Morgnano, Umbria (noua noastra casa)


Morgnano, Umbria (noua noastra casa) – Laura Adamache

Morgnano, Umbria (noua noastra casa) detalii

Am ajuns sambata seara in Italia dupa un drum destul de lung si extrem de aglomerat. Am fost intampinati cu atata caldura de catre gazdele noastre incat oboseala drumului a disparut ca prin farmec. Morgnano este un mic sat care apartine de Spoleto si se afla pe un deal plin de maslini. Eu m-am indragostit de casuta asta imediat dupa ce am vazut-o in poze, in Germania, si pot spune ca m-am simtit perfect imediat dupa ce am deschis usa si am intrat in ea. Gazdele, Graziella si Piero sunt doua persoane absolut de aur. Ne-au asteptat cu focul aprins in camin, au cumparat o multime de treburi utile pentru casa, si mai ales pentru bucatarie, iar duminica ne-au rasfatat cu o multime de bunataturi facute de Graziella, fosta bucatareasa la un restaurant din Spoleto, de la care sper sa invat multe. Va spun ca atata omenie nu am intalnit absolut nicaieri! Duminica, cand ne-am trezit cu Graziella la usa, incarcata cu paste prospat facute, cu vreo 10 oua de tara, cu parmezan, suc de rosii productie proprie si o sticla de ulei de masline facut de ei, am ramas cateva secunde inlemnita si ma intrebam daca nu cumva visez. Ii multumesc lui Dumnezeu ca am intalnit astfel de oameni pentru ca sincer aveam emotii, avand in vedere ultimele evenimente din Italia.

Si acum cateva poze cu noua noastra casa si imprejurimile absolut incantatoare. Pozele din casa nu au iesit exact cum as fi dorit eu pentru ca mi se descarcasera bateriile, iar incarcatorul era undeva prin Friuli la un coleg de-a lui Cris.

  • Camera de zi si bucataria in care voi gati de acum inainte. Nu este mare, dar are tot ce ii trebuie.

Morgnano, Umbria (noua noastra casa) detalii

  • Dormitorul mare si cel mic.

Morgnano, Umbria (noua noastra casa) detalii

  • Holul si o bucatica de baie,

Morgnano, Umbria (noua noastra casa) detalii

  • Mai trebuie inca sa cumpar o multime de lucruri ca sa aranjez casuta asa cum imi doresc.
  • Si acum pozute cu ce avem dicolo de usa casei.
  • Curtea din fata este foarte frumos aranjata,

Morgnano, Umbria (noua noastra casa) detalii

  • Sunt multe flori care inveselesc curtea, iar langa poarta avem un dafin.

Morgnano, Umbria (noua noastra casa) detalii

  • La nici 1 m de casa am descoperit cu mare placere o tufa enorma de rozmarin. Cred ca o sa-l pun la lucru in zilele urmatoare.

Morgnano, Umbria (noua noastra casa) detalii

  • Maslinii din fata curtii ma incanta cel mai mult. O sa ma bucur de aceasta imagine in fiecare dimineata cand voi deschide fereastra.

Morgnano, Umbria (noua noastra casa) detalii

  • Inca nu am aflat originea castelului din Morgano, dar drumul care duce pana acolo , parca e desprins dintr-un basm,

Morgnano, Umbria (noua noastra casa) detalii

  • In incheiere vi-l arat pe noul meu prieten, Turbo. M-am speriat teribil cand l-am vazut prima oara, dar este atat de bland si inteligent, o frumuste de caine. Sigur vom face multe drumetii impreuna.

Morgnano, Umbria (noua noastra casa) detalii

  • Pentru moment acestea au fost primele impresii despre noua casa din Morgnano. Va imbratisez pe toti cu drag!
Print Friendly, PDF & Email
Summary
Morgnano, Umbria (noua noastra casa)
Article Name
Morgnano, Umbria (noua noastra casa)
Description
Morgnano, Umbria (noua noastra casa)
Author

52 comentarii la “Morgnano, Umbria (noua noastra casa)

  1. Daniela spune:

    Foarte frumoasa casa si imprejurimile.
    Benvenuta in Italia !
    Am bagat ochiul in cuptor. spune repede ce coci acolo ?!!!

  2. Cristina spune:

    Foarte frumos:)
    Sa te bucuri de casuta asta minunata, de curtea plina de flori s de oamenii minunati ce ati avut norocul sa-i intalniti. Aici cat stati?

  3. iulia spune:

    Vaiii …Laura, cat de frumos este acolo, SUPERB!!!! Atat noua voastra casuta cat si imprejurimile sunt de poveste, dealul ala cu maslini si toate plantutele alea care acolo cresc in aer liber datorita climei si pe care aici in Romania nu avem sansa sa le vedem decat ambalate in pungulite la supermarket sau la ghiveci… absolut minunat! Te pup!! 🙂

  4. Laura spune:

    Danelutza draga mea ma bucur ca iti place casuta!! Imi place ca ai niste ochisori foarte agili !! In cuptor pusesem sa creasca aluatul de cornetti pentru ca trebuia sa rasplatesc intr-un fel bunatatea gazdelor! Pupic draga mea!!

  5. Laura spune:

    Multumesc tare mult Sabina. Si mie imi place tare mult mai ales ca e in mijlocul naturii si e liniste. Nu imi plac deloc orasele mari si zgomotoase. Te pup!!

  6. Flor spune:

    Laura draga, bine ai revenit! Casuta e superba,la fel si imprejurimile, incat imi vine sa ma urc in avion si sa-ti fac o vizita, pt. ca eu ador stilul acesta un pic rustic si aerul pe care il au unele case italiene!
    Nu-i de mirare ca ai dat peste niste oameni minunati…. eu am o vorba si anume ca nimic nu este intamplator; daca esti o persoana buna si pozitiva atunci ti se intampla lucruri bune si frumoase! Te pup si vad ca te-ai acomodat si te-ai si pus pe treaba!

  7. Laura spune:

    Multumesc mult Cristina!! Am semnat contractul pe 4 ani dar cu posibilitate de prelungire daca va fii cazul. Te pupic!!

  8. Laura spune:

    Multumesc din suflet draga Ana pentru cuvintele tale. Sa ne ajute Dumnezeu pe toti cu sanatate ca asta e cea mai importanta. Te pup draga mea!!

  9. Laura spune:

    Draga mea Iulia iti multumesc tare mult si ma bucur ca iti place. In Germania am tanjit dupa clima mediteraneana si dupa plantutele de aici. Te pupic draga mea!!

  10. Laura spune:

    Bine te-am regasit draga mea Flor!! Si eu ador stilul caselor italiene si ador natura. La inceput am avut de ales intre un apartament in Spoleto si casauta asta dar nu am stat pe ganduri si am ales casuta. Iti multumesc din suflet pentru cuvintele tale si sa stii ca eu te astept!! Mi-ar face o deosebita placere sa te cunosc!! Te pup!!

  11. Dana2dor spune:

    Draga Laura, am citit cu mare placere epistola ta si ma bucur tare mult pentru tine.
    Parerea mea este ca meriti sa ti si intample astfel de lucruri frumoase si mai cred ca „omul sfinteste locul” si mai cred ca tu stii sa pretuiesti astfel de lucruri frumoase si atunci ele au venit catre tine, sau mai bine-zis Dumnezeu ti le-a daruit dupa sufletul tau.
    Iti urez sedere placuta, succes la bucatareala si sa „furi” tot ce poti de la Graziella 🙂

  12. aaron spune:

    Te urmaresc demult,am facut multe din retetele tale iar in seara aceasta povestioara si peisajele superbe m-am facut sa-ti scriu.La cat mai multe retete delicioase si sa te bucuri de raiul care te inconjoara!

  13. Lavinia spune:

    Laura, este foarte frumoasa casuta! Sunt convinsa ca atat ea, cat si imprejurimile te vor inspira pentru retetele tale viitoare pe care le astept cu nerabdare. Sa te bucuri din plin de peisajele care te inconjoara, dar si de cuptorul din bucataria micuta, dar tare draguta….si nu in ultimul rand: spor la gatit! Te pup!

  14. yafa spune:

    Faina casuta si sper sa va simtiti bine in ea, nu cunosc aceasta regiune a Italiei,dar din pozele tale arata grozav. Ma primesti si pe mine in vizita….;)Pupicei

  15. Anonymous spune:

    Am scris mai devreme si vad ca nu mi-a aparut mesajul
    Foarte draguta casa iar imprejurimile sint de vis, par imagini din filmul ”sub soarele Toscanei” 🙂
    sa fiti fericiti!

    Hilda

  16. Gabriela Cara spune:

    Te imbratisez cu dragoste, draga mea Laura!
    Casa, imprejurimile, totul este de vis. Superb! Mult bun gust in tot ce am vazut. Trebuie sa fi tare fericita. Eu va doresc sanatate si sa va bucurati de tot ce aveti, in pace si intelegere!
    Astept in continuare retetele tale spectaculoase si deosebite.
    Esti o persoana aparte si meriti tot ce este mai bun in viata asta.
    Te pup de mii de ori!

  17. Laura spune:

    Ma bucur ca iti place Miha draga!! Eu sunt inginer geolog dar momentan nu lucrez, iar sotul meu este inginer proiectant si lucreaza in aviatie. Te pup!!

  18. Laura spune:

    Iti multumesc din tot sufletul pentru deosebitele tale cuvinte Dana draga!! Sa stii ca sunt inarmata cu un carnetel si un pix ca sa nu pierd nimic. Cand ne-a adus pastele, ne-a dat si un borcan de sos de rosii pentru paste dar era de o bunatate neintalnita pana acum. Am rugat-o sa imi dea cantitatile exacte si cred ca o sa mi le spuna pentru ca la randul ei vrea neaparat reteta de cornetti. Asa ca facem schimb, nu? Te pup draga mea si o sa vin in curand cu retetute noi.

  19. Laura spune:

    Draga Lavinia ma bucur tare mult ca iti place casuta si promit retetute noi imediat dupa ce voi termina treaba prin casa. Sunt atatea lucruri de facut si aranjat pe aici incat zau ca nici nu imi dau seama cum trece ziua. Te pupic!!

  20. Vicky spune:

    Laura, sa te ocroteasca Dumnezeu de rele si necazuri, sa ai parte numai de bucuri si liniste, casuta este absolut mortala, imi place la nebunie, mi-as dori si eu una pe undeva pa langa Bucuresti sa fiu aproape de parinti, mult succes si sedere placuta, meritai o asemenea casauta, barvo.

  21. Laura spune:

    Ma bucur ca iti place Yafa! Umbria se spune ca este inima verde a Italiei. Este o regiune foarte frumoasa si seamana foarte bine cu Toscana cu care se si invecineaza in partea de vest. Te primesc cu mare drag in vizita!!! Pupicei si tie.

  22. Laura spune:

    Draga mea Hilda acum am publicat comentariile pentru ca ieri abia am avut timp sa respir si azi din pacate am o zi extrem de incarcata. Te pup si tare ma bucur ca iti place casuta. Umbria seamana foarte bine cu Toscana.

  23. Laura spune:

    Draga mea Gabi ce cuvinte frumoase mi-ai adus in dar de casa noua!! Recunosc ca sunt foarte fericita si ma simt extraordinar de bine in noua casuta. Sa ne ajute Dumnezeu cu multa sanatate si pace ca sa ne putem bucura de aceste frumuseti. Te pup draga mea si iti multumesc pentru gandurile tale bune!! Numai bine iti doresc si pupicei infiniti pentru „familia trasnita”!!!

  24. meosiris spune:

    Laura,sedere placuta in noua ta casuta! Totul arata…wow! Foarte frumos totul! Sper sa petreci zile frumoase acolo si iti urez numai bine! Te pooop!

  25. Iulia spune:

    Sedere placuta in noua ta casuta,Laura si sa ai parte de zile frumoase acolo! Totul arata foarte,foarte frumos! Te pupic!

  26. Laura spune:

    Iti multumesc din suflet draga Vicky si sa stii ca si eu mi-as dori enorm sa fie si ai mei langa mine!! Te pupic si numai bine iti doresc!!

  27. BlindGirl spune:

    Superb… m-as vedea imbatranind frumos acolo.. sa inteleg ca v-ati mutat pe taramurile alea de vis definitiv? Daca da, va felicit din toata inima si sper sa va bucurati de fiecare minutel la fel de mult.

    Sunt curioasa cam cat ajunge pe acolo o casuta cat de mica (si daca oferta de net este OK ca noi pe net lucram)…In tara preturile devin tot mai mari fata de UE si invatamantul e la pamant… asa ca ma gandesc la o locatie unde sa-mi cresc copilul in liniste (Lucian are 7 luni). Visam la Italia dar in ultima vreme incercam sa ne gandim la altceva(Belgia) din cauza conflictelor…

    Felicitari si pentru retete, eu te-am descoperit recent dar cu siguranta o sa tot revin ca am vazut foarte multe care imi fac cu ochiul si chiar sunt rapide si bune!

    Tocmai am incercat pizza rapida de la tine ca nu aveam timp sa-i gatesc sotului in perioada asta. Sincer nu credeam ca poate iesi asa bine si asa simplu! O sa scriu si pe blog.

  28. Lissa spune:

    Laura draga,ce frumos e la casuta ta! Ma bucur tare mult pentru tine ca te simti ”ca acasa”.
    Va doresc numai bine si sa fiti cat mai fericiti in locul acela minunat ,te pup cu drag!

  29. Ancuta spune:

    Laura… te invidiez, ma bucur pentru voi ca ati gasit oameni asa de treaba. Si sotul meu a fost in delegatie in Italia vreo 8 luni apoi in Germania vreo 6 luni si mi-a povestit ca nu se compara italienii cu germanii (dar nici curatenia din Germania cu cea din Italia). Ma bucur ca ai cuptor (l-am vazut si am vazut si ca era ceva prin el) si o sa ne inveti cum sa gatim minutatele tale aluaturi (apropo am facut si pizza 8 minute si cea traditionala……uau, yammy). Te pup

  30. Laura spune:

    Bine ai venit pe bloguletul meu BlindGirl!! In urmatorii 4 ani aici vom locui dupa care ori se va prelungi contractul sotului meu ori ne vom muta in alta parte. Deja de 8 ani suntem in Italia dar am locuit in diverse regiuni in tot acest timp. Preturile caselor sunt destul de piperate aici dar eu zic ca sunt justificate pentru ca suprafetele sunt generoase si bine structurate. Noi am inchiriat aceasta casuta, de fapt firma sotului a inchiriat-o si tot firma plateste chiria, iar pretul este de 450 euro pe luna ceea ce nu mi se pare excesiv de mult. Gazul si curentul nu sunt incluse in pretul chiriei. Se gasesc casute ff frumoase de inchiriat si pretul variaza in functie de distanta centrului orasului de obicei.
    Noi cu italienii nu am avut absolut niciodata probleme de nici un fel si eu zic ca daca esti un om cinstit si muncitor si care isi vede de treaba lui atunci probleme nu vor aparea niciodata.
    Iti multumesc tare tare mult ca iti plac retetele mele si te mai astept oricand cu mare placere. Te pup si numai bine va doresc, tie si familiei tale.

  31. Laura spune:

    Draga mea Ancuta sotul tau are mare dreptate. Germania este o tara foarta curata si fffff ordonata. Ce nu imi place mie in Germania este ca natura este mult prea „cosmetizata” in sensul ca palcurile de padure sunt prea aranjate, iarba este prea la milimetru tunsa. Mie natura imi place daca are un pic de aer salbatic in ea, exact cum e la noi. Per ansamblu sunt doua tari extraordinar de frumoase dar foarte diferite din toate punctele de vedere. Te pupic draga mea!!

  32. Laura spune:

    Draga Teo iti multumesc tare mult pentru vizita si pentru cuvintele tale. De mult iti urmaresc minunatul blog plin de retete minunate si foarte utile. Te pup si cu permisunea ta bineinteles te voi trece in blogrollul meu. Numai bine iti doresc tie si intregii tale familii si un pupic pentru micutul Luca!!

  33. julia spune:

    Draga Laura,
    ma bucur sa aud ca sunteti teferi si ati ajuns cu bine.casuta este SPLENDIDA,sunt sigura ca te vei simti minunat in ea si te va inspira in creatiile tale.Sedere placuta sau mai bine zis,BUN VENIT ACASA!

  34. Anonymous spune:

    Ciao Laura!!!
    spune-mi te rog,dupa cate am inteles esti in italia,vreau sa stiu cum ii spune la praful de copt aici!Pupici

  35. BlindGirl spune:

    Multumesc draga Laura pentru raspuns! (intre timp am pus si eu articolasul despre pizza ta minune!

    Pretul e OK si locatia superba! Ramane sa conving si barbatul(mai reticent dupa mediatizarile recente).

    Noi am lucrat in Italia acum 4 ani, in Brescia, un oras cu totul aparte! Pe atunci românii erau chiar stimati ca fiind buni muncitori…

    N-o sa uit spiritul ala latin ce-au scos cuplurile de 70 de ani in strada la dans… ce amintiri, ce mult imi lipseste!

  36. Laura spune:

    Iarta-ma ca raspund abia acum anonim dar am avut ceva probleme cu conexiunea. Praful de copt se numeste „lievito per dolci” iar drojdia se numeste „lievito per pane”. Cea mai buna marca din Italia este Paneangeli. Iti dau aici linkul lor:

    unde poti vedea exact pe pagina principala in dreapta sus cela 4 tipuri de lievito produse de ei: prima este drojdia prospata pt paine, al doilea pliculet este praful de copt, al treilea este drojdia folosita pt pizza, focaccia si are o actiune instantanee in sensul ca faci aluatul si nu il mai lasi la crescut pt ca va creste in cuptor (e bun pt cuptorul cu microunde) iar ultimul pliculet este drojdia liofilizata (uscata) pe care o poti folosi in locul celei prospete pt paine.

  37. Laura spune:

    Draga mea BlindGirl am vazut minunata ta pizza si tare ma bucur ca ti-a placut!
    Eu zic sa nu renuntati la Italia pentru ca situatia nu este chiar atat de neagra cum se prezinta pe la diverse buletine de stiri si ziare care, zic eu, umfla exagerat de mult situatia reala de aici. Cred ca in Italia o sa va simtiti de mii de ori mai bine decat in Belgia care desi este o tara frumoasa este o tara „rece”, mult mai rece decat Germania. Am o amica foarte buna care a locuit o perioada in Belgia si desi incantata de nivelul de trai nu a reusit sa isi faca f multi prieteni deoarece si ei ca si nemtii sunt mai reci si fiecare isi vede de treaba lui.
    In Italia, in fiecare provincie incepand cu luna mai si pana in septembrie- octombrie, incepe perioada Sagrelor si Festelor care sunt absolut minunate. Se danseaza, se mananca in aer liber pana noaptea tarziu. Este absolut superb!! Te pup draga mea si daca va hotarati pentru Italia poate ne vom cunoaste. Mi-ar face o deosebita placere. Te pup!!

  38. Amalia spune:

    Cine nu ar dori sa locuiasca acolo?! Zona si casa parca e desprinsa dintr-un film bun de epoca…De gazde ce sa mai zic… Sa va bucurati de noua casuta si sa va simtiti ca in sanul lui Avram acolo! Te sarut cu drag si sa mai trimiti poze

  39. Laura spune:

    Iti multumesc tare mult Amalia ca iti place casuta. O sa mai fac pozute si o sa le atasez cu mare drag aici. Te pupic si iti multumesc pentru cuvintele tale!!

  40. Monica spune:

    Vai de mine, dumneata locuiesti in paradis! cand mai ai timp, pe langa retetele care imi prind foarte bine(maritata cu un italian)mai povesteste-ne de pe acolo, unde mergi sa-ti faci cumparaturile, ingredientele, nu cumva cultivi ceva in gradinita aceea?

  41. Monica spune:

    vai de mine, ce superficiala sunt. nu am asteptat sa se incarce toate fotografiile si vad ca de fapt ai bunatati de salati in gradinile ursului!

  42. Laura spune:

    Monica draga cat de scumpa ai fost! Este minunat locul unde locuim si mai presus de toate suntem inconjurati de oameni cumsecade. In gradinita se planteaza in permanenta cate ceva in functie de anotimp. Pana acum am avut rosii, patrunjel, busuioc, telina, salata, dovlecei si chiar zilele trecute au fost plantate spanac, rucola, salata, vinete. Te pup si tare ma bucur ca iti place casuta unde locuim!!

  43. bestiutza spune:

    sunt un pic cam nelamurita: si apartamentul din Ro? ce ati facut cu el? 🙂
    pana la urma unde stati? in aceasta casuta?

    e superba casuta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor