Tort Padurea Neagra

FacebookEmailPrintFriendlyShare

Retete de Tort – Tort Padurea Neagra

Tort Padurea Neagra

Tortul Padurea Neagra (Foret Noire) este un tort simplu de facut si deosebit de gustos. De la inceput vreau sa mentionez ca blatul acestui tort este diferit fata de cel al retetei originale, unde regasim ouale rintre ingrediente. Reteta blatului este un pic mai speciala pentru ca folosim o cantitate destul de mare de lapte in comparatie cu ingredientele solide (faina, zahar si cacao). Asadar compozitia blatului este mai lichida si astfel vom avea nevoie de un timp mai lung de coacere. La final vom obtine un blat de tort delicios, cu o consistenta umeda. Va recomand sa faceti testul cu scobitoarea inainte de a-l scoate din cuptor.

Ingrediente – Tort Padurea Neagra (forma rotunda 22-24 cm ø)

  • 200 g faina
  • 250 g zahar
  • 70 g cacao
  • 450 ml lapte
  • 35 ml ulei
  • 1 plic praf copt

Ingrediente umplutura – Tort Padurea Neagra

  • 400 ml smantana indulcita pentru frisca
  • cirese sau visine din compot

Mod de preparare – Blat Tort 

  • Amestecam faina cu praful de copt, zahar si cacao, apoi adaugam laptele si uleiul treptat. Consistenta va fi foarte lichida dar asa trebuie sa fie. Turnam aluatul intr-o forma de 22-24 cm, tapetata cu unt si faina.

Tort Padurea Neagra - blat

  • Introducem forma in cuptorul preincalzit la 160°C pentru 45-50 minute.
  • Pentru ca fiecare cuptor coace in mod diferit, neaparat faceti proba cu scobitoarea inainte de a scoate blatul din cuptor. Aceasta trebuie sa iasa curata, in caz contrar mai lasam blatul la copt pentru inca 5 -10 minute.

Tort Padurea Neagra - blat copt

  • Taiem blatul in 2 dupa ce se raceste complet.

Tort Padurea Neagra - blat feliat

  • Eu am avut kirschgrütze (jeleu de cirese) adus din Germania, dar puteti foarte bine folosi cirese sau visine din compot scurse inainte.
  • Punem pe prima foaie de blat, visine sau cirese (nu exista o cantitate exacta, important este ca suprafata  blatului sa fie acoperita uniform de visine/cirese).

Kirschgrutze - Jeleu de cirese

  • Formam un strat uniform de frisca mixata foarte bine si adaugam a doua foaie de blat pe care o ornam cu frisca ramasa (100 g), cateva cirese si bobite de ciocolata amara.

Tort Padurea Neagra - topping

  • Il lasam cam 30 minute la frigider, dupa care il putem servi. Eu nu am mai imbracat marginile cu nimic, dar ca sa ii dam un aspect asemanator retetei originale a tortului Padurea Neagra, imbracam marginile intr-un strat de frisca si le pudram cu ciocolata rasa.

Tort Padurea Neagra - topping 2

  •  Este delicios si foarte simplu de facut. Pofta buna!

Tort Padurea Neagra - detaliu sectiune

Pofta buna!

Sumar
Voteaza reteta
Nume Reteta:
Tort Padurea Neagra
Publicata:
Timp preparare:
Timp coacere:
Timp total preparare:
Voturi
2 Based on 5 Review(s)

Iti place reteta? Aboneaza-te acum si primesti retetele noi in adresa ta de e-mail

Comentarii

  1. adis cook

    bună, arata bestial tortul, cred ca şi cu un gust pe măsură; o idee bună pentru când suntem în criza de timp şi poftim la ceva dulce.

  2. niko

    Laurica,
    saptamana trecuta am facut doua torturi “Padurea neagra” si am mancat in nestire dar numai vazand tortul tau parca l-as face din nou…

  3. Lavinia

    Arata excelent! Ador tortul asta si de mult cautam o reteta care sa ma tenteze sa o incerc! Cat de curand o sa-l fac si eu! Multumim pentru idee! Te pup!

  4. Miha

    Mmmmm…tare bun trebuie sa fie!

    Numa bine am nimerit la tine,tocmai imi serveam cafeluta! :))

  5. mariana

    O minunatie!am inghitit in sec!!nu am indraznit sa ma servesc macar cu o mica,mica feliuta!dar,cu siguranta il fac desi nu…(kilogramele mele sint la mijloc)dar nu-i nimic nu-mi pasa!arata si intrun mare fel!eu cred ca e foarte nimerit in orice ocazie!abia astept sa-l fac,desi acu il pun la favorite!MULTUMESC LAURA DRAGA!

  6. broscutza

    Hristos a inviat!te pup iubita…am avut commenturile blocate ceva timp, dar le-am dat drumul, asa ca astept sa ma lovesti cu tandrete…Te pup cu drag!!

  7. DiAnais

    Auzi la ea cica nu l-a decorat frumos…eu ma intreb cum arata cand il decorezi :)).

  8. Bunny

    Doamne, Laura, cine m-a pus sa intru aici??? Arata de milioane tortul tau, si asa eram in cautari pentru un blat de tort usor de facut, il retin si il fac… cam in 2 saptamani. Pupici multi!

  9. Laura

    Iti multumesc draga Nana ca iti place tortuletul!! Foarte rapid se face si, ai dreptate, e ideal atunci cand suntem in criza de timp. Te pup!!

  10. Laura

    Vicky draga mea multumesc mult mult pentru premiu. O sa trec cu siguranta sa il ridic!! Te pupic!!

  11. Laura

    Niko scumpa lasa-ma ca si eu am mancat nepermis de mult din tortuletul asta si m-am simtit cam vinovata. Ma consoleaza gandul ca l-am papat dimineata si dupa am facut sport. Te pup draga mea si adevarul e ca mi-e greu sa rezist combinatiei ciocolata-cirese acrisoare. Te pupic!!

  12. Laura

    Lavinia draga mea si mie imi place enorm tortuletul asta. E periculos de bun si sincer mi-e tare greu sa rezist cand il fac. Te pupic si tare ma bucur ca iti place!!

  13. Laura

    Bucatar maniac multumesc ca iti place si sincera sa fiu si mie mi se face pofta cand il vad. Eu l-am facut vineri si luni nu mai exista decat farfuria si amintirea lui.

  14. Laura

    Miha draga mea te pupic si ma bucur mult ca iti place. Alaturi de o cafea buna este absolut divin. Pup pup!!

  15. Laura

    Julia scumpa mi-ar place enorm sa te pot invita la o feliuta de tort pentru ca e tare bun!! Te pupic draga mea!!

  16. Laura

    Draga mea Mariana te pup si ma bucur muuuult ca iti place!! Eu zic ca daca papi dulce numai dimineata la micul dejun si apoi te apuci de trebute sau de sport nu e chiar atat de grav. Eu mananc dulce numai dimineata si dupa ma apuc de sport fie ca am chef sau nu. Eu dupa ora 7 seara nu mai pap nimic si beau inainte de culcare o cana mare de ceai verde neidulcit. Te pup draga mea!!

  17. Laura

    Adevarat a Inviat broscutza draga mea!! Tare ma bucur ca ai dat drumul comentariilor pentru ca am tot incercat sa iti scriu dar nu vedeam nicaieri butonul de comentarii. Te pupic si te “lovesc” curand !!

  18. Laura

    Iulia scumpa cat ma bucur sa te revad!! ma bucur mult mult ca iti place tortuletul!! Pupici infiniti!!

  19. Laura

    Ce scumpa ai fost Diana!! L-am facut la repezeala si in timp ce faceam moatele alea de frisca mi-a sarit capul saculetului de decorat de 2 ori!! Te pupic si iti multumesc!!

  20. Laura

    Bunny scumpa mea te pupic si iti multumesc din inima ca iti place. Mie blatul asta mi-a placut enorm de mult pentru ca se face ff rapid si ramane umed dupa coacere. Sper tare mult sa iti placa !! Pupici infiniti!!

  21. Lissa's Cakes

    Lauraaa,da’cat de bine poate sa arate…ma incanta blatul asta ,trebuie sa-l incerc ca pare tare pufos.

  22. Laura

    Lissa draga mea iti multumesc tare tare mult ca iti place!! Pe mine m-a intrigat tare mult blatul asta si desi consistenta aluatului inainte de cuptor este usor mai densa ca cea de clatite, blatul rezultat este foarte pufos, umed si lejer. Eu l-am copt pe treapta a treia a cuptorului, functia cuptor traditional, nu ventilat. Te pupic draga mea!!

  23. Flor

    Iami, iami, am trecut azi pe la tine si ce sa vad, ceva apetisant rau! Sa stii ca-mi notez blatul tau daca zici ca nu mai trebuie insiropat, ca eu nu ma omor asa tare dupa blaturi insiropate, dar nici dupa cele f.uscate, sa fie intre.
    Da, si eu prefer desert la cafea!
    Te pup si o saptamana frumoasa!

  24. Bunny

    Deci: facut blatul cu o crema de frisca ca test. Blatul ok, crema – dezastru. Se retine pentru peste 2 saptamani!! Multam fain!

  25. Laura

    Te pup Rux draga si ma bucur ca iti place!! Daca il incerci sa imi spui cum ti s-a parut!! Pup pup!!

  26. Laura

    Flor scumpa si eu am trecut ieri pe la tine si mi-ai facut o pofta teribila cu tarta ta cu capsuni care arata magnific!! Blatul asta e mai dietetic si mai lejer ca gust pentru ca nu are oua. Mie mi-a placut mult mult. Te pupic draga mea!!

  27. Laura

    Bunny scumpa mea ma bucur mult ca ai incercat blatul si ti-a placut. E mai lejerut la gust fata de cele normale, cu oua. Eu caut de nu stiu cand o crema de frisca care sa ma satisfaca. Stiu ca inainte de Paste am incercat o crema de frisca de pe un blog si a iesit ingrozitor!!Te pupic scumpa mea!!

  28. ISABELA

    Laurici ce bine ti-a iesit :P Mie nu prea imi place combinatie dintre ciocolata si fructe, dar pe acesta l-as manca cu placere :D
    Cu siguranta am sa incerc si reteta ta.

    Te pupic

  29. Rux

    A iesit un deliciu Laura…excelent….le-a placut tare mult copiilor….multumesc Laura scumpa!

  30. Laura

    Alizel mic si frumos eu sunt indragostita de tortuletul asta!! Te pupic draga mea mica si frumoasa si daca il incerci sa imi spui daca ti-a placut!!

  31. Laura

    Ma bucur enorm ca v-a placut draga Rux!!! Te pupic dulce si iti multumesc ca l-ai incercat!!

  32. Laura

    Draga Adina e mult mai lejer ca gust decat cel cel cu oua si parca mai pufos!! Te pupic draga mea!!

  33. Ninia

    cred ca zeama din compotul de visine o dreg cu gelatina sa nu pierd nimic din borcanul ala , mai ales ca mi-ai dat ideea de la gemul tau de cirese si adevaratul tort padurea neagra intr-adevar mai are ceva pe langa fructe :) si asta era , de mult ma chinui sa aflu ce. deci tie cu gemuletul ala ti-a iesit original :) multam de idee.

  34. Bunny

    Laura, daca treci pe la mine pe blog o sa vezi cum am “maltratat” acest blat minunat. Delicios! Te pupa un pui de iepuras si inca doua printese mici care s-au delectat cu el! Ramane in pole position pentru un tort propriu-zis!

  35. Laura

    Draga Ninia sigur ca poti folosi si siropul pentru acest tort. Eu stiu ca tortul original Padurea Neagra este insiropat cu lichior de cirese dar avand in vedere ca nu am avut am folosit acest gemulet de cirese!! Te pupic draga mea si sper sa iti placa daca il incerci!!

  36. Laura

    Corina draga mea am vazut brisoele tale absolut impecabile!! Iti multumesc din suflet ca ai “maltratat” atat de minunat blatul asta si astept cu nerabdare sa vad in ce o sa-l mai transformi. Ideea brioselor am furat-o deja!!! Pupicei voua dragii mei!!

  37. Anki

    Draga Laura, trebuie sa iti marturisesc… iubesc blogul tau :)
    Am incercat blatul tortuletului astuia (nu am avut toate necesare pt a face intreg tortul, asa ca am adaptat crema cu ce aveam prin casa…). Oricum, imi place-place blatul asta!!! Aduce tare a negresa… apropo de asta, poftesc la negresa cu cocos de nu ma vad… e pe lista :)
    Si inca ceva, imi doresc sa te trec pe listuta mea de bloguri delicioase – sper ca esti de acord :)

    Te pup, ca tare imi esti draga, fata maiastra!!!

  38. Anonymous

    imi plact toate retetele,arata divin,imi plac retetele si explicatiile,dar e o problema.
    eu sunt la dieta,mananc “verzi si uscate”(dieta South Beach,daca stii,faza cea mai stricta) si ma intrebam unde as putea vedea o poza cu tine,pentru ca daca banuiala mi se confirma,adica o sa vad o femeie zambitoare,fericita,dar cu cateva kilograme in plus,totul e ok,stii cum se zice “tot ce e bun pe lume ori e imoral,ori ingrasa” in orice caz,pastrez linku,poate-poate fac si eu ceva din minunatiile astea,bineinteles,cand imi permite regimul ;))

    imi pare rau ca sunt “sceptica” sau rautacioasa sau ceva….
    pur si simplu ma gandesc ca nu exista varianta perfecta-sa mananci lucruri care arata si au gust foarte bun si sa arati tu insati super bine :)

Lasa un comentariu:

Vrei sa faci reteta de mai sus? Ai nevoie de ajutor? Ai facut-o? Ti-a placut? Impartaseste cu noi impresiile tale!


+ 6 = 9

Editare comentariu:
Pot fi utilizate etichete si atribute HTML in redactarea comentariului.