Prajitura cu capsuni


Retete culinare de Prajituri – Prajitura cu Capsuni

Prajitura cu Capsuni - detaliu

Reteta de prajitura cu capsuni este prima reteta de prajitura incercata de mine la varsta de 13-14 ani. Ador capsunele, iar aceasta prajitura se numara printre preferatele mele. Imi amintesc si acum cat eram de emotionata cand am facut-o prima data si cat de fericita am fost cand am vazut ce minune de prajitura mi-a iesit.

Este un desert foarte simplu pe care sunt sigura ca multi dintre voi il faceti in propria bucatarie, iar capsunele se pot inlocui cu caise, afine, zmeura, piersici sau orice alt fruct va place mai mult.

Daca va plac prajiturile cu capsune, incercati si reteta de Pandispan cu capsune si unt caramelizat

Ingrediente – Prajitura cu capsuni (tava 30×28 cm)

  • 6 oua mari
  • 250 g faina
  • 200 g zahar tos fin
  • 2 linguri rase zahar pudra
  • 5 linguri apa clocotita
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 varf cutit sare
  • 300 g capsuni (cirese/piersici/caise/prune/visine).

Mod de preparare – Prajitura cu capsuni

  • Separam albusurile de galbenusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul tos si un varf de cutit de sare pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare.
Prajitura cu Capsuni - galbenusuri cu zahar
  • Adaugam, pe rand, 5 linguri de apa clocotita (eu o fierb, nu folosesc apa direct de la robinet) si mixam dupa fiecare lingura adaugata, apoi adaugam faina si mixam pana la omogenizare.
Prajitura cu Capsuni - mixare
  • Punem albusurile intr-un vas, adaugam 2 linguri rase de zahar pudra vanilat (20 g) si mixam pana obtinem o bezea ferma (cca 10 minute).
  • Adaugam, in doua transe, bezeaua peste amestecul de galbenusuri si amestecam cu grija, de jos in sus.
Prajitura cu Capsuni - albusuri batute
  • Punem aluatul in tava, tapetata cu unt si faina, iar pe deasupra capsunele taiate in cubulete sau feliute subtiri.
  • Coacem prajitura cu capsuni in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30 minute (in primele 15 minute NU deschidem cuptorul pentru ca este posibil ca prajitura sa se lase).
Prajitura cu Capsuni - coacere
  • Scoatem prajitura din cuptor, o lasam sa sse raceasca in tava, apoi o pudram cu zahar vanilat si o taiem in cuburi. O servim cu pofta!
Prajitura cu Capsuni - detaliu final
Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Prajitura cu capsuni
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 188 Review(s)

44 comentarii la “Prajitura cu capsuni

  1. Apa.Faina.Sare. spune:

    Am facut-o cu visine. E si prajitura adolescentei mele, adica exact cu asta am inceput si eu aventurile culinare (la capitolul copt). Mama o facea foarte des, aproape saptamanal, incat intr-o zi, ramasa singura acasa am vrut sa ii fac o surpriza si nestiind sa fac altceva, am facut-o pe asta. Mi-a iesit bine, m-am simtit bine si din ziua aia am prins incredere si curaj:).

    Iti multumesc ca mi-ai reamintit de ea. Daca voi avea vreodata o fata, mi-ar placea sa ii pasez reteta mai departe 🙂
    codruta

    • Laura spune:

      Codruta, scumpa mea, si mami a mea o facea aproape saptamanal si era atat de bunaaaa si atat de frumos crescuta. Mereu imi aminteste de casa prajiturica aceasta.
      Pup dulce dulce!

  2. Flori spune:

    toate bune la asta pina la amestecatul de jos in sus albusuri ca mie niciodata nu mi-a iesit miscarea ,indiferent ca e vb de albusuri sau faina …oricit de incet am amestecat tot s-a lasat si a iesit o porcarie ..am mai intrebat si pe net cum e treaba cu miscarea jos in sus , ca vezi doamne tre sa tai castronul in jumatate cu lingura ……oricum am facut nu a iesit niciodata nimic bun ….prefer pe cele care se fac la mixer sau la lingura si nu necesita gimnastica speciala de inglobat diverse ingrediente

    • laura spune:

      De fiecare data cand vrei sa faci asta trebuie sa bati albusurile spuma tare cu mixerul si dupa aia , cand incepi sa amesteci cu restul aluatului, mesteci incet si cu o miscare cat de cat de jos in sus .o sa vezi ca o sa iti iasa mai bine

  3. Ana spune:

    Buna! Vreau si eu sa incerc prajitura dar cu visine. Intrebarea mea este: pui hartie de copt in tava sau o ungi cu ceva? Multumesc.

    • Laura spune:

      Draga mea, depinde tava. Daca e antiaderenta, doar unt si faina, dar daca tava este din alt maerial, iti recomand sa o ungi cu unt si sa o tapetezi cu hartie de copt.

  4. Mirela spune:

    Buna ziua Laura. „Fur” frecvent retete de pe site, felicitari si multumiri. Ieri am facut aceasta prajitura, am trisat putin si am folosit capsuni congelate , pe care le-am mixat cu putin zahar si o lingura de amidon. Am pus purée-ul de capsuni cate o lingurita din loc in loc. Ideea e ca acest blat atat de simplu de facut nu s-a lasat deloc desi am pus purée si inca din abundenta! Mi-a placut ca a facut si o crusta crocanta. Il voi folosi intotdeauna la prajiturile cu fructe congelate!

  5. Corina spune:

    Am facut aceasta reteta pentru ca mi s-a parut gustoasa si usoara de facut. Rezultatul a fost foarte bun si o sa pastrez reteta. Multumesc pentru postare

  6. Madalina spune:

    Buna as vrea si eu sa fac reteta asta , insa fiind incepatoare in bucatarie nu prea stiu cum sta treaba cu gramajele. De exemplu la faina , cam cate linguri , sau cani inseamna 275g? Multumesc

  7. Alexandra spune:

    Tocmai am cumparat din nou toate ingredientele ca sa fac din nou prajitura! Este extrem de pufoasa si are un gust delicios! Iti multumesc Laura ca impartasesti cu noi retele astea extraordinar de gustoase!!! :* 🙂

  8. Anca spune:

    Buna, Laura. Am incercat si eu aseara reteta, a fost un succes, nu a mai ramas o firimitura. Totusi, am o nelamurire. In reteta spui ca trebuie adaugate 5 linguri de apa si apoi faina. Aluatul meu (fara sa adaug albusurile) era foarte dens, motiv pentru care am mai pus apa. Nu reuseam sa amestec compozitia. Asa trebuia sa fie sau faina pe care am folosit-o sa fie vinovata? Merci xxx Apropo, sunt un fan al retetelor tale. 🙂

    • Laura Adamache spune:

      Draga Anca, compozitia este relativ densa, dar nu ar trebui sa se amestece greu. Sigur faina folosita de tine a avut un grad de absorbtie mai ridicat. Data viitoare foloseste cu cca 50 g de faina mai putin.
      Te pup! Multumesc ca-ti plac retetele mele.

  9. Diana spune:

    Buna ziua, am o întrebare, cum o sa crească blatul si o sa fie pufos daca nu punem praf de copt sau bicarbonat in compoziție?

    • Laura Adamache spune:

      Draga Diana, blatul o sa creasca datorita albusurilor. Acestea trebuie mixate foarte bine si incorporate cu grija in compozitia prajiturii.

  10. Alina spune:

    Buna ziua tuturor, sunt foarte dezamagita de rezultatul acestei rețete intrucat cele 300g căpșuni mi au inmuiat complet prăjitura, am aruncat jumate din ea. nu-mi permit sa spun cauza pentru ca sunt începătoare, dar cred ca blatul fără căpșuni ar fi ieșit mult mai bine….pacat de munca depusă, nu am putut sa o mananc!

  11. Oana spune:

    Buna. Am facut reteta. Si mie mi s-a parut aluatul cam dens, cel de galbenusuri si m -am gandit Sa Mai scad din faina, exact cum ai spus tu .

    A Iesit buna, as fi vrut Mai pufoasa.
    Pastrez reteta , se face usor!

    • Laura Adamache spune:

      Draga Oana, daca aluatul iese prea dens, mai poti adauga 1-2 linguri de apa clocotita. Iti recomand sa folosesti un tip de faina pentru prajituri, vei vedea ca aluatul o sa iasa exact cum trebuie. Sa iti fie de bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor