!!

  10. M.E. spune:

    Delicioase…asta o spun colegii mei de la lucru, care le-au defrisat complet si cu desavarsire .) Este posibil sa le fac mai pufoase ? cum se pastreaza si pe ce durata ?
    Multumesc pentru celelalte raspunsuri si desigur pentru retete .)

    • Laura spune:

      M.E., ma bucur foarte mult ca v-au placut!! Draga mea, daca le vrei mai pufoase, pune in loc de 200 g faina, 150 g faina+50 g amidon de porumb. Pentru ca au mazare si prosciutto in aluat, nu este foarte indicat sa le pastrezi mai mult de 1 zi. Eu intotdeauna le-am facut in cantitate mai micuta, suficienta pentru 1 zi. Se conserva intr-un recipient de platic cu capac ermetic, in frigider.
      Cand vrei sa le servesti, le incalzesti cateva minute la micro sau in cuptor. Daca vrei, le poti congela pentru cca 2-3 saptamani. Le muti in frigider cu o seara inainte de-a le consuma si a doua zi le reincalzesti la micro sau in cuptor.
      Pup dulce!!

  11. Persyda spune:

    Buna,

    As putea sa pregatesc aluatul de cu seara si dimineata doar sa le pun in forme si sa le coc pentru micul dejun? Ma intreb oare cum se va comporta compozitia in cazul acesta?

  12. Zisu Ana Maria spune:

    Bună ziua, am o întrebare dacă se poate sa mi răspundeți. As vrea sa fac aceste brioșe pentru o petrecere dacă se poate spune asa la piscina. Fiul meu împreună cu restul colegilor se vor reuni la o piscina în aer liber. Vor fi bineînțeles și profesori, părinți. Dacă se poate sa ma ajutați cu niște recomandări nu știu ce as putea duce. Întâlnirea are loc la orele 16:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor