Tort Padurea Neagra

FacebookEmailPrintFriendlyShare

Retete de Tort – Tort Padurea Neagra

Tort Padurea Neagra

Tortul Padurea Neagra (Foret Noire) este un tort simplu de facut si deosebit de gustos. De la inceput vreau sa mentionez ca blatul acestui tort este diferit fata de cel al retetei originale, unde regasim ouale rintre ingrediente. Reteta blatului este un pic mai speciala pentru ca folosim o cantitate destul de mare de lapte in comparatie cu ingredientele solide (faina, zahar si cacao). Asadar compozitia blatului este mai lichida si astfel vom avea nevoie de un timp mai lung de coacere. La final vom obtine un blat de tort delicios, cu o consistenta umeda. Va recomand sa faceti testul cu scobitoarea inainte de a-l scoate din cuptor.

Ingrediente – Tort Padurea Neagra (forma rotunda 22-24 cm ø)

  • 200 g faina
  • 250 g zahar
  • 70 g cacao
  • 450 ml lapte
  • 35 ml ulei
  • 1 plic praf copt

Ingrediente umplutura – Tort Padurea Neagra

  • 400 ml smantana indulcita pentru frisca
  • cirese sau visine din compot

Mod de preparare – Blat Tort 

  • Amestecam faina cu praful de copt, zahar si cacao, apoi adaugam laptele si uleiul treptat. Consistenta va fi foarte lichida dar asa trebuie sa fie. Turnam aluatul intr-o forma de 22-24 cm, tapetata cu unt si faina.

Tort Padurea Neagra - blat

  • Introducem forma in cuptorul preincalzit la 160°C pentru 45-50 minute.
  • Pentru ca fiecare cuptor coace in mod diferit, neaparat faceti proba cu scobitoarea inainte de a scoate blatul din cuptor. Aceasta trebuie sa iasa curata, in caz contrar mai lasam blatul la copt pentru inca 5 -10 minute.

Tort Padurea Neagra - blat copt

  • Taiem blatul in 2 dupa ce se raceste complet.

Tort Padurea Neagra - blat feliat

  • Eu am avut kirschgrütze (jeleu de cirese) adus din Germania, dar puteti foarte bine folosi cirese sau visine din compot scurse inainte.
  • Punem pe prima foaie de blat, visine sau cirese (nu exista o cantitate exacta, important este ca suprafata  blatului sa fie acoperita uniform de visine/cirese).

Kirschgrutze - Jeleu de cirese

  • Formam un strat uniform de frisca mixata foarte bine si adaugam a doua foaie de blat pe care o ornam cu frisca ramasa (100 g), cateva cirese si bobite de ciocolata amara.

Tort Padurea Neagra - topping

  • Il lasam cam 30 minute la frigider, dupa care il putem servi. Eu nu am mai imbracat marginile cu nimic, dar ca sa ii dam un aspect asemanator retetei originale a tortului Padurea Neagra, imbracam marginile intr-un strat de frisca si le pudram cu ciocolata rasa.

Tort Padurea Neagra - topping 2

  •  Este delicios si foarte simplu de facut. Pofta buna!

Tort Padurea Neagra - detaliu sectiune

Pofta buna!

Sumar
Voteaza reteta
Nume Reteta:
Tort Padurea Neagra
Publicata:
Timp preparare:
Timp coacere:
Timp total preparare:
Voturi
2 Based on 5 Review(s)

Iti place reteta? Aboneaza-te acum si primesti retetele noi in adresa ta de e-mail

Comentarii

  1. Codruta

    Reteta blatului m-a incantat tare mult, era pentru baietelul meu care in curand face un an si e alergic la oua, dar nu am vrut sa folosesc zahar. Ai avea o alta sugestie, sau la blaturi totusi e important zaharul?

    • Laura

      Draga mea, poti inlocui zaharul cu un indulcitor natural, xylitol sau stevia. Zaharul este esential in retetele de prajituri/blaturi unde trebuie sa mixam ouale cu zahar, in rest nu este absolut obligatoriu sa il folosim.
      Eu iti recomnd xylitol, stevia are un gust usor amar care s-ar putea sa nu ii placa micutului tau.
      Te pup!

  2. Codruta

    Buna Laura, as putea inlocui zaharul cu miere sau sirop de agave? Va mai iesi la fel de pufos?

    • Laura

      Codruta, draga mea, din pacate trebuie sa folosesti zahar pentru aceasta reteta. Mierea sau siropul de agave ar schimba rezultatul final si blatul nu ar mai iesi cum trebuie. Te pup!

  3. simona

    Buna, Laura! Imi plac retetele tale si iti multumesc pt ele. As vrea sa incerc reteta aceasta de blat, dar as vrea sa adaug in el si niste Jagermeister. Pot face asta in plus sau trebuie sa scad din cantitatea de lapte? Multumesc!

    • Laura

      Simona, draga mea, iti recomand sa inlocuiesti o parte din lapte cu jagermeister.
      Te pup!

  4. Aura

    Din pacate,oricat as aprecia retatele tale,acest blat de tort mi-a iesit dezastruos si am procedat exact ca in reteta ta. Nu a crescut deloc, pare nefacut la mijloc,crud… desi focul a fost mic spre mediu ,a trecut testul scobitorii… Am facut alt blat,de pe alt site si a iesit demential. Mult succes in continuare!

  5. Iulia

    l-am incercat luni,tot kirschgürtze am folosit si eu,a iesit foarte bunnn,la toti ne-a placut,chiar a fost simplu de facut,in sfarsit mi-a reusit si mie un tort :)) ms

    • Laura

      Ma bucur tare tare mult ca ti-a placut!
      Pup cu drag! Sa-ti fie de bine!

    • Laura

      Marilena, draga mea, in mod normal se cantaresc in ml, dar in retetele unde vezi gramajul in g, cantareste in g pentru mai multa siguranta.

  6. NYTO

    Buna ziua Laura.Am facut tortul dar nu mi-a iesit asa de bine si stiu si de ce.Eu am injumatatit reteta,dar am uita sa injumatatesc si uleiul.Urmatoarea data o sa fac intreaga cantitate si sigur o sa-mi iasa foarte bine.Este bun si cu dulceata de visine un pic cam dulce dar merge in lipsa de visine din compot.Te pup si sa ai o zi la fel de frumoasa precum retetele pe care ni le oferi.

    • Laura

      Nyto, draga mea, se mai intampla. Si eu am patit de multe ori treaba asta cand am injumatatit ingredientele.
      Pupicei cu mult drag si sigur o sa iasa cum trebuie data viitoare.

  7. NYTO

    Laura acum am pus la cuptor blatul.Sper sa iasa la fel de frumos ca al tau.In loc de cirese sau visine din compot o sa pun dulceata de visine.Cred ca o sa iasa bun si frumos.O sa revin.Te pup si multumesc.

    • Laura

      Ana, draga mea, se poate. Te sfatuiesc sa o tapetezi cu unt/ulei si neaparat cu hartie de copt.
      Te pup!

  8. madalina

    Draga Laura,
    am facut acest tort acum cateva zile de ziua mea si a iesit aproape grovaz. A fost aproape din vina mea pentru ca am lasat putin mai mult blatul si nu iesit f pufos, dar dupa o seara de stat la frigider si-a revenit. Foarte delicios. Multumesc. Am fost f mandra de mine! : ))) Multumesc pentru toate retetele pe care le postezi si pe care le preiau acum cu cea mai mare incredere si le execut intocmai dupa instructiunile tale. Si ies de fiecare data. Tot de la tine am preluat reteta de cozonac pentru Craciun – ea a fost decisiva in fidelizarea mea : )) – si a iesit un cozonac fabulos. A crescut sa iasa din cuptor! Iar eu am crescut in ochii mei! : ))) au iesit si checurile si biscuitii si painica turceasca si pateurile cu carne…un deliciu toate! Urmatorul pe lista etse tortul de frisca pentru ca este o luna plina in aniversari!!!
    Multumesc pentru retetele pe care le ilustrezi atat de frumos si le explici atat de bine si ne faci sa bucatarim cu placere si succes.
    Toate cele bune si mult spor in tot ceea ce faci!
    Cu drag,
    Madalina

    • Laura

      Draga mea, ma bucur tare mult ca ti-au placut retetele incercate!
      Te pupic cu mare drag si te astept sa-mi spui cum a iesit tortul.

  9. Happy Gourmet

    Buna Laura,
    tare m-am bucurat cand am gasit printre retetele tale un blat asa usor. M-am decis sa folosesc reteta de la blat, iar crema sa fie din branza Philadelphia. Toate bune si frumoase pana dupa coacere. :( In cuptor totul arata perfect, era crescut, dar dupa expirarea celor 50 de minute (cu temperatura de aprox.175 grade), scobitoarea era inca umeda, asa ca l-am mai lasat vreo 10 min si cand l-am scos, era desumflat de tot. De taiat in doua nici ca se putea, asa ca am mai facut o incercare, am mai pus de-un blat, dar … acelasi lucru. Pana la urma le-am asamblat asa cum erau, de mancat s-a mancat, dar eu nu stiu unde am gresit? O seara buna!

  10. Leny

    un comentariu pt cei carora blatul le-a iesit crud la mijloc: incercati sa schimbati temperatura cuptorului de la 160 grade celsius la 180. Asta e ce am modificat eu si la urmatoarele incercari blatul a iesit perfect copt de fiecare data.L-am tinut pt o ora in cuptor traditional ( not conventional). Good luck!

    • Laura

      Leny, draga mea, multumesc tare tare mult pentru sugestie!
      Te pup cu drag!

  11. Leny

    Incerc de citava vreme retete scise de tine, inclusiv ‘Padurea Neagra”. Marturisesc sincer
    ca toate au reusit pina acum. Multumiri si salutari din Ontario

    • Laura

      Multumesc pentru aprecieri, Leny!
      Ma bucur mult ca iti plac retetele mele!

  12. Vero

    Acum am facut blatul, dar s-a lasat :( Nu l-am lasat sa se raceasca de tot in cuptor si am adaugat doar 5 grame de praf de copt. Oare o fi iesit asa din cauzele astea? Plus ca parca e mai subtire decat blatul tau. Dar sper ca va avea gust bun. Retetele tale sunt super apetisante. Sigur o sa mai incerc cateva.

    • Laura

      Vero, draga mea, fiind un blat fara oua si cu o cantitate mica de ulei, trebuie neaparat sa pui un plic de praf de copt ca sa aiba forta sa creasca si sa-si mentina forma dupa coacere.
      Dupa coacere, il scoti din cuptor, il lasi cateva minute sa se raceasca in forma si apoi il rastorni cu fundul in sus pe un gratar unde il lasi sa se raceasca.
      Pup cu drag!!

  13. harry

    Laura: Kirschengrütze nu e marmelada de cirese. e mult mai acra pentru ca se fierb kiresele in vin rosu si lamaie (+ amidon + apa) si se adauga doar putin zahar.
    insa indiferent cum ii spune, la tortul asta se potriveste

    • Laura

      Harry, multumesc pentru detalii. Nu am stiut exact cum sa traduc in romana dar asa cum spuneai este mai acra decat marmelada. Cred ca seamana mai mult cu un jeleu. Merg sa corectez acum.
      O zi excelenta sa ai!

  14. Denisa

    Ieri, de ziua mea, am facut tortuletul si am fost foarte multumita. Usor de facut si foarte gustos. Prajituri am facut destul de multe, dar tort nu mai facusem, cel putin nu in totalitate, ci doar cu blat cumparat la care faceam crema si apoi ornam cu frisca si fructe sau ciocolata. A fost greu pana am facut prima data pt ca de acum inainte cu siguranta o sa fac si alte torturi. Te pup!

  15. Oana

    OK Laura, am făcut eu blatul cu făină integrală (şi zahăr brun :D) şi vreau să-ţi spun că a ieşit de-li-cios! Blaturile albe nu sunt aşa de gustoase cu făină integrală, dar cele cu multă cacao ies minunat. Deşi nu am avut decât vişine din compot şi frişcă vegetală (aşa-mi trebuie dacă-mi trimit bărbăţelul să facă aprovizionarea :)), tortuleţul a ieşit foaaaarte gustos. Aşa că vreau să-şi mulţumesc pentru reţeta de blat, care e nu numai extraordinar de simplă ci şi foarte dietetică.
    Data viitoare o să cumpăr eu frişcă adevărată, fiindcă nu sunt deloc fan frişcă vegetală, alimentele pe care scrie că sunt făcute din “grăsime vegetală hidrogenată” sunt tot din familia margarinei. Şi musai îmi fac aprovizionarea cu vişine congelate pe care o să le transform foarte simplu într-o marmeladă delicioasă: le pun pe foc cu o lingură de zahăr brun, le las să scadă puţin, adaug scorţişoară şi o linguriţă de amidon. Se vor potrivi perfect pe reţeta ta de blat!
    Încă odată mulţumesc. Acum urmează să fac de prânz reţeta ta de paste cu ton şi măsline. Sunt sigură că vor ieşi minunate! :)

    • Laura

      Oana, scumpa mea, ma bucur tare mult ca ti-a reusit si placut!! Neaparat il incerc si eu cu faina integrala si zahar brun.
      Cat despre barbateii trimisi la cumparaturi, si al meu e la fel. Mereu se intoarce cu altceva sau cu ceva in minus.:))) Asa ca am cam renuntat sa ii mai fac lista si ma ocup eu de cumparaturi.
      Pup dulceee!!

  16. Oana

    Bună Laura. Am dat peste site-ul tău căutând o reţetă de tort de ciocolată şi uite că ai reuşit să mă deturnezi cu tortul pădurea neagră. :)
    Şi eu l-am făcut de câteva ori, dar reţeta mea de blat e destul de migăloasă, are ouă, amidon şi ciocoltă topită şi nu iese “umed” blatul, aşa că trebuie să-l însiropez mereu. Categoric voi încerca această reţetă de la tine, dar am o întrebare. În ce fel de tavă ai copt blatul? Forma mea de tort are fundul detaşabil şi mi-e teamă că va curge compoziţia din ea, fiind lichidă.
    Şi încă ceva. Poate fi făcut şi din făină integrală? Fiindcă negresa iese delicioasă cu făină integrală. Mulţumesc!

    • Laura

      Bine ai venit, Oana, draga mea!! Blatul tortului meu este unul un picut mai dietetic si mai inedit decat blatul original al Tortului Padurea Neagra.
      Tare mult te-as sfatui sa folosesti o forma rotuda teflonata intreaga, nu cu fundul detasabil sau daca o folosesti pe cea cu fundul detasabil, tapeteaz-o cu hartie de copt ca sa te asiguri ca aluatul nu o sa curga.
      Nu l-am incercat cu faina integrala inca dar cu siguranta il voi incerca si iti voi spune cum a iesit.
      Te pup!

  17. Simona

    Tocmai ce l-am facut pentru ziua mea, duminica trecuta, iar rezultatul a fost spectaculos.
    Blatul a fost o nebunie; desi l-am facut cu lapte de soia, gustul nu a fost cu nimic mai prejos.
    Aaa, si inca ceva: eu sunt incepatoarea incepatoarelor in ale bucatariei si tot am reusit sa il fac. Asta spune multe despre aceasta reteta.
    Multumesc Laura!

Lasa un comentariu:

Vrei sa faci reteta de mai sus? Ai nevoie de ajutor? Ai facut-o? Ti-a placut? Impartaseste cu noi impresiile tale!


+ 4 = 6

Editare comentariu:
Pot fi utilizate etichete si atribute HTML in redactarea comentariului.