Masuri traditionale in bucatarie

sugar-ball-and-spoon

 

fotografie: www.occa-home.co.uk

M-am gandit ca nu toata lumea are un cantar de bucatarie si cum unele retete cer ca ingredientele sa fie masurate cu exactitate, am hotarat sa fac acest tabel cu masuri traditionale. Sper sa va fie de ajutor si il voi completa pe parcurs cu noi ingrediente.

 

1lingurita de CEAI
1lingura de supa cu varf
1lingura de supa plina
1lingura de supa rasa
1pahar de apa obisnuit
FAINA 8-9 GR 25 GR 20 GR 15 GR 125 GR
ULEI 5 GR ——- 10 GR ——- 245 GR
LAPTE, APA,VIN 4-5 GR ——- 14-15 GR ——- 250 GR
UNT 10 GR ——- 25 GR ——- ——-
ZAHAR 12 GR 30 GR 15 GR 10 GR 200 GR
SARE 5 GR 25 GR 20 GR 15GR ——-
AMIDON 5 GR 15 GR 10-12 GR 8 GR ——-

Iti place reteta? Aboneaza-te acum si primesti retetele noi in adresa ta de e-mail

Comentarii

  1. Lavinia

    Foarte util articolul! Nu stiam masurile decat pentru zahar si faina. Le-am notat si pe celelalte acum! Multumim mult!

  2. Laura

    Tunde draga mea ma bucur sa aflu ca este util un stfel de tabel pe care o sa-l imbogatesc in timp!! Pupicei tie si frumoasei tale fetite!!

    • Laura

      Multumesc mult pentru aprecieri!
      Iti doresc Sarbatori fericite alaturi de cei dragi si un An nou mai bun!

Lasa un comentariu

Adresa de email este confidentiala. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti sa folosesti HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>