Supa Crema De Dovlecei Si Morcovi


Supa crema de dovlecei si morcovi este o supa foarte sanatoasa si delicioasa

Supa crema de dovlecei

Va invit la o supa crema de dovlecei si morcovi, simplu de facut si foarte gustoasa. Este ideala pentru cei mici dar si cei mari se pot rasfata cu o portie de supa sanatoasa de dovlecei si morcovi.

Cand eu si fratele meu eram mici, mami ne facea foarte des aceasta minunata crema de morcovi si dovlecei si desi strambam la inceput din nas, asta pentru ca asa cum stim cu totii sunt putini copii care sunt prieteni adevarati cu legumele, o mancam pana la urma pe toata.

Ingrediente – Supa crema de dovlecei si morcovi

  • 3 l apa
  • 8 morcovi medii
  • 2 dovlecei zucchini
  • 5 cartofi medii
  • 1 ceapa medie
  • 6-7 cm tulpina telina Apio
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • 1 lingurita vegeta
  • 50 g unt (pentru supa) + 50 g unt (pentru crutoane)

Mod de preparare – Supa crema de dovlecei si morcovi

  • Se curata dovleceii si morcovii si se taie cubulete. Curatam ceapa si o crestam la capete, ceapa nu se taie in bucati. Curatam cartofii si ii taiem cubulete. Spalam tulpina de telina si o taiem si pe ea in bucatele potrivite. Se pun toate legumele la fiert, inclusiv patrunjelul, la foc potrivit, in 3 l de apa. Daca folosim, adaugam 1 lingurita de vegeta si sare dupa gust. Fierbem legumele cca 25-30 minute, apoi le scoatem din supa cu ajutorul unei palete si le punem intr-un vas (ceapa se arunca).
Dovleceii si morcovii curatati, taiati in rondele si pusi la fiert
  • Pasam legumele cu un blender sau cu ajutorul unui robot, pana cand obtinem un piure fin.
Legume pasate
  • Punem legumele pasate intr-o oala curata si adaugam treptat apa in care au fiert, pana cand obtinem o consistenta cremoasa. Fierbem supa inca 5 minute, pe foc mediu, apoi adaugam cele 50 g unt si amestecam pana cand acesta se topeste complet.
  • Servim supa crema de dovlecei si morcovi cu crutoane. Pentru crutoane, taiem cateva felii de paine in cubulete si le prajim intr-o tigaie antiaderenta in care am incazit 2 linguri de ulei de masline sau 50 g unt.
Supa crema de dovlecei si morcovi in farfuriePofta buna!
Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Supa Crema De Dovlecei Si Morcovi
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 11 Review(s)

13 comentarii la “Supa Crema De Dovlecei Si Morcovi

  1. my cuisine spune:

    buna laura
    imi pare rau ca nu am facut poze la supa pe care am facut-o dupa reteta ta, insa a iesti delicioasa (putin spus). De la ce a pornit pofta mea de supa-crema de dovlecei ? Am mancat la un restaurant din Bucuresti (Charme)aceasta supa la indemnul d.lui Arsinei care o lauda pe site-ul lor. Vreau sa spun ca am plecat de acolo cu impresia ca nu mai mancat o supa asa buna in viata mea…si cea facuta de mine dupa reteta ta a iesit identica.Iti multumesc pt. reteta pt. ca daca nu iesea la fel, stateam numai cu gandul la supa aia, cum sa o fac? etc

  2. El recetario de Falina spune:

    Laura la fel o fac si eu crema asta pentru copiii, doar ca eu uneori ii pun o frunzulita de dafin. Este foarte gustoasa si asa papa copiii legume fara sa suceasca nasul…
    Te pupic…

  3. Nicoleta spune:

    Stiam ca am vazut la tine supica de dovlecei asa ca azi am facut inventarul la legume pentru ca maine vreau sa o prestez la micutul meu de 1 an si o luna. Sunt sigura ca e delicioasa,abia astept sa-l vad cum o papa.Intotdeauna am incredere in tot ceea ce faci tu. Pupici

  4. Bianca Irina spune:

    Buna ziua. Vreau sa va intreb cu ce as putea sa inlocuiesc untul? As vrea s-o fac dietetica, astfel incat s-o pot manca si-n cadrul unui regim. Multumesc anticipat de raspuns.

  5. mirela spune:

    buna ziua,as vrea sa va intreb ce facem cu restul zarzavatului,respectiv cu ceapa,cartofii ,tulpina de telina ?Multumesc.

    • Laura spune:

      Mirela, draga mea, toate legumele, in afara cepei, se paseaza si apoi se pun intr-o oala curata. Se adauga apa in care au fiert legumele, pana cand obtinem o consistenta cremoasa.

  6. Maria spune:

    Buna ziua!! Sunt o mare fana a blogului si impicit a mare fana a ta! Abia astept sa-i prepar bebelusei mele acesta crema!! Felicitari si multumesc pentru toate retetele!

    • Laura Adamache spune:

      Draga Maria, ma bucur mult mult ca-ti plac retetele mele! Abia astept sa-mi spui daca i-a placut micutei tale supa.

  7. Cat on a hot tin roof spune:

    Scumpa Laura, te rog, spune-mi, trebuie sa pun o tulpina intreaga de telina formata din mai multe tije de 6-7 cm, sau doar o tija? Iti multumesc din suflet pentru acest site minunat, plin de bunatati.

    • Laura Adamache spune:

      Draga mea, doar 6-7 cm dintr-o singura tija de telina Apio se foloseste la aceasta supa.
      Te imbratisez cu mare drag! Eu iti multumesc ca iti plac retetele mele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor