Rosii umplute cu carne

FacebookEmailPrintFriendlyShare

Retete culinare, Mancare – Rosii umplute cu carne

rosii-umplute-cu-carne (3)

Saptamana asta am mancat mai mult fructe si legume pentru ca nu prea am avut timp sa gatesc dar azi am facut niste rosii umplute cu carne. Mie imi plac tare mult mai ales vara cand rosiile au un gust delicios. Reteta rosiilor umplute este simpla si rapida.

Ingrediente – Rosii umplute cu carne

  • 8 rosii mari
  • 300 gr carne tocata
  • 2 linguri orez
  • 2 cepe medii
  • sare
  • piper
  • patrunjel

Mod de preparare

  • Spalam rosiile, le taiem patea superioara, pe care o pastram, scobim miezul rosiilor pe care il vom folosi pentru sos si umplem rosiile cu carnea tocata amestecata cu sare, piper, ceapa tocata marunt si cele 2 linguri de orez scurse, pe care le-am tinut jumatate de ora in apa rece sa se inmoaie.

rosii-umplute-cu-carne (1)

  • Asezam rosiile umplute si acoperite de propriul capacel intr-o cratita in care am adaugat vreo 3 linguri de ulei.
  • Miezul rosiilor il mixam la robot impreuna cu cateva codite verzi de ceapa si il adaugam de jur imprejurul rosiilor.  Acoperim cratita si lasam rosiile sa fiarba la foc mic pentru 45 minute. Dupa ca sunt patrunse complet, transferam rosiile impreuna cu o parte din sosul format intr-o tava si le bagam la cuptor la 200°C pentru 20 minute.

rosii-umplute-cu-carne (2)

  • Dupa 20 minute scoatem rosiile umplute cu carne din cuptor si le servim alaturi de putina smantana si pudrate cu patrunjel proaspat.

rosii-umplute-cu-carne (4)

Pofta buna!

Sumar
Voteaza reteta
Nume Reteta:
Rosii umplute cu carne
Publicata:
Timp preparare:
Timp coacere:
Timp total preparare:
Voturi
4 Based on 3 Review(s)

Iti place reteta? Aboneaza-te acum si primesti retetele noi in adresa ta de e-mail

Comentarii

  1. Laura

    Te pup Cristina draga!! Noi vara mancam foarte des legume la cuptor cu diverse umpluturi!!Pupicei!!

  2. Laura

    Amy scumpa asa mult imi plac rosioarele umplute!! Foarte des mancam si mai ales vara!! Pupicei!!

  3. Anonymous

    mi-am nenoricit sotul k retetele tale(in sensul bun,evident).Nu-s experta in bucatarie da retetele is usoare si cred k oricine le pot face…..multumesc…

  4. Laura

    M-ai facut sa rad Anonim!!!!!Atata timp cat il nenorocesti in sensul bun e ok!! Te pup si ma bucur mult ca iti plac retetele mele.

  5. ana

    Uau ce bine arata, de ceva timp caut o reteta asemanatoare pentru masa de ajunul Craciunului, pentru invitatii mai sofisticati si mai mofturosi. Merci mult de reteta.Te pup si la cat mai multe retete minunate.

  6. nicoleta

    Buna….in primul rand felicitari pentru toate retetele de pe blog….eu ma tot uit de ceva vreme si tot notez ce sa cumpar cand merg la cumparaturi….sa fac si eu din delicatesele de aici…..DE EX:azi am facut rosii umplute cu carne si acum am savurat una…..sunt extraordinar de bune.MULTUMESC CA NE IMPARTASESTI SI NOUA RETETELE TALE.(sigur imi surprind sotul cu rosiile in seara asta)

    • Laura

      Draga mea Nicoleta, ma bucur tare mult ca-ti plac retetele mele!!
      Pup cu mare drag si sper ca sotul tau a fost foarte impresionat de rosiile tale!

  7. nicoleta

    chiar a fost impresionat,problema este ca sa cam invatat si tot vrea sa il impresionez in fiecare zi am facut multe din retetele tale si toate dau rezultate.As avea o intrebare,am vazut ca ai stat in Italia si ai multe retete care contin “amidon de porumb” .M-am tot uitat dupa el dar nici nu stiu cum se cheama si unde sa il caut.Te rog sa imi spui si mie

    • Laura

      Nicoleta, draga mea, amidonul de porumb in Italia se numeste amido di mais sau maizena. Amido di mais este produs de Paneangeli si il gasesti intr-o cutie verzulie iar maizena o gasesti intr-o cutiuta galbena. Ambele se gasesc peste tot, si in magazinele mari si in cele mai micute.
      Pup cu drag!

  8. Ioana

    Buna Laura, multumesc mult pentru reteta! Astazi mi-am propus sa o incerc si eu! :) O mica intrebare…ce facem cu sosul din tava?

    • Laura

      Draga mea, eu pun in farfurie cate 2-3 linguri de sos si il amestec cu putina smantana.

Lasa un comentariu:

Vrei sa faci reteta de mai sus? Ai nevoie de ajutor? Ai facut-o? Ti-a placut? Impartaseste cu noi impresiile tale!


5 + = 8

Editare comentariu:
Pot fi utilizate etichete si atribute HTML in redactarea comentariului.