Gogosi cu flori de dovlecel


Retete culinare – Gogosi cu flori de dovlecel

Gogosi cu flori de dovlecel - sectiune

Reteta de gogosi cu flori de dovlecel a fost prima reteta incercata si foarte apreciata in care am gustat aceste delicioase flori. Pana cand am ajuns in Italia, nu am stiut ca florile de dovlecel sunt comestibile si chiar si dupa ce am ajuns aici, le-am vazut mult timp in magazine dar nu le-am cumparat pentru ca nu stiam exact ce sa fac cu ele. Intr-o zi am primit o portie de flori de dovlecel pane si am fost foarte placut surprinsa cand am aflat din ce erau facute.

Desi deja cucerita de gustul lor in varianta sarata, eram foarte curioasa sa le incerc intr-o reteta dulce. Retete cu flori de dovlecel sunt foarte multe, dar cum gogosile mi-au placut intotdeauna, am zis sa incerc sa fac o portie de gogosi cu flori de dovlecel. Sunt atat de bune! Sincera sa fiu, nu ma asteptam sa imi placa chiar atat de mult. Aluatul este diferit fata de aluatul traditional de gogosi, consistenta este mai moale, dar asta nu ne impiedica sa obtinem niste gososi pufoase.

Ingrediente – Gogosi cu flori de dovlecel

  • 300 g faina
  • 240 ml apa calduta
  • 12 flori de dovlecel
  • 1 varf cutit cu sare
  • 10 g drojdie proaspata/5 g drojdie uscata
  • 3 linguri zahar
  • ulei pentru prajit

Gogosi pufoase cu flori de dovlecei – Preparare pas cu pas

  • Dizolvam drojdia in apa calduta amestecata cu zaharul dupa care adaugam faina, florile de dovlecel tocate marunt si un varf de sare.

Gogosi cu flori de dovlecel - aluat

  • Obtinem un aluat foarte lipicios pe care il lasam intr-un loc caldut sa isi dubleze volumul (1 ora).

Gogosi cu flori de dovlecel - aluat dospit

  • Formam cu mana umeda mici gogosele pe care le prajim in ulei incins. Daca nu va descurcati sa le modelati cu mana, mai bine folositi o lingura,
  • Le scoatem pe o hartie absorbanta, eliminam astfel excesul de ulei, apoi le tavalim prin zahar tos si le servim.

Gogosi cu flori de dovlecel - detaliu

  • Sunt foarte bune si calde si reci. La mine cel mai mult au durat 3 zile si nu s-au uscat deloc chiar daca le-am lasat pe masa din bucatarie.

Gogosi cu flori de dovlecel - detaliu sectiune

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Gogosi cu flori de dovlecel
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Voturi:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

14 comentarii la “Gogosi cu flori de dovlecel

  1. klausenburger spune:

    Astea chiar sunt tentante!!! O sa incerc sa fac rost de flori din astea…sunt bune si alea de zucchini dar si alea de dovlecel "clasic"?

    am vazut intr-o alta reteta ca ai folosit la kremsnit foi aduse din tara… se pot face foarte usor si rapid…am sa fac reteta si am s-o postez, ca sa fie de folos si pentru cele care nu pot sa-l aduca din tara, sau pentru cand nu ai la indemana aluatul :).

  2. Laura spune:

    Klausenburger ma bucur mult ca iti plac. Sunt bune florile oricarui tip de dovlecel.
    Abia astept reteta ta pentru foi!! Te pupic!!

  3. boscodina spune:

    Ce minunatii scoti din palarie, Laura, mai ceva ca un mare magician. Intru pe blogul tau si ma minunez de fiecare data, si nu stiu de ce sa ma apuc mai intai.

  4. Laura spune:

    Interesante retetele astea cu flori de dovlecel. M-am gandit la ele ieri la market cand am vazut zucchini blossoms, si mai ca as fii cumparat dar erau cam ofilite. De buna seama lumea pe aici nu stie ca sunt o delicatesa. Intru in fiecare zi pe blogul tau sa vad ce bunatati ai mai facut. Pupici

  5. Laura spune:

    Draga Laura sunt intr-adevar foarte bune indiferent de cum sunt gatite dar stiu ca nu se mananca peste tot si e pacat. Nici eu nu le cunosteam inainte de a ajunge aici.Te pup si daca ai ocazia incearca-le ca sunt tare bune.

  6. Jacktels Kochbuch spune:

    Hi Laura,

    cum se vede te-au dat afarä din casä Florile de Dovleac. Aicia la noi sint Florile o delicatese care are si Pretul iei si se gäsesc mai greu. Sint un pic invidios pentru Delectärile tale ( delectäri dupä ce le-ai rafinat tu asa la perfectiune). Compliment

    salutäri Jacob

  7. Laura spune:

    Hallo Jacob!!!!!

    Bine ai revenit!! Ti-am vizitat blogul foarte des in ultima luna dar am presupus ca esti plecat intr-un binemeritat concediu relaxant asa ca am asteptat sa te intorci ca sa ne delectezi cu minunatiile tale!!
    Am tot mancat in ultima perioada dovlecei si flori de dovlecei pregatite sub diferite forme. Ma bucur mult ca iti plac gogosile acestea si iti multumesc din suflet pentru cuvintele tale minunate!!
    Inca o data bine ai revenit si asteptam cu sufletul la gura retetele tale absolut divine!!

    Salutari din Umbria!

  8. Ionela spune:

    Vai, Laura, chiar am vazut vineri in piata flori de dovleac si ma gandeam: oare ce poti face din ele? M-am gandit ca ceai. Acum vad prima data la tine intrebuintarea lor. Mai ai si alte retete din aceste flori?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor