Tarta rustica cu dovlecei


Retete culinare – Tarta rustica cu dovlecei

Tarta rustica cu dovlecei felie

Saptamana trecuta, cred ca vineri, am facut aceasta delicioasa tarta rustica cu dovlecei si ieri am refacut-o pentru ca ne-a placut foarte foarte mult. Poate fi servita calda sau rece, la un picnic, sau de ce nu, chiar la atat de apropiata masa de Paste, taiata in cubulete mici si aranjata pe un platou langa Drobul de miel. Reteta tartei cu dovlecei este foarte simpla si rapida.

Recomand aceasta reteta de tarta in primul rand persoanelor care nu iubesc dovleceii. Eu am o problema cu ei, recunosc. Mancarea cu dovlecei nu imi place absolut deloc, insa exista si retete cu dovlecei pe care le fac foarte des si sunt delicioase.

Ingrediente – Tarta rustica cu dovlecei (forma 24 cm Ø)

  • 425 g dovlecei zucchini
  • 4 oua mari
  • 50 g ulei/ unt topit
  • 125 g parmezan ras /cascaval
  • 125-150 ml lapte
  • 150 g faina
  • 1/2 plic praf copt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  • Spalam dovleceii, ii stergem bine si ii taiem in rondele subtiri de aceeasi grosime.

Tarta rustica cu dovlecei - felii de dovlecel

  • Separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile cu putina sare pana se deschid la culoare si isi dubleaza volumul.
  • Separat, mixam foarte bine albusurile cu un varf de cutit de sare.
  • Adaugam galbenusurilor mixate, uleiul sau untul topit la temperatura camerei, amestecam bine, adaugam parmezanul ras sau cascavalul ras si laptele si amestecam din nou.
  • Amestecam faina cu praful de copt si o cernem direct peste amestecul de galbenusuri. Daca aluatul este prea dens, mai adaugam 2-3 linguri de lapte.
  • Daca ouale folosite de dumneavostra sunt mari, nu mai este nevoie de lapte suplimentar dar daca sunt mai micute, mai adaugam aceste 2-3 linguri ca sa fluidizam putin aluatul .
  • Adaugam la sfarsit feliile de dovlecel, sare si piper si albusurile mixate spuma si amestecate cu grija in aluatul de galbenus.
  • Punem aluatul intr-o forma tapetata cu unt si faina,

Tarta rustica cu dovlecei - mod de preparare

  • Coacem tarta la 180°C, cuptor preincalzit pentru 30-40 minute. O intepam cu o scobitoare dupa 30 minute si daca scobitoarea iese umeda, o mai lasam 10 minute la cuptor.
  • O lasam sa se raceasca, dupa care o scoatem din forma, o taiem si o servim,

Tarta rustica cu dovlecei - detaliu felie

Pofta buna!


Ai incercat reteta? Trimite-mi poza!

Print Friendly, PDF & Email

67 comentarii la “Tarta rustica cu dovlecei

  1. Claudia-Mi dulce pasión spune:

    Vai,Laura!!!Ma innebunesti cu tartele astea!Imi scriu reteta sa o fac si eu,doar ca nu-mi plac dovleceii.O sa-i inlocuiesc eu cu ceva….carne….Foarte bine arata!!!!!!!

  2. iuly_s_a spune:

    Draga Laura tocmai am dat un rateu cu tarta asta…oi fii gresit eu ceva.Cred ca am pus prea multi dovlecei ca nu i-am cantarit si nu s-a copt asa frumos inauntru.Dovleceii mei au lasat multa apa…oricum la gust e ok.Data viitoare sper sa ma descurc mai bine:D
    Dar am facut azi si checul tau picant cu pui si e bestial!
    Paste fericit!

  3. Laura spune:

    July draga mea, tare rau imi pare ca nu ti-a iesit cum trebuie.:((
    Neaparat sa cantaresti dovleceii pentru ca daca pui mai multi decat trebuie si contin si multa apa, iese cruda tarta.
    Eu te sfatuiesc sa folosesti dovlecei mici mici si daca sunt totusi zemosi rau, dupa ce ii feliezi caleste-i in 2 linguri de ulei de masline pana pierd toata apa iar dupa ce se racesc complet, adauga-i in aluat.
    Pup cu drag!!

  4. Andreea P. spune:

    Multumesc frumos pentru aceasta reteta Laura. Am facut-o aseara si a iesit delicioasa! Chiar si sotul meu care nu este fan legume a declarat ca a fost foarte buna!

  5. nicoleta spune:

    Draga Laura de cand am vazut reteta asta m-am tot tinut sa o fac,mai ales ca mie si sotului ne plac tare mult dovleceii.Abia am scos-o din cuptor si nu am mai asteptat sa se raceasca bine ca am si luat o felie.Doar ca mi-a iesit de o consistenta prea umeda,cred ca au lasat prea multa apa dovleceii mei,avand in vedere ca am folosit un alt soi de dovlecei nu ca cei din imaginile tale.In rest bunuta rau,data viitoare am sa tin cont de sfatul pe care i l-ai dat lui July.Multumesc pt tot si te pup.

  6. Laura spune:

    Nicoleta scumpa mea, imi pare bine ca ti-a placut dar si rau pentru ca a iesit umeda. Daca doresti sa ii folosesti cruzi, ii poti da prin razatoare si apoi ii poti stoarce bine bine bine ca sa elimini toata apa sau ii poti cali.
    Te pupic cu drag!!

  7. Magdalena spune:

    cat sunt de zemosi cred ca tine si de tipul de dovlecel, eu am facut tot cu dovlecei verzi, inchisi la culoare si a iesit ok.. cei care au o culoare mai deschisa sunt putin mai aposi, din cate am observat

  8. Lili spune:

    un praf de saare peste dovlecei,lasati 5 minute,apoi storsi bine,bine in pumni,si asa se elimina surplusul de apa.Valabil si pt vinete.Pupici.

  9. Lavinia spune:

    am incercat astazi reteta si mi-a iesit foarte buna.ceea ce am gresit e ca am tapat tava cu prea multa faina si se simte putin.acum pe 26 e ziua mea de nastere si am sa incerc si tortul invelit in fondant.v-am pupat

    • Laura spune:

      Lavinia iubita, La Multi Ani!! Multa sanatate, fericire si impliniri alaturi de cei dragi tie!!
      Pupicei cu mare drag si ma bucur ca ti-a placut.
      P.S Dupa ce tapetezi tava cu unt/ulei si faina, intoarce-o cu fundul in sus si scutur-o bine ca sa scapi de excesul de faina.

  10. Sorina spune:

    Iti multumesc pentru aceasta reteta delicioasa. Am facut-o si eu aseara si este minunata. O sa o repet cu siguranta!

  11. Adriana M spune:

    Multumiri din nou, Laura! Fetita mea era in greva foamei de cateva zile (e bolnavioara), dar a reusit sa pape din tarta cu dovlecei.
    Nu am avut zucchini, am folosit dovlecei normali. Dupa ce i-am cantarit si taiat mi s-au parut cam multi, asa ca nu i-am adaugat chiar pe toti in aluat. M-am indragostit de rezultat pe loc, iar de tine iremediabil :)) Aspect, gust…impecabil. Cred ca iar pun pe facebook niste poze, sa ma injure lumea in cor :))

    • Laura spune:

      Adriana, scumpa mea, tare mult ma bucur ca a papat scumpetea mica bolnavioara. Un pup dulce din partea mea si sa se faca bine repejor.
      Pup dulce dulce!!

  12. Andreea spune:

    Mi-a iesiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiit 🙂 si este ffffffffffff gustoasa!
    Multumesc tare mult pentru reteta!

  13. Mirabela spune:

    Draga Laura tarta aceasta este divina 🙂 am facuto in portie dubla si sa papat toata 😀 o sa o repet cu siguranta si alta data 🙂 iar reteta a fost ceruta de toti invitati mei.

  14. cristina spune:

    Gatesti extraordinar…felicitarile mele !Ti-am facut reclama si toate colegele mele (si neamurile)gatesc dupa retetele tale….

  15. Alexandra spune:

    Laura imi place foarte mult site-ul tau si ma deranjeaza cand vad ca cineva iti fura retetele pretinzand ca sunt ale sale.. Am gasit acest blog cu reteta ta si nici macar pozele nu s-a sinchisit sa le schimbe .stiu daca te ajut cu ceva dar nu mi se parea corect fata de tine! O zi frumoasa iti doresc!

    • Laura spune:

      Alexandra mea draga, iti multumesc tare mult pentru link.. L-am accesat dar nu cred ca mai exista reteta mea acolo pentru ca link-ul ma duce la o pagina despre nucile pecan.
      Am editat comentariul si am eliminat linkul din motive de securitate.
      Pup dulceeeee si daca mai vezi vreo reteta „imprumutata” fara acordul meu, te rog sa imi spui.

  16. dana.a spune:

    am probat aceasta reteta si imi place foarte mult.Eu mai faceam o reteta de dovlecei gratinati dar aceasta e mult mai gustoasa.
    fetita mea mia zis ca e prea buna mancarea asta

  17. Monica V spune:

    Am facut tarta aceasta ieri si a iesit delicioasa rau. Baietelul meu, care nu e prieten cu dovleacul, m-a intrebat ce pizza am facut ca mi-a iesit delicioasa 🙂 Cu siguranta e de pastrat – reteta.
    Merci.

    • Laura spune:

      Elena, draga mea, daca folosesti zucchini, nu e nevoie sa-i storci, dar daca folosesti dovlecei aposi, e bine sa ii scurgi inainte, ca sa nu iasa tarta umeda.

  18. Emma spune:

    Draga Laura,
    Cumnata mea, tot Laura:)mi-a facut cunostinta cu web site ul tau si de atunci ma tot minunez de cate retete delicioase am gasit aici……multumesc!!!!! l-am dat gata pe sotul meu cu aceasta tarta si de asemenea cu prajitura cu menta si ciocolata neagra. Iti doresc un an binecuvantat cu pace in suflet si bucurie in inima! God bless you!!!!

  19. Alexutza spune:

    Excelentă! Am făcut-o aseară, cred că mai avem o felie rămasă… Am pus brînză telemea rasă în loc de caşcaval şi un praf de curry în loc de piper (că nu aveam ingredientele din reţeta originală). O reţetă simplă şi gustoasă, cu trecere la copii mici, cel puţin la Căpşunica mea 😀

    Laura Adamache, eşti pe cale de a deveni my Julia Child 😀

  20. Irina spune:

    Foarte usor de pregătit si foarte delicioasa . Am facut si eu , doar ca i-am adăugat in plus si 160 grame de ton ( conserva , stoarsă de ulei ) . O minunăție , nu a avut timp sa se răcească , a fost practic devorată :)))

  21. Carmen spune:

    Draga Laura, te urmaresc de ceva timp si imi plac retetele tale, nu am incercat inca prea multe, dar ce am incercat, mi-a iesit delicios. Tocmai am scos din cuptor tarta cu dovlecel, si e MINUNATA!!!

  22. Laurentiu spune:

    Am facut tarta asta pentru o petrecere, s-a batut lumea pentru ea, a fost absolut delicioasa. Laura, mereu cand nu stiu ce sa fac, dau o tura prin site si ma linistesc

  23. madalina spune:

    am pregatit tarta cu dovleceii din imagine si faina integrala(doar asa ceva aveam in casa). Am pus dovleceii doar pe deasupra(de teama ca nu se va coace la mijloc). A iesit delicioasa, desi nu a crescut(probabil din cauza fainii integrale). Merci pt reteta…o voi incerca si pe cea cu dovlecei si morcovi. Astept cu nerabdare si alte retete. 🙂
    All the best.

  24. Cristina spune:

    Draga Laura, delicioasa tarts. Am gatit tarta ieri si azi am facut din nou. O nebunie, mersi mult pentru reteta.

  25. Maya spune:

    Laura draga, sora si cumnata mea fac mereu reteta ta . Ele mi-au spus de ea…acum am facut-o prima data , in portie dubla, pt ca am si musafiri si vreau sa iti spun ca a iesit perfect. La gust e extraordinara. Sotul a ramas mirat de ce buna e, mai akes ca nu adora dovleceii. Multumesc mult de reteta si te pup din Noua Zeelanda.

  26. Nan Oana spune:

    O reteta delicioasa, nu credeam ca poate iesi atat de gustoasa!!! Va marturisesc ca din pofta pt branza cu mucegai, am pus in locul cascavalului, si cu putin cascaval. A iesit f buna si asa, data viitoare incerc dupa cum ati recomandat!

  27. Cristina spune:

    Bună. Vreau și eu sa încerc rețeta. Nu prea am făcut tarte asa ca nu cu ce altceva pot sa înlocuiesc dovleceii. Merge cu piept de pui? Salutari Cristina Duciuc.

  28. Cristina spune:

    Bună. Am făcut rețeata cu Bacon și ciuperci și a ieșit foarte bună. Și musafiri mei au vrut rețetă. Multe salutari. Felicitări.

  29. Rodica spune:

    Am descoperit Tarta asta și toată vara o fac. Merge ca aperitiv, la micul dejun dar și seara pentru ceva ușor. Mulțumesc Laura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor