web analytics

Prajitura cu Capsuni

Retete culinare de Prajituri – Prajitura cu Capsuni

Reteta de Prajitura cu capsuni este prima reteta de prajitura incercata de mine la varsta de 13-14 ani.

Ador capsunile iar prajitura cu capsuni se numara printre preferatele mele. Imi amintesc si acum cat eram de emotionata cand am facut-o prima data si cat de fericita am fost cand am vazut ce minune de prajitura cu capsuni mi-a iesit. Este o prajitura foarte simpla pe care sunt sigura ca multe dintre voi o stiti, se face usor, se pot utiliza si alte fructe iar ingredientele sunt la indemana oricui.

Prajitura cu Capsuni - detaliu

Ingrediente – Prajitura cu capsuni

  • 6 oua
  • 275 g faina
  • 250 g zahar
  • 2 linguri zahar pudra
  • 5 linguri apa clocotita
  • 1 plic zahar vanilat
  • 300 g capsuni (cirese/piersici/caise/prune/visine).

Mod de preparare – Prajitura cu capsune

  • Separam albusurile de galbenusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare.
Prajitura cu Capsuni - galbenusuri cu zahar
  • Adaugam, pe rand, 5 linguri de apa clocotita (eu o fierb, nu folosesc apa direct de la robinet) si mixam dupa fiecare lingura adaugata apoi adaugam faina si mixam.
Prajitura cu Capsuni - mixare
  • La sfarsit, adaugam in doua transe albusurile batute bat cu 2 linguri de zahar pudra (amestecam de jos in sus ca sa nu se lase aluatul).
Prajitura cu Capsuni - albusuri batute
  • Punem aluatul in tava iar pe deasupra fructele taiate in cubulete sau feliute subtiri.
  • Coacem prajitura cu capsuni in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30 minute (in primele 15 minute NU deschidem cuptorul).
Prajitura cu Capsuni - coacere
  • Este delicioasa!
Prajitura cu Capsuni - detaliu finalPofta buna!!

Autor: +Laura Adamache

Sumar
Nume Reteta:
Prajitura cu capsuni
Publicata:
Timp preparare:
Timp coacere:
Timp total preparare:
Voturi
5 Based on 2 Review(s)

6 Comentarii
  1. 1
    29/04/2012
    19:24

    Am facut-o cu visine. E si prajitura adolescentei mele, adica exact cu asta am inceput si eu aventurile culinare (la capitolul copt). Mama o facea foarte des, aproape saptamanal, incat intr-o zi, ramasa singura acasa am vrut sa ii fac o surpriza si nestiind sa fac altceva, am facut-o pe asta. Mi-a iesit bine, m-am simtit bine si din ziua aia am prins incredere si curaj:).

    Iti multumesc ca mi-ai reamintit de ea. Daca voi avea vreodata o fata, mi-ar placea sa ii pasez reteta mai departe :)
    codruta

    • 1.1
      02/05/2012
      09:50

      Codruta, scumpa mea, si mami a mea o facea aproape saptamanal si era atat de bunaaaa si atat de frumos crescuta. Mereu imi aminteste de casa prajiturica aceasta.
      Pup dulce dulce!

  2. 2
    16/06/2012
    11:30

    toate bune la asta pina la amestecatul de jos in sus albusuri ca mie niciodata nu mi-a iesit miscarea ,indiferent ca e vb de albusuri sau faina …oricit de incet am amestecat tot s-a lasat si a iesit o porcarie ..am mai intrebat si pe net cum e treaba cu miscarea jos in sus , ca vezi doamne tre sa tai castronul in jumatate cu lingura ……oricum am facut nu a iesit niciodata nimic bun ….prefer pe cele care se fac la mixer sau la lingura si nu necesita gimnastica speciala de inglobat diverse ingrediente

  3. 3
    11/03/2014
    18:31

    Buna! Vreau si eu sa incerc prajitura dar cu visine. Intrebarea mea este: pui hartie de copt in tava sau o ungi cu ceva? Multumesc.

    • 3.1
      21/03/2014
      12:51

      Draga mea, depinde tava. Daca e antiaderenta, doar unt si faina, dar daca tava este din alt maerial, iti recomand sa o ungi cu unt si sa o tapetezi cu hartie de copt.

  4. 4
    10/04/2014
    18:04

    Foarte buna reteta! Astazi am incercat-o si eu. A iesit intr-adevar pufoasa, gustoasa si parfumata!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>