Suc de rosii cu busuioc


Retete culinare, Sosuri – Suc de rosii cu busuioc

Suc de rosii

Reteta de suc de rosii este foarte simpla si rapida. De data aceasta am facut sucul de rosii dintr-o cantitate destul de mica de rosii, dar va sfatuiesc sa il incercati intr-o cantitate cel putin dubla si sa-l conservati pentru iarna. Nimic nu este mai delicios iarna, decat o Pizza Margherita cu suc de rosii facut in casa. Desi exista foarte multe versiuni ale acestei retete de suc de rosii, mie imi place cea cu busuioc si usturoi. Pentru paste, pizza, fructe de mare, peste, dar si in combinatie cu carnea de vitel, pui sau curcan, este mai mult decat perfect.

Pentru un suc de rosii plin de gust, avem nevoie de rosii proaspete mature, de gradina daca este posibil, cu pulpa carnoasa si fara imperfectiuni.

Ingrediente – Suc de rosii cu busuioc

  • 1 kg rosii bine coapte
  • 2 catei de usturoi curatati dar intregi
  • 15-20 frunze busuioc
  • 1 lingurita zahar
  • 2-3 lingurite sare
  • 1 ardei iute uscat (optional)
  • 1 lingura ulei de masline

Mod de preparare 

  • Spalam rosiile, le stergem foarte bine, apoi le taiem in 4 bucati. Le punem intr-o cratita, adaugam zaharul si le zdrobim cu mana.

Suc rosii preparare

  • Punem cratita pe foc mic si le lasam sa fiarba circa 30 de minute. Dupa 30 de minute, stingem focul si pasam rosiile cu ajutorul dispozitivului special pentru acest lucru. In cazul in care nu il aveti la dispozitie, puteti folosi o sita cu gauri foarte mici, astfel incat samburii sa nu ajunga in suc.

Suc de rosii pasat

  • Punem din nou pe foc sucul strecurat impreuna cu busuiocul spalat si rupt cu mana in mici bucatele, sarea, usturoiul si un ardei mic iute uscat.

Suc de rosii cu busuioc in cratita

  • Fierbem sucul de rosii pe foc mic, pentru inca 30-45 de minute, sau pana cand scade si capata o consistenta usor densa.
  • Stingem focul, eliminam cateii de usturoi si ardeiul iute si adaugam in sucul fierbinte, 2-3 linguri de ulei de masline.

Suc de rosii si ulei de masline

  • Punem sucul fierbinte in borcane sau sticle sterilizate. Dupa ce s-au racit, le depozitam in camara.

Suc de rosii cu busuioc

Lasagne bolognese

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Suc de rosii cu busuioc
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
4.51star1star1star1star1star Based on 10 Review(s)

26 comentarii la “Suc de rosii cu busuioc

  1. Lucia spune:

    La fix draga Laura ai poposit cu reteta asta, ca de obicei! Una la mana ca am 5 kg de rosioare ce asteaptau sa le fac sos de rosii, si doi la mana nu gasesc piesa aia care se atatseaza la masina de tocat, pentru a face suc de rosii de nici o culoare! Si abia ce am cumparat una electrica de cateva luni. Dar acum o sa imi iau inima in dinti si o sa ma apuc sa le fierb asa si sa le dau prin sita! Te pup, draga Laurici si sper ca te-ai simtit bine de ziua ta. Ai vazut cati oameni te iubesc?

  2. Ari spune:

    Laura multumesc, imi place mult :). O s-o fac si eu cat mai curand .. sper sa reusesc maine.

    La multi ani alaturi de sotul tau 🙂

  3. Laura spune:

    Lucia iubita tare ma bucur ca iti place sosuletul. Mai e si varianta cu ceapa dar care pe mine nu ma incanta deloc. Imi place mult combinatia rosie-usturoi-busuioc. Abia astept sa-mi spui cum ti s-a parut daca il incerci.
    Scumpa, ziua mea am petrecut-o de minune alaturi de Cris si de voi. Datorita comentariilor voastre am simtit ca am casa plina de prieteni!!! Sper tare mult ca intr-o zi sa am posibilitatea sa invit la o felie de tort pe toti prietenii dragi pe care i-am cunoscut aici. Pupicei iubita!!

  4. Laura spune:

    Ari scumpa ma bucur ca iti place si daca-l incerci astept sa imi spui cum ti s-a parut!! Pupicei si multumesc pentru urare!!

  5. Iulia's kitchen spune:

    Laura,de mult ma chinui sa-ti las comentarii si nu stiu de ce nu pot:(
    Vroiam sa te felicit pentru tot ceea ce faci! Esti absolut minunata! Sotul tau e un norocos;)!
    Te pup si iti urez mult succes in tot ceea ce faci!

  6. Nea' Fane bucătarul spune:

    Salutare colega,

    Doresc sa facem banner sau link exchange.
    Daca esti de acord iti las linkul mai jos … adaugi bannerul de preferat sau linkul si eu iti voi adauga acelasi lucru pe blog.

    Daca mai ai si alte bloguri e valabila aceeasi propunere.

    Multumesc anticipat !

    Cu stima
    Stefan

  7. Laura spune:

    Iulia scumpa mea cat ma bucur sa te vad!! Iti multumesc muuuult de tot pentru cuvintele tale pe care ti le intorc cu o deosebita placere. Esti o persoana deosebita draga Iulia!! Te pupic cu mare mare drag!!

  8. Laura spune:

    Multumesc mult Anonim. Busuiocul romanesc, cel cu frunzulita mica nu stiu daca este comestibil pentru ca nu am gatit niciodata cu el dar daca se gaseste de cumparat in piata poti intreba vanzatorul daca poate fi folosit in bucatarie. Cel mai bun busuioc incercat de mine pana acum este cel cu frunza gigant, busuiocul genovez. Foarte bun este si busuiocul purpuriu. Sunt in jur de 50 de tipuri de busuioc dar eu nu am gatit decat cu cel genovez si cel purpuriu.

  9. Stefan spune:

    Tocmai ce cautam… inteleg ca merge pentru pizza si paste, dar cat de bine merge cu gulas… btw poate cineva sa imi dea o reteta buna de gulas? Sau macar ceva in plus fata de reteta clasica…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor