American Pancakes

FacebookEmailPrintFriendlyShare

Retete culinare – American Pancakes

American pancakes - detaliu final

American pancakes, numite si Flapjack sau Hotcakes, atat de iubite de americani, au patruns incet si in bucataria noastra. Spre deosebire de clatitele traditionale romanesti, care sunt subtiri, pancakes sunt mai groase, au o consistenta pufoasa si o suprafata aurie uniforma.

In America se servesc la micul dejun, alaturi de diferite toppinguri. Siropul de artar este cel mai popular dintre ele, dar regasim fructele proaspete, sosuri de ciocolata sau vanilie, marmelada, etc, alaturi de aceste delicioase clatite americane.

Ingrediente – American Pancakes

  • 400 g faina
  • 500 ml lapte
  • 4 oua
  • 3 lingurite rase praf copt
  • 1/2 lingurita rasa bicarbonat
  • un varf sare
  • 5 linguri zahar
  • zahar vanilat
  • 6 linguri ulei

Mod de preparare

  • Amestecam faina cu praful de copt, bicarbonatul si zaharul si apoi dam prin sita amestecul obtinut.
  • Separam albusurile da galbenusuri. Albusurile le mixam foarte bine, iar galbenusurile le mixam (dar nu mult, cca 3 minute) cu un varf de sare.

American pancakes - aluat pancakes

  • Amestecam laptele si uleiul si il adaugam galbenusurilor.
  • Adaugam mixul de lapte si galbenusuri peste faina, amestecam bine si adaugam la sfarsit albusurile,  amestecand de jos in sus cu grija.

American pancakes - aluat pancakes

  • Obtinem un aluat mai dens, dar cu o consistenta pufoasa (gen pandispan).

American pancakes - aluat pancakes preparare

  • Incingem o tigaie teflonata si o ungem cu un cubulet de unt dupa care stergem cu un servetel tot untul din tigaie. In acest fel, vom obtine pancakes cu o suprafata aurie uniforma. Daca ramane untul in tigaie suprafata va arata ca cea de clatite adica cu pete maronii. Ungem tigaia cu unt o singura data, la inceput, cand ne apucam de prajit pancakes.
  • In centrul tigaii incinse, adaugam cu ajutorul unui polonic, aluatul. Dupa ce l-am turnat in tigaie nu ii atingem in nici un caz suprafata. El se va intinde de unul singur atat cat va fi nevoie (maxim 6-7 cm diametru).
  • In momentul in care apar primele basicute iar suprafata isi pierde luciul, intoarcem pancakesul pe cealalata parte.

American pancakes - pancakes prajite in tigaie teflonata

  • Le prajim in felul acesta pe toate.
  • Se servesc cu sirop de artar, miere, zahar pudra, sos de ciocolata,etc. Eu le-am servit cu sos de ciocolata.

American pancakes

  • Absolut divine!

American pancakes cu sos de ciocolata

Sumar
Voteaza reteta
Nume Reteta:
American Pancakes
Publicata:
Timp preparare:
Timp coacere:
Timp total preparare:
Voturi
4 Based on 73 Review(s)

Iti place reteta? Aboneaza-te acum si primesti retetele noi in adresa ta de e-mail

Comentarii

  1. Elena

    Buna, am incercat si eu reteta si a iesit minunat. As vrea sa va intreb daca nu cumva aluatul merge si copt sa iasa ca un chec pufos? As incerca sa il combin intr-o tarta cu mere caramelizate..

  2. Alina

    Buna , imi spune-ti va rog daca bicarbonatul il folosim stins cu otet sau il folosim simplu?

  3. Alina

    Buna, imi spune-ti va rog ce aveti invedere prin 3 lingurite rase praf copt si 1/2 lingurita rasa bicarbonat , anume (ras) ce inseamna ?
    Va multumesc tare vreau sa incerc))))

    • Laura

      Alina, 3 lingurite inseamna cca 5-6 g de praf de copt si 1/2 lingurita bicarbonat inseamna cca 1 g.
      Sa imi spui cum au iesit!

  4. Andreea

    Buna seara Laura !! Este a doua oara cand fac reteta aceasta tot dupa blogul tau , deoarece ai niste retete extraordinare si delicioase de-a’dreptul !!
    O singura problema am, unele dintre pancakes ies putin crude in interior si nu inteleg de ce.
    Eu zic ca am respectat reteta “ca la carte” .. dar totusi nu inteleg de ce imi ies asa :( … Astept raspuns.
    O seara placuta si multumesc pt minunata idee si ca impartasesti cu noi toate bunatatile !!!

    • Andreea

      Am uitat sa precizez un lucru , ca am folosit faina free gluten .. POate asta sa fie problema ..?!

    • Laura

      Andreea, sigur asta este problema. Dulicurile cu faina fara gluten au alta consistenta decata cele cu faina normala.

  5. lidia

    e o reteta grozava, am adaugat o mana de stafide hidratate si le-am copt in asta http://www.next-shop.ro/Tigaie-pancakes-marmorata-Renberg-RB-1161-d1314.htm copiii le-au devorat!

  6. Alexandra

    Am facut de 2 ori pancakes dupa reteta asta. Prima data mi-au iesit grozave, un pic uleioase(ca si cand ar fi fost insiropate), numai bune,dar a 2a oara au iesit foarte seci incat abia le inghiteam. Oare care e secretul? Diferenta in prepararea aluatului este ca prima data nu am pus bicarbonat(atunci au iesit o idee mai subtiri). Sa fie oare asta problema? :D

    • Laura

      Draga mea, bicarbonatul trebuia sa le faca pufoase si deloc uscate. Ai schimbat tipul de faina la a doua tura de pancakes?

Trackbacks

  1. [...] divine si pufoase, iar daca le-am incercat o data sigur dau dependenta. Reteta este de pe blogul Laurei Adamache si ii multumesc pentru ea. Vorba unei prietene “las reteta mostenire si [...]

Lasa un comentariu:

Vrei sa faci reteta de mai sus? Ai nevoie de ajutor? Ai facut-o? Ti-a placut? Impartaseste cu noi impresiile tale!


+ 1 = 4

Editare comentariu:
Pot fi utilizate etichete si atribute HTML in redactarea comentariului.