web analytics

Prajitura de Ciocolata

O prajitura de ciocolata super buna si foarte simplu de realizat.

Putem folosi aceasta minunata prajitura de ciocolata si pe post de blat de tort. O putem servi la micul dejun, alaturi de o cana cu cafea, ceai sau lapte. Creste mult in cuptor si este foarte pufoasa.

De curand am facut un tort rapid cu aluatul acestei prajituri de ciocolata si l-am umplut cu un delicios mousse de ciocolata. A fost extrem de apreciat si s-a terminat intr-un timp record.

Prajitura de ciocolata

Ingrediente – Prajitura de ciocolata

  • 30 g cacao
  • 270 g faina
  • 300 g ciocolata neagra/lapte
  • 3 lingurite praf copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • un varf cutit cu sare
  • 90 g unt
  • 250 g zahar
  • 4 oua
  • 125 ml lapte
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

  • Amestecam ciocolata cu 2 linguri de apa, apoi o topim la bain marie. O lasam sa se raceasca. Intr-un vas amestecam faina, cacaua, praful de copt, sarea si bicarbonatul.

Prajitura de ciocolata

  • Mixam untul amestecat cu zaharul iar apoi adaugam pe rand ouale. Dupa ce adaugam un ou, il mixam pana l completa inglobare in aluat iar apoi il adaugam pe urmatorul.

Prajitura de ciocolata

  • Adaugam mixul de faina, praf copt, cacao, sare si bicarbonat. Adaugam laptele si apoi ciocolata care trebuie sa fie rece.

Prajitura de ciocolata

  • La sfarsit adaugam si uleiul si coacem prajitura de ciocolata in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 30 minute.

Prajitura de ciocolata

Pofta buna!!

19 Comentarii
  1. 1
    24/05/2008
    05:17

    in curind imi propun sa-mi fac in caiet sau macar insemnari cu bunatati ce musai sa le fac!si aceasta prajitura(eu cum ai zis o voi folosi daca-mi iese si la blat de tort)!SPUNE-MI UNDE LE TII TOATE ASTE RETETE MINUNATE????????PA ,PA SI UN REUSIT FINAL DE SAPT.DA-MI TE ROG PT,CA AI MULTA INSPIRATIE SUGESTII PT.MENIUL DE SF.DE SAPT.!!!!!!!!!!!TE IMBRATISEZ!

  2. 2
    01/06/2008
    09:16

    Si eu am o agenda cu retete favorite si bineinteles ca le am si pe calculator salvate(de fapt pe un hard disk extern ca sa fiu sigura ca nu le pierd!!Te pup!!

  3. 3
    02/06/2008
    07:12

    Buna!laura asa ar trebui sa fac si eu!am pierdut retete dragi si f.bune,dea lungul anilor!acu am gasit pe undeva reteta:SARAH BERNARDTH -super-suoer!tu o ai?dar imie frica sa nu fie reteta falsa!adica schimbata!Tu ai o adresa de e-mail ca nu gasesc!as fi vrut sa-ti trimit ceva!scrie-mi tu pe adresa mea!o ai nu?

  4. 4
    01/09/2009
    10:58

    dar daca ciocolata trebuie lasata la racit,atunci nu se va intari?

  5. 5
    02/09/2009
    07:58

    Anonim ciocolata nu se intareste pentru ca se amesteca cu 2 linguri de apa care impiedica acest lucru.

  6. 6
    20/04/2011
    14:03

    Laura,te rog spune-mi,tava se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina sau se pune hartie de copt?Ciocolata se poate topi la microunde?Mutumesc frumos.Te felicit pentru toate retetele pe care ni le daruiesti.Naty

  7. 7
    20/04/2011
    18:26

    Naty draga mea, poti tapeta tava cu unt/ulei si faina. E cel mai simplu asa. Ciocolata se poate topi la microunde. Eu, in ultima perioada numai la micro o topesc.
    Pup cu drag!!

  8. 8
    18/05/2011
    11:01

    Azi am facut si eu prajitura aceasta. Am pus in plus o cana de nuci maruntite cu mana si aroma de migdale. E nemaipomenita reteta si foarte simpla.

  9. 9
    19/09/2011
    17:39

    Draga Laura, nu stiu ce sunt punctuletele acelea albe din prajitura cu ciocolata. Vreau sa o fac si eu şima tem sa nu gresesc ceva. Pupici

  10. 10
    10/10/2011
    13:19

    In weekend am testat retete de pe blogul tau (exact 5) printre care si pe aceasta :) A iesit buna, dar totusi mi s-a parut sfarmicioasa si parca putin cam uscata. Asa trebuie sa iasa? In cazul acesta am mers pe varianta blat de prajitura, am taiat blatul in 2 si l am insiropat putin. Am pus frisca si visine confiate. Eu zic ca combinatia e perfecta: visine, frisca si ciocolata si blat. E foarte bun totul, cu exceptia faptului ca putin prea sfarmicios. Stii vreun secret pentru a nu fi asa? Am cantar si am respectat intru totul retata.

    • 10.1
      10/10/2011
      20:51

      Denisa draga mea, ma bucur mult ca l-ai incercat si ca ti-a placut. Intr-adevar merge perfect insiropat, cu visine si frisca. Din cate imi amintesc avea consistenta putin sfaramicioasa dar dupa insiropat era perfecta.
      Te pup cu drag!!

  11. 11
    12/11/2011
    13:57

    mmmmm….ce delicios ce bine arata

    • 11.1
      14/11/2011
      08:25

      Anastasia, multumesc mult ca-ti place prajiturica!
      Te pup!

  12. 12
    01/12/2011
    12:24

    Buna Laura , spune-mi te rog pot folosi nutella in loc de ciocolata topita ? Ce parere ai ?

    • 12.1
      05/12/2011
      11:58

      Andreea iubita, nu am incercat sa o fac cu nutela dar cred ca ar schimba un picut consistenta finala a prajiturii. Nu cred ca nu ar iesi dar cred ca ar avea alta consistenta si gust.
      Pup!!

  13. 13
    03/07/2012
    17:10

    draga Laura am incercat si eu aceasta prajiturika delicioasa si e exact asa cum imi imaginam buna rau
    e ca si un brownie eu i-am pus si buc de migdale si nuci prin ea

    • 13.1
      13/07/2012
      10:59

      Draga Bianca, ma bucur tare mult ca ti-a placut!
      Pup dulce!!

  14. 14
    01/02/2014
    23:13

    Am facut prajitura. E ok la gust dar si mie mi-a iesit sfaramicioasa. Nici n-am putut s-o tai ca se rupea. Partea de sus a iesit uscata, interiorul a iesit bine, nu uscat. Probabil n-am s-o mai fac din cauza faptului ca se rupe foarte tare si numai ma enervez. Am sa mai incerc si alte retete de la dvs sa vad cum sunt.

    • 14.1
      08/02/2014
      16:28

      Draga mea, daca a iesit sfaramicioasa, inseamna ca ai tinut-o prea mult in cuptor. Timpul de coacere din reteta este estimativ, variaza in functie de cuptorul fiecaruia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>