Gnocchi fara cartofi (de post)


Gnocchi fara cartofi – reteta delicioasa din sudul Italiei

Gnocchi fara cartofi (de post) detaliu
Gnocchi fara cartofi (de post) – reteta cu 2 ingrediente din sudul Italiei

Gnocchi fara cartofi se fac mai ales in sudul Italiei si desi ingredientele sunt doar doua (apa si faina) sunt deliciosi si satiosi.

Se pot combina cu orice tip de sos si se pot manca si in post deoarece nu contin oua. Eu i-am servit cu ciuperci usor trase in tigaie, cu usturoi si marar. Ca forma, ai mei nu au iesit chiar perfecti, dar gustul acestor gnocchi de post este delicios.

Gnocchi fara cartofi – Ingrediente (2 persoane)

  • 100 g faina
  • 100 ml apa
  • 1/2 lingurita mica sare

Gnocchi fara cartofi – Mod de preparare

Cantitatea de faina trebuie sa fie egala cu cantitatea de apa. Calculam 100 g faina de persoana, deci daca facem gnocchi pentru 2 persoane, punem 200 g faina si 200 ml apa, daca facem pentru 3 persoane, 300 g faina si 300 ml apa.

  • Punem apa pe foc, adaugam sarea, iar in momentul in care apa incepe sa fiarba adaugam toata faina si amestecam viguros pentru cateva secunde. Nu veti obtine un aluat compact, acesta urmand sa fie framantat ulterior.

Gnocchi fara cartofi (de post) detaliu

  • Rasturnam aluatul pe un fund de lemn, si cat este cald inca, incepem sa il framantam pana la omogenizare (maxim 5 minute dureaza).
  • Invelim aluatul pentru gnocchi fara cartofi in folie de plastic si il lasam cam 10-15 minute la odihna.
  • Dupa perioada de odihna formam din aluat, un rulou.

Gnocchi fara cartofi (de post) detaliu

  • Impartim ruloul in 5-6 bucati si rulam fiecare bucata pana obtinem un sul subtire.
  • Taiem fiecare sul de aluat in bucatele de maxim 2 cm.

Gnocchi fara cartofi (de post) detaliu

  • Pudram dintii unei furculite cu putina faina, punem bucatica de aluat pe dintii furculitei si il tragem in jos pana cand cade pe masa.

Gnocchi fara cartofi (de post) detaliu

  • Procedam in acest fel pana cand am terminat tot aluatul.

Gnocchi fara cartofi (de post) detaliu

  • Dupa ce i-am terminat, ne tragem sufletul vreo 10 minute, apoi punem o oala cu apa + 1 lingurita rasa sare pe foc mediu, iar in momentul in care apa incepe sa fiarba, punem toti gnocchi in oala.
  • Cand se ridica la suprafata (lucru care se va intampla treptat), scoatem gnocchi, ii scurgem putin si ii adaugam peste condimentul ales.

Cum sotam ciupercile champignon pentru gnocchi fara cartofi?

  • Taiem in feliute subtiri cca 300 g ciuperci champignon. Punem, pe foc mic, intr-o tigaie antiaderenta, cca 50-60 g unt si adaugam un catel de usturoi tocat marunt. Cand untul s-a topit, adaugam ciupercile, le sotam cca 1 minut, apoi adaugam 50 ml vin alb sec. Amestecam si cand vinul s-a evaporat, condimentam ciupercile cu sare si piper dupa gust.
  • Adaugam gnocchi peste ciuperci, amestecam cu grija si mai lasam pe foc inca 2-3 minute.

Gnocchi fara cartofi (de post) detaliu

  • Servim gnocchi fara cartofi calzi, imediat dupa preparare. Daca doriti, puteti sa adaugati si niste marar, nu este necesar daca nu va place. Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Gnocchi fara cartofi (de post)
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:

8 comentarii la “Gnocchi fara cartofi (de post)

  1. Laura spune:

    Inisor mic o sa vezi ce diferenta e intre astea facute in casa si cele din comer. Tare sper sa-ti placa gnocchii astia daca ii incerci. Pup pup si vin acum pe mess daca nu imi face iar figuri netul!!!

  2. Laura spune:

    Maya draga ma bucur ca-ti plac. Gnocchi de cartofi am facut o singura data si ies poate mai frumos pentru ca au o culoare galbuie de la cartof si ou dar,fie vorba intre noi, nu pot sa-ti spun ca ma omor dupa gnocchi in general. Sunt destul de greuti dar o data pe an ii pot digera!! Te puuuup!!!

  3. Sorina spune:

    Sfintele Sarbatori de Craciun si Anul Nou sa iti aduca sanatate, putere de munca si multe satisfactii alaturi de cei dragi. La Multi Ani !

  4. Laura spune:

    Multumesc pentru urari draga Sorina si te rog sa ma scuzi ca raspund asa tarziu dar am avut o perioada cumplit de grea si incarcata. Te pup si un 2009 plin de sanatate si realizari iti doresc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor