Prajitura cu Capsuni

PinterestFacebookPrintFriendlyEmailWhatsAppYahoo MailShare

Retete culinare de Prajituri – Prajitura cu Capsuni

Prajitura cu Capsuni - detaliu

Reteta de Prajitura cu capsuni este prima reteta de prajitura incercata de mine la varsta de 13-14 ani. Ador capsunile iar prajitura cu capsuni se numara printre preferatele mele. Imi amintesc si acum cat eram de emotionata cand am facut-o prima data si cat de fericita am fost cand am vazut ce minune de prajitura cu capsuni mi-a iesit. Este o prajitura foarte simpla pe care sunt sigura ca multe dintre voi o stiti, se face usor, se pot utiliza si alte fructe iar ingredientele sunt la indemana oricui.

Ingrediente – Prajitura cu capsuni

  • 6 oua
  • 275 g faina
  • 250 g zahar
  • 2 linguri zahar pudra
  • 5 linguri apa clocotita
  • 1 plic zahar vanilat
  • 300 g capsuni (cirese/piersici/caise/prune/visine).

Mod de preparare – Prajitura cu capsune

  • Separam albusurile de galbenusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare.
Prajitura cu Capsuni - galbenusuri cu zahar
  • Adaugam, pe rand, 5 linguri de apa clocotita (eu o fierb, nu folosesc apa direct de la robinet) si mixam dupa fiecare lingura adaugata apoi adaugam faina si mixam.
Prajitura cu Capsuni - mixare
  • La sfarsit, adaugam in doua transe albusurile batute bat cu 2 linguri de zahar pudra (amestecam de jos in sus ca sa nu se lase aluatul).
Prajitura cu Capsuni - albusuri batute
  • Punem aluatul in tava iar pe deasupra fructele taiate in cubulete sau feliute subtiri.
  • Coacem prajitura cu capsuni in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30 minute (in primele 15 minute NU deschidem cuptorul).
Prajitura cu Capsuni - coacere
  • Este delicioasa!
Prajitura cu Capsuni - detaliu final
Pofta buna!
Sumar
Voteaza reteta
Nume Reteta:
Prajitura cu capsuni
Publicata:
Timp preparare:
Timp coacere:
Timp total preparare:
Voturi
3 Based on 82 Review(s)

Iti place reteta? Aboneaza-te acum si primesti retetele noi in adresa ta de e-mail

Comments

  1. Apa.Faina.Sare. says

    Am facut-o cu visine. E si prajitura adolescentei mele, adica exact cu asta am inceput si eu aventurile culinare (la capitolul copt). Mama o facea foarte des, aproape saptamanal, incat intr-o zi, ramasa singura acasa am vrut sa ii fac o surpriza si nestiind sa fac altceva, am facut-o pe asta. Mi-a iesit bine, m-am simtit bine si din ziua aia am prins incredere si curaj:).

    Iti multumesc ca mi-ai reamintit de ea. Daca voi avea vreodata o fata, mi-ar placea sa ii pasez reteta mai departe :)
    codruta

    • Laura says

      Codruta, scumpa mea, si mami a mea o facea aproape saptamanal si era atat de bunaaaa si atat de frumos crescuta. Mereu imi aminteste de casa prajiturica aceasta.
      Pup dulce dulce!

  2. Flori says

    toate bune la asta pina la amestecatul de jos in sus albusuri ca mie niciodata nu mi-a iesit miscarea ,indiferent ca e vb de albusuri sau faina …oricit de incet am amestecat tot s-a lasat si a iesit o porcarie ..am mai intrebat si pe net cum e treaba cu miscarea jos in sus , ca vezi doamne tre sa tai castronul in jumatate cu lingura ……oricum am facut nu a iesit niciodata nimic bun ….prefer pe cele care se fac la mixer sau la lingura si nu necesita gimnastica speciala de inglobat diverse ingrediente

  3. Ana says

    Buna! Vreau si eu sa incerc prajitura dar cu visine. Intrebarea mea este: pui hartie de copt in tava sau o ungi cu ceva? Multumesc.

    • Laura says

      Draga mea, depinde tava. Daca e antiaderenta, doar unt si faina, dar daca tava este din alt maerial, iti recomand sa o ungi cu unt si sa o tapetezi cu hartie de copt.

  4. Eunice says

    Foarte buna reteta! Astazi am incercat-o si eu. A iesit intr-adevar pufoasa, gustoasa si parfumata!

  5. Mirela says

    Buna ziua Laura. “Fur” frecvent retete de pe site, felicitari si multumiri. Ieri am facut aceasta prajitura, am trisat putin si am folosit capsuni congelate , pe care le-am mixat cu putin zahar si o lingura de amidon. Am pus purée-ul de capsuni cate o lingurita din loc in loc. Ideea e ca acest blat atat de simplu de facut nu s-a lasat deloc desi am pus purée si inca din abundenta! Mi-a placut ca a facut si o crusta crocanta. Il voi folosi intotdeauna la prajiturile cu fructe congelate!

    • Laura says

      Foarte interesanta ideea ta, draga Mirela! Neaparat o sa incerc si eu.
      Ma bucur mult ca ti-a placut! Sa-ti fie de bine!

  6. Corina says

    Am facut aceasta reteta pentru ca mi s-a parut gustoasa si usoara de facut. Rezultatul a fost foarte bun si o sa pastrez reteta. Multumesc pentru postare

  7. Madalina says

    Buna as vrea si eu sa fac reteta asta , insa fiind incepatoare in bucatarie nu prea stiu cum sta treaba cu gramajele. De exemplu la faina , cam cate linguri , sau cani inseamna 275g? Multumesc

    • Laura says

      Draga madalina, gasesti la urmatorul link un tabel cu masurile traditionale:
      http://www.lauraadamache.ro/2009/06/masuri-traditionale-in-bucatarie.html

Lasa un comentariu:

Vrei sa faci reteta de mai sus? Ai nevoie de ajutor? Ai facut-o? Ti-a placut? Impartaseste cu noi impresiile tale!

Editare comentariu:
Pot fi utilizate etichete si atribute HTML in redactarea comentariului.