Rosii umplute cu carne


Rosii cu carne si orez la cuptor, reteta pas cu pas

Rosii umplute cu carne detaliu
Rosii umplute cu carne , reteta simpla de rosii umplute scazute la cuptor

Reteta de rosii umplute cu carne este una dintre mancarurile noastre preferate! Saptamana asta am mancat mai mult fructe si legume, pentru ca nu prea am avut timp sa gatesc, dar astazi, am profitat de rosiile frumoase pe cale le aveam in frigider si am facut niste rosii cu carne, o nebunie de gust si prospetime.

Mie imi place mult orice reteta de legume umplute cu carne sau fara carne, de post, dar vara, ador sa fac aceasta reteta de rosii cu carne, au un gust delicios. Reteta de rosii umplute cu orez si carne este simpla si rapida.

Va propun sa incercati si reteta de ardei umpluti cu carne, sunt foarte gustosi.

Ingrediente – Rosii umplute cu carne

  • 8 rosii mari
  • 500 g carne tocata porc/mic carne de vita si porc
  • 30 g orez bob rotund
  • 2 cepe medii
  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • apa

Cum se fac rosiile cu carne la cuptor – Preparare pas cu pas

  • Punem orezul intr-o farfurie adanca, il acoperim cu apa rece, il lasam sa se inmoaie cca 10 minute, apoi il clatim sub jet de apa rece si il lasam sa se scurga.
  • Spalam rosiile, le taiem un capacel in partea superioara si scobim miezul rosiilor (pastram capacelul si miezul rosiilor pe care il vom folosi pentru sos). Umplem rosiile cu carnea tocata amestecata cu sare, piper, ceapa tocata marunt si orezul.

Rosii umplute cu carne detaliu

  • Asezam rosiile umplute si acoperite de propriul capacel intr-o cratita in care am adaugat vreo 3 linguri de ulei.
  • Miezul rosiilor il mixam la robot impreuna cu cateva codite verzi de ceapa si il adaugam de jur imprejurul rosiilor.  Adaugam apa pana aproape de marginea superioara a rosiilor. Acoperim cratita si lasam rosiile sa fiarba la foc mic pentru 45 minute. Dupa ce sunt patrunse complet, transferam rosiile impreuna cu o parte din sosul format intr-o tava si le bagam la cuptor la 200°C pentru 20 minute.

Rosii umplute cu carne detaliu

  • Dupa 20 minute scoatem rosiile umplute cu carne din cuptor si le servim alaturi de putina smantana si pudrate cu patrunjel proaspat.

Rosii umplute cu carne detaliu

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Rosii umplute cu carne
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 12 Review(s)

21 comentarii la “Rosii umplute cu carne

  1. Anonymous spune:

    mi-am nenoricit sotul k retetele tale(in sensul bun,evident).Nu-s experta in bucatarie da retetele is usoare si cred k oricine le pot face…..multumesc…

  2. Laura spune:

    M-ai facut sa rad Anonim!!!!!Atata timp cat il nenorocesti in sensul bun e ok!! Te pup si ma bucur mult ca iti plac retetele mele.

  3. ana spune:

    Uau ce bine arata, de ceva timp caut o reteta asemanatoare pentru masa de ajunul Craciunului, pentru invitatii mai sofisticati si mai mofturosi. Merci mult de reteta.Te pup si la cat mai multe retete minunate.

  4. nicoleta spune:

    Buna….in primul rand felicitari pentru toate retetele de pe blog….eu ma tot uit de ceva vreme si tot notez ce sa cumpar cand merg la cumparaturi….sa fac si eu din delicatesele de aici…..DE EX:azi am facut rosii umplute cu carne si acum am savurat una…..sunt extraordinar de bune.MULTUMESC CA NE IMPARTASESTI SI NOUA RETETELE TALE.(sigur imi surprind sotul cu rosiile in seara asta)

    • Laura spune:

      Draga mea Nicoleta, ma bucur tare mult ca-ti plac retetele mele!!
      Pup cu mare drag si sper ca sotul tau a fost foarte impresionat de rosiile tale!

  5. nicoleta spune:

    chiar a fost impresionat,problema este ca sa cam invatat si tot vrea sa il impresionez in fiecare zi am facut multe din retetele tale si toate dau rezultate.As avea o intrebare,am vazut ca ai stat in Italia si ai multe retete care contin „amidon de porumb” .M-am tot uitat dupa el dar nici nu stiu cum se cheama si unde sa il caut.Te rog sa imi spui si mie

    • Laura spune:

      Nicoleta, draga mea, amidonul de porumb in Italia se numeste amido di mais sau maizena. Amido di mais este produs de Paneangeli si il gasesti intr-o cutie verzulie iar maizena o gasesti intr-o cutiuta galbena. Ambele se gasesc peste tot, si in magazinele mari si in cele mai micute.
      Pup cu drag!

  6. Ioana spune:

    Buna Laura, multumesc mult pentru reteta! Astazi mi-am propus sa o incerc si eu! 🙂 O mica intrebare…ce facem cu sosul din tava?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor