Sorbetto de ananas


Sorbetto ananas

Sorbetto a fost introdus in Italia, mai excat in Sicilia, de catre arabi. La inceput era o delicatesa de care se putea bucura numai nobilimea pentru ca procesul de fabricatie era extrem de dificil avand in vedere ca nu exista inca frigiderul. Asa ca, pasticerii erau nevoiti sa aduca zapada de pe Etna pe care o amestecau cu sare ca sa poata produce acest dulce extrem de delicios si racoros. Sorbetto se face in genaral din fructe, albus si zahar dar exista si versiuni in care se foloseste frisca lichida si atunci obtinem un sorbetto mai consistent si automat mai caloric. Astazi va propun o versiune simpla foc si economica.

Ingrediente 4 persoane – Sorbetto de ananas

  • 1 conserva de ananas in sirop (neaparat in sirop)

Mod de preparare – Sorbetto de ananas

Dintr-o conserva de 375 g obtinem sorbetto pentru 4 cupe maricele. Punem ananasul cu tot cu siropul in mixer (folositi lamele de otel).

Si mixam la viteza maxima pana se transforma intr-o spuma fina.

pe care o punem intr-un recipient de plastic cu capac la congelator pentru vreo 7-8 ore. Puteti sa il faceti seara iar a doua zi faceti sorbetto.

Cand este inghetat ffff bine, spargem cu un cutit sorbetto-ul nostru in bucatele mici pe care le punem din nou la mixer.

Incepeti sa mixati la viteza maxima si tot la lamele de otel. Partea frumoasa e ca incepe sa se umfle si se transforma intr-un sorbetto cremos si extrem de racoros

Punem in cupe, decoram (eu cu o frunzulita de menta si o cireasa) si servim. Mixam sorbetto-ul exact inainte de servire. Noua ne-au mai ramas doua cupe pe care le-am bagat la congelator. A doua zi le-am scos cu 10 minute inainte de a le servi si a fost foarte bun dar este divin servit imediat dupa ce il mixam totusi.

Pofta buna!!

Daca doriti il mai puteti tine imediat dpa ce il asezam in cupe pentru 5 minute la congelator.

Print Friendly, PDF & Email

18 comentarii la “Sorbetto de ananas

  1. Amalia spune:

    Eu sunt innebunita dupa sorbetto! Eu nu ma dau in vand dupa inghetata, insa ador inghetata pe baza de apa (sau orice lichid). Vara imi place sa prepar un sirop fiert din zahar, apa, zeama multa de lamaie si coaja de lamaie. O pun la inghetat in vase de plastic la congelator. Insa reteta asta vreau sa o fac neaparat! Baiul e ca eu nu am robot de bucatarie (icon cu mutrita suparata). Ma gandesc sa folosesc mixerul vertical sa pasez bine ananasul, dar spuma aceea faina nu imi va iesi…

  2. Jacktels Kochbuch spune:

    Hallo Laura,

    väd cä si tie iti place Sorbet.Minunat aratä si are Gust al täu .Super. Foarte elegantä punte intre mai multe feluri de Menü. Compliment.#
    Sint nebun dupä asa ceva. Eu pun si Albus de ou inäuntru si le bat bine pinä primesc Volum.
    Generell pun in Sorbets Albus. Duminecä arät si eu Sorbet al meu de Zmeurä.

    salutäri calde din Nürnberg Jacob

  3. Mada spune:

    Eu stiam ca sorbetul contine si albus de ou, pe langa fructe si sirop…adica asa l-am vazut pregatit de un bucatar profesionist.

  4. Laura spune:

    Si mie imi place mult sorbetto dar si inghetata imi place ffff mult. Cel putin aici este o nebunie de gust si sa stii ca am inceput sa iubesc inghetata de cand sunt in Italia. In tara nu mancam pt ca nu imi placea deloc. Te pup si sper sa iti placa Amalia draga. Daca ai un minimiper cu lame de otel eu zic ca iese sigur la fel de pufos.

  5. Laura spune:

    Hallo Jacob!! Imi place la nebunie sorbetto iar vara pe caldurile alea mari cu mare placere servesc sorbetto sau granita. In reteta clasica si eu pun albus dar asta e o versiune mai dietetica sa ii spunem asa iar siropul ananasului nu stiu ce contine dar dupa ce il mixez ii da aceiasi pufosenie pe care i-o da albusul de obicei. Tare imi place versiunea asta!! Abia astept sa vad sorbetto-ul tau care sunt convinsa ca este o nebunie de gust si frumusete!! Salutari!!

  6. Laura spune:

    Mada draga reteta clasica contine albus de ou si eram convinsa ca am scris asta in descriere dar se pare ca am sarit albusul asa ca ma voi duce sa corectez. Datorita sucului, dupa mixare, sorbetto-ul capata aceiasi textura ca cel in care se foloseste albusul. Este foarte bun, economic si dietetic.

  7. Maddox spune:

    Bună Laura..Zilele trecute am intrat din " greseala" pe site'ul tau si am inceput sa ma uit peste retete. Sunt minunate. Deja mi'am innebunit parintii cu 2 ture de pariziene si cu un sorbetto :d. Multumesc frumos pentru ocazia data de a'mi incanta parintii cu niste retete nemaipomenite!

  8. Laura spune:

    Draga Maddox bine ai venit si ma bucur mult ca iti place ce ai gasit la mine. Te mai astept cu mare drag sa ma vizitezi!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor