Salata de Cartofi

Retete culinare de salate – Salata de cartofi

Reteta de Salata de cartofi este o mancare foarte gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina.

Salata de cartofi s-a aflat de multe ori pe masa mea, mai ales vara, cand caldura insuportabila ma impiedica sa gatesc. In general, fac salata de cartofi simpla, dar de multe ori o combin cu ton si iese deosebit de gustoasa. Daca va place salata fara ton, il puteti exclude.
Mama, o facea si o face in continuare, cu putin peste afumat si cateva masline negre si iesea divin de buna, numai ca aici nu prea se gaseste peste afumat, asa ca eu folosesc ton. Daca folosim peste afumat, salata are un gust un pic mai greu, devenind mult mai potrivita pentru sezonul rece, dar cu ton este mult mai lejera si, nu in ultimul rand, foarte gustoasa.

Salata de cartofi

Ingrediente – Salata de cartofi 

  • 5-6 cartofi maricei
  • 4 oua
  • 1 ceapa medie
  • 4 castraveti murati mici
  • 2 gogosari
  • maioneza
  • 100 g ton in suc propriu (2 conserve)
  • sare
  • piper
  • patrunjel

Mod de preparare

  • Fierbem cartofii in coaja, ii decojim si ii lasam sa se raceasca. Fierbem si ouale 10 minute (trebuie sa fie tari), le bagam sub jet rece de apa si le curatam.
  • Taiem cubulete mici cartofii.
Salata de cartofi - cubulete de cartofi
  • La fel procedam cu ouale (am oprit un galbenus pentru maioneza), cu castravetii si gogosarii.
Salata de cartofi ingrediente tocate
  • Scurgem bine pestele din conserva si il adaugam peste legume.
  • Taiem ceapa solzisori si o adaugam si pe ea peste salata de cartofi.
Salata de cartofi amestec ingrediente
  • Condimentam salata de cartofi cu sare, piper, verdeata dupa gust si la urma maioneza.
  • Amestecam toate ingredientele bine si o bagam in frigider pana in momentul servirii. Se poate manca si imediat, dar daca lasam salata de cartofi sa se odihneasca putin, va fi mult mai gustoasa.

Salata de cartofi detaliu finalPofta buna!

Iti place reteta? Aboneaza-te acum si primesti retetele noi in adresa ta de e-mail

Comentarii

  1. pop eugenia

    folosesc adesea retetele tale sau ma inspir si le mai imbunatatesc pe ale mele. imi esti tare draga – asa cum prezinti totul – de aceea cred.eu am varsta mamei tale -posibil , adica 59 ani. succes in toate, sanatate si bucurii. cu drag jeni

    • lanca

      Laura are dreptate, unii vegetarieni maninca si peste. cei care nu maninca nimic de origine animala sint numiti vegani.

    • Masha

      Gresit, Ianca, vegani sunt cei care nu folosesc nimic de origine animala nici macar ca imbracaminte (lana, blana, matase). Si nici vegetarienii adevarati nu consuma carne deloc, altfel e un nonsens. “Vegetarienii” care consuma peste, oua, branza, intra intr-o categorie aparte, a celor care nu consuma carne de alte animale din considerente morale sau de sanatate. In alta ordine de idei, Laura Adamache, sunt fan, te ador pe tine, retetele tale, stilul tau. Felicitari!

  2. Beatu Alice

    Incredibil de delicioasa aceasta salata. Este preferata sotului meu. O fac in fiecare duminica si nu se satura niciodata de ea.

  3. anisoara mybuilders

    Ai niste retete extraordinare. Iti multumim pentru ca ni le impartasesti si noua.

Lasa un comentariu:

--__--.

Editare comentariu:
Please Do NOT use keywords in the name field because they won't be linked to anything anyway...just use your real name. Let's try to have a personal and meaningful conversation.