Supa de pui cu bulete de gris


Supa de pui cu bulete de gris, o reteta delicioasa de supa

Supa de pui cu bulete de gris
Farfurie cu supa de pui cu bulete de gris

Supa de pui era „medicamentul” de baza administrat de bunica mea in caz de raceala. Nici o alta supa nu ne facea atat de bine cand acuzam dureri in gat sau aveam febra. Nu imi placea foarte mult, va spun sincer, si asta pentru ca o asociam cu raceala, iar in copilarie raceala te cam tinea in casa, lucru destul de neplacut atunci. Treptat m-am imprietenit cu supa de pui, iar in ultimii ani, cred ca o fac cel putin o data pe luna. Desi ador supa cu carne de pui cu taitei de casa sau galuste de gris, astazi va propun sa o incercati cu niste bulete de gris, minunat de gustoase si crocante. Se pot servi cu orice supa, mai ales cu supele crema merg de minune. Reteta supei de pui este foarte simpla, merita sa o incercati.

Supa de pui cu bulete de gris – Ingrediente

  • 1 pui de 1,2 kg
  • 2 morcovi medii
  • 1 ceapa alba intreaga
  • 2-3 felii telina
  • 1 radacina mica pastarnac
  • 1 radacina mica patrunjel
  • sare
  • piper
  • patrunjel proaspat tocat

Ingrediente bulete de gris

  • 250 ml apa
  • 100 g gris
  • 1 galbenus mediu de ou
  • sare
  • 1 l ulei de floarea soarelui/arahide

Supa de pui cu bulete de gris – Mod de preparare

  • Portionam puiul, il spalam si il stergem bine. Punem 4 l de apa rece intr-o oala, adaugam 1 lingurita cu sare si bucatile de pui. Fierbem supa pe foc mic, fara capac, si eliminam periodic spuma formata la suprafata.
  • In momentul in care nu se mai formeaza spuma la suprafata, adaugam morcovii, telina, pastranacul si radacina de patrunjel, toate curatate, spalate si taiate in bucati potrivite. Adaugam si ceapa curatata, dar intreaga.
  • Fierbem supa cca 6o-90 de minute, la foc foarte mic, acoperita partial cu un capac. In momentul in care carnea si legumele sunt fierte, stingem focul, eliminam ceapa si adaugm sare dupa gust.
  • Eu am servit carnea de pui si legumele separat, cu maioneza.

Bulete de gris – Mod de preparare

  • Punem apa la fiert, intr-o carticioara si adaugam 1/4 lingurita mica rasa sare.  Cand apa incepe sa fiarba, adaugam grisul in ploaie si amestecam pana cand compozitia se desprinde de pe marginile cratitei. Luam cratita de pe foc si lasam compozitia sa atinga temperatura camerei, apoi adaugam galbenusul de ou.

Supa de pui cu bulete de gris preparare aluat bulete

  • Framantam aluatul pana cand devine omogen. Impartim aluatul buletelor de gris in doua bucati si formam din fiecare cate un snur.

Supa de pui cu bulete de gris preparare

  • Rupem mici bucatele de aluat si cu mainile usor umede, le dam o forma rotunda, de dimensiunea unei nuci. Prajim buletele in baie de ulei pana devin aurii si crocante, apoi le scoatem pe hartie absorbanta si le lasam sa se raceasca.

Supa de pui cu bulete de gris preparare

  • Servim supa de pui cu buletele de gris, eventual cu patrunjel proaspat tocat si piper adaugate in fiecare farfurie. Eu am servit carnea fiarta de pui separat, cu putina maioneza si legumele fierte. Pofta buna!

Supa de pui cu bulete de gris farfurie

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Supa de pui cu bulete de gris
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

10 comentarii la “Supa de pui cu bulete de gris

  1. Laura spune:

    Danelutza draga mea, asa e ,lipseste cu desavarsire de la apel carnita dar azi nu am avut deloc dar absolut deloc pofta de carnita asa ca sta cuminte in supita si il asteapta pe Cris sa vina sa o devoreze.
    Cred ca ma paste o raceala ca nu prea sunt in apele mele si ma cam doare capul asa ca o sa fug sa stau putin in pat si sa beau un ceai cald!!
    Te pup si multumesc ca iti place supita!! E tare bunuta!!

  2. Danelutza spune:

    Sanatate multa si pupici calzi. Ai grija de tine, ca cu ninsorile astea, cind cald, cind umed, bea un ceiut si stai linistita.

  3. Laura spune:

    Multumesc din suflet draga mea Danelutza!! Parca ma simt mai bine dupa pupiceii tai calzi. Aici nu ninge dar e frig si urat foc. Am stat azi in pat, am baut si un ceai si sper maine sa ma simt bine ca nu imi place deloc sa stau in pat.
    Te pup si multumesc mult pentru cuvintele tale!!

  4. Anonymous spune:

    Multumesc Laura pentru toate retele nemaipomenite!
    Gatesc efectiv din blogul tau,
    Te pup si iti doresc tie si la toata familia ta tot binele din lume!
    Glory

  5. Laura spune:

    Eu iti multumesc draga Glory pentru ca iti plac retetele mele si ca le-ai incercat. Te mai astept cu draga pe la mine. Te pup!!

  6. Mara spune:

    Nu pot sa nu ma minunez incontinu de ce vesela absolut superba ai. Pare a fi de la Villeroy&Boch (my all time favorite).

    • Laura spune:

      Mara, draga mea, erau intr-adevar Villeroy&Boch dar nu erau ale mele ci se aflau deja in casuta pe care am inchiriat-o.
      Si mie mi-au placut tare tare mult!
      Si mie imi place tare mult vesela Villeroy si am acasa niste boluri superbe rosii pentru biscuiti de Craciun.
      Pup dulce!!

  7. Didi spune:

    Le-am gatit ieri crutoanele. F. bune dar putine mi-au iesit si le-am facut de 2 cm diametru, nu mult. Azi fac iar ca s-au terminat pt 3 insi. Supa de pui am facut-o putin altfel din necesitate si asa mai cum o facea mama. 🙂

    F. bune. Sarut-mana-pt-masa! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor