Piept de Pui in Sos Bechamel


Piept de Pui in Sos Bechamel – mancare cu carne de pui

Piept de pui in sos bechamel

Pieptul de pui in sos bechamel este una dintre mancarurile mele preferate cu carne de pui. Si pentru ca am observat ca am postat numai aluaturi pana acum, de acum voi posta si retetele de mancare, supe, ciorbe, etc. Sper sa va placa. Astazi aveam in plan niste snitele din piept de pui, dar m-am razgandit si am preparat aceasta delicioasa reteta cu piept de pui, branza si sos bechamel.

Ingrediente – Piept de Pui in Sos Bechamel

  • 600-700 g piept de pui
  • 150 g mozzarella
  • 200 g costita afumata
  • 100 g branza briè
  • sare
  • piper
  • unt
  • pesmet

Ingrediente sos bechamel

  • 50 g unt
  • 50 g faina
  • 500 ml lapte
  • sare
  • piper
  • nucsoara (optional)

Mod de preparare

  • Curatam pieptul de pui de pielita, il dezosam si il taiem  pe lungime in fasiute subtiri.
  • Pudram fasiutele cu sare si piper din belsug.
Piept de pui in sos bechamel
  • Tapetam un vas termorezistent cu unt si pesmet, si asezam in forma de raza un strat de fasiute de pui.
Piept de pui in sos bechamel
  • Peste feliile de pui, punem feliute de mozzarella si feliute de branza briè.
Piept de pui in sos bechamel
  • Taiem costita afumata in feliute subtiri pe care le asezam peste branza briè.
  • Asezam un alt strat de felii de mozzarella si briè si inchidem cu restul fasiutelor de pui.
Piept de pui in sos bechamel
  • Punem vasul la frigider pana facem sosul bechamel.

Mod de preparare sos bechamel

  • Topim la foc mic 50 g unt. Cand este complet topit dam la o parte cratita si adaugam toata faina. Amestecam rapid ca sa nu se faca cocoloase si il punem din nou pe foc mic.
Piept de pui in sos bechamel
  • Amestecam 1-2 minute, dupa care adaugam treptat laptele, sarea, piperul si nucsoara si amestecam pana obtinem un sos bechamel cremos.
Piept de pui in sos bechamel
  • Stingem focul, il acoperim cu o folie de plastic alimentara si il lasam sa se racesaca pentru cca 5-10 minute.
  • Cand sosul este caldut il adaugam peste pieptul de pui si pudram cu 1-2 linguri cu pesmet pe deasupra.
Piept de pui in sos bechamel
  • Coacem pieptul de pui in sos bechamel, in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru  maxim 1 ora.
  • Daca suprafata se rumeneste prea mult, acoperiti vasul cu o folie de aluminiu.
  • Scoatem pieptul de pui din cuptor, il lasam sa se raceasca putin, apoi il feliem si il servim.

Piept de pui in sos bechamel

Este absolut divin! Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email

53 comentarii la “Piept de Pui in Sos Bechamel

  1. maRIANA spune:

    Laura draga,uite asta o sa-l fac,se face rapid si nu trebuie sa stai mult lunga el!si cred f.gustos!salut gindul tau de a posta si retete de mincare!pune si din alea rapide si bune ,gustoase!multam pt.ideei!

  2. Laura spune:

    Amalia multumesc pentru cuvintele tale. Nu stiu zau cum de nu am pus pana acum nici o reteta de mancare. De multe ori ma apucam sa fac poze in timp ce gateam dar nu am nici o reteta pozata de la cap la coada. De-acum o sa rectific lucrul asta si osa vin si cu mancare. Te pup si ma bucur ca-ti place puiul.

  3. Laura spune:

    Ma bucur Mariana ca iti place si iti multumesc ca mi-ai spus si tu ca vrei sa vezi mai des retete de mancare pe blog. Promit solemn ca de-acum nu mai scapa nici un fel de aparatul foto. Pupic si incearca-l ca e buuuuun tare!!!

  4. Laura `s Leckereien spune:

    Laura,uite acum sint in toiul pegatirii acestei retete.Multam mult si de cea de ciabatta.Am facut-o dar nu am timp sa postez…
    Gatesc zilnic uneori se repeta minccarurile ,uneori sint noi si nu apuc sa scriu dupa cum gatesc.Sotul meu ma prins la retetaacesta care tocmai o vizualiza-m si mi-a spus ca arata „excelent” sa o pun in practica.Ei acum am revenit sa o printez si sa-ti multrumesc de minunatele retete.Pup dulce si mai trec ca vad ca sintem pe aceeasi unda cu gusturile(hi,hi)
    Bay,bay sio o dupamiaza placuta!
    Laura S.

  5. Laura `s Leckereien spune:

    Draga mea Laura,
    Dupa cum am scris mai sus, am prepaat acesta reteta si nu pt sa-ti spun decit ca a fost”FANTASTIC ” de delicioasa.
    Sotul meu a spus ca ,te rog sa ne mai faci nu numai acum si la nima-niciodata.
    Mi-au si spus „barbati” mei ,ca o data pe luna musai sa o prepar.
    Laura iti multumesc inca odata din suflet pentru toate bunatatile.
    ~~~~~~
    Laura am o intrebare si sper sa nu deranjez sau sa fiu prea indiscreta cu ea.
    UNDE GASESI TU ASEMENEA RETETE FAINE?
    Eu am o gramada de; carti,reviste,internet, dar ici colo cite una,tre sa umblu cu „pita si slanina in straitza” sa gasesc o reteta pe placul meu.
    Ma bucur de aceste BLOGURI ,in felul acetsa ne gasim mai repede si asa curg ideile in ale gatitului.
    Te pup dulce si iti urez spor la treaba in continuare si o zi plina de succese!
    Cu deosebita prietenie si respect
    Laura S.

  6. Pop Georgeta spune:

    Doamne, ce-mi plac retetele tale!!! Dar, nu ca as fi pretentioasa, nu se pot si lista???? Pe mine m-ar interesa mai mult varianta listarii, deoarece nu am acasa internet si nici timp sa le scriu!!! Repet, daca se poate!! Merci si multa bafta in continuare, e super blog-ul!!

  7. Laura spune:

    Draga Georgeta bine ai venit pe blogul meu si multumesc mult de tot ca-ti plac retetele mele. Din cate am inteles vrei sa stii daca poti printa retetele? Daca asta era intrebarea eu cred ca poti sa le printezi din browser-ul pe care-l folosesti. Uite mi-ai dat o idee fenomenala pentru ca am vazut multe widget-uri pe aceasta tema pe care le poti introduce in blog. O sa caut unul chiar acum si o sa-l pun pe blogul meu ca sa fie mai usor pentru toata lumea sa printeze retetele. Multumesc mult de idee si sper sa fi inteles bine intrebarea ta. Te pup si te mai astept cu draga inima pe la mine!!

  8. Pop Georgeta spune:

    Laura, multumesc mult pt raspuns!! Ai inteles bine ceea ce eu am intrebat, multumesc si pt informatie m-am descurcat!!! Ideea cu widget-uri ar fii binevenita, da. Intr-adevar am mai vizitat si alte blog-uri si eu care, cum ti-am spus am doar posibilitatea de a lista, listam reteta pe care o doream.O sa astept si widget-ul, dar acum ma descurc. Multumesc inca odata, te pup si fi sigura, ca voi incerca retele tale, eu am un baiat(22ani), caruia ii place tot ce e nou in materie de retete culinare,iar eu sunt dispusa sa le fac!!!:)))) pa pa

  9. Laura spune:

    Draga Georgeta ma bucur mult ca ai rezolvat problema printarii pentru ca eu ieri am cautat de am inebunit un widget care sa mearga dar inca nu am gasit. Ma bucur mult ca fiul tau este deschis la tot ce e nou si ca tu esti dispusa sa incerci retete noi. Te pup si te mai astept pe la mine!!

  10. Laura `s Leckereien spune:

    Laura draga,
    Iti multumec mult pentru informatiile date in legatura cu izvoarele inspiratiei tale.Inca nu am reusit sa intru sa vad si eu despre ce este vorba,dar cind am un pic de timp o voi face neaparat.
    Iti mai multumesc in mod deosebit pentru ajutorul oferit in ceea ce priveste traducerea.
    Am sa tin cont si promot ca numai ,dar numai in caz extrem te voi contacta.Stiu ca nu eswte usor s araspunzi tuturor intrebarilor si s afaci la toata lumea pe plac.De aceea eu respect in mod deossebit oamenii care stiu ce inseamna „SA FII OM”!
    Te pup dulce si iti urez mult spor si succes in tot ceeea ce intreprinzi.
    Eu acum incerc sa pun pe Blog si reteta ta de piine Ciabatta si cea de Buhteljini.Le-am facut pe amindoua si au fost fffffff. bune!
    Mii de multumiri!
    Cu prietenie si respect
    Laura S.

  11. Laura spune:

    Draga mea Laura, intotdeauna ma impresioneaza comentantariile tale! Iti multumesc tare mult pentru cuvintele frumoase si eu te rog din suflet sa ma contactezi oricand nu numai in cazuri extreme,pentru ca imi face placere sa stiu ca pot fi de ajutor cuiva. Si eu apreciez oamenii care nu au uitat sa fie oameni intr-o lume atat de complicata ca cea in care traim. pentru mine onestitatea si respectul reciproc sunt calitati de baza pe care le apreciez in mod deosebit la o persoana. In tine si in fetele cu care am intrat in contact pana acum am regasit aceste calitati si sunt foarte fericita sa constat ca mai exista oameni OAMENI cu care sa poti discuta decent!! te pup draga mea si nu uita ca sunt aici oricand ai nevoie de mine!!

  12. marijecan spune:

    Buna Laura !
    Sambata am incercat aceasta reteta, dar mi-a iesit f moale . A fost f gustoasa , pentru ca musafirii au lins farfuria dar arata de mi-a fost rusine s-o asez pe masa. Am respectat cantitatile , dar poate am pus prea putin pesmet sau poate din cauza ca neavand costita am folosit niste bacon feliat f subtire , care s-a topit …!Sunt un antitalent si ajung in bucatarie doar sambata pt ca in restul saptamanii ma suplineste mama mea. Saptamana trecuta am descoperit blog-ul tau si m-a reapucat pofta de gatit. Tot sambata am facut si Korvapusty, si mi-au iesit de nota 10 desi n-as fi crezut ca va iesi vreodata ceva facut din aluat din mana mea. Toate cantitatile sunt la fix masurate, asa ca aceste retete pot fi folosite si de cele handicapate in bucatarie. Pacat ca pe-aici am vazut numai profesoare. Laura , toata stima si sunt cu ochii pe tine … astept mai multa mancare. In cele din urma va trebui sa ma apuc si eu de gatit pt ca am doi baieti si nu e usor sa saturi 3 barbati.

  13. Laura spune:

    Bine ai venit Mariejecan!

    Iti multumesc din suflet ca ai incercat pieptul de pui si Korvapusty si ca ti-au placut.
    Am citit ca ai avut probleme cu pieptul de pui si eu ma gandesc ca a fost din cauza sosului bechamel care nu cred ca a avut consistenta potrivita. Eu te sfatuiesc data viitoare daca vrei sa-l refaci sa il lasi mai mult pe foc pentru ca in momentul in care il pui la racit el trebuie deja sa fie dens. Pentru mai multa siguranta, deoarece asa cum bine stim orice tip de faina absoarbe in mod diferit lichidul, data viitoare pune 75 gr faina in loc de 50 gr. Asa iti va iesi sigur destul de dens si nu vei avea probleme. O alta problema este bacon-ul care fiind mai gras si in combinatie cu untul cu care ai tapetat forma poate crea prea mult lichid si astfel impiedica sosul bechamel sa se lege cum trebuie. Daca vei folosi tot bacon eu zic sa tapetezi cu fffff putin unt forma in care il faci. Si pemetul e foarte important pentru ca folosind o mai mare cantitate formeaza un fel de invelis si asa o sa ne fie usor sa il taiem. Nu stiu ce tip de branza ai folosit dar oricum te sfatuiesc sa folosesti orice tip care nu contine lichid. Cascavalul, mozzarella pt. pizza, brie si gorgongozola sunt ideale pentru tarta asta. Sper tare mult sa-ti fie de folos sfaturile astea si sa nu mai ai probleme data viitoare.
    Te felicit din toata inima pentru ca ai reusit sa faci Korvapusty si asta inseamna ca nu esti deloc antitalent in bucatarie.
    Te pup si o sa vin cu cat mai multe reteet de mancare!! Te mai astept cu drag pe la mine si pentru orice nelamurire eu sunt aici si iti raspund oricand cu drag!!

  14. Anonymous spune:

    Arata minunat si am convingerea ca este savuros, dar nu ma pot abtine sa nu-ti spun ca este pacat de tigaia ta teflonata sa amesteci sosul cu telul metalic!!

  15. Laura spune:

    Ma bucur tare mult ca iti place reteta Anonim!! Ai mare dreptate in privinta telului si de lucrul asta mi-am dat seama dupa ce am vazut ca incepuse sa sara smaltul dar acum mi-am cumparat un tel de silicon asa ca imi protejez cat pot vasele de teflon.
    Multumesc!!

  16. Laura spune:

    Lissa draga multumesc ca iti place. Brie este un tip de branza moale, alba, cu un invelis de mucegai nobil. Seamana cu branza Camembert.

  17. Iris1211 spune:

    Buna, Laura!

    Am gatit si eu acest fel de mancare, in schimb nu am avut sortimentele de branza folosite de tine, asa ca am inlocuit cu cascaval + feta. Am scapat-o putin cam sarata, dar cu o rosie a mers foarte bine. Multumim pentru retetele minunate postate de tine.
    Am o intrebare: putem sa-ti sugeram retete care ar putea fi postate ca sa poata beneficia toate gospodinele de ele?

  18. Laura spune:

    Irsi draga mea, tare ma bucur ca ti-a placut!! Eu iti multumesc ca incerci retetele mele si ca iti plac.
    In viitorul apropiat vreau sa creez o pagina speciala pentru retetele vostre. Imediat dupa ce o sa fie gata, imi puteti trimite retete, insotite de poze, pe care eu le voi publica cu acordul vostru in aceasta pagina.
    Daca doresti imi poti trimite pe mail, adresa ta de email ca sa te pot contacta cand va fi gata aceasta pagina.
    Te pupic cu mare drag!!

  19. Anna spune:

    Buna!
    Azi am descoperit blogul tau si am de gand sa incerc cat mai multe retete. As vrea sa fac reteta aceasta cu pui dar mie nu imi place brie, cu ce ma sfatuiesti sa-l inlocuiesc? Multumesc

    • Laura spune:

      Bine ai venit Anna, draga mea!! Poti inlocui branza brie cu cascaval sau mozzarella.
      Pup cu drag si te mai astept pe la mine!

  20. Alex spune:

    Buna, Laura
    E a doua oara cand pregatesc reteta asta si este, intr-adevar, foarte inspirata. Voiam sa te intreb daca ai incercat-o folosind si nucsoara, care da specificului sosului bechamel.
    Mie mi se pare incert gustul ei si prea putin versatil. In dulciuri pare menita pentru aluaturi sarate, iar in aluaturi sarate ai zice ca e mai potrivita pentru dulciuri:).

    • Laura spune:

      Alex, draga mea, sincera sa fiu nu prea sunt fan nucsoara in sosul bechamel. Exact ca tine, mi se pare ca nucsoara nu se potriveste fff mult in retetele sarate.
      Pup cu drag!!

  21. nadina spune:

    Laura draga ,reteta e nemaipomenit de delicioasa ;as dori sa o repet pentru o masa festiva dar nu stiu cu ce as putea sa o combin ,adica ma refer oare ce s=ar potrivi pe langa ea ?
    Tare m=as bucura daca ai avea o sugestie !Stiu ca , retetele tale nu dau niciodata gres si sunt tare tare apreciate de toti care le-au incercat .
    Multumesc si spor in ceea ce faci ,
    Nadina

    • Laura spune:

      Nadina, draga mea, ai putea incerca o garnitura de legume: broccoli fierti la abur si apoi trasi in tigaie intr-un cub de unt, ardei iute, sare si piper. Sau poti face un piure de morcovi, sau niste sparanghel fiert si apoi prajit cate 2-3 minute pe fiecare parte pe un gratar incins bine.
      Pieptul de pui pregatit astfel este destul de consistent si trebuie acompaniat de ceva lejer, cum sunt legumele.
      Pup dulce si daca mai ai intrebari, iti raspund cu drag!

  22. Stoian Irina spune:

    Draga Laura,

    Crezi ca s-ar putea inlocui pieptul de pui cu piept de curcan?
    Multumesc pentru raspuns si felicitari din inima pentru retetele tale,toate inspirate!

  23. Georgiana spune:

    Arata f.bine,nimic de zis ,toate mancarurile postate arata bine.Din toate retetele ce am incercat,nimic nu mi-a iesit,e singurul site din care am gatit si nu mi-a iesit nimic,inclusiv reteta de mai sus .

  24. Carmen spune:

    Draga Laura,
    Este cel mai tare site. Am facut trei din retetele tale si mi-au iesit perfect, ce sa mai zic de gust,BESTIAL. Iti multumesc ca existi!

  25. Anca spune:

    Totul e deosebit, Laura draga! Modul in care prezinti retetele, retetele insele. Am facut multe de la tine, si mi-ai iesit, zic eu, bine – sotul meu si oaspetii au fost cei mai incantati mereu!
    Obisnuiesc sa te vizitez in fiecare saptamana, cand imi fac meniul pentru saptamana intreaga, si mereu iau macar o reteta, daca nu si mai multe de la tine!
    Maine incerc aceasta, si abea astept! Mergem la un picnic si doresc sa fac ceva mai special.

    Iti multumesc pentru timpul ce il pui de-o parte sa scrii!

    Te pup, si iti doresc numai bine!

  26. Anca spune:

    Nu a mai ramas nimic din ce am gatit! totul a fost delicios si mi-a iesit bine! S-a intarit si am reusit sa o tai patratele. Sotul si prietenii au fost cei mai incantati….! Multumesc!

    • Laura Adamache spune:

      Draga Irina, poti folosi mozzarella proaspata sau mozzarella pentru pizza. Daca folosesti proaspata, las-o intr-o sita pentru cca 1 ora sa se scurga bine bine, apoi feliaz-o. Mozzarella pentru pizza are o consistenta asemanatoare cascavalului, deci nu este nevoie sa o lasi la scurs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor