Biscuiti Sah


Biscuiti sah, reteta de biscuiti bicolori cu cacao si vanilie

Biscuiti-bicolori

 

Biscuitii sah, sau tabla de sah, sunt foarte gustosi si frumosi. Desi reteta este foarte simpla, poate sa para putin mai complicata pentru cei care nu au foarte multa experienta in bucatarie. Pentru ca astazi a fost foarte urat afara, am hotarat sa intru in bucatarie si sa-i fac. Va recomand sa incercati aceasta reteta, sigur nu veti regreta.

Biscuiti sah – Ingrediente (38 biscuiti)

  • 300 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • un varf cutit sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 400 g faina
  • 40 g cacao
  • 1 galbenus+ 2 linguri lapte

Biscuiti sah – Mod de Preparare

  • Eu am facut aluatul la masina de paine (programul pentru paste 15 minute).  Punem in masina de paine untul rece taiat patratele, zaharul si zaharul vanilat si le lasam sa se amestece bine pentru 5 minute dupa care adaugam faina si un varf de sare si lasam masina sa isi termine programul .
  • Vom obtine o masa nu foarte compacta pe care o rasturnam pe masa usor pudrata cu faina si o impartim in doua parti egale.
  • Punem din nou in masina de paine ( la acelasi program) o parte de aluat impreuna cu 40 gr cacao si lasam sa lucreze masinuta pana cand biluta se compacteaza si devine maronie. Cealalata parte de aluat, cea alba, se mai lucreaza foarte putin pana se compacteaza dupa care o infasura in folie plastic si o bagam la frigider.

Biscuiti bicolori - aluat

  • Infasuram aluatul cu cacao in folie de plastic si il punem in frigider pentru o ora.
  • Dupa o ora, scoatem ambele aluaturi din frigider si le intindem pe rand pe masa pudrata cu faina intr-o foaie nu mai subtire de 1 cm. Taiem cu un cutit ambele foi, pe lungime, in fasii late tot de 1 cm.
  • Asezam una langa cate trei fasiute, alternand culorile, dupa care le ungem cu un galbenus amestecat cu lapte. Facem cate trei sau patru straturi de fasiute avand mereu grija sa alternam culorile alb si negru si sa ungem fiecare strat cu galbenus. Mie mi-au iesit 2 blocuri de aluat. Dupa ce terminam de format cate un bloc, ii taiem capetele ca sa fie egale.

Biscuiti bicolori - blocuri

  • Eu va sfatuiesc sa faceti doar doua blocuri de biscuiti (unul de trei starturi si altul de 5) pentru ca trebuie sa va mai ramana ceva aluat pentru foaia de aluat cu care vom imbraca fiecare bloc.
  • Din aluatul ramas intindem 2 foi (una alba si una neagra). Ungem fiecare foaie cu galbenus, asezam 1 bloc pe una dintre foi si il infasuram cu grija aducand capetele foii peste blocul de aluat. Procedam la fel si cu al doilea bloc. Mie mi-a mai ramas aluat asa ca l-am amestecat si am obtinut un mic sul marmorizat,

Biscuiti bicolori - asamblare

  • Le-am infasurat din nou in folie alimentara si le-am mai lasat la frigider 30-45 minute. In acest timp bloculetele s-au intarit si am putut sa le tai simplu. Le taiem in felii de 1 cm,

Biscuiti bicolori - detaliu

  • Ii coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 10-12 minute. Ca sa fie contrastul evident nu trebuie sa lasam aluatul alb sa se coaca foarte mult. Dupa ce ii scoatem din cuptor, ii lasam vreo 5 minute in tava ca sa se intareasca bine.

Biscuiti bicolori - final

Pofta buna!!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Biscuiti Sah
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
31star1star1stargraygray Based on 13 Review(s)

50 comentarii la “Biscuiti Sah

  1. Vadmin spune:

    …toate bune si frumoase, copyright, drepturi de autor, etc. … un singur lucru nu inteleg, de ce sustii la parteneri site-ul retete-slabit.net, care pana si termenii de utilizare al site-ului sunt o 'ciordeala'?

  2. mimita-k spune:

    Arata super bine biscuitii astia! Felicitari! Chiar ma uitam zilele astea pe blogul lui Teo si ma gandeam sa-i fac si eu cat de repede. Te asteapta la mine 2 premii! Week-end placut!

  3. Laura spune:

    Vadmin nu am nici o dovada ca site-ul retete de slabit este construit prin furt. Pana nu mi se demonstreaza acest lucru linkul lor ramane in sidebar-ul meu si linkul meu in sidebar-ul lor.
    O minunata duminica iti doresc!!

  4. Laura spune:

    Mimita draga ma bucur mult ca iti plac. Sa stii ca nu sunt deloc complicat de facut ci doar ceva mai migalosi. Te pupic si multumesc mult pentru premii!!

  5. Anonymous spune:

    Felicitari!! sunt super!!!!cat timp se pot pastra?as vrea sa-i fac pt Craciun si as vrea sa stiu daca tin 1 saptamana?multumesc!!!! Rodica

  6. Roz_bonbon spune:

    Vai, Laura, daca ai stii de cat timp imi tot propun sa fac si eu acesti biscuti, si tot altceva fac.
    Dar acum ca am vazut la tine , m-am decis: trebuie facuti cat mai curand.
    Cand ai timp, ai un premiu dulcic foc la mine 🙂

  7. Ari spune:

    laura ce poze faine ai facut 🙂

    tocmai asta m-a orpit si pe mine pana acum sa-i fac .. sunt migalosi. Dar ca si gust cum au iesit? fainosi, se topesc in gura .. ?

  8. Lissa's Cakes spune:

    Ce frumosi ti-au iesit Laura scumpa ,sa-i mananci cu ochii nu alta.
    Am facut de sarbatori ca doar atunci fac mai multe fursecuri,dar nu mi-au iesit asa frumosi,in forma de spirala au iesit super dar cred ca stiu acuma care-i baiu…am citit ca-i mai lasi la rece dupa ce faci batonul si pe urma tai biscuitii ,eu i-am taiat atunci imediat si cred ca de-aia nu s-au format bine patratele,oricum o sa-i fac iar cat de curand ca doar imediat vin sarbatorile …te pup dulce!

  9. Shari spune:

    Bravo, Laura, bravo!!! Am facut si eu o data si mi-au iesit tot asa de frumosi, sunt un desert deosebit.Felicitari!

  10. Anonymous spune:

    buna. arata bestial biscuitii tai. am o rugaminte: daca stii sa faci biscuiti cu unt – shortbread parca se numesc, spune-mi si mie reteta te rog. mercic. pupici
    ps:nu m-am putut loga, te rog da-mi un raspuns la

  11. Laura spune:

    Rodica draga mea ma bucur ca iti plac. La noi mai mult de trei zile nu au rezistat niciodata pentru ca i-am mancat dar ca orice biscuite pot dura pana la 2 saptamani daca ii tii intr-o cutie de metal inchisa ermetic sau si mai bine construieste blocurile de biscuiti si apoi congeleaza-le si cand ai nevoie de ei, scoti blocul din congelator, il lasi sa se dezghete, il tai si coci biscuiteii. Eu zic ca asa ar fi cel mai bine pentru ca dureaza tare putin sa ii coci si ii ai proaspeti. Te pupic!!

  12. Laura spune:

    Scumpa mea Roz sa stii ca nu se fac greu deloc dar sunt mai migalosi putin. Rezerva pentru ei o zi inorata si friguroasa si o sa vezi cat de repede merge treaba.
    Te pupic si tare multumesc pentru premiu. Vin repejor sa il ridic.

  13. Laura spune:

    Multumesc mult draga mea Ari. Sunt ceva mai migalosi dar merita sa stii. Sunt tare tare dragutei. Sunt friabili si ideali pentru muiat in ceai sau cafea. Pupicei!!

  14. Laura spune:

    Lissa draga refuz sa cred ca nu ti-au iesit cel putin la fel de frumosi ca astia avand in vedere operele tale de arta pe care le savurez de cate ori vin la tine in vizita!! daca ii tii la rece se taie mult mai frumos. Poti foarte bine sa congelezi blocurile intregi si cand ai nevoie de biscuitei ii lasi la dezhetat, ii tai, ii coci si gata biscuiteii.
    Te pupic cu mare mare drag si ma bucur din toata inima ca iti plac biscuiteii mei!!

  15. Laura spune:

    Shari scumpa mea multumesc mult ca iti plac. Sunt de efect intr-advar si o sa-i repet pentru sarbatori. Pupicei cu drag!!

  16. Laura spune:

    Gandacica draga ma bcur mult ca iti plac. Parca am facut o data shortbread si stiu ca aveam o reteta pe undeva. Promit ca daca o gasesc iti trimit imediat un email. Te pup!!

  17. Anonymous spune:

    Buna laura…urmaresc de mult timp retetele tale…sunt foarte bune, am facut si eu din ele..as vrea sa fac si eu biscuitii astia dar ceva nu am inteles…eu nu am masina de facut paine…biscuitii cum ii pui in compozitie… multumesc mult si tineo tot asa!

  18. Laura spune:

    Anonim par greu de facut dar se fac simplu sa stii. Explicatia e mai detaliata si din cauza asta probabil ca ti se par complicat de realizat.

  19. Anonymous spune:

    Am o nelamurire: galbenusul si laptele sunt pt uns sau se amesteca in aluat? Difera explicatia de la inceputul retetei cu cea data mai tarziu lui Anonim.

  20. Laura spune:

    Anonim iti multumesc ca mi-ai atres atentia asupra comentariului lasat lui Anonim. Galbenusul se amesteca cu 2 linguri de lapte si ungem foile cu el, exact cum am scris in reteta.

  21. Mihaela spune:

    Multumesc pt raspuns. Am facut ieri acesti biscuiti, reteta figureaza sub numele biscuiti dementiali.Eu am pus un galbenus in compozitie, apoi cu altul am uns foaia cu care am impachetat teancul. Urmeza sa fac fursecurile cu multa cioco,cu poza de la inceput. Mihaela

  22. elena spune:

    buna laura ! am doar 13 ani dar imi place foarte mult sa gatesc si am vrut de mult timp sa incerc acesti biscuiti. 😀 mama a fost complet uimita de rezultat 🙂 si trebuie sa recunosc ca nu ma asteptam sa imi iasa atat de bine ! abia astept sa incerc si alte retete ! te pup ! :*

    • Laura spune:

      Elena draga mea, felicitari din toata inima!! esti de admirat pentru ca nu multe fete de varsta ta sunt pasionate de bucatarie.
      Te pupic dulce si te mai astept pe la mine si daca ai nevoie de vreun sfat, imi poti scrie oricand.

  23. Diana spune:

    Laura, draga, de ceva timp ma inspir din retetele tale si ma inspira mult, as vrea sa incerc si acesti biscuiti, dar nu am masina de piine, ai putea sa-mi dai un sfat cum sa-i fac manual. Multumesc anticipat.

    • Laura spune:

      Diana scumpa mea, poti proceda in felul urmator : pui faina intr-un vas iar in centrul ei pui untul rece de la frigider taiat in bucatele mici. Incepi sa amesteci cu varful degetelor faina cu untul pana cand acesta e perfect incorporat in faina. O sa obtii un aluat cu aspect sfaramicios, nicidecum compact. Adaugam zaharul pudra, zaharul vanilat si un varf de cutit de sare si framantam pana aluatul incepe sa capete putina consistenta. Impartim acum alautul in doua parti egale. Intr-una dintre ele, adaugam cacaua. Framantam aluaturile pana devin compacte. In cazul in care ies prea uscate ( depinde de faina folosita) adaugi 1-2 linguri cu apa calda sau laptic cald.
      Le invelesti in folie de alimentara de plastic si le lasi la frigider pt o ora.
      Pup cu drag!!!

  24. Egidia spune:

    Sunt cu desavarsire minunate retele de pe acest blog !!!Acestea sunt inspiratia mea si imi place ca detaliezi totul,draga Laura !

  25. Cat on a hot tin roof spune:

    Minunat de deliciosi biscuitii, Laura. Retetele tale au acel ceva…Si sunt si usor de facut, masina de paine fiind extrem de utila. Imi place ca recomanzi utilizarea acestei masini, care ne face munca mai usoara. Astfel ne putem bucura de un film, de o iesire in oras, de o carte fara sa mai pierdem timpul framantand, rezultatul fiind la fel de delicios.
    Blogul tau este blogul meu romanesc preferat. Ganduri frumoase si un imens multumesc!
    Cat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor