Inghetata de ciocolata

FacebookPrintShare

Retete de inghetata – Inghetata cu ciocolata

Inghetata de ciocolata

Cui nu ii place inghetata de ciocolata? Nu cred ca exista multe persoane care sa nu iubeasca acest tip de inghetata si sa nu o savureze cu nesat intr-o zi torida de vara. Eu, personal, ador inghetata de visine, fistic si pepene galben, dar nu zic nu in fata unei cupe de inghetata de ciocolata. In Italia,  inghetata este putin spus divina, asa ca am incercat sa reproduc acasa gustul inghetatei de ciocolata cumparata de la gelaterie.
Ca sa obtinem o inghetata cremoasa, fara ace de gheata, trebuie sa mixam inghetata o data la 4o-45 minute, in primele 3 ore dupa ce am bagat-o la congelator. Vasul in care va sta inghetata trebuie sa fie din inox si trebuie sa stea in congelator cel putin 2 ore inainte de a prepara inghetata.

Ingrediente – Inghetata de ciocolata

  • 500 ml lapte
  • 5 galbenusuri
  • 120 g zahar
  • 120 g ciocolata neagra rasa fin (puteti folosi un mix de ciocolata neagra si lapte)
  • 1 baton de vanilie/ esenta vanilie

Mod de preparare – Inghetata de ciocolata

  • Pentru inceput bagam in congelator vasul de inox in care vom pune inghetata la congelata (trebuie sa stea in congelator cel putin 2 ore).
  • Punem laptele pe foc impreuna cu batonul de vanilie, despicat pe lungime, si cand fierbe laptele atinge punctul de fierbere stingem focul.
  • In timp ce laptele fierbe, frecam cu o lingura de lemn sau plastic (exclus mixer) galbenusurile cu zaharul.
  • Cand galbenusurile se deschid la culoare si isi dubleaza volumul, ne oprim din amestecat.

Inghetata de ciocolata preparare

  • Trecem prin sita laptele fierbinte, inlaturam batonul de vanilie si il turnam treptat peste compozitia de galbenusuri. Amestecam pana la omogenizare.
  • Punem crema de galbenusuri pe foc mic si amestecam incontinuu pana cand incepe sa se ingroase. In acest moment, adaugam ciocolata rasa si amestecam bine.
  • Mare atentie sa nu lasati crema pe foc prea mare sau pentru prea mult timp. Pentru mai multa siguranta, putem fierbe crema de galbenusuri la bain marie. 

Crema de galbenusuri cu ciocolata

  • Dupa ce am incorporat ciocolata, stingem focul si lasam crema sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, o punem in vasul de inox rece.
  • Punem inghetata de ciocolata in congelator si timp de trei ore, calculate din momentul in care am introdus-o in congelator, o scoatem, la un interval de 40 minute si o amestecam foarte foarte bine (putem folosi chiar si mixerul).  Aceasta etapa e foarte importanta pentru o inghetata cremoasa. In poza de jos, inghetata amestecata dupa primele 40 minute, iar in a doua poza, inghetata amestecata pentru ultima data.

Inghetata de ciocolata dupa congelator

  • Dupa ce am mixat-o ultima oara, o punem din nou in congelator pentru un minim de 30 de minute.
  • Putem sa o servim cu diverse sosuri, fructe proaspete, fructe confiate etc. Eu am servit-o cu un sos de cirese acrisor si fulgi de migdale.

Inghetata de ciocolata in cupa

  • Delicioasa si foarte cremoasa. Pofta buna!
Sumar
Voteaza reteta
Nume Reteta:
Inghetata de ciocolata
Publicata:
Timp preparare:
Timp coacere:
Timp total preparare:
Voturi
5 Based on 2 Review(s)

Iti place reteta? Aboneaza-te acum si primesti retetele noi in adresa ta de e-mail

Comentarii

  1. Lucia

    Laura,Laura draga, de unde scoti nebuniile astea,arata minunat si imi place ca este fara smantana,deci nu este asa de grasa.Aveam in plan inghetata de limette,dar in weekend o prestez pe asta neaparat.te pupic dulce.Lucia

  2. Antzu'

    mai omorat!mi-ai incantat ochii cu niste fotografii absolut minunate, ce culor, deja ii simt aroma, desi eu nu sunt fan inghetatei de ciocolata cu asta pot sa spun ca mi-am facut o noua placere..wow…

  3. Nanita

    Чудесно предложение!Усещам вкуса на този сладолед!Поздрави!

  4. Miches Alexandra Sorina

    vorba ta : cui nu-i place ingheata. Foarte bine arata .Am notat reteta :)

  5. Amalia

    Nici bine nu s-a odihnit vasul in care am facut inghetata de capsuni si uite, vazand minunatia ta e musai sa o fac, mai ales ca baietii mei adora inghetata (cand am fost in Italia mancau non-stop, dar acolo inghetata e intradevar delicioasa!). Ma gandesc ca dulcele acesta minunat va fi ideal dupa festivitatea de absolvire de joia viitoare… Multumesc!

  6. Ducesa

    Laura, ai dreptate, inghetata din Italia este nemaipomenita, dar nici de a ta nu ma indoiesc!
    Te pup draga mea, spor la gatit in continuare, esti de neintrecut!

  7. Ramona

    Mie imi place la nebunie inghetata, mi-ai facut o poftaaa… trebuie sa o incerc. Faci niste poze superbe.

  8. Flor

    Minunata inghetata ta Laura! Constat cu bucurie ca avem aceleasi gusturi la inghetata, si eu ador inghetata de visine, pepene galben si fistic. Te pup si numai bine!

  9. anonimul pamantean

    Laura, "Nici nu pot nimic sa-ti spun"!
    de cate ori mi-e foame, intru la tine pe blog si… ma satur. Mananc toate bunatatile imaginabile si neimaginabile!
    "Nici nu pot nimic sa-ti spun"… in arome ma cufund.

    Iti multumesc pentru posibilitatea de a ma satura ori de cate ori poftesc ceva.

    Felicitari si fie-ti "naravul" nemuritor.
    Te salut cu respect si
    sarut-mana pentru masa!

  10. diamond

    cand intru pe blogul tau…ma topesc! :D ce fel arata toate pe aici, ametesc! inghetata arata super bine! :D

  11. Lucia

    Deci eu am facut aceasta minuntata inghetata,si s-a si papat.este super buna si foarte usor de facut. Sigur, la tine totul arata minunat, eu nu am talentul asta de a irna,aseza,fotografia, dar gustul a fost demential.pupici laura si un weekend placut iti doresc.

  12. Cami -Camila-Witt....

    Of cite retete minunate ai pe aici si acum cu inghetata mea preferata. PS: Te rog sa vi cin d ai timp sa ridici niste premii de la mine. Un sfirsit de saptamina placut. Cami

  13. Laura

    Lucia draga mea ma bucur mult ca iti place!! Anul trecut faceam inghetata asta foarte des pentru ca sotului meu ii place tare mult inghetata de ciocolata si nu stiu cum de nu am postat-o niciodata. Abia astept sa vad daca ti-a placut in cazul in care o incerci. Te pupic scumpa!!

  14. Laura

    Miha iubita dar chiar e simpluta foc inghetata asta. Doar ca cere o leaca de timp si un ceas care sa ne aminteasca sa amestecam in ea din 40 in 40 de minute!! Pupicei scumpa!!

  15. Laura

    Antzu draga mea nici eu nu sunt un fan al inghetatei de ciocolata si daca nu i-ar place sotului meu nu stiu de cate ori as face-o. Te pupic si iti multumesc ca iti plac pozele!!

  16. Laura

    Amalia draga mea eu ador inghetata de capsuni si o prefer oricand in locul inghetatei de ciocolata. Ai mare dreptate, In Italia inghetata este putin spus divina si pot sa iti spun ca eu de cand sunt aici am inceput sa mananc inghetata pentru ca in tara mancam ffff rar. Te pupic draga mea si tare mult sper sa va placa tie si baietilor tai!!

  17. Laura

    Alexandra draga nu cred ca exista cineva pe lumea asta care sa nu manance inghetata mai ales cand e vara si e foarte cald. Te pupic si ma bucur mult ca iti place!!

  18. Laura

    Cata iubita e atat de buna inghetata aici incat cu greu ne abtinem sa nu cumparam foarte des. Cu toate astea in weekend facem o vizita pana la gelaterie si cumparam cateva sortimente. Pupicei scumpa mea!!

  19. Laura

    Ramona draga mea ma bucur mult ca iti place reteta asta si iti multumesc ca iti plac si pozutele. Pupicei!!

  20. Laura

    Flor scumpa mea cat ma bucur sa te revad si sa aflu ca avem aceleasi gusturi. Te pupic cu mare drag!!

  21. Laura

    Anonimul pamantean ccuvintele tale m-au emotionat profund si nu pot decat sa iti multumesc pentru ca ma vizitezi si ca iti plac retetele mele. Sa ne auzim sanatosi la viitoarele retete care sper sa iti fie pe plac!! Multa sanatate si numai bine iti doresc!!

  22. Laura

    Diamond draga mea mii de pupicei virtuali iti trimit si iti multumesc tare mult ca iti plac retetuele mele!!

  23. Laura

    Lucia scumpa mea ma bucur muuult de tot ca ai incercat-o si ca v-a placut!! Sunt convinsa ca ti-a iesit absolut extraordinar pentru ca ai pe blogl tau numai retete absolut splendide draga mea. Pupicei si alerg la tine sa o vad!!

  24. Laura

    Cami draga mea ma bucur mult ca iti place inghetata si iti multumesc pentru premii!! Trec neaparat pe la tine sa le ridic!! Pupici!

  25. Ana

    Buna Laura draga! Te invit si pe noul meu blog, http://diete-post-retete.blogspot.com/. Multumesc frumos! pupici

  26. brontozaurel

    Arata foarte bine, mai ales in ochii mei, ca eu sunt topita dupa inghetata de ciocolata :)

  27. Laura

    Ma bucur ca iti place brontozaurel. Eu nu prea omor dupa inghetata de ciocolata dar nu zic nu daca am ocazia sa mananc!! Te pup si numai bine iti doresc!!

  28. katy

    Draga mea Laura,pot spune cu mana pe suflet ca esti CEA MAI TARE!La tine gasesc tot ce ma intereseaza iar felul in care le prezinti ne ajuta si pe noi,cele care vrem sa facem retetele tale.Eu iubesc inghetata de ciocolata,dar cat mai multa ciocolata si de aceea te intreb daca pot pune mai multa ciocolata si daca nu cumva stric reteta.Aceasta inghetata seamana la gust cu cea din Italia?Daca-mi spui ca da,sunt cea mai fericita!Pupici si multumesc!

  29. Laura

    Scumpa mea Katy tare ma bucur ca iti place bloguletul meu. Eu zic sa nu pui mai multa ciocolata pentru ca ciocolata amara are un gust puternic si se simte exact cat trebuie in inghetata. Seamana mult cu inghetata artizanala din Italia. Nu are deloc gheata si este tare cremoasa. Daca o incerci te astept sa imi spui cum ti s-a parut!! Pupici!!

  30. katy

    Laura,draga prietena,sa stii ca am terminat inghetata si ma gandesc ca in urmatoarele zile sa o fac din nou!Nu m-am asteptat sa iasa asa buna,chiar daca la inceput am crezut ca voi da gres.O voi face cu laptic luat direct de la vacuta,ca sa iasa si mai buna!Te pup si pentru ca maine E ZIUA TA,ITI DORESC TOT BINELE DIN LUME,SA FII SANATOASA SI UN CALDUROS LA MULTI ANI!

  31. Laura

    Scumpa mea Katty ma bucur mult mult ca ti-a placut. Cu lapte de la vacuta cred ca iese de poveste. Eu aici mai greu gasesc ar si eu vreau s-o incerc cu lapte prospat. Scumpa multumesc tare tare mult pentru urari si poate apucam maine sa vorbim putin. Te pup dulce dulce!!

  32. oana

    Hello
    Arata bestial si pare a fi usor de facut in comparatie cu alte retete. Doar ca eu nu ma prea dau in vant dupa inghetata de cioco. Pot sa inlocuiesc ciocolata cu altceva? Piure de fructe sau chiar vanilie?
    Abia azi am descoperit blogul tau si cred ca stau de vreo 6 ore cu ochii in monitor si deja am notate vreo 10 retete pe care trebuie neaparat sa le fac!
    Multumesc f mult pt sutele de retete geniale!

  33. Laura

    Oana draga bine ai venit si te rog sa ma scuzi ca raspund atat de tarziu dar am inceput sa fac bagajele pentru ca saptamana viitoare plecam si noi in concediu. Sigur ca poti pune un piure de fructe in loc de cicocolata. Mixezi fructul dorit la robot si apoi il amesteci cremei iar dupa ce se raceste bagi la congelator. Te pup si multumesc mult pentru vizita. Te pup!!

  34. Tatiana

    Buna, tocmai am incercat si eu inghetata, care arata fabulos la tine in poza. Am si eu o intrebare: de ce dupa ce a fiert compozitia galbenus, zahar si lapte, s-a branzit. Nu inteleg de ce :( am respectat toti pasii. Te rog daca poti sa imi raspunzi. Numele meu este Tatiana si mailul 84.tatiana@gmail.com. Mersi!

    • Laura

      Draga mea, crema de galbenusuri folosita pentru aceasta inghetata este o crema foarte sensibila si asta pentru ca nu contine amidon sau faina. Din aceasta cauza, se fierbe la foc foarte foarte mic. Pentru mai multa siguranta, fierbe crema la bain-marie. In acest fel, crema nu se va taia cu siguranta.

  35. Raluca

    Buna, Laura, e frig si ploua dar inghetata nu are sezon… nu ai cumva o minune de reteta si pt inghetata de vanilie? asta imi place ca se face fara frisca. eu nu gasesc frisca naturala si nici smantana grasa sa o bat, si cea cumparata e cam artificiala…mersi mult.

  36. Laura

    Draga Raluca uite ca stiam ca am o reteta de inghetata de vanilie in arhiva calculatorului si promit ca imediat ca o gasesc sa scriu reteta aici. Te pup si o zi excelenta iti doresc!

  37. Aiordachioaei

    Si mie mi s-a branzit iar asta inainte sa pun ciocolata. Toate ingredientele au fost de foarte buna calitate. Care ar fi explicatia? :(

    • Laura

      Draga mea, crema de galbenusuri folosita pentru aceasta inghetata este o crema foarte sensibila si asta pentru ca nu contine amidon sau faina. Din aceasta cauza, se fierbe la foc foarte foarte mic. Pentru mai multa siguranta, fierbe crema la bain-marie. In acest fel, crema nu se va taia cu siguranta.

  38. Anonymous

    buna laura

    stau si savurez inghetata ta de cioco care este absolut delicioasa :)
    multumesc ptr reteta :)
    cu drag miha

  39. Laura

    Pe strada, se poate pastra chiar si o saptamana. Inainte de a fi servita trebuie scoasa cu 15-20 minute inainte din congelator ca sa devina cremoasa.

  40. Anonymous

    Pot sa pun cacao in loc de ciocolata? Ma gandesc ca ciocolata are E-uri si as vrea sa fac o inghetata numai "de casa". Multumesc!

  41. Anonymous

    Buna Laura ,
    Se poate folosi masina de facut inghetata pt retetele tale de inghetate si mai ales pt cea cu ciocolata ,multumesc.Ella

  42. raluca

    Buna doamna!Dc trebuie exclus mixerul ?Nu ar facilita treaba cu spartul ghetii la interbalul de 40 min si frecatul galbenuselor cu zaharul?Care e diferenta?va rog sa ma invatati si pe mine.

    • Laura

      Ionela, draga mea, sa iti fie de bine!!
      ma bucur tare mult ca ti-a placut!

  43. diana

    Draga Laura reteta ta este incantatoare.Tocmai ce am terminat de preparat inghetata.este delicioasa.bineinteles ca am personalizat-o putin pt ca eu nu pot sa gatesc dupa o reteta fixa.trebuie sa adaug sau sa modific ceva.asa ca uite cum am facut eu.am dat gres cu galbenusurile frecate cu zahar in momentul in care le-am amestecat cu laptele si le-am repus pe foc pt ca mi s-au strans.am adaugat ciocolata rasa,am lasat compozitia sa se raceasca si am adaugat si albusurile batute spuma.bineinteles ca nu am reusit sa amestec cu lingura albusurile cu compozitia asa ca am bagat mixerul.mi-a iesit o crema spumoasa si fina,iamiiiiiii.am bagat-o la congelator,am amestecat-o dupa 40 min si inca o data dupa 40 si am lasat-o sa inghete.si surpriza mi-a iesit o inghetata cremoasa si fara cristale de gheata.iar la gust a fost delicioasa deoarece am adaugat putin rom si portocale confiate.(imi place mult combinatia ciocolata cu portocale).si uite asa am reparat si oul care mi s-a strans si am avut parte si de o inghetata spumoasa si fina.(secretul meu a fost mixerul).Iti multumesc inca o data pt reteta asta delicioasa

    • Laura

      Diana, draga mea, tare mult ma bucur ca ti-a placut!! Foarte interesanta varianta ta. Cu prima ocazie o sa o incerc si eu.
      Pupicei cu drag si pofta buna la inghetata!

  44. Ionela

    Laura,cred ca am facut-o de vreo 5 oi vara asta. E foarte buna, dar de fiecare data mi se strange putin din galbenus,am impresia ca se prinde putin de fundul oalei, desi am lasat la foc foarte mic si ultima data chiar am lasat foarte putin pe foc dupa ce am adaugat galbenusurile,n-am mai asteptat primii bulbuci de frica si tot asa a iesit. Deranjeaza doar ca aspect,as vrea sa iasa perfecta,ca a ta, ce sa fac?

    • Laura

      Ionela, scumpa, pune o tabla sub cratita ca sa nu se prinda crema si las-o sa fiarba pe foc foarte mic.
      Pup dulce dulce!!

  45. Ionela

    Laura draga, eu am plita cu inductie, nu pot pune nimic dedesubt. Daca la 5 e foc potrivit,eu am lasat la 3, poate sa pun la 2 data viitoare.

    • Laura

      Ionela, scumpa, pune la 2 data vitoare pentru ca plitele cu inductie sunt foarte diferite de cele pe gaz.
      Si eu am avut surpriza neplacuta de a arde cateva creme cand am avut plita cu inductie.
      La 2 cred ca e perfect.
      Pup cu drag!

  46. Alina

    Eu am preparat inghetata si mi s.a intamplat acelasi lucru ,atunci cand am pus.o pe foc dupa ce am adaugat laptele peste galbenusuri ,s.a imbranzit.Am crezut ca am gresit ceva si am recitit reteta.Se pare ca am facut.o corect…in fine am lasat.o asa si am pus.o la congelator unde am avut alta surpriza pt.ca nu se congela..de abia dupa 2 ore a inceput sa se trasforme cat de cat in inghetata.Ca si gust e super ok dar te rog sa.mi dai un sfat ce sa fac pe viitor.Multumesc.

    • Laura

      Alina, draga mea, incearca data viitoare sa lasi laptele sa ajunga la temperatura camerei si apoi sa-l pui peste galbenusuri. Pune o tabla sub cratita sau, pentru mai multa siguranta, fierbe crema de galbenusuri la bain marie. In acest fel nu se taie sigur compozitia. Cat depsre timpul de inghetare, foloseste un vas de aluminiu (este un bun conductor termic) sau de inox. In vase de plastic, ingheata mult mai greu.
      Si daca vrei sa inghete super rapid, pune in centrul vasului cu inghetata, inainte de a-l baga in congelator, o lingura.
      O sa vezi ca ingheata muuult mai repede.
      Pup!

  47. carla_25

    buna laura! Inghetatele de pe site-ul tau cat se pot pastra la congelator? Trebuie mancate in cateva zile sau pot fi pastrate cateva luni? Multumesc pentru raspuns!

    • Laura

      Draga Carla, sigur ca pot fi pastrate la congelator. Cu toate acestea, nu te sfatuiesc sa congelezi inghetata de casa mai mult de 2 saptamani.

Lasa un comentariu:

Vrei sa faci reteta de mai sus? Ai nevoie de ajutor? Ai facut-o? Ti-a placut? Impartaseste cu noi impresiile tale!


− 2 = 7

Editare comentariu:
Pot fi utilizate etichete si atribute HTML in redactarea comentariului.