Chec Aperitiv cu Branza si Sunca Afumata


Checul aperitiv cu branza si sunca afumata este deosebit de delicios si foarte simplu de facut.

Chec aperitiv cu branza si sunca afumata

Pentru ca aveam in frigider niste branza si sunca afumata, am facut acest minunat chec aperitiv. Se poate servi in orice moment al zilei, simplu sau alaturi de diferite tipuri de mezeluri sau branzeturi. Cand am facut pentru prima data acest chec cu sunca afumata si branza, imi amintesc ca nu am mancat nimic altceva toata ziua. Mi-au fost de ajuns cateva feliute de chec.

Ingrediente – Chec aperitiv cu branza si sunca afumata

  • 3 oua
  • 150 gr faina
  • 125 gr lapte
  • 150 gr parmezan
  • 50 gr gorgonzola (o puteti inlocui cu branza sau cascaval taiate cubulete mici)
  • 50 gr briè (o puteti inlocui cu branza sau cascaval tocate cubulete marunte)
  • 100 gr sunculita afumata
  • 80 gr ulei
  • sare
  • piper
  • un praf de copt
  • codite de ceapa verde tocate marunt
  • patrunjel (optional)

Mod de preparare

  • Taiem sunculita in cubulete mici, o calim 3-4 minute intr-o tigaie in care am adaugat 1 lingura cu ulei de masline.
  • Scoatem sunca afumata pe o hartie absorbanta de bucatarie si o lasam sa se raceasca.
Chec aperitiv cu branza si sunca afumata
  • Mixam ouale pentru 3-4 minute cu sarea si piperul, adaugam faina amestecata cu praful de copt, uleiul, laptele usor caldut si mixam pana se omogenizeaza.
Chec aperitiv cu branza si sunca afumata
  • Adaugam parmezanul dat prin razatoare, gorgonzola si branza briè taiate cubulete mici.
  • La sfarsit adaugam sunculita rece, coditele de ceapa tocate marunt si patrunjelul, tocat si el marunt.
Chec aperitiv cu branza si sunca afumata
  • Tapetam forma cu unt si faina si adaugam aluatul de chec.
  • Il coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 30-35 de minute.
Chec aperitiv cu branza si sunca afumata
  • Il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca putin in forma, dupa care il rasturnam pe un gratar.
  • Servim checul aperitiv dupa ce s-a racit putin, alaturi de mezeluri, branzeturi, salate, etc.

Chec aperitiv cu branza si sunca afumata

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email

19 comentarii la “Chec Aperitiv cu Branza si Sunca Afumata

  1. Claudia spune:

    Am facut acest chec si e foarte bun atat cald cat si rece. Noi l-am mancat la masa de seara si a fost foarte consistent. Multumesc pentru reteta!

  2. rugea anka spune:

    HOLLA…ne place la nebunie…il facem cand ne este pofta de ceva ..cu detoate;)… cand servesc musafiryi raman cu gura cascata si intreaba de reteta:)))…..deja mi pofta sa fac azi unul:)) MULTUMIM MULT!!! ne bucuram ca imparty cu noi secretele tale..de bucatarye..te pupp

  3. doina spune:

    de curand am inceput sa gatesc dupa retete tale si sunt foarte incantata!!! checul acesta este foarte foarte foarte bun. l-am facut fara sunca, numai cu branza si a iesit minunat si asa. multumesc!!!

  4. Dany spune:

    Este nemaipomenit de bun! Si pacat ca nu puteti simti cum miroase!!!
    Iti multumim Laura pentru rabdarea si dragostea cu care impartasesti cu noi deliciile din bucataria ta.

  5. andreea diana spune:

    doamna laura ,l-am incercat cu o branzica mai veche in loc de parmezan ,si cu un cascaval facut in casa iar ca aroma oregano.super .multumesc .sanatate.

  6. Ela spune:

    Am descoperit blogul tau acum cateva saptamani si e minunat! Am incercat mai multe retete si mi-au iesit toate…cu exceptia checului aperitiv. Cu toate ca am respectat reteta, nu a crescut deloc. Stii care poate fi cauza? La gust e asa bun dar mi-as dori tare mult sa fie mai maricel.

    • Laura spune:

      Cosmina, poti folosi muschi tiganesc, dar nu l-am incercat niciodata cu apa. In principiu, ar trebui sa iasa si cu apa.

    • cosmina spune:

      Bună Laura! Am făcut rețeta și soțul meu nu m-a crezut la început că eu sunt autoarea 😀 Asta înseamnă că nu gătesc prea mult dar și când o fac, îmi iese 🙂 Secretul e că îmi aleg rețete bune…Mulțumesc mult, Laura! Mai ales că mi-ai deschis ochii că un chec poate fi și sărat. Am adaptat rețeta la ce aveam prin frigider și e demențială. A intrat în rețetarul familiei. Te urmăresc în continuare.

  7. Adriana spune:

    Laura draga,…am cunoscut situl tau cu doar cateva saptamani in urma,..esti minunata, se vede pasiunea ta pt gatit, Dar si pentru noi cititorii acestui site. Am incercat cateva dintre retete,..si au iesit perfect. Painea rapida Este foarte gustoasa,..nu a crescut mult Dar in interior s.a facut perfect. Acest chec cu sunca tocmai Este in cuptor,..astept cu nerabdare sa Il incerc,..pana acum arata ok, a crescut destul de bine. Multumesc in numele familiei Dar si invitatilor care se bucura de toate aceste retete. Numai bine si succes in realizarea de retete minunate.

    • Laura spune:

      Draga mea, multumesc pentru aprecieri!
      Ma bucur tare mult ca ti-au reusit retetele si te astept sa mai incerci si altele.
      Te pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor