Clatite Crocante


Clatite crocante – Retete Prajituri

clatite-crocante-detaliu

Nu stiu daca voua va plac clatitele crocante, dar eu le ador. Imi place sa fie cat mai subtiri cu putinta si cu marginea crocanta si dantelata.

Clatitele au fost primul meu dulce executat in urma cu ceva ani buni si totodata unul dintre dulciurile mele preferate.

Va recomand si reteta clasica de clatite (simpla, de la bunica).

Ingrediente – Clatite Crocante

  • 250 g faina
  • 500 ml lapte
  • 3 oua
  • 40 g unt
  • 70 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un varf cutit sare

Mod de preparare – Clatite Crocante

  • Mixam faina impreuna cu laptele, zaharul, zaharul vanilat si un varf de cutit de sare.

clatite-crocante-preparare

  • Separat batem ouale cat sa se amestece, dupa care le turnam treptat peste compozitia anterioara si mai mixam cateva minute. Lasam o ora aluatul la frigider (aluatul este un pic mai subtire, dar nu mai adaugati faina).

clatite-crocante-aluat

  • Dupa o ora scoatem aluatul de la frigider. Topim untul si cand este usor caldut il adaugam treptat aluatului de clatite si amestecam foarte bine.
  • Incingem o tigaie antiaderenta pe care o ungem atunci cand este foarte incinsa cu un cubulet de unt. Turnam cu un polonic aluat in centrul tigaii, lasam 2 secunde aluatul nemiscat in tigaie dupa care rotim tigaia in asa fel incat aluatul de clatite sa imbrace toata tigaia iar spre margini sa fie mai subtire. Ca sa iasa clatitele crocante, nu se mai unge tigaia cu unt decat dupa cea de a patra clatita .

clatite-crocante (7)

  • Eu le-am umplut cu dulceata de zmeura si cu zahar.

clatite-crocante (4)

  • Si o portie pentru voi,

clatite-crocante (5)

  • Pofta buna!!
Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Clatite Crocante
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)

14 comentarii la “Clatite Crocante

  1. Ina spune:

    wowwwwwwwwwwwwwwwww… arata super! Si mie imi plac crocante, nu groase si uleioase. De fapt tot ce e crocant ador: sticks-uri, grisine, biscuiti, chipsuri etc. Ale tale arata grozav scumpa mea! Bravo!

  2. Laura spune:

    Scumpa mica ma bucur tare tare ca iti plac pentru ca intr-adevar sunt tare bunute asa crocantele si subtirele. Mie si lui Cris ne-au placut ffff mult. Pup scumpa mea!!!

  3. Cata S spune:

    Excelentă rețeta. Am făcut pentru prima oară în viață de unul singur clătite și au ieșit cele mai bune pe care le-am mâncat vreodată 🙂
    Mulțumesc.

  4. BLOGGER spune:

    Laura sint incintata cu tot ce postezi pe blog si voiam tokmai sa gasesc pasta de azi de masline ,si am gasit altele,e extraordinar de bine sa stim ca totusi o rominca ii place sa gateasca csi sa dea placere la multe alte persoane.Dzeu sa te ilumineze ,felicitari si mult succes.te sarut cu drag din Rio de Janeiro!!!!!La multi ani 2011!!!!!!!!!!!!!

  5. BLOGGER spune:

    LAURA TE FELICIT CU OCAZIA DESCOPERIIRII BLOGULUI TAU,FELICITARI,SI MULT SUCCES.EU SINT INCINTATA DE FORMA CUM NE DAI PLACEREA DE A NE AMINTI ,MINCARURILE ROMINESTI,ESTE MARE AUTENCITATEA,DE PRODUSE SI FORMA CUM IES.FOARTE BUNE.DAR TOKMAI CAUTAM PASTA DE MASLINE DE AZI SI AM GASIT MULTE ALTELE INTERESANTE,MULTUMIM MULTSI SPOR LA TRABA.ASI FI INCINTATA SA STIU UNDE SA CAUT CA SINT NOUA IN INFO,ASA CA MA DESCURC CAM GREU AJUTAMA DACA POTI.TE SARUT SI INBRATISEZ CU DRAG DIN RIO DE JANEIRO VICKY!!!!!!!!!!!!!!!!

  6. Lara spune:

    Clatitetele nu-mi ies. Mi-am promis sa nu mai incerc, insa.. mai am o speranta cu reteta ta. Toate retetele tale mi-au iesit desavarsite, asa ca poate.. am noroc. E „Pancakes Day” astazi, wish me luck! 🙂

    • Lara spune:

      Me again. Au iesit minunate, Laura! Multumesc mult!! Mereu cumparam clatitele de „pancakes day”, dar nici nu se compara cu astea! Thaanks again :*

    • Laura spune:

      Lara, draga mea, sunt convinsa ca de data asta iti vor iesi. Clatitele sunt ffffff simplu de facut. Este foarte important sa folosesti o tigaie potrivita, antiaderenta si cu margini mai joase, ca sa le intorci usor.
      Pup si spor!! Sa imi spui cum au iesit!

  7. Stefan spune:

    Prima oara cand am facut clatite dupa ureche (cu cinci ani in urma) au iesit identic. Zici ca erau frisbee. Zaharul le face sa iasa asa. In clatite NU se pune zahar!!!

  8. Andreea-Luciana spune:

    Absolut geniala reteta. Exact cum le facea bunica! Sarut-mana pentru reteta. Nu credeam sa mai pot manca vreodata asa clatite bune.

    Cu drag,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor