Prajitura cu Capsuni

Retete culinare de Prajituri – Prajitura cu Capsuni

Prajitura cu Capsuni - detaliu

Reteta de Prajitura cu capsuni este prima reteta de prajitura incercata de mine la varsta de 13-14 ani. Ador capsunile iar prajitura cu capsuni se numara printre preferatele mele. Imi amintesc si acum cat eram de emotionata cand am facut-o prima data si cat de fericita am fost cand am vazut ce minune de prajitura cu capsuni mi-a iesit. Este o prajitura foarte simpla pe care sunt sigura ca multe dintre voi o stiti, se face usor, se pot utiliza si alte fructe iar ingredientele sunt la indemana oricui.

Ingrediente – Prajitura cu capsuni

  • 6 oua
  • 275 g faina
  • 250 g zahar
  • 2 linguri zahar pudra
  • 5 linguri apa clocotita
  • 1 plic zahar vanilat
  • 300 g capsuni (cirese/piersici/caise/prune/visine).

Mod de preparare – Prajitura cu capsune

  • Separam albusurile de galbenusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare.
Prajitura cu Capsuni - galbenusuri cu zahar
  • Adaugam, pe rand, 5 linguri de apa clocotita (eu o fierb, nu folosesc apa direct de la robinet) si mixam dupa fiecare lingura adaugata apoi adaugam faina si mixam.
Prajitura cu Capsuni - mixare
  • La sfarsit, adaugam in doua transe albusurile batute bat cu 2 linguri de zahar pudra (amestecam de jos in sus ca sa nu se lase aluatul).
Prajitura cu Capsuni - albusuri batute
  • Punem aluatul in tava iar pe deasupra fructele taiate in cubulete sau feliute subtiri.
  • Coacem prajitura cu capsuni in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30 minute (in primele 15 minute NU deschidem cuptorul).
Prajitura cu Capsuni - coacere
  • Este delicioasa!
Prajitura cu Capsuni - detaliu final
Pofta buna!
Sumar
Voteaza reteta
Nume Reteta:
Prajitura cu capsuni
Publicata:
Timp preparare:
Timp coacere:
Timp total preparare:
Voturi
4 Based on 17 Review(s)

Iti place reteta? Aboneaza-te acum si primesti retetele noi in adresa ta de e-mail

FacebookEmailPrintFriendlyShare

Comentarii

  1. Eunice

    Foarte buna reteta! Astazi am incercat-o si eu. A iesit intr-adevar pufoasa, gustoasa si parfumata!

  2. Ana

    Buna! Vreau si eu sa incerc prajitura dar cu visine. Intrebarea mea este: pui hartie de copt in tava sau o ungi cu ceva? Multumesc.

    • Laura

      Draga mea, depinde tava. Daca e antiaderenta, doar unt si faina, dar daca tava este din alt maerial, iti recomand sa o ungi cu unt si sa o tapetezi cu hartie de copt.

  3. Flori

    toate bune la asta pina la amestecatul de jos in sus albusuri ca mie niciodata nu mi-a iesit miscarea ,indiferent ca e vb de albusuri sau faina …oricit de incet am amestecat tot s-a lasat si a iesit o porcarie ..am mai intrebat si pe net cum e treaba cu miscarea jos in sus , ca vezi doamne tre sa tai castronul in jumatate cu lingura ……oricum am facut nu a iesit niciodata nimic bun ….prefer pe cele care se fac la mixer sau la lingura si nu necesita gimnastica speciala de inglobat diverse ingrediente

  4. Apa.Faina.Sare.

    Am facut-o cu visine. E si prajitura adolescentei mele, adica exact cu asta am inceput si eu aventurile culinare (la capitolul copt). Mama o facea foarte des, aproape saptamanal, incat intr-o zi, ramasa singura acasa am vrut sa ii fac o surpriza si nestiind sa fac altceva, am facut-o pe asta. Mi-a iesit bine, m-am simtit bine si din ziua aia am prins incredere si curaj:).

    Iti multumesc ca mi-ai reamintit de ea. Daca voi avea vreodata o fata, mi-ar placea sa ii pasez reteta mai departe :)
    codruta

    • Laura

      Codruta, scumpa mea, si mami a mea o facea aproape saptamanal si era atat de bunaaaa si atat de frumos crescuta. Mereu imi aminteste de casa prajiturica aceasta.
      Pup dulce dulce!

Lasa un comentariu:

Vrei sa faci reteta de mai sus? Ai nevoie de ajutor? Ai facut-o? Ti-a placut? Impartaseste cu noi impresiile tale!


+ 4 = 9

Editare comentariu:
Pot fi utilizate etichete si atribute HTML in redactarea comentariului.