Pizza cu dovlecei zucchini


Retete culinare – Pizza cu dovlecei zucchini

Pizza cu dovlecei

Pentru blatul acestei delicioase pizza cu dovlecei, am folosit  ingredientele de la Painea rapida rustica. De data aceasta am preferat sa fac un aluat de pizza putin mai gros, dar daca doriti il puteti face mai subtire. De ce va recomand sa folositi dovecei zucchini? Pentru ca acest tip de dovlecei contin mult mai putina apa decat dovleceii romanesti, ceea ce ii face absolut perfecti pentru aceasta pizza si, in general, pentru placinte, tarte sarate si alte preparate care se coc. Gustul dovleceilor zucchini este mai delicat decat cel al dovleceilor romanesti.

 Ingrediente – Pizza cu dovlecei zucchini (tava de cuptor cca 40×30 cm)

  • 400 g faina
  • 290 ml apa calduta
  • 10 g drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita rasa miere
  • 1 lingurita rasa sare

Ingrediente – Topping pizza cu dovlecei zucchini

  • 3 dovlecei zucchini micuti
  • 100 ml sos de rosii
  • 2 fire maghiran proaspat
  • 8 frunzulite busuioc proaspat
  • 50 ml ulei de masline
  • 100-150 g mozzarella
  • 30 g parmezan ras
  • sare

Mod de preparare – Aluat Pizza

  • Punem faina intr-un vas si adaugam in centrul ei apa calduta in care am dizolvat drojdia si mierea.
  • Amestecam aluatul cu ajutorul unei linguri si cand prinde consistenta, adaugam sarea. Amestecam in continuare aluatul cu lingura (nu il framantam cu mana deoarece are o consistenta moale si este putin lipicios).
  • Pudram aluatul cu putina faina si acoperim vasul cu folie de plastic. Il lasam la dospit pentru cca 1h30m.
  • Dupa ce a dospit, il rasturnam direct in tava de cuptor, unsa cu putin ulei de masline si il intindem cu mana in toata tava.

Aluat pizza dovlecei

Mod de preparare – Topping pizza cu dovlecei

  • Punem uleiul, sosul de rosii, sarea, busuiocul si maghiranul rupte cu mana in bucatele mici intr-un borcan/vas de plastic. Inchidem recipientul ales cu capac si il agitam pana obtinem un sos perfect omogen.

Sos topping pizza

  • Intindem sosul pe intreaga suprafata a pizzei si apoi adaugam parmezanul ras, dovleceii taiati in felii foarte subtiri si mozzarella rupa in bucatele potrivite.

Pizza in tava

  • Coacem pizza in cuptorul preincalzit la 220°C pentru cca 20-25 minute.
  • O servim calda si cu multa pofta!

Sectiune pizza zucchini

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Pizza cu dovlecei zucchini
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
31star1star1stargraygray Based on 5 Review(s)

26 comentarii la “Pizza cu dovlecei zucchini

  1. Jacktels Kochbuch spune:

    Hallo Laura dragä,

    Zucchini aratä asa de bine deasupra de numai.Si au un Gust de nebunie ( la noi acasä se mänincä multi Zucchini se de aia s´tiu), Si ai fäcut iaräsi un Teig de Pizza de Campionat Mondial.
    De unde stiu ?? am luptat mult ajutat de Prietena mea Italiancä cu multä Experientä pinä am reusit asa un Teig de pufos si jos Krokant. Si si restul Ingredienteleor sint asa in Echilibru una cu alta, la perfectiune. Asa se simte Gustul la fiecare Componente si impreunä cintä ele la papile de Gust o Symphonie.- Compliment mare.

    Salutäri din Nürnberg jacob

  2. Antzu' spune:

    eu care is innebunita dupa pizza ,arata senzational!mi-ai facut o pofta:)))!ti-am oferit niste premii, le gasesti pe blogul meu!te-am pupat

  3. Ducesa spune:

    Excelenta! sa mai spun si altceva? esti cea mai tare gospodina din cate stiu. felicitari,adevarata arta! m-am uitat la ultimele retete, ca eram in urma rau, ma uimesti de-a dreptul, sincer! pup Laura draga, sa fii voioasa!

  4. yafa spune:

    A iesit o nebunie, si eu fac din cand in cand cu dovlecei, cateodata mai pun si legume facute la gratar inainte(ardei, vinete).pupicei frumoasa

  5. micki spune:

    Ce bine arataaaa….mi-ai facut o pofta….am niste dovlecei in frigider,neaparat o fac si eu….
    pupik si felicitari pentru blog!

  6. Cami -Camila-Witt.... spune:

    Laura,imi place extrem de mult cum arata aluatul,de abia astept sa fiu acasa sa o fac si eu .Te invit sa ridici niste premii de la mine.O seara placuta.Cami

  7. Laura spune:

    Mariana scumpa tare buna a fost si imi place ca se face rapid de tot. Si noi iubim tare tare mult pizza. Pupicei scumpa mea!!

  8. Laura spune:

    Hallo draga Jacob si tare iti multumesc pentru cuvintele tale. Si in Italia se consuma dovleceii foarte des si sunt extraordinar de buni si sanatosi. Imi place mult aluatul asta pentru ca e tare rapid si gustos iar combinatia zucchini-mozzaella e perfecta!! Ma bucur tare mult ca iti place!! Salutari!!

  9. Laura spune:

    Antzu draga mea ma bucur mult ca iti place pizza asta. Astazi trec neaparat sa imi ridic premiile pentru ca am avut in ultima perioada probleme mari cu conexiunea si mi-a fost imposibil sa postez ceva. Azi parca merge mai binisor asa ca voi profita de lucrul acesta ca sa le postez. Te pup si multumesc mult!!

  10. Laura spune:

    Cata scumpa mea ce dor mi-a fost de tine!! Am avut o perioada tare aglomerata si abia am avut timp sa intru sa mai postez cate ceva. Sper sa ma linistesc in curand ca sa pot vizita pe indelete blogurile mele preferate. Te pupic cu foate mare drag!!

  11. Laura spune:

    Amy draga mea tare ma bucur ca iti place pizza mea. Cu legumele trecute pe gratar iese absolut o nebunie!! Te pupic scumpa si azi trec sa imi ridic premiul pentru ca am avut atatea pe cap in ultimul timp incat cu greu am mai gasit timp sa mai intru pe net. Pupicei pup pup!!

  12. Laura spune:

    Micky draga iti multumesc ca iti place pizza si bloguletul meu. Daca o incerci sa imi spui daca ti-a placut!! Te pup!!

  13. Laura spune:

    Draga Cami e tare bun si rapid aluatul acesta. Tare mult sper sa iti placa daca il incerci. Te pup si multumesc tare mult pentru premii. Vin acum la tine sa le ridic!!

  14. Laura spune:

    Ama scumpa asa mult ne-a placut pizza asta si mai ales blatul care este de o pufosenie extraordinara. Te pupic si sa imi spui daca ti-a pacut!!!

  15. Nanita spune:

    Laura,радост е за мен когато посещавам този блог!Приеми моята номинация за The Butterfly Award

  16. Alexa spune:

    In Italia am mancat asa ceva, era gustoasa foarte! Am sa incerc si eu, multumesc.
    De curiozitate, esti de profesie chef? Adica cum ai atatea reusite culinare?
    Numai bine

  17. Laura spune:

    :))) Alexa draga mea, nu sunt chef!! Doar ca imi place tare mult sa gatesc si cand faci ceva cu pasiune e imposibil sa nu-ti iasa totul cum trebuie.
    Te pupic cu mare drag!!

  18. Laura spune:

    Buna Ioan! Chiar in primul rand este postat linkul spre aluatul pe care l-am folosit.
    Este vorba despre painea rustica rapida, nu de painea de cartofi.
    Uite aici linkul ca sa-ti fie mai usor de gasit:

  19. Anonymous spune:

    Buna Laura! Te rog specifica, blatul este facut dupa reteta aluatului de la painea rustica de cartofi? Multumesc – ioan26 – Tg-Mures.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor