web analytics

Tort Padurea Neagra

Retete de Tort – Tort Padurea Neagra

Tortul Padurea Neagra (Foret Noire) este un tort simplu ca “buna ziua” si desi nu l-am decorat frumos, deoarece l-am facut pentru micul dejun cand noi consumam dulce pe langa o cafeluta buna, a fost excelent. Consistenta blatului imi place enorm pentru ca este umeda asa ca eu nu am mai insiropat cu nimic blatul si zic ca am facut bine.Tort Padurea Neagra

Ingrediente Tort Padurea Neagra, blat 24 cm:

  • 200 g faina
  • 250 g zahar
  • 70 g cacao
  • 450 g lapte
  • 35 g ulei
  • 1 praf copt

Ingrediente umplutura:

  • 400 g frisca
  • cirese sau visine din compot

Mod de preparare

Preparare Blat:

Amestecati faina cu praful de copt, zahar si cacao, dupa care adaugati laptele si uleiul treptat. Consistenta va fi foarte lichida dar asa trebuie sa fie. Turnati aluatul intr-o forma de 24 cm tapetata cu unt si faina.

Tort Padurea Neagra - blat

Introduceti forma in cuptorul preincalzit la 160 grade pentru 45-50 minute. Faceti proba cu betigasul si in momentul cand iese curat blatul este copt.Tort Padurea Neagra - blat copt

Taiem blatul in 2 dupa ce se raceste complet.

Tort Padurea Neagra - blat feliat

Eu am avut kirschgrütze (jeleu de cirese) adus din Germania dar puteti foarte bine folosi cirese sau visine din compot scurse inainte.

Punem pe prima foaie cate visne sau cirese dorim noi,

Kirschgrutze - Jeleu de cirese

adaugam 300 g frisca batuta bat si inchidem tortul cu a doaua foaie de blat pe care o ornam cu frisca ramasa (100 g), cateva bobite de cirese si bobite de ciocolata amara.

Tort Padurea Neagra - topping

Il lasam cam 30 minute la frigider, dupa care il putem servi. Eu nu am mai imbracat marginile cu nimic,

Tort Padurea Neagra - topping 2

 

Tort Padurea Neagra - detaliu sectiune

Pofta buna!!

Etichete:, ,
134 Comentarii
  1. 1
    27/04/2009
    07:44

    bună, arata bestial tortul, cred ca şi cu un gust pe măsură; o idee bună pentru când suntem în criza de timp şi poftim la ceva dulce.

  2. 2
    27/04/2009
    08:43

    yammm, ce bine arata prajitura ta, te astept cu un premiu pe blogul meu, te pup.

  3. 3
    27/04/2009
    09:13

    Laurica,
    saptamana trecuta am facut doua torturi “Padurea neagra” si am mancat in nestire dar numai vazand tortul tau parca l-as face din nou…

  4. 4
    27/04/2009
    09:35

    Arata excelent! Ador tortul asta si de mult cautam o reteta care sa ma tenteze sa o incerc! Cat de curand o sa-l fac si eu! Multumim pentru idee! Te pup!

  5. 5
    27/04/2009
    09:49

    uau ce bine arata, si ce pofta mi-ai facut!

  6. 6
    27/04/2009
    10:16

    Mmmmm…tare bun trebuie sa fie!

    Numa bine am nimerit la tine,tocmai imi serveam cafeluta! :))

  7. 7
    27/04/2009
    10:46

    ce bine arata tortuletul,nu-ti poti imagina cat de tare poftesc la o feliuta.

  8. 8
    27/04/2009
    10:52

    O minunatie!am inghitit in sec!!nu am indraznit sa ma servesc macar cu o mica,mica feliuta!dar,cu siguranta il fac desi nu…(kilogramele mele sint la mijloc)dar nu-i nimic nu-mi pasa!arata si intrun mare fel!eu cred ca e foarte nimerit in orice ocazie!abia astept sa-l fac,desi acu il pun la favorite!MULTUMESC LAURA DRAGA!

  9. 9
    27/04/2009
    11:15

    arata super bine, e aranjat tare frumos!:D ai retete tare faine! :D

  10. 10
    27/04/2009
    11:55

    Super, il am pe lista , mi-am notat si reteta ta !

  11. 11
    27/04/2009
    12:48

    Hristos a inviat!te pup iubita…am avut commenturile blocate ceva timp, dar le-am dat drumul, asa ca astept sa ma lovesti cu tandrete…Te pup cu drag!!

  12. 12
    27/04/2009
    13:21

    Absolut minunat arata tortul, draga Laura!! Mmmm DELICIOS, un vis !! Pupppp!!

  13. 13
    27/04/2009
    18:44

    Auzi la ea cica nu l-a decorat frumos…eu ma intreb cum arata cand il decorezi :)).

  14. 14
    27/04/2009
    22:37

    Doamne, Laura, cine m-a pus sa intru aici??? Arata de milioane tortul tau, si asa eram in cautari pentru un blat de tort usor de facut, il retin si il fac… cam in 2 saptamani. Pupici multi!

  15. 15
    28/04/2009
    03:56

    Looking great.
    There is no eegs in the cake?
    Thenks

  16. 16
    28/04/2009
    05:17

    Iti multumesc draga Nana ca iti place tortuletul!! Foarte rapid se face si, ai dreptate, e ideal atunci cand suntem in criza de timp. Te pup!!

  17. 17
    28/04/2009
    05:18

    Vicky draga mea multumesc mult mult pentru premiu. O sa trec cu siguranta sa il ridic!! Te pupic!!

  18. 18
    28/04/2009
    05:22

    Niko scumpa lasa-ma ca si eu am mancat nepermis de mult din tortuletul asta si m-am simtit cam vinovata. Ma consoleaza gandul ca l-am papat dimineata si dupa am facut sport. Te pup draga mea si adevarul e ca mi-e greu sa rezist combinatiei ciocolata-cirese acrisoare. Te pupic!!

  19. 19
    28/04/2009
    05:25

    Lavinia draga mea si mie imi place enorm tortuletul asta. E periculos de bun si sincer mi-e tare greu sa rezist cand il fac. Te pupic si tare ma bucur ca iti place!!

  20. 20
    28/04/2009
    05:28

    Bucatar maniac multumesc ca iti place si sincera sa fiu si mie mi se face pofta cand il vad. Eu l-am facut vineri si luni nu mai exista decat farfuria si amintirea lui.

  21. 21
    28/04/2009
    05:29

    Miha draga mea te pupic si ma bucur mult ca iti place. Alaturi de o cafea buna este absolut divin. Pup pup!!

  22. 22
    28/04/2009
    05:31

    Julia scumpa mi-ar place enorm sa te pot invita la o feliuta de tort pentru ca e tare bun!! Te pupic draga mea!!

  23. 23
    28/04/2009
    05:36

    Draga mea Mariana te pup si ma bucur muuuult ca iti place!! Eu zic ca daca papi dulce numai dimineata la micul dejun si apoi te apuci de trebute sau de sport nu e chiar atat de grav. Eu mananc dulce numai dimineata si dupa ma apuc de sport fie ca am chef sau nu. Eu dupa ora 7 seara nu mai pap nimic si beau inainte de culcare o cana mare de ceai verde neidulcit. Te pup draga mea!!

  24. 24
    28/04/2009
    05:37

    Multumesc mult draga Diamond!! Te pup si ma bucur ca iti plac retetetule mele!

  25. 25
    28/04/2009
    05:38

    Amalia te pup si iti multumesc ca iti place!!

  26. 26
    28/04/2009
    05:41

    Adevarat a Inviat broscutza draga mea!! Tare ma bucur ca ai dat drumul comentariilor pentru ca am tot incercat sa iti scriu dar nu vedeam nicaieri butonul de comentarii. Te pupic si te “lovesc” curand !!

  27. 27
    28/04/2009
    05:42

    Iulia scumpa cat ma bucur sa te revad!! ma bucur mult mult ca iti place tortuletul!! Pupici infiniti!!

  28. 28
    28/04/2009
    05:46

    Ce scumpa ai fost Diana!! L-am facut la repezeala si in timp ce faceam moatele alea de frisca mi-a sarit capul saculetului de decorat de 2 ori!! Te pupic si iti multumesc!!

  29. 29
    28/04/2009
    05:54

    Bunny scumpa mea te pupic si iti multumesc din inima ca iti place. Mie blatul asta mi-a placut enorm de mult pentru ca se face ff rapid si ramane umed dupa coacere. Sper tare mult sa iti placa !! Pupici infiniti!!

  30. 30
    28/04/2009
    06:03

    Lauraaa,da’cat de bine poate sa arate…ma incanta blatul asta ,trebuie sa-l incerc ca pare tare pufos.

  31. 31
    28/04/2009
    06:05

    Welcome Butensky and thank you for liking my tart. There are no eggs in this recipe.

  32. 32
    28/04/2009
    06:27

    Lissa draga mea iti multumesc tare tare mult ca iti place!! Pe mine m-a intrigat tare mult blatul asta si desi consistenta aluatului inainte de cuptor este usor mai densa ca cea de clatite, blatul rezultat este foarte pufos, umed si lejer. Eu l-am copt pe treapta a treia a cuptorului, functia cuptor traditional, nu ventilat. Te pupic draga mea!!

  33. 33
    28/04/2009
    10:37

    Vai Laura cum arata….acum ma apuc de el…e grozav!!!!!!! Ca si tine de altfel!

  34. 34
    28/04/2009
    10:40

    Iami, iami, am trecut azi pe la tine si ce sa vad, ceva apetisant rau! Sa stii ca-mi notez blatul tau daca zici ca nu mai trebuie insiropat, ca eu nu ma omor asa tare dupa blaturi insiropate, dar nici dupa cele f.uscate, sa fie intre.
    Da, si eu prefer desert la cafea!
    Te pup si o saptamana frumoasa!

  35. 35
    28/04/2009
    17:46

    Deci: facut blatul cu o crema de frisca ca test. Blatul ok, crema – dezastru. Se retine pentru peste 2 saptamani!! Multam fain!

  36. 36
    29/04/2009
    06:01

    Te pup Rux draga si ma bucur ca iti place!! Daca il incerci sa imi spui cum ti s-a parut!! Pup pup!!

  37. 37
    29/04/2009
    06:03

    Flor scumpa si eu am trecut ieri pe la tine si mi-ai facut o pofta teribila cu tarta ta cu capsuni care arata magnific!! Blatul asta e mai dietetic si mai lejer ca gust pentru ca nu are oua. Mie mi-a placut mult mult. Te pupic draga mea!!

  38. 38
    29/04/2009
    06:07

    Bunny scumpa mea ma bucur mult ca ai incercat blatul si ti-a placut. E mai lejerut la gust fata de cele normale, cu oua. Eu caut de nu stiu cand o crema de frisca care sa ma satisfaca. Stiu ca inainte de Paste am incercat o crema de frisca de pe un blog si a iesit ingrozitor!!Te pupic scumpa mea!!

  39. 39
    29/04/2009
    06:50

    Laurici ce bine ti-a iesit :P Mie nu prea imi place combinatie dintre ciocolata si fructe, dar pe acesta l-as manca cu placere :D
    Cu siguranta am sa incerc si reteta ta.

    Te pupic

  40. 40
    29/04/2009
    08:52

    A iesit un deliciu Laura…excelent….le-a placut tare mult copiilor….multumesc Laura scumpa!

  41. 41
    29/04/2009
    10:42

    E ciudat blatul fara oua…Un blat f.ciudat…insa arata f.f.f.f.f. apetisant…

  42. 42
    29/04/2009
    10:56

    Alizel mic si frumos eu sunt indragostita de tortuletul asta!! Te pupic draga mea mica si frumoasa si daca il incerci sa imi spui daca ti-a placut!!

  43. 43
    29/04/2009
    10:58

    Ma bucur enorm ca v-a placut draga Rux!!! Te pupic dulce si iti multumesc ca l-ai incercat!!

  44. 44
    29/04/2009
    10:59

    Draga Adina e mult mai lejer ca gust decat cel cel cu oua si parca mai pufos!! Te pupic draga mea!!

  45. 45
    30/04/2009
    16:48

    cred ca zeama din compotul de visine o dreg cu gelatina sa nu pierd nimic din borcanul ala , mai ales ca mi-ai dat ideea de la gemul tau de cirese si adevaratul tort padurea neagra intr-adevar mai are ceva pe langa fructe :) si asta era , de mult ma chinui sa aflu ce. deci tie cu gemuletul ala ti-a iesit original :) multam de idee.

  46. 46
    02/05/2009
    21:53

    Laura, daca treci pe la mine pe blog o sa vezi cum am “maltratat” acest blat minunat. Delicios! Te pupa un pui de iepuras si inca doua printese mici care s-au delectat cu el! Ramane in pole position pentru un tort propriu-zis!

  47. 47
    03/05/2009
    07:11

    Draga Ninia sigur ca poti folosi si siropul pentru acest tort. Eu stiu ca tortul original Padurea Neagra este insiropat cu lichior de cirese dar avand in vedere ca nu am avut am folosit acest gemulet de cirese!! Te pupic draga mea si sper sa iti placa daca il incerci!!

  48. 48
    03/05/2009
    07:15

    Corina draga mea am vazut brisoele tale absolut impecabile!! Iti multumesc din suflet ca ai “maltratat” atat de minunat blatul asta si astept cu nerabdare sa vad in ce o sa-l mai transformi. Ideea brioselor am furat-o deja!!! Pupicei voua dragii mei!!

  49. 49
    08/05/2009
    10:37

    Draga Laura, trebuie sa iti marturisesc… iubesc blogul tau :)
    Am incercat blatul tortuletului astuia (nu am avut toate necesare pt a face intreg tortul, asa ca am adaptat crema cu ce aveam prin casa…). Oricum, imi place-place blatul asta!!! Aduce tare a negresa… apropo de asta, poftesc la negresa cu cocos de nu ma vad… e pe lista :)
    Si inca ceva, imi doresc sa te trec pe listuta mea de bloguri delicioase – sper ca esti de acord :)

    Te pup, ca tare imi esti draga, fata maiastra!!!

  50. 50
    11/05/2009
    11:43

    imi plact toate retetele,arata divin,imi plac retetele si explicatiile,dar e o problema.
    eu sunt la dieta,mananc “verzi si uscate”(dieta South Beach,daca stii,faza cea mai stricta) si ma intrebam unde as putea vedea o poza cu tine,pentru ca daca banuiala mi se confirma,adica o sa vad o femeie zambitoare,fericita,dar cu cateva kilograme in plus,totul e ok,stii cum se zice “tot ce e bun pe lume ori e imoral,ori ingrasa” in orice caz,pastrez linku,poate-poate fac si eu ceva din minunatiile astea,bineinteles,cand imi permite regimul ;))

    imi pare rau ca sunt “sceptica” sau rautacioasa sau ceva….
    pur si simplu ma gandesc ca nu exista varianta perfecta-sa mananci lucruri care arata si au gust foarte bun si sa arati tu insati super bine :)

  51. 51
    11/05/2009
    14:39

    Anki draga mea tare ma bucur ca ai incercat blatul asta care mie imi place tare mult. Imi place pentru ca se face rapid foc si are consistenta aia umeda exact ca la negresa. Abia astept sa incerci si negresa!! Te pup draga mea si iti multumesc mult!! Iti multumesc tare mult ca vrei sa ma adaugi in blogrollul tau!!Pupicei!!

  52. 52
    11/05/2009
    14:46

    Iti multumesc Anonim ca ai trecut pe la mine. Am auzit de aceasta dieta dar nu cunosc detalii. Eu zic ca mancarea buna, pregatita si prezentata foarte bine nu are nici o legatura cu greutatea unei persoane. Daca stim sa mancam inteligent, si aici ma refer si la calitate si la cantitate, si daca avem un ritm de viata sanatos si dinamic nu avem cum si de ce sa ne ingrasam. Iti urez multa multa sanatate si iti multumesc pentru vizita!!

  53. 53
    04/07/2009
    08:31

    ciao.dupa tine ar merge dulceata de cirese amare?il voi face azi acest tort

  54. 54
    04/07/2009
    15:37

    Ciao Cris!! Sigur ca merge cu dulceata numai sa scurgi bine ciresele ca sa nu iasa prea dulce!! Te pup!!

  55. 55
    06/07/2009
    14:53

    a iesit super bun.il voi repetya ori de cate ori am chef de ceva dulce.un abbraccio

  56. 56
    07/07/2009
    05:26

    Cris scumpa ma bucur tare mult ca l-ai incercat si ca ti-a placut!! Te pupic!!

  57. 57
    13/07/2009
    11:36

    Am testat reteta ! Foarte,foarte buna !!! Apetisanta chiar !!! Felicitari creatorului !!!

  58. 58
    13/07/2009
    13:28

    Anonim iti multumesc mult ca ai incercat tortul si ma bucur enorm ca ti-a placut!!

  59. 59
    17/07/2009
    11:04

    Woow,mie imi place tare mult cum arata,cred k este si sooper delicios.

  60. 60
    21/07/2009
    06:05

    Goldielocks tare tare bunut a iesit si se face simplu de tot. Te pup si ma bucur ca iti place!!

  61. 61
    06/08/2009
    20:51

    Minunat blatul. Eu am pus un alt tort din frisca si fructe între cele 2 parti de blat.
    Cert e ca mi-am furat-o rau de la asistenta. Pentru ca nu l-am facut mai mare :)).

    Multumesc

  62. 62
    09/10/2009
    09:09

    ce bine arata, ma hipnotezeaza, vreau si eu sa-l probez !

  63. 63
    10/10/2009
    19:27

    Vai ce dulce ai fost Irina draga!! Si mie sa stii ca imi place tare mult blatul asta. Te pup si iti multumesc ca l-ai incercat!!

  64. 64
    10/10/2009
    19:28

    Anastasia se face mai mult decat simplu si blatul este o nebunie. Pupicei!!

  65. 65
    15/11/2009
    15:16

    l-am incercat si eu si mi-a ramas blatul crud!st putin dezamagita,de mine bineinteles

  66. 66
    17/11/2009
    14:01

    Andreea scumpa mea tare rau imi pare ca nu ti-a reusit. Sa stii ca oricat de facut ar fi, blatul acesta are o tenta umeda dar este in acelasi timp foarte facut. Incearca data viitoare, daca o sa-l mai faci bineinteles, sa faci proba cu o scobitoare care trebuie sa iasa curata dar umeda putin. In general, daca o prajitura sau un pandispan se desprinde singur de pe marginile formei, atunci e gata. Te pupic draga mea!!

  67. 67
    10/03/2010
    11:35

    ma bucur ca am descoperit acest blog,retetele sunt diferite, au ceva special…imi place profesionalismul tau si creativitatea…
    acum vreau sa fac acest tort padurea neagra, si intrebarea mea este ce fel de frisca ai folosit????Ai putea de asemenea sa sugerezi o reteta de frisca naturala??pana atunci astept raspunsul tau!mersi cu drag
    mari

  68. 68
    16/03/2010
    11:41

    laura am facut acest tort de doua ori, o data la aniversarea fetitei noastre mai mici si o data numa pentru tati..:)) ff fain ! ma bucur ca am descoperit acest blat fara oua.

  69. 69
    16/03/2010
    15:56

    Anonim iti multumesc mult pentru cuvintele tale!! Am folosit frisca vegetala hulala. Din pacate frisca naturala se poate face numai din lapte proaspat muls care din cate stiu se lasa peste noapte si a doua zi se aduna smantana formata la suprafata. Aceasta smantana se mixeaza cu zahar si obtinem frisca naturala. Aici nu exista lapte proaspat din pacate. Frisca "naturala" lichida exista dar nu are nimic din frisca pe care o cumparam acum 15 ani de la cofetarie din tara. Aia era frisca naturala si era divina.

  70. 70
    16/03/2010
    15:58

    Anonim ma bucur muuult ca iti place acest blat. Este si preferatul meu si sa stii ca eu il fac si sub forma de prajiturica cu o glazura de ciocolata si niste nuci pe deasupra merge de minune.

  71. 71
    22/03/2010
    22:45

    buna, am niste intrebari legate de acest blat de tort, dac pun in tava foaie de copt iar apoi amestecul de blat e ok??? fiindca nu am tava rotunda, decat din aia ce isi schimba marimea si fiind liquid imi e frica sa nu curga?????
    tot atata trebuie tinut la cuptor?
    mersi si astept raspunsul tau

  72. 72
    23/03/2010
    08:30

    Nu cred ca ar fi bine sa il faci intr-o forma care isi schimba dimensiunea. Din cate stiu formele astea nu au fund si chiar daca pui hartie de copt tot va curge pentru ca este mai lichid aluatul. Incearca sa il faci intr-o forma patrata sau dreptunghiulara pentru ca sigur va curge daca il faci in cea detasabila. Te pup Adina draga si sa imi spui cum a iesit daca il incerci!!

  73. 73
    26/03/2010
    14:56

    buna, deci am facut tortul, tiam trimis si poze cu el, mia iesit ok in forma aceia si cu hartie de copt, zic eu, doar ca nu stiu sigur de ce nu a iesit asa pufos ca si al tau, nam pus bn incredientele??? nam amestecat bn? mai trebuia tinut la cuptor, sau poate praful de copt era de vina, fiindca nu mai avea termen lung????sfatuiestema, fiindca compozitia a iesit exact ca si in poza ta, aspectul exterior la fel, mersi

  74. 74
    30/03/2010
    06:33

    Adina draga mea am primit pozele si arata extraordinar de bine tortul pe dinafara. Nu am vazut sectiunea ca sa-mi dau seama mai bine de consistenta lui. Oricum eu te sfatuiesc in caz ca il mai incerci sa folosesti un praf de copt bun. Este foarte important sa nu fie expirat. Te pup si felicitari pentru tort. Arata excelent!!

  75. 75
    27/05/2010
    11:10

    Blatul e la cuptor. Ce emotii am!

  76. 76
    23/06/2010
    19:10

    Arata ff bne tortul.Yummi.Deabia astept sa-l fac.Laura, ejti cea mai buna.pupici:*

  77. 77
    30/09/2010
    20:13

    A IESIT SUPER TORTU SI ASPECTOS SI GUSTOS:))

  78. 78
    01/10/2010
    06:52

    Anonim m buur mult ca ti-a placut!!

  79. 79
    04/11/2010
    19:56

    buna.doar o intrebare am.fara oua???????????.nu se pun oua la acest blat?

  80. 80
    05/11/2010
    18:19

    Anonim, nu se pun oua in aluat. Iese minunat de bun si foarte lejer ca gust si cu o consistenta usor umeda.

  81. 81
    02/12/2010
    17:28

    Laura draga,
    Tortuletul tau arata minunat. Uite, eu l-am incercat dar nu mi-a iesit absolut deloc blatul. Am facut exact cum scrie in reteta ta si l-am lasat la cuptor 1 ora jumatate dar tot nu s-a copt. Betisorul a iesit cu aluat pe el tot timpul. Boon, l-am scos asa, dupa 1:30 min si cand sa il scot din tava (de silicon)s-a lipit tot de tava. Am reusit cumva cumva sa il scot dar la mijloc era necopt, se vedea clar si partea de sus a iesit ft tare…In plus la cat de umflat si frumos arata in cuptor, s-a lasat ft mult dupa ce l-am scos. Gustul e bun (am gasit 1 particica cat de cat coapta!!!). Oare unde am gresit? Crezi ca vreunul din ingrediente a fost de vina? In rest, toate retele tale au iesit minunat; o sa mai incerc din retele tale chiar daca de data asta nu mi-a iesit nimica.
    O seara placuta!

  82. 82
    07/12/2010
    09:07

    Anonim, imi pare tare rau ca nu ti-a reusit aluatul. Cu siguranta forma de silicon a fost de vina. Eu cu siliconul sunt certata de ani de zile. Imediat dupa ce a aparut moda formelor de silicon, am dat fuguta si am cumparat vreo 4.
    Am incercat sa fac chec si 1 blat de tort in ele dar nu s-au copt si s-au lipit de forme ingrozitor.
    Le-am facut cadou si de atunci sa nu mai aud cuvantul silicon.
    Incearca sa-l faci in forma normala, teflonata, si sigur sigur o sa-ti iasa.

  83. 83
    12/01/2011
    22:09

    dar priceputa mai esti draga Laura…

  84. 84
    13/01/2011
    07:52

    draga Laura,mi se pare un lucru f bun ce faci,aparte de retete de buna calitate de trucurile care le oferi,eu multumesc in viata asta de toate lucrurile bune care le intilnesc si de persoanele care le intilnesc,eu iti multumesc si tie ca mi-ai oferit multe lucruri interesante si forma ta naturala altruista de a face lucrurile frumoase,noua femeilor ne plac lucrurile bune cu rasfat si capricii care ne apartin noua,incerc si probez retetele tate(pizza mi se pare genial cum ai explicat si trucurile simple)esti o scumpete de femeie..iti trimit toata dragostea mea din Spania

  85. 85
    13/01/2011
    15:48

    am facut tortul si mi-a iesit extraordinar de bun…fetele sa respectati tot ce zice Laura si toate trucurile…

  86. 86
    02/02/2011
    10:19

    Buna, Laura, as vrea sa te intreb daca crezi ca pot sa folosesc visine din dulceata de visine, facuta in casa. Nu am gasit compot de visine…
    Multumesc mult!

  87. 87
    02/02/2011
    10:26

    buna, laura, crezi ca pot sa folsesc visine din dulceata, facuta acasa? nu am gasit compot de visine.

  88. 88
    04/02/2011
    12:34

    Maria draga mea, poti folosi visine din dulceata dar sa nu pui foarte multe pt ca-ti va iesi foarte dulce. Eventual, scuge-le bine inainte de a le folosi.
    Pup cu mare drag!

  89. 89
    05/02/2011
    10:05

    Crezi ca as putea sa fac acest blat fara cacao? sa fie un pandispan simplu dar insiropat? Scz pentru atatea intrebariTe pup si o zi linistita si gustoasa..:))

  90. 90
    07/02/2011
    10:17

    Cristina scumpa, am incercat o data sa-l fac in versiune alba, fara cacao, dar nu mi-a placut foarte mult. Am sa mai lucrez putin la versiunea alba si daca-mi iese ceva de care sa fiu f multumita, am sa postez reteta.
    Pupicei cu mare drag!

  91. 91
    07/02/2011
    17:18

    Am incercat si eu acest blat, din pacate nu mi-a iesit, nu stiu ce nu a mers, praful de copt sa nu fi fost bun, intradevar nu am adaugat 70 g de cacao doar 20g s-a parut foarte multa, iar laptele si uleiul l-am adaugat alternativ, putin lapte api putin ulei si tot asa, sa nu fi fost buna faina, a crescut foarte bine, l-am tinut in cuptor 50 minute, dar cand s-a racit s-a lasat si blatul era '' clica" daca intelegi termenul, adica crud, ma poti lamuri te rog tare as vrea sa imi iasa. Ms.

  92. 92
    08/02/2011
    08:12

    Cristina draga mea, problema a fost ca ai redus cacaoa. Aluatul nu avea cum sa fie sustinut si din cauza asta a iesit crud. Trebuia ca cele 50 gr de cacao eliminate sa fie inlocuite cu 50 gr faina ca sa iasa cum trebuie dar iti garantez ca 70 gr de cacao nu sunt deloc multe pt acest tip de blat. Daca ti-e frica sa nu iasa amar, foloseste cacao dulce iar daca nu ai, inlocuieste cacaoa eliminata cu aceiasi cantitate de faina.
    Pup si spor!

  93. 93
    08/02/2011
    10:55

    Ms frumos de sfat si ajutor, esti deosebita.Te pup, o zi dulce.am sa incerc cu cacao dulce, ce-a ptr copii este buna?

  94. 94
    01/10/2011
    17:18

    Tortul “Padurea Neagra” are blatul insiropat cu tuica de cirese(kirschwasser).

  95. 95
    21/12/2011
    22:16

    DRAGA LAURA,FELICITARI PENTRUL BLOG UL TAU SI PT RABDAREA PE CARE O AI!
    VREAU SA TE INTREB DACA FRISCA PE CARE O UTILIZEZI PT TORTURI ESTE FRISCA PROASPATA SAU A LUNGA CONSERVAZIONE?
    MULTUMESC MULT!
    ANDREEA

  96. 96
    21/01/2012
    13:20

    Blatul iesit o catastrofa mare!!!! Nu inteleg dece:(( imi vine sa plang! Totul a iesit bine k in pozele tale, am cantar electric deci toate ingriedientele leam pus cu grija, a iesit mai lichid cum ziceai, lam lasat cam 50 min la cuptorul preincalzit.. Cand lam scos din cuptor lam lasat sa se raceasca pana a doua zi.. A doua zi cand lam scos din forma nu era crescut deloc, tare, necopt. Cand lam taiat era dezgustator. Is tarrrr dezamagita. Din tortul simplu k buna ziua ajuns sa fie o catastrofa! Unde crezi k am gresit? Miar placea tare mult sami iasa! Ahh cuptorul a fost pus la ventilator tot timpu.. Asta sa fie problema?? Mersi mult

    • 96.1
      24/01/2012
      10:03

      Denisa, draga mea, imi pare tare rau ca nu ti-a reusit.:((( Ca sa iti iasa cum trebuie, trebuie sa il coci neaparat cu functia traditioanala, adica cu caldura si de jos si de sus si pe treapta a treia a cuptorului. Neaparat fa proba cu betigasul dupa timpul de coacere specificat in reteta. Fiecare cuptor e diferit asa ca poate dura mai mult sau mai putin pana se coace. Tu infige o scobitoare in el dupa 50 minute si daca iese curata, il scoti din cuptor. Daca nu iese curata, il mai lasi 5-10 minute. Daca ti-e teama ca se bronzeaza prea tare, il acoperi cu o folie de aluminiu.
      E foarte important sa nu il lasi in forma sa se raceasca. Dupa ce il scoti din cuptor, il lasi cam 10 minute in forma dupa care il rastorni pe un gratar si il lasi acolo sa se raceasca complet.
      Pup cu drag si abia astept sa imi spui cum a iesit daca il mai incerci!

  97. 97
    26/01/2012
    04:36

    Ok draga mea mai cam lamurit putin! Asa o sa fac daca o sal mai fac:) miar placeeee tare mult sami iasa, k in pozele tale arata divin! Mersi inco data pt rasp si timpul tau!

  98. 98
    26/01/2012
    04:41

    Ce zici Laura sa pun doua lingurite de praf de copt din cutiuta mea? K las mai incerca inco data. Pe ce email pot sati trimit o poza cu tortul catastrofa?:)

    • 98.1
      26/01/2012
      08:50

      Denisa, draga mea, din cate imi dau seama dupa tipul tau de praf de copt ( la cutie mare de metal cu capac), locuiesti undeva in State. In acest caz, trebuie sa folosesti 14 gr de praf de copt. Poti sa-mi trimiti pozuca pe : ladamache(@)googlemail.com.
      Pup cu drag!!

  99. 99
    17/02/2012
    21:13

    vreau sa incerc maine acest tort urmeaza duminica ziua prietenului meu. Sper sa-mi iasa! Am luat compot de visine si ma gandeam ca poate pt sirop ar merge si putin (o lingura) Coniac? Nu am brandy sau lichior de visine. Ce crezi, o sa fie ok combinatia?

    De asemenea, as vrea sa pun si cateva mure din dulceata pt decor… oare sunt compatibile gusturie?

    As vrea sa-i fac si o glazura de ciocolata (am ciocolata neagra si Fineti, oare fineti taie glazura?).
    Azi am cuparat pe fuga ingredientele si am uitat sa cumpar multe, de aceea imi vor fi necesare mici impovizatii.

    Mersi anticipat pt raspuns!

    PS: la tine totul pare asa simplu… orice retela o realizezi si o descrii cu atata lejeritate si drag ca pana si eu am senzatia ca m-as descurca sa-mi iasa binisor:)

    • 99.1
      20/02/2012
      11:07

      Artemis, draga mea, imi pare rau ca am intarziat cu raspunsul. Merge foarte bine coniacul si cred ca si murele merg foarte bine pentr ca au un gust neutru si nu pot influenta, daca sunt folosite cu masura, rezultatul final.
      Din pacate, nu am folosit niciodata fineti la glazura. De fapt, nu cred ca am mancat niciodata fineti. Stiu ca este o crema de ciocolata dar nu am folosit-o niciodata.
      Oricum, tortuletul meerge sigur glazurat.

      Puuup dulce si La Multi Ani prietenului tau!

  100. 100
    06/03/2012
    09:44

    Pentru o forma de 26 de cm, cum se modifica cantitatile ingredientelor. Multumesc.

  101. 101
    20/03/2012
    13:48

    Tocmai ce l-am facut pentru ziua mea, duminica trecuta, iar rezultatul a fost spectaculos.
    Blatul a fost o nebunie; desi l-am facut cu lapte de soia, gustul nu a fost cu nimic mai prejos.
    Aaa, si inca ceva: eu sunt incepatoarea incepatoarelor in ale bucatariei si tot am reusit sa il fac. Asta spune multe despre aceasta reteta.
    Multumesc Laura!

  102. 102
    26/03/2012
    08:31

    Bună Laura. Am dat peste site-ul tău căutând o reţetă de tort de ciocolată şi uite că ai reuşit să mă deturnezi cu tortul pădurea neagră. :)
    Şi eu l-am făcut de câteva ori, dar reţeta mea de blat e destul de migăloasă, are ouă, amidon şi ciocoltă topită şi nu iese “umed” blatul, aşa că trebuie să-l însiropez mereu. Categoric voi încerca această reţetă de la tine, dar am o întrebare. În ce fel de tavă ai copt blatul? Forma mea de tort are fundul detaşabil şi mi-e teamă că va curge compoziţia din ea, fiind lichidă.
    Şi încă ceva. Poate fi făcut şi din făină integrală? Fiindcă negresa iese delicioasă cu făină integrală. Mulţumesc!

    • 102.1
      26/03/2012
      08:49

      Bine ai venit, Oana, draga mea!! Blatul tortului meu este unul un picut mai dietetic si mai inedit decat blatul original al Tortului Padurea Neagra.
      Tare mult te-as sfatui sa folosesti o forma rotuda teflonata intreaga, nu cu fundul detasabil sau daca o folosesti pe cea cu fundul detasabil, tapeteaz-o cu hartie de copt ca sa te asiguri ca aluatul nu o sa curga.
      Nu l-am incercat cu faina integrala inca dar cu siguranta il voi incerca si iti voi spune cum a iesit.
      Te pup!

  103. 103
    01/04/2012
    12:24

    OK Laura, am făcut eu blatul cu făină integrală (şi zahăr brun :D) şi vreau să-ţi spun că a ieşit de-li-cios! Blaturile albe nu sunt aşa de gustoase cu făină integrală, dar cele cu multă cacao ies minunat. Deşi nu am avut decât vişine din compot şi frişcă vegetală (aşa-mi trebuie dacă-mi trimit bărbăţelul să facă aprovizionarea :)), tortuleţul a ieşit foaaaarte gustos. Aşa că vreau să-şi mulţumesc pentru reţeta de blat, care e nu numai extraordinar de simplă ci şi foarte dietetică.
    Data viitoare o să cumpăr eu frişcă adevărată, fiindcă nu sunt deloc fan frişcă vegetală, alimentele pe care scrie că sunt făcute din “grăsime vegetală hidrogenată” sunt tot din familia margarinei. Şi musai îmi fac aprovizionarea cu vişine congelate pe care o să le transform foarte simplu într-o marmeladă delicioasă: le pun pe foc cu o lingură de zahăr brun, le las să scadă puţin, adaug scorţişoară şi o linguriţă de amidon. Se vor potrivi perfect pe reţeta ta de blat!
    Încă odată mulţumesc. Acum urmează să fac de prânz reţeta ta de paste cu ton şi măsline. Sunt sigură că vor ieşi minunate! :)

    • 103.1
      02/04/2012
      18:01

      Oana, scumpa mea, ma bucur tare mult ca ti-a reusit si placut!! Neaparat il incerc si eu cu faina integrala si zahar brun.
      Cat despre barbateii trimisi la cumparaturi, si al meu e la fel. Mereu se intoarce cu altceva sau cu ceva in minus.:))) Asa ca am cam renuntat sa ii mai fac lista si ma ocup eu de cumparaturi.
      Pup dulceee!!

  104. 104
    03/04/2012
    18:15

    Ieri, de ziua mea, am facut tortuletul si am fost foarte multumita. Usor de facut si foarte gustos. Prajituri am facut destul de multe, dar tort nu mai facusem, cel putin nu in totalitate, ci doar cu blat cumparat la care faceam crema si apoi ornam cu frisca si fructe sau ciocolata. A fost greu pana am facut prima data pt ca de acum inainte cu siguranta o sa fac si alte torturi. Te pup!

  105. 105
    06/05/2012
    00:33

    Excelenta retata, si extrem de usor.

    Multumesc

    • 105.1
      07/05/2012
      09:55

      Teo, ma bucur mult ca-ti place!
      O zi excelnta iti doresc!

  106. 106
    26/05/2012
    17:32

    Laura: Kirschengrütze nu e marmelada de cirese. e mult mai acra pentru ca se fierb kiresele in vin rosu si lamaie (+ amidon + apa) si se adauga doar putin zahar.
    insa indiferent cum ii spune, la tortul asta se potriveste

    • 106.1
      28/05/2012
      13:23

      Harry, multumesc pentru detalii. Nu am stiut exact cum sa traduc in romana dar asa cum spuneai este mai acra decat marmelada. Cred ca seamana mai mult cu un jeleu. Merg sa corectez acum.
      O zi excelenta sa ai!

  107. 107
    29/07/2012
    19:01

    Acum am facut blatul, dar s-a lasat :( Nu l-am lasat sa se raceasca de tot in cuptor si am adaugat doar 5 grame de praf de copt. Oare o fi iesit asa din cauzele astea? Plus ca parca e mai subtire decat blatul tau. Dar sper ca va avea gust bun. Retetele tale sunt super apetisante. Sigur o sa mai incerc cateva.

    • 107.1
      02/08/2012
      09:32

      Vero, draga mea, fiind un blat fara oua si cu o cantitate mica de ulei, trebuie neaparat sa pui un plic de praf de copt ca sa aiba forta sa creasca si sa-si mentina forma dupa coacere.
      Dupa coacere, il scoti din cuptor, il lasi cateva minute sa se raceasca in forma si apoi il rastorni cu fundul in sus pe un gratar unde il lasi sa se raceasca.
      Pup cu drag!!

  108. 108
    08/09/2012
    01:01

    Incerc de citava vreme retete scise de tine, inclusiv ‘Padurea Neagra”. Marturisesc sincer
    ca toate au reusit pina acum. Multumiri si salutari din Ontario

    • 108.1
      14/09/2012
      17:31

      Multumesc pentru aprecieri, Leny!
      Ma bucur mult ca iti plac retetele mele!

  109. 109
    20/10/2012
    03:11

    un comentariu pt cei carora blatul le-a iesit crud la mijloc: incercati sa schimbati temperatura cuptorului de la 160 grade celsius la 180. Asta e ce am modificat eu si la urmatoarele incercari blatul a iesit perfect copt de fiecare data.L-am tinut pt o ora in cuptor traditional ( not conventional). Good luck!

    • 109.1
      24/10/2012
      10:36

      Leny, draga mea, multumesc tare tare mult pentru sugestie!
      Te pup cu drag!

  110. 110
    13/01/2013
    23:52

    Buna Laura,
    tare m-am bucurat cand am gasit printre retetele tale un blat asa usor. M-am decis sa folosesc reteta de la blat, iar crema sa fie din branza Philadelphia. Toate bune si frumoase pana dupa coacere. :( In cuptor totul arata perfect, era crescut, dar dupa expirarea celor 50 de minute (cu temperatura de aprox.175 grade), scobitoarea era inca umeda, asa ca l-am mai lasat vreo 10 min si cand l-am scos, era desumflat de tot. De taiat in doua nici ca se putea, asa ca am mai facut o incercare, am mai pus de-un blat, dar … acelasi lucru. Pana la urma le-am asamblat asa cum erau, de mancat s-a mancat, dar eu nu stiu unde am gresit? O seara buna!

  111. 111
    25/01/2013
    08:52

    Draga Laura,
    am facut acest tort acum cateva zile de ziua mea si a iesit aproape grovaz. A fost aproape din vina mea pentru ca am lasat putin mai mult blatul si nu iesit f pufos, dar dupa o seara de stat la frigider si-a revenit. Foarte delicios. Multumesc. Am fost f mandra de mine! : ))) Multumesc pentru toate retetele pe care le postezi si pe care le preiau acum cu cea mai mare incredere si le execut intocmai dupa instructiunile tale. Si ies de fiecare data. Tot de la tine am preluat reteta de cozonac pentru Craciun – ea a fost decisiva in fidelizarea mea : )) – si a iesit un cozonac fabulos. A crescut sa iasa din cuptor! Iar eu am crescut in ochii mei! : ))) au iesit si checurile si biscuitii si painica turceasca si pateurile cu carne…un deliciu toate! Urmatorul pe lista etse tortul de frisca pentru ca este o luna plina in aniversari!!!
    Multumesc pentru retetele pe care le ilustrezi atat de frumos si le explici atat de bine si ne faci sa bucatarim cu placere si succes.
    Toate cele bune si mult spor in tot ceea ce faci!
    Cu drag,
    Madalina

    • 111.1
      28/01/2013
      15:11

      Draga mea, ma bucur tare mult ca ti-au placut retetele incercate!
      Te pupic cu mare drag si te astept sa-mi spui cum a iesit tortul.

  112. 112
    23/03/2013
    15:13

    O intrebare !: as putea sa coc blatul intr-o cratita de inox ??

    • 112.1
      04/04/2013
      11:52

      Ana, draga mea, se poate. Te sfatuiesc sa o tapetezi cu unt/ulei si neaparat cu hartie de copt.
      Te pup!

  113. 113
    04/09/2013
    11:31

    Laura acum am pus la cuptor blatul.Sper sa iasa la fel de frumos ca al tau.In loc de cirese sau visine din compot o sa pun dulceata de visine.Cred ca o sa iasa bun si frumos.O sa revin.Te pup si multumesc.

  114. 114
    05/09/2013
    10:37

    Buna ziua Laura.Am facut tortul dar nu mi-a iesit asa de bine si stiu si de ce.Eu am injumatatit reteta,dar am uita sa injumatatesc si uleiul.Urmatoarea data o sa fac intreaga cantitate si sigur o sa-mi iasa foarte bine.Este bun si cu dulceata de visine un pic cam dulce dar merge in lipsa de visine din compot.Te pup si sa ai o zi la fel de frumoasa precum retetele pe care ni le oferi.

    • 114.1
      18/09/2013
      10:36

      Nyto, draga mea, se mai intampla. Si eu am patit de multe ori treaba asta cand am injumatatit ingredientele.
      Pupicei cu mult drag si sigur o sa iasa cum trebuie data viitoare.

  115. 115
    03/10/2013
    23:35

    Buna seara,

    Ingredientele umede (lapte, ulei) se masoara in grame sau in ml?

    • 115.1
      04/10/2013
      18:24

      Marilena, draga mea, in mod normal se cantaresc in ml, dar in retetele unde vezi gramajul in g, cantareste in g pentru mai multa siguranta.

  116. 116
    20/11/2013
    11:07

    l-am incercat luni,tot kirschgürtze am folosit si eu,a iesit foarte bunnn,la toti ne-a placut,chiar a fost simplu de facut,in sfarsit mi-a reusit si mie un tort :)) ms

    • 116.1
      25/11/2013
      12:26

      Ma bucur tare tare mult ca ti-a placut!
      Pup cu drag! Sa-ti fie de bine!

  117. 117
    19/02/2014
    16:11

    Din pacate,oricat as aprecia retatele tale,acest blat de tort mi-a iesit dezastruos si am procedat exact ca in reteta ta. Nu a crescut deloc, pare nefacut la mijloc,crud… desi focul a fost mic spre mediu ,a trecut testul scobitorii… Am facut alt blat,de pe alt site si a iesit demential. Mult succes in continuare!

  118. 118
    04/03/2014
    14:02

    Buna!
    Pot sa inlocuiesc laptele cu lapte de soia? :*

  119. 119
    18/04/2014
    08:36

    Buna, Laura! Imi plac retetele tale si iti multumesc pt ele. As vrea sa incerc reteta aceasta de blat, dar as vrea sa adaug in el si niste Jagermeister. Pot face asta in plus sau trebuie sa scad din cantitatea de lapte? Multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>