Masuri traditionale in bucatarie


Masuri traditionale in bucatarie. M-am gandit ca nu toata lumea are un cantar de bucatarie si cum unele retete cer ca ingredientele sa fie masurate cu exactitate, am hotarat sa fac acest tabel cu masuri traditionale. Sper sa va fie de ajutor si il voi completa pe parcurs cu noi ingrediente.

Masuri traditionale – Cum cantarim ingredientele fara cantar

1 lingurita de CEAI
1 lingura de supa cu varf
1 lingura de supa plina
1 lingura de supa rasa
1 pahar de apa obisnuit
FAINA8-9 GR25 GR20 GR15 GR125 GR
ULEI5 GR––-10 GR––-245 GR
LAPTE, APA,VIN4-5 GR––-14-15 GR––-250 GR
UNT10 GR––-25 GR––-––-
ZAHAR12 GR30 GR15 GR10 GR200 GR
SARE5 GR25 GR20 GR15GR––-
AMIDON5 GR15 GR10-12 GR8 GR––-
Print Friendly, PDF & Email

16 comentarii la “Masuri traditionale in bucatarie

  1. Lavinia spune:

    Foarte util articolul! Nu stiam masurile decat pentru zahar si faina. Le-am notat si pe celelalte acum! Multumim mult!

  2. Laura spune:

    Tunde draga mea ma bucur sa aflu ca este util un stfel de tabel pe care o sa-l imbogatesc in timp!! Pupicei tie si frumoasei tale fetite!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor