Chec Aperitiv cu Branza si Sunca Afumata

FacebookEmailPrintFriendlyShare

Checul aperitiv cu branza si sunca afumata este deosebit de delicios si foarte simplu de facut.

Chec aperitiv cu branza si sunca afumata

Pentru ca aveam in frigider niste branza si sunca afumata, am facut acest minunat chec aperitiv. Se poate servi in orice moment al zilei, simplu sau alaturi de diferite tipuri de mezeluri sau branzeturi. Cand am facut pentru prima data acest chec cu sunca afumata si branza, imi amintesc ca nu am mancat nimic altceva toata ziua. Mi-au fost de ajuns cateva feliute de chec.

Ingrediente – Chec aperitiv cu branza si sunca afumata

  • 3 oua
  • 150 gr faina
  • 125 gr lapte
  • 150 gr parmezan
  • 50 gr gorgonzola (o puteti inlocui cu branza sau cascaval taiate cubulete mici)
  • 50 gr briè (o puteti inlocui cu branza sau cascaval tocate cubulete marunte)
  • 100 gr sunculita afumata
  • 80 gr ulei
  • sare
  • piper
  • un praf de copt
  • codite de ceapa verde tocate marunt
  • patrunjel (optional)

Mod de preparare

  • Taiem sunculita in cubulete mici, o calim 3-4 minute intr-o tigaie in care am adaugat 1 lingura cu ulei de masline.
  • Scoatem sunca afumata pe o hartie absorbanta de bucatarie si o lasam sa se raceasca.
Chec aperitiv cu branza si sunca afumata
  • Mixam ouale pentru 3-4 minute cu sarea si piperul, adaugam faina amestecata cu praful de copt, uleiul, laptele usor caldut si mixam pana se omogenizeaza.
Chec aperitiv cu branza si sunca afumata
  • Adaugam parmezanul dat prin razatoare, gorgonzola si branza briè taiate cubulete mici.
  • La sfarsit adaugam sunculita rece, coditele de ceapa tocate marunt si patrunjelul, tocat si el marunt.
Chec aperitiv cu branza si sunca afumata
  • Tapetam forma cu unt si faina si adaugam aluatul de chec.
  • Il coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 30-35 de minute.
Chec aperitiv cu branza si sunca afumata
  • Il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca putin in forma, dupa care il rasturnam pe un gratar.
  • Servim checul aperitiv dupa ce s-a racit putin, alaturi de mezeluri, branzeturi, salate, etc.

Chec aperitiv cu branza si sunca afumata

Pofta buna!

Iti place reteta? Aboneaza-te acum si primesti retetele noi in adresa ta de e-mail

Comentarii

  1. Claudia

    Am facut acest chec si e foarte bun atat cald cat si rece. Noi l-am mancat la masa de seara si a fost foarte consistent. Multumesc pentru reteta!

    • Laura

      Sa va fie de bine, Claudia, draga mea!! Ma bucur tare mult ca v-a placut!!

  2. rugea anka

    HOLLA…ne place la nebunie…il facem cand ne este pofta de ceva ..cu detoate;)… cand servesc musafiryi raman cu gura cascata si intreaba de reteta:)))…..deja mi pofta sa fac azi unul:)) MULTUMIM MULT!!! ne bucuram ca imparty cu noi secretele tale..de bucatarye..te pupp

  3. doina

    de curand am inceput sa gatesc dupa retete tale si sunt foarte incantata!!! checul acesta este foarte foarte foarte bun. l-am facut fara sunca, numai cu branza si a iesit minunat si asa. multumesc!!!

  4. Dany

    Este nemaipomenit de bun! Si pacat ca nu puteti simti cum miroase!!!
    Iti multumim Laura pentru rabdarea si dragostea cu care impartasesti cu noi deliciile din bucataria ta.

    • Laura

      Si eu iti multumesc, draga Dani, ca l-ai incercat! ma bucur mult ca ti-a placut!
      Pup dulce si sa-ti fie de bine!!

  5. andreea diana

    doamna laura ,l-am incercat cu o branzica mai veche in loc de parmezan ,si cu un cascaval facut in casa iar ca aroma oregano.super .multumesc .sanatate.

  6. Ela

    Am descoperit blogul tau acum cateva saptamani si e minunat! Am incercat mai multe retete si mi-au iesit toate…cu exceptia checului aperitiv. Cu toate ca am respectat reteta, nu a crescut deloc. Stii care poate fi cauza? La gust e asa bun dar mi-as dori tare mult sa fie mai maricel.

Lasa un comentariu:

Vrei sa faci reteta de mai sus? Ai nevoie de ajutor? Ai facut-o? Ti-a placut? Impartaseste cu noi impresiile tale!


+ 5 = 11

Editare comentariu:
Pot fi utilizate etichete si atribute HTML in redactarea comentariului.