Prajitura cu cirese si chec economic


Retete culinare prajituri – Prajitura cu cirese si Chec economic

Prajitura cu cirese detaliu
Prajitura cu cirese, un desert rapid cu fructe de vara

De o saptamana tot vreau sa postez reteta de prajitura cu cirese, mai mult decat simpla si rapida, numai ca nu stiu cum fac dar in ultima perioada nu-mi ajunge ziua pentru cate treburi sunt de facut.  Aluatul este simplu, economic si rapid si se pot face cu el de la prajituri cu fructe, checuri si chiar pandispan. Eu am facut sambata trecuta o prajitura cu cirese si miercuri un chec economic, asa ca le voi posta impreuna avand in vedere ca am folosit acelasi aluat.

Ingrediente – Prajitura cu cirese (tava 30×35 cm)

  • 420 g faina
  • 240 g zahar
  • 5 oua
  • 210 ml ulei
  • 90 ml lapte
  • 1 plic praf copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 g fulgi migdale
  • 2 linguri miere
  • un varf cutit sare

Mod de preparare – Prajitura cu cirese

  • Mixam 2-3 minute zaharul, ouale si sarea, dupa care adaugam uleiul si mai mixam vreo 2 minute, apoi laptele si iar mixam 2 minute iar la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt si mixam pana la omogenizare, nu mai mult.
  • Intr-o tava mare ( 30×35 cm), tapetata cu unt si faina, adaugam aluatul si punem pe deasupra cirese, pe care, daca sunt mai acre, le dam prin zahar pudra inainte.
  • Pudram fulgii de migdale pe intreaga suprafata a prajiturii cu cirese.

Prajitura cirese in tava

  • Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 30 minute.

Prajitura cu cirese coapta

  • Imediat dupa ce o scoatem din cuptor, o ungem cu miere, o pudram cu putin zahar vanilat.

Prajitura cu cirese unsa cu miere

  • Dupa ce s-a racit, o taiem in cubulete si o servim cu pofta.

Prajitura cu cirese sectiune

 –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Chec economic (forma chec 30×11 cm)

  • Pentru o forma de 30 cm lungime si 11 inaltime folosim ingredientele de mai sus. Mie mi-au mai ramas cateva linguri de aluat din care am facut 4 briose.
  • Procedam ca la prajitura cu cirese: mixam ouale cu zaharul si sarea apoi adaugam uleiul si mixam, laptele si iar mixam vreo 2 minute si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Turnam in forma tapetata 3/4 din aluat iar restul aluatului se amesteca cu 1 lingura de cacao.
  • Punem aluatul cu cacao peste cel alb si amestecam usor cu un betigas de frigarui.

  • Coacem checul economic in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 35 minute.

  • Il pudram cu zahar vanilat si cand s-a racit il taiem,

  • Creste mult si este foarte pufos. Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Prajitura cu cirese si chec economic
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 27 Review(s)

39 comentarii la “Prajitura cu cirese si chec economic

  1. Raluca spune:

    Draga Laura,
    Tocmai acum am scos din cuptor prajitura cu cirese si sunt sigura ca o sa fie delicioasa, la fel ca toate retetele tale!
    Sunt abonata la blog-ul tau si am incercat numeroase retete de-ale tale, care au fost foarte apreciate! 🙂
    Eu acum sunt in UK la un master, asadar nu as avea timp foarte mult pentru gatit, de aceea imi place mult de tot blog-ul tau, care e plin de retete accesibile (nu foarte greu de facut), gata intr-un timp rezonabil si contin ingrediente bune, sanatoase si usor de gasit (pe aici din pacate unele ingrediente "romanesti" nu se gasesc, dar mai folosesc substituenti).
    Prin urmare, sunt preferatele mele si vreau sa-ti spun ca atat iubitul meu, cat si prietenii de pe aici sunt innebuniti dupa prajiturile si mancarurile care rezulta! 🙂
    Mersi mult, iti doresc sanatate, succes in continuare si voi astepta mereu noi idei! 🙂

  2. Laura spune:

    Draga Raluca sper tare mult sa va fi placut prajiturica. Iti multumesc din suflet ca ma urmaresti si ca iti plac retetele mele. Te imbratisez cu mare drag si te mai astept sa ma vizitezi!! Numai bine iti doresc|

  3. dorina spune:

    as vrea sa o fac cu piersici ce zici merge?
    si eu fac multe preparate dupa retetele tale si iti multumesc ff mult!
    iti doresc numai bine si spor la treaba

  4. Laura spune:

    Merge sigur draga mea Doriana. Daca vrei sa fii sigura ca nu se duc la fund da-le putin prin faina inainte de a le aseza pe prajitura desi daca le tai buvcatele mici nu este nevoie sa faci acest lucru pentru ca aluatul este dens. Te pup cu drag!!

  5. Anonymous spune:

    Draga Laura,

    Prajitura aceasta eu am facut-o de doua ori pana acum,dar cu visine din congelator.Din pacate, ciresele, desi e vremea lor, sunt foarte scumpe in piata.

    Este foarte, foarte buna.Chiar acum, in timp ce scriu acest comentariu,astept sa se raceasca o tava de prajitura, care va fi cadoul meu, pentru colega mea, a carei zi de nastere este maine.Voi reveni maine, cu impresiile colegilor de serviciu si bineinteles ale colegei mele.

    Multumesc,

    Cu drag Cristina

  6. Anonymous spune:

    Am uitat a doua zi sa revin cu impresii.
    Prajitura aceasta a facut furori printre colegii mei.Cred ca nici trei tavi, nu le-ar fi fost de ajuns.Eu am 9 baieti in birou (unii au sotii care nu se dau in vant dupa statul in bucatari).

    Bravo Laura !!

    Cu drag,
    Cristina

  7. Anonymous spune:

    Prima data cand fac o prajitura cu visine…
    Mi-a iesit fff buna! Si a fost foarte usor de facut.
    Am sa mai incerc si alte retete!

    Adriana

  8. Laura spune:

    Cristina draga mea cat ma bucur ca v-a palcut prajiturica!! Te pup cu mare drag si iti multumesc mult ca ai incercat-o!!

  9. Anonymous spune:

    Buna,

    am facut prajitura cu visine in loc de cirese. a iesit foarte buna insa aluatul s-a cam inverzit in jurul visinelor iar sotul meu are "alergie" la verde :). se poate evita inverzirea?

    multumesc,
    adriana

  10. Laura spune:

    Adriana draga mea, e prima data cand aud ca o prajitura a iesit verde! M-am tot gandit care ar putea fi motivul si cred ca din cauza visinelor ti-a iesit asa. Ce visine ai folosit? ma gandesc ca daca au fot cumparate sa nu fi fost tratate cu cine stie ce chimicale si din cauza caldurii din cuptor sa se fi eliminat substantele respective.
    Incearca pe cat posibil sa folosesti fructe biologice pentru ca sunt incomparabil mai sanatoase decat cele de la supermarket.
    Te pupic cu drag.

  11. Anonymous spune:

    eu am facut aceasta reteta cu struguri negri din gradina proprie, si am patit cam la fel… aluatul din jurul strugurilor se inrosea putin in cateva locuri iar in altele se inverzea… eu cred ca e de la coaja de struguri sau de la coaja de visine in cazul de mai sus… nu e rau, dar e putin inestetic… la mine toata lumea a mancat fara sa comenteze… a fost delicios…

  12. Laura spune:

    Anonim, e normal sa se inroseasca putin in jurul boabelor de visina sau cireasa. La struguri eu nu am avut pana acum problema asta dar ma gandesc ca daca se tavalesc putin prin faina inainte, se poate evita inverzirea sau inrosirea.
    Multumesc tare mult ca ai incercat reteta si ca ti-a placut!!

  13. Anonymous spune:

    draga laura eu abea acum am intrat pe acest site in cautare de retete pt prajituri si am incercat aceasta reteta facand chec si a fost f bun sotului meu ia placut f mult la la fel si socrilor mersi mult este prima data cand fac o prajitura si chiar mi-a iesit din prima fara sa am probleme

  14. Anonymous spune:

    am si io o intrebare cand fac blaturi imi cresc foarte fain dar cand le scot de la cuptor se lasa.nu stiu de ce…ai putea sa imi spui te rog .sarbatori fericite

  15. Anonymous spune:

    draga laura am o intrebare.cand fac blaturi in cuptor imi cresc frumos dar cand le scot se lasa,de ce?daca ai putea sa imi raspunzi.mersi

  16. Laura spune:

    Anonim, nu stiu ce reteta de blat folosesti, dar in general se lasa din trei motive: 1. folosesti mai mult praf de copt decat este prevazut in reteta
    2. nu mixezi destul de mult albusurile sau nu le incorporezi corect in galbenusuri, adica de jos in sus si treptat.
    3 temperatura cuptorului este prea mare. Incearca sa reduci temperatura cu 5-10 grade.

  17. Anonymous spune:

    Buna Laura , prajiturile tale cat si celelalte retete sunt super delicioase….si tocmai de aia vroiam sa te rog ceva , as vrea sa folosesc miere de albine in loc de zahar , se poate o reteta care sa inlocuiasca zaharul cu miere , stiu ca trebuie reduse ceva lichide dar nu prea stiu ce si cum.

    Apropo pizza in 8 min a iesit bestiala , dar mai trebuia putina apa peste cat scria acolo

    Mersi mult si mai asteptam noutati
    Daniel

  18. elena spune:

    Iti multumesc mult pentru reteta,a iesit formidabil,eu am adaugat bucatele mici de ciocolata si cirese intregi din gem,dar asta nu ca sa o imbunatatesc ci ca asa am avut eu pofta..sa pap chec cu ciocolata asa cum am vrut eu..
    Eu sunt noua pe aici si iti mai multumesc inca o data pt ca iti pierzi din timpul tau pt a posta noi idei si retete noua incepatorilor.. :)multi pupici..asa dulci precum checul meu..!

  19. Anonymous spune:

    Buna Laura,reteta aceasta este ideala pentru ceva simplu,usor dar foarte gustos!Am incercat-o si eu si am fost super incintata de rezultat!Am facut jumatate de compozitie cu capsuni si cealalta jumatate cu piersici!Felicitari pentru tot ceea ce faci!Loretta

  20. lucia_dem spune:

    stimata, va caut de zor blogul sa imi vars supararea, ceva nu e in regula cu checul economic, e prea mult praf de copt, compzitia are si asa oua, praful de copt ar trebui sa fie de o lingurita sau vf de cutit. Am facut o portie duble, adik la 4 oua toate cantitatile dublate si praful de copt l-am pus cat pentru O PORTIE , respectiv doar un pachet si mi-am petrecut vreo 2 ore sa sterg cuptorul pentru ca a iesit din forme si s-a prelins pe unde a apucat! Reconsiderati povestea asta si dati de stire in toate site-urile unde apareti cu reteta asta ca sa nu va bombane si altele cum am facut-o eu. Daca reteta era fara oua poate ca cantitatea de praf de copt ar fi fost potrivita asa insa,…dezastru!

  21. Laura spune:

    Stimata Lucia, imi pare extrem de rau ca nu v-a reusit reteta. Eroarea s-a strecurat in privinta tipului de praf de copt folosit. Exista praf de copt normal care se vinde in pliculete de 7 gr si praf de copt vanilat care este mult mai slab decat cel normal si se vinde in pliculete de 16 grame.
    Pentru ingredientele de mai sus este nevoie de 1 plic de praf de copt normal de 7 grame sau unul vanilat de 16 grame.
    Daca ati dublat cantitatile din reteta trebuia neaparat sa preparati checul sau prajitura in doua tavi incapatoare, respectiv 2 tavi de prajitura de 30X35 sau 2 forme de chec de 30X11 cm. Ati folosit cate 2 tavi sau 2 forme de aceste dimensiuni pentru prajitura dumneavostra? Mi se pare imposbil sa creasca chiar atat de mult incat sa depaseasca marginea unor forme atat de mari.

    Cu respect,

    Laura Adamache

  22. Anonymous spune:

    Draga Laura, iti spun draga pentru ca parca te cunosc de mult:)Citesc blogul tau aproape in fiecare zi, si cateva din retele tale au fost succesele mele culinare!:)
    Mi-a facut mare placere sa citesc interviul cu tine, am simtit ca te cunosc un pic mai bine decat de pe blog.
    Reteta este excelenta, am scos-o din cuptor si am mancat…doar 2 cuburi pentru ca eu incerc sa slabesc. Dar imi face placere sa gatesc pentru familie si prieteni, desi ispita de a gusta e imensa:(.
    Nu mi-a iesit nimic verde, nici macar rosu in jurul visinelor (din compot). A crescut frumos, putin inegal, dar asta pentru ca nu am intins-o de la inceput perfect egal. Parerea mea este ca daca respecti reteta, cateva principii de baza, pui in tava potrivita asa cum e scris in reteta, nu are cum sa nu iasa, asa cum vad ca spun unii. Si chiar daca nu iese din prima, intotdeauna poti sa mai incerci odata, corectand ce ai observat ca ai gresit. Nu inteleg de ce simte lumea nevoia sa dea cu pietre. Ma deranjeaza pe mine tonul cu care scriu, dar pe tine?! In sfarsit, nu voiam decat sa iti multumesc inca o data, si sa te salut din Romania!Ani.

  23. mihaela spune:

    draga mea am ancercat aceasta reteta cu putine modificari am pregatit intocmai dar am dublat cantitatile
    compozitia am asezat-o toata intr-o tava drep.apoi in jum de tava am ascuns patratele de cioc amara si am bagat-o la cuptor
    cand a fost aproape coapta am intins pe cialalta jum dulceata de piersici
    si am bagat tava in cup pret de 15 min
    o minunatie multumesc pupici si multa sanatate

  24. Ana spune:

    Buna! Am de gand sa fac prajitura dar nu stiu ce cantitate de cirese sa cumpar ..:)
    Multumim ptr reteta minunata si ptr toate, de fapt!

  25. Roxana spune:

    Buna ! Am incercat de cateva ori reteta si mi-a iesit foarte bun checul cu cacao.
    As vrea sa stiu: se pot pune si cateva nuci in compozitie ?

  26. Vlad spune:

    Stie cineva cum pot evita inverzirea visinelor in tarta ? Am incercat si cu faina dar tot s-a inverzit. Ar cineva o explicatie de ce se intampla asta ? exista vreun truc ?

  27. Oana G. spune:

    Buna Laura,
    Tocmai am nimerit pe situl tau,cautand o reteta de prajitura cu cirese.M-am procopsit cu o galetusa de cirese de la vecinul meu si am tot mancat din ele eu si sotul (fetita fiind plecata in vacanta)…dar tot au mai ramas.Eu stau cam prost cu timpul liber si aveam nevoie de ceva simplu,rapid,fara mare bataie de cap.Am incercat prajiturica ta : TOP ! Nu am pus migdale (nu ma prea inteleg eu cu ele) si nici miere (din motive de calorii) dar chiar si asa rezultatul a fost impecabil ! Concluzie : te-am adaugat imediat in favorite.
    Urmatoarea reteta va fi una cu peste,sotul meu fiind mare pescar,am congelatorul plin si sigur o sa incerc si una din retetele de aici ca sa mai schimbam eternul peste la gratar.

    • Laura spune:

      Draga mea, ma bucur foarte mult ca ti-a placut prajitura! Este una dintre preferatele mele.
      Abia astept sa-mi spui ce reteta cu peste ai ales.
      P.S. Iti invidiez congelatorul!:)) Eu ador pestele, dar rar ajung sa am congelatorul plin.

  28. Gabriela spune:

    Dragă Laura, ești maestră! Totul e proporționat perfect, toate indicațiile sînt prețioase, iar rezultatul e divin. Mulțumesc!

  29. Maria spune:

    Lauraadamache.ro a devenit pnetru mine Google pt retete. Minunate, profesioniste care nu dau niciodata gres. Fotografiile sunt impecabile si as vrea sa am mai mult timp sa le incerc pe toate…Tocmai am scos din cuptor prajitura care arata impecabil si care va merge la o petrecere cu romani.
    A trebuit sa mai las in cuptor vreo 6 minute peste cele 30 caci nu era „aurita” la suprafata.
    Apreciez foarte mult aceasta sursa, multumesc Laura, si America te urmareste!

    • Maria spune:

      Mai am cateva adaugiri. Am folosit pe jumatate din tava visine puse la borcan de mama mea. Pe celalalta jumatate am folosit fructe congelate (zmeura, mure si afine). Desi jumatatea cu fructe congelate a lasat mai multa zeama, imi place mai mult ca este mai acrisoara si contrabalanseaza zaharul si mierea.

      La aluat in general imi place mai mult consistenta unui pandispan, insa pandspanul fiind atat de pufos, lasa fructele sa se scufunde la fundul tavii. Aluatul acesta cu ulei si praf de copt este consistent incat tine fructele la suprafata.

    • Laura Adamache spune:

      Draga mea, m-a emotionat mesajul tau! Iti multumesc mult pentru aprecieri!
      Ma bucur foarte mult ca ti-a placut prajitura.
      Te imbratisez cu drag si iti doresc Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor